Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#23108) zetor2000 válasza npera (#23104) üzenetére


zetor2000
senior tag

Szerintem félreérted.
Van / volt a "régi rendszerben" A BICIKLI. Csepel, 28as, férfi és női vázas létezett. Néha parasztbájknak hívjuk, mert Pestidegen már. Széles, duplarugós nyereg, mami feneke alá való. Dinamóus világítás, váltóról hallani sem tud. Emellé jött a Favorit a csehektől, meg a HVZ a szovjetektől. Ez a hazai igényeket 99%ban lefedte.
Eleve nem volt más, talán színválaszték volt. Azaz nem 1, hanem mondjuk 3. A maradék 1% kiment érte, becsempészte, stb. A mai '40s generációnak ez a BICIKLI. Vannak, amiket mutogattok, meg már itt is fel-feltűnnek a boltokban, de azok ilyen "hátulgombolós pascal programozók" b*ziságai. Mert az igazi programozó minden programnyelven tud Fortran '66 kódot írni. Azaz a hazai oldschool biciklisek megelégszenek a '80-'90s évek Csepel / Favorit / HVZ felhozatallal. De inkább Csepel.

Mutathatsz szénszálas vázat, meg csinnadratta váltót, meg fékkart. Dugófék, Dinamó, Kontra. :) Ennyi. Húszezerből megvan. Annyi súlyban is.

Mellesleg, szerintem annyira használja / használná, mint én, hogy elmegy a közértbe kenyeret venni, meg a kölökkel a fagyishoz. Nem kell csodacanga, nem mindennapos közlekedésre van, hanem hogyha kell, akkor legyen. Arra pont jó akármi is. Emmeg megvolt, csak kicsit rendbe kellett tenni, mert az évek... Azt a baj pont az, hogy a "hátulgombolós pascal programozók" többen lettek, mint az "igazi programozók", és ezért a rendes Csepel cangák kezdenek kikopni, meg a hozzávalók is el-eltűnnek a boltokból, így kevés az, aki a "mérnöki pultról be tudja vinni az induláshoz szükséges adatokat", azaz meg tudja csinálni.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.