Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#101390) blueboi69 válasza Samott (#101372) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Ez jó tipp, de 6os váltó van benne gyárilag.
Ma kipróbáltam, 3.-ban bekapcsoltam a tempomatot és kedtem felváltani, biztos, hogy felváltásra nem kapcsol ki.

A bmw-ben kuplungra is kikapcsol, meg fékre is, gázra gyorsit, amint leveszem a gázról a lábam (egy előzés után) akkor visszaáll az eredetire.

De érdekes mert ki is írja, hogy váltsak fel 6-ba, mert úgy gazdaságos, meg az eladó is mondta, hogy próbálták a tempotatot. Azóta volt kerék cserélve, viszont pl a keréknyomást jól jelzi ki, nemhinném, hogy köze lenne hozzá.
Na majd keresek vmi diag sw-t.

Van még pár apróság ami nem működik, amiket írtam, de majd orvosolva lesznek, vélhetően ingyen javítja az eladó.

Összeségében csendesebbnek gondoltam az autót, de nincs okom panaszra, nagyon kényelmes benne ülni, tetszik ez a kissé buszos üléspozició, mert az én méretemben is elférek.
Viszont érződik, hogy sokkal spórolósabb anyagból van a beltér, mint a bmw-ben. Abban a csomagtér mindene is plüssszerű kárpit volt, (emiatt halkabb is), itt meg ilyen műanyag doboz minden. Meg úgy mindennek az illesztése is sokkal gagyibb hatást kelt.
Cserébe viszont az elektromos extrák igencsak jók. Még a bmw-nél is kellemesebb utazni benne.
Vezetési élményben rosszabb. Esetleg annyi, hogy azért érezhetően gyorsul mint az állat. 0-100 gyorsulásban asszem valami 2sec-et ver a bmw-re, de itt rendesen beletol az ülésbe gyorsuláskor. Viszont alacsony fordulaton néha úgy érzem alig mozdul az autó. Megszoktam, hogy pl gurulok és 2-esben fordulok ki, akkor ki lehet gyorsítani. Hát ebben nem.
Ja és brutálnagy fordulóköre van :( mintha a bmw-ben jobban el lehetne fordítani a kerekeket vagy nemtudom.
Ma is mentünk, hatalmas tócsába belementem, aminek hatására elment a szervo. Pont kanyarodni akartam, kb a kereszteződés közepén álltam meg, szerencsére nem jött senki. Épp kezdtem volna anyázni, amikor elkezdtem tolatni, mégsem az út középén legyek, aztán helyreállt. Gyanítom a szervo szíja vizes lett és csúszni kezdett, ha olajpumpás és nem elektromos... passz, kb fél pérc után helyreállt magától. Nyikorgó hangot nem hallottam, mint amikor csúszik az ékszíj. Szarabb úton is felismeri a felezővonalat, még akkor is, amikor alig látni, ez kellemes meglepetés.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.