Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#122992) fatpingvin válasza eattila (#122990) üzenetére


fatpingvin
őstag

pontszámot tekintve egyáltalán nem sikerült olyan jól az az érettségi mint szerettük volna, részben ezért is nem sikerült a felvételi.

majd nekifut még egyszer jövőre, semmi nincs veszve (ezt se szokták a szülők megérteni amúgy...)

nem, a köszönet annak szólt, hogy a tanuló úgy kezdett hozzám járni hogy lelkileg teljesen szét volt esve és emellett kétoldali undoritisze volt a biológiától, valamint gyakorlatilag egy egész tanév témakörnyi lemaradása, egyedül azért választotta a biosz emeltet mert az alternatíva a töri emelt lett volna, amire meg ugye épeszű ember nem megy ha nem muszáj.

kb másfél év múlva amellett, hogy nem csak behozta a lemaradását, de abszolút felkészült az emelt érettségire is, de nem is ez a lényeg.

saját bevallása szerint is a legnagyobb változás az volt hogy megszerette ezt a tudományterületet. nem a tantárgyat, hanem a biológiát magát.

rájött hogy a biológia nem csak egy n+1-edik nemszeretem iskolai tantárgy hanem egy nagyon szép, diverz és sokrétű tudományterület rengeteg érdekes összefüggéssel és még több nyitott kérdéssel, ami egyszerre vesz körbe minket a maga kézzelfogható valóságával és nyúlik el a mikroszkopikusnál is kisebb láthatatlanon keresztül a teljesen absztrakt, matematikai modellekig.

Saját bevallása szerint nem gondolta volna hogy az érettségi szóbelik szüneteiben a mohák szaporodásának az ökológiai korlátairól szóló triviákkal fogja szórakoztatni az osztálytársait :D

biológusként egyszerűen nem tudok elképzelni ennél szebb eredményt :)

[ Szerkesztve ]

A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.