Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#79034) Peterhappy válasza DoItYourself (#79023) üzenetére


Peterhappy
őstag

Köszönöm szépen a válaszodat és a tapasztalataidat!

Bocsánat, valóban csupán a konyha egy kis szegletét osztottam meg veletek, úgy valóban nehéz elképzelni.

Elnézést a primitív kivitelezés miatt. Elkezdtem átültetni SketchUpba, de nem volt időm befejezni.

Így nézne ki a konyha. Mindezt úgy, hogy a rajzon kb. 240-400 cm közötti szakaszon folyamatosan csökken a magasság, azaz az oda eső szekrények és a sziget azon része egy ferde fal alatt helyezkedne el (tetőtéri lakás)

Azaz ahová a bárszék kerülne, az kvázi nem pultként funkcionálna, csak tárolóként. A tervem az, hogy az alá a 120 cm mély beépítetlen rész alá kerülne most a bárszék, nyáron pedig ha lesz időm, összetákolok egy 120 vagy 160 széles padocskát, amit ki lehet forgatni a félsziget elé (a képen a lenti részre - ami ráadásképp a lépcsőfeljáróval szemben van). Klasszikus étkezőpulthoz elálló plusz rész (kb. 20 cm) itt nem lenne, viszont így pakolható ez az oldala is.

A kamraszekrényeket én építeném 30x50-es (vagy 50x50-es) bramac lécből, "belefolyna" a félszigetben található nyitott szekrénybe. Magassága itt a félszigetével azonos lenne és a leeső munkalap darabból kerülne rá egy darab, mintegy kiegészítve a pultot (ezt a rajzon nem tüntettem fel).

@dh66e: neked is köszönöm! Egy 4100x650-es munkalap lesz félbevágva, összeragasztva, élzárva, így lesz belőle egy ~2040x1300-as munkalap (az IKEA szekrények mélyebbek, az 1200-es kevés lett volna).
Alatta a szekrények 2000x1200-re vannak tervezve, a mélysége az összefogatások miatt egy-két centit biztosan változni fog. Így a fennmaradó beépítetlen "lyuk" területét nem tudom most még pöccre belőni, úgy pozicionálom majd a munkalapot, hogy a releváns részeken egyforma távolságra lógjon ki.

A fémlábakkal az a gond, hogy arra nem lehet felerősíteni a műanyag lábakhoz ajánlott lábazatot. A pallóra állított konyha esetében a palló szélére erősítenék fel szabott törtfehér bútorlapot (törtfehér az IKEA front is), az alap így nem látszódna.

Szóval vagy maradnak a műanyag lábak és a hozzávaló lábazat, vagy kb. 8-10 méternyi pallóból/gerendából 10 cm magas alapzat és rá a szabott bútorlapcsíkok. Utóbbi macerásabb volna, viszont stabilabbnak érzem. A korpusz valóban nem rohadna be, de tény, hogy a gerendák berohadására nagyobb esély nyílhat + ott takarítás sem lesz akkor 15 évig, ami nem túl szerencsés. Nem tudom melyik lenne a jobb (kevésbé rossz) megoldás.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.