Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#21950) npera


npera
újonc

Álomszép. Asszony és gyerekek Magyarországon vannak, nekem pedig 4-napos mini szabadság adódott. A terv a következő:

- asszony laptopját szerelni. Kijelző csere, aztán durability test.
- országúti bringa fali konzolját feljebb rakni
- gigantikus nagytakarítás itthon, mindent lepucolni
- könyvespolcok megerősítése
- országúti bringa szolgálatba helyezése (hajtómű és kazetta lepucolása, aztán bejárató 60 km-es edzőkör)

Hazajöttem melóból és vásárlásból, aztán éppen elkezdtem volna belehlyezkednia péntek délutánban. Erre jött egy szomszédasszony kicsit karfiolos leggingsben (cellulitis, áááááá..... :Y ) és rózsaszín széldzsekiben, hogy a férjének már bemutatkoztam, de most ő is bemutatkozik. Baj van, ugyanis eldugult a csatorna a házak alatt és vajon (vagy ha nem vajon, akkor sajton) mi megcsináltuk-e a csatornacső kamerás vizsgálatát. A házsorban 6 ház van, az első kettőnél dugulás van, a mosókonyhában feljött a szennyvíz a lefolyóból. Öröm és bódottá. Most az irányban kérdezősködik, hogy ki nem csinálta meg a kötelező 2018-as csőfilmezést, mert akkor arra fogják ráverni a duguláselhárítás teljes költségét. Jól hangzik.
Erre kapásból rá tudtam vágni a választ, hogy 2018 tavaszán az előző tulaj megcsináltatta a csövek vizsgálatát és a szakember ítélete az volt, hogy minden rendben van. Akkor a CMA rendben van, cover my *ss...

Most nagytakarítás és ágynemű mosás van, árgus szemekkel figyeltem a mosógép minden mozdulatát, de nem volt gond a lefolyással. Úgy folyik le a víz, mint a kisangyal. Ezen felbuzdulva a fiam ágyneműjét is kimostam, és egyelőre úgy tűnik, hogy nincsen gond. Ha már belendültem, akkor megcsináltam vizesblokk takarítását is, de ott sem tapasztaltam gondot a lefolyásban. Éppen most nyomta ki magából a mosógép a vizet és csodálatosan lefolyt minden. Angyalok mezítlábas nevetése.....

Akkor most azt csinálom, amit egy svéd csinálna. Aggódva figyelem, hogy a dugulással küzdő szomszédok mit küzdenek és küldöm a pozitív energiát. De igazából mindent lesz*rok és hawaii van egész este. PK maximálisan és illeszkedem bele a mintába. Zárásként egy svéd bölcsesség.

En svensk tiger.
Tükörfordításban egy svéd tigris.
De az ige megfelelő esetben tigrist jelent, az alap jelentése a hallgatás. Tehát egy svéd hallgat.

Ennek fényében semmit nem mondok a szomszédoknak, hanenm szépen csendben elhawaiikodok. Mindenki oldja meg a saját problémáját. Az állam segít (igazából nem), mindeni szépen foglalkozzon a saját bajával és ne pofázzon. Ez a svéd társadalom esszenciája.

Ha advanced fokozaton akarjátok olvasni, akkor furcsa módon Csikós már megírta....

Jantelagen - Skandinávia titkos törvényei

Talán emiatt szeretjük annyira az északi országok lakóit – érdemes megtudni, mit jelent. Egy dán-norvég író, Aksel Sandemose 1933-ban egy Jante nevű (kitalált), zord dán faluról és annak lakóinak életéről írt regényt – az írásmű azóta a modern skandináv gondolkodás alapköve lett, bár nyilván úgy viselkedtek már előtte is arrafelé a népek. A Jantelagen, azaz a Jante-törvények lényegében a közösségbe tartozás íratlan szabályait írják le, amelyek:

Ne gondold, hogy különleges vagy
Ne gondold, hogy egyenlő vagy velünk
Ne gondold, hogy okosabb vagy nálunk
Ne képzeld magadról, hogy jobb vagy nálunk
Ne hidd, hogy többet tudsz nálunk
Ne gondold, hogy fontosabb vagy nálunk
Ne gondold, hogy jó vagy valamire
Ne nevess ki bennünket
Ne gondold, hogy bármelyikünk is törődik veled
Ne gondold, hogy bármire is megtaníthatsz bennünket

Akar még valaki Svédországba költözni? :C

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.