Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
Pinball Fantasies valakinek nincs archívumban? Én már nagyon mélyre túrtam, olyanokat találtam, hogy a fal adja a másikat.
-
zetor2000
őstag
Holnap, ha minden jól megy, birtokomba kerül egy nekem új klaviatúra. Valami Fnatic Gear Storm vagy mi.
Pirosan világítós mechanikus csoda, használt, de eredeti árának töredékéért. Kíváncsi leszek, milyen.
Ezt a vackot meg elfelejtem. Pedig kezdetben jó ötletnek tűnt, de valahogy nem szerettem meg. Ez egy Rapoo wireless ultra slim csoda + egér. Na, az egeret lecserlkten egy világbajnok Logitech MX400ra, az már perfekt. Meg néhanap előveszem a SteelSeries Sensei-t. Az se rossz.Kérdés a Fnatic kattogása, meg a működése, hogy mennyire kényelmes, vagy épp kényelmetlen. Azért ez, mert ez jött szembe olcsóér. Ettől csak jobb lehet
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Jahno
veterán
Pfúúúú:
%!*
N` G` X ` Y ` Z ` F
00M03
01 92 00 00 2000
02 00- 3000 4500 2000
03 00- 3000 4500 100
04 01- 3000 4500- 100 30
05 01- 3000 3000- 100 100
06 00- 3000 4500- 100
07 01- 2500 4500- 100 100
08 01- 3500 4500- 100 100Na jó, ma már nem bologolok.
-
zetor2000
őstag
azbsznabe, ha belelátna... valami zanzát lát, mert a VPN-t szeretik rendesen titkosítani. de szerintem értelmes adatot nem lát belőle. Ha igen, akkor meg mondd fel a VPN szerződésed
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
VPN lehet céges motyótó kezdve minden... ha távmunkás az illető, akkor általában VPN is van neki. A szolgáltató meg had ne érdeklődjön már, hogy megírta e az e heti jelentéseket a bérfejlesztési igényeimről
-
-igu-
addikt
válasz zetor2000 #25812 üzenetére
Most az van, hogy egy feltöltős, korlátlan 4G-s SIM-mel, VPN alól megy a torrent telefonon, de eszi az akksit, lassítja a vasat, ráadásul 1-2 órányi seed után nem látja a zenkór a feltöltést, hiába megy.
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
veterán
de a lakossági isp-t nem a p2p jelleg miatt szokta érdekelni a dolog (mert annak simán leveszi a prioritását), hanem mert a szerzőijogvédők jönnek hogy jajj. a finn megoldást nem ismerem, németiában egyszerűen csak nézegetik, hogy ki seedeli az aktuális népszerű dolgokat, aztán ezzel foglalkozó cégek lekérik az adataidat, majd megy a levél, hogy irgumburgumbasszameg. ha viszont az internetek felé egy másik országon keresztül lépsz ki...
hanyas vagy, te disznó?
-
zetor2000
őstag
Én pont róluk hallottam, hogy megy a felszólítólevél, hogy erről a címről (ISP megmondja, ki az előfizető) X hó Y napján Z adatforgalom volt, ami a hatályos rendelkezések szerint nem jó, tessék ennyiannyi ejrót beköhögni.
Azt ez lehet változott.
-
-igu-
addikt
2 nap után sikerült telepítenem a friss Win7-re a SafeInCloud jelszókezelőt.
Köszönöm mindenkinek a támogatást és a türelmet.A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
Frawly
veterán
Joggal aggódik. VPN nélkül öngyilkosság németben töltögetni, csak úgy röpködni fognak a 800-1000 eurós bírságlevelek, amit ha ügyvéddel lealkudsz, sem lesz sokkal olcsóbb.
Én még olyat is hallottam, hogy valakit nCore-ozásért vettek elő, pedig az zárt tracker, titkosítással, azon keresztül nem szabadna hogy lássák, hogy ki mit tölt.
Itt Angliában csak a netszolgáltatók fenyegetőznek, ha valaki jogvédett anyagot tölt le, akkor megy az előfizetőnek ilyen Get it right kampány keretében a fenyegető levél, hogy x napra lekorlátozták a net sebességét, legyen észnél. Büntetés amúgy nincs, nem adják ki semmilyen hatóságnak, ügyvédi irodának, de szopás. Hála istennek ebbe nem futottam bele, mert javarészt nCore ment eddig, public torrenten főleg kevésbé ismert amerikai és kanadai sorozatok, azok nem érdeklik a jogvédőket, csak a mainstream anyagok (Game of Thrones meg hasonlók). Torrentezés is egyre inkább ritkább nálam, a legtöbb mindent a Netflixről nézek.
Amúgy el is feledkeztem erről a topikról, leszorult a hozzászólási lista aljáról, elég nehezen találtam meg újra. Egyedül avmant láttam mostanában az AMD RX és SSD topikokban.
-
Frawly
veterán
válasz blueboi69 #25756 üzenetére
Nyilván nem OS, hanem felhasználásfüggő. Ki mire használja a gépet. Az igaz, hogy a Linuxnak nagy átlagban kevesebb erőforrás is elég, de ha valaki ilyen virtuális gépezést, meg 3D rendert, egyebeket csinál, annak kell a RAM. Nekem 16 GB van a gépeimben, Linuxon rengeteg, sose használtam még ki átlagos felhasználással, legtöbbször a nagy része áll kihasználatlanul, pedig a kernel igyekszik minél többet cache-elésre fordítani. De pl. Windows alatt már nem olyan sok a 16, átlagos felhasználás mellett sem, még jó ideig elég lesz annyi.
A Win2018 azért soványabb, mert alapból kevesebb service-t futtat. Win10-nél meg megoldható az egy lépéses frissítés, elég az MS oldalról a legutóbbi iso-t leszedni, és azzal újratelepíteni. Bár az tényleg jobb lenne, ha ilyen nagy frissítési megapakkokat csinálnának, nagyobbakat, mint az évszakos frissítések és a havi rollup csomagok. Régen a Win7 volt rémálom, feltette az ember az SP1-eset, és azt több órán, de néha napon keresztül frissítette, de ehhez is adtak ki azóta nagyobb frissítési pakkokat, hogy ne egyesével kelljen a rengeteg frissítést lehúzgálni.
Linux alatt ilyen mentés visszahúzásánál csak egyszer küldtem le rendszert padlóra, Arch alatt létrehoztam egy új felhasználót, de mivel nem akartam 0-ról bekonfigolni mindent neki, így egy másik felhasználó fájlait másoltam át a home mappájába. Nem kellett volna, valami jogosultsággal összefüggő polkit hiba lépett fel, amit nem sikerült több óra alatt sem megoldanom, így sajnos újra kellett telepíteni.
(#25830) Phülöp: iguángyíkember helyében én már nem telepítettem volna Win7-et. Pár hónap és lejár a támogatása, kb. olyan most telepíteni, mint süllyedő hajóra felszállni. Tudom, szar a Win10, de nincs más alternatíva, ha Windows kell. A Win8.1 még gyopárabb, Win7 kiesik, és a kör bezárul. Ha nem tetszik, akkor Win10 mellett csak a Linux marad.
[ Szerkesztve ]
-
Jahno
veterán
válasz Frawly #25833 üzenetére
"De pl. Windows alatt már nem olyan sok a 16, átlagos felhasználás mellett sem, még jó ideig elég lesz annyi."
Gyárban általában 4 giga van, irodai szarszarokra kb. elég is lenne, míg fel nem taláták a sok millió cellás Excelt. Most kezdünk 8 gigás gépekt szórni. Itteni laptopomban is 4 van, nem nagyon érzem, hogy bővíteni kellene. Otthoniban 16, az kicsit más.
És nagyon nem szar az a Win10. Bár Win7essel is el lehet lenni még jó darbig, de írta, hogy kb. év végéig tervezi a dolgokat. Ha vasastól cseréli, akkor a mostaniról csináltam volna egy mentést, akkor visszaállít és mehet a piacra.
-
Frawly
veterán
Ami eszi a memóriát azok az alkalmazások. Nagy Excel-fájlokat nem használok, de pl. a böngészők több füllel mocskosul eszik a memóriát, főleg a Chrome/Chromium és az arra épülő böngészők. 4 GB nagyon a használhatóság határán van Windowson, érdemes a 8GB-ra törekedni, főleg, hogy nagyon lementek a RAM árak. Én most vettem márkás 2×8 gigás 3000MHz-es DDR4 kitet 79 fontért, de ha lejjebb adtam volna az igényekből, lett volna olcsóbban is, DDR3 ennél is olcsóbb. Vehettem volna többet, de az nekem felesleges pénzpocsékolás lett volna, ha nem használom ki.
De pl. most néztem meg egy YT videót, ausztrál csóka összeütött egy régi budget gépet, LGA2011-es Xeon E5-2650L V2 10 mag, 20 szál 40-50 dollárért, 4×8 GB DDR3 ECC 1600 MHz-es RAM csak valami 65 USD hozzá. Jó, a proci alacony frekis, meg régi, szerverlap kicsit drága hozzá (90 dollár), de azért irodában ezt már nem fekteted meg Win10-zel sem, ha van egy olcsó SSD is alatta. Persze régi gép, de ha valamihez sok szál és sok RAM kell, arra árbajnok erősen. Az is igaz, hogy cégek nem szoktak régi használt cuccokat beszerezni, megbízhatóság, szervizelési, garanciális okból, de ha valahová olcsón kell a teljesítmény, simán opció.
-
Frawly
veterán
De ha már itt vagy, akartam valamit kérdezni, szerintem te tudsz ebben segíteni. Asztali géphez néznék valami Wi-Fi-megoldást, felőlem lehet kártya, USB dongle, vagy akármi, de olyanra gondoltam, ami tudja az n-et, 5 GHz-et és ami a legfőbb, külső antenna legyen hozzá csatlakoztatható. Ez utóbbi követelményhez nem találtam semmi. A gép a szoba távoli sarkában fért csak el, és ott rettenet szar a jelerősség. Most csak valami alap TP-Link N300 TL-WN823N EUV3 van USB-n csatlakoztatva, és nagyon lassan lehet csak vele netezni, de még androidos telón át tolt USB tetheringgel is minimálisan jobb csak, épp hogy súrolgatja az elfogatható kategóriát.
Ezért gondoltam arra, hogy Wi-Fi-modulra aggatnék valami jó hosszú madzagot antennának, ami kivinnék az ajtóig, ott már jó a jelerősség. Vagy amit még javasoltak, hogy toldjam rá USB-s hosszabbítóra a sima Wi-Fi dongle-t, ez is játszana, de a hosszú USB-n meg a jelátvitel romlik megint.
-
Jahno
veterán
válasz Frawly #25837 üzenetére
Hosszú mazzag nem jó, mert veszik rajta jel, hosszú USB-n meg a fesz, szóval az sem teljesen erre van kitaláva. Bár drágábban vannak jók, csak nehéz megoldani.
Szóval PCI kártya, kábelen antenna nagyobb nyereséggel, vagy valami POEs micro AP kliensnek a szoba túlsó felébe és abból gépbe UTP.
-
Jahno
veterán
válasz Frawly #25836 üzenetére
Ilyen Xeont irodába, minek? Csak zabál és hangos, de a legtöbb cucc rendesen nem is optimalizálja. Bobáéknál jó, ott erre van mókolva a környezet és hasít a tudás. Itt a Chromenak tök mindegy, ÁNYKnak meg aztán főleg. Az sokkal gyorsabb lenne, ha a 16ezer bevallásból 1-2ezer fontosabb maradna...
-
Frawly
veterán
Egyáltalán nem durva az energiaigénye, alacsony feszes, alacsony órajeles példány, ami említve lett, 70 W TDP, ha nem hajtod minden magját 100%-on, akkor jóval kevesebbel is beéri, ténylegesen a fogyasztása alig van felette egy irodai 2-3. genes i3/i5-nek. Irodában ÁNYK-hoz valóban overkill, természetesen ECDL Mancika nem tudná kihasználni Excel alatt sem. Bár ki tudja, egyes oldalakon coin miner scriptek meg beakadt Win10 frissítések lehet leküldik ezt is a padlóra vajsimán
Az egész filléres, egyedül az alaplapot nehéz úgy kifogni hozzá, hogy normális áron legyen megbízható.
-
Frawly
veterán
Valóban, az új hardverre viszont lesz rendesen gari, meg kevesebbet fogyaszt. Viszont adott esetben a teljesítménye kaka lehet, ha nagyon fillérbaxón áll hozzá a cég a beszerzéshez. Nyilván ez a Xeon nagyon alap cégeknél felejtős, ahol alap IT dolgokkal is napi szinten küzdenek, akkor is eredménytelenül. Nem való mindenkinek, ez kétségtelen, csak akkor éri meg, ha megfelel szakértelem párosul mellé és a felhasználás speciális jellege is indokolja.
-
Jahno
veterán
válasz Frawly #25846 üzenetére
Milyen szakértelem? És éppen ezt mondtam, hogy teljesítményben sem lesz jobb. Vesz egy 50ezres laptopot és jobban megy még a PS is. Az egész tökre nem asztali kivitel, csak pont, hogy peciális esetekben. Annó írtam is, hogy a gyárban a spéci HP munkaállomásos izénél is én feszültem a júzerektől, hogy faszé ilyen gyenge. Mert toltuk rá a céges XP-t, oszt fene megette az egészet. Teljesen másra és másképp való.
-
Frawly
veterán
De, teljesítményben jobb lesz, mint az átlag irodai konfig, nem is kevéssel. Ilyen Ryzen 2400-től felfelé, meg 6-9. genes i5-i7-nél nem, de olyat meg egyébként sem szoktak irodába venni, meg azokba a DDR4 is drágább, meg a proci is jóval. Energiahatékonyabbak is persze, de a felár, amit fizetnél érte, nem mindenkinek éri meg.
XP-szintű gépekkel tolni manapság elég gáz, főleg cégnél.
-
zetor2000
őstag
válasz Frawly #25836 üzenetére
Xeon az ilyen virtuálisgépek alá való, asszem, sok memóriával. Esetleg párban (dual xeon), mégtöbb memóriával.
Esetleg olyan környezetbe, ami rendesen képes kihasználni a sok CPU mag és a sok futtatási szál lehetőségét.
Azaz Mancika asztalára nem az ideális. Meg ott van, hogy említetted az alaplapot, hogy azt válogatni kell. Nos, egy unortodox irodai gép, ha az Ryzen alapokra épül, akkor megvan a sok CPU mag, a sok szál, a DDR4 lehetősége, és olcsóbbabb a vele azonos szinten levő intel procinál. Amúgy egy ilyen irodai "doboz" tökéletesen mindegy, mit tartalmaz, csak menjen rajta valami böngésző, meg office csomag aktuális alkalmazásai.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RTX 3090 Ti (ha szereted a ritkaságot)
- Canon A-1 + Tokina 80-200mm
- Samsung SP-LFF3 - Hordozható Smart projektor - WiFi - Multi Bluetooth - HDR & HLG
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: i5-12400F/14600KF - RTX 3060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- JGamer PC V2 R7 1700 RX 5700 XT 16GB DDR4 512GB NVME 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest