Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
Földig érő ablakhoz szeretném tenni a tv-t és a hangfalat.
Szerintetek mivel lehetne leárnyékolni, hogy a napsugárzás ne nyírja ki őket idő előtt?
Napi 24 órában nem szeretném lehúzni a redőnyt. -
Milyen elv? Fém lámpához szükséges lehet a föld, műanyaghoz nem szükséges.
Vezeték szín meg tetszőleges. Szereltünk itthoni áruháznak két eres lámpafoglalatot zöld és kék vezetékkel is. Tehát kaptunk mindent, csak össze kellett állítani. Ami épp van a kinti gyártónak, rosseb tudja honnan jönnek ezek.
-
Egon
nagyúr
Légkábelt nem akarok, az egész kertet hosszában végig ásni pedig bonyolultabbnak tűnik, mint megtalálni a hibát.
Azt kevéssé tartom valószínűnek, hogy a földben lenne az a doboz, ahol a normál mezei kéteres MTK kábel átvált öteres földkábellé (ugyanis a kisháznál az jön fel a földből, kábelcsatorna nélkül). Inkább valahol a nagy ház oldalában kell(ene) lennie. -
pjen
félisten
válasz
Brave_86 #78680 üzenetére
Ha csak 2 szál megy a lámpához akkor,bár nem teljesen szabályos;A dobozból a kék mehet a lámpa egyes vagy kettes vezetékére.A dobozból jövő barna fázist kösd a kapcsoló egyik pontjára,a kapcsoló másik pontjára kösd a kéket legalább 10cm hosszan mindkét végén lila,fehér stb szigszalaggal zsugorcsővel megjelölve,ez a kapcsolt fázis.Ha a lámpába tényleg csak két szál drót megy a Z/S drótot a doboznál szügeteld le.
-
pjen
félisten
Egy kérdés,ha megtalálnád a hibát csak ott törnéd fel a betont?Aztán hogyan tovább?Ásnál egy aknát,kibontanád a csatornát,megjavítanád a kötést,egy vízmentes kábel malaccal,ami nem olcsó.Vizmentesen megjavítanád a csatornát???Aztán betonoznál,és lenne a beton alatt egy toldásod.Nem egyszerűbb egy másik kábel?
-
pjen
félisten
válasz
runner 125 #78674 üzenetére
Ez azért nincs ám így.Egy normálisan megépített,szigetelt alapú tégla házban nincs ilyen gond.Én is szigeteltettem 10cm nikecelt.Maradtak a régi fa ablakok a beépített redőny szekrénnyel,ami minden csak nem szigetelt.Egy fal rész kb 20nm nem lett szigetelve egy polikarbonátos elő tető miatt.Viszont a tetőtérben az ablak szellőző még sosem volt bezárva.A párát ki kell engedni,vagy párátlanítóval fegfogni,másként minden ház penészedne.Hőhíd mindíg van.Bejön a gáz cső,kábel Tv,villany,a klíma csavarok.
-
runner 125
nagyúr
-
BullZeye
veterán
Nekem simán annyit mondtak, hogy furatoltat már nem gyártanak, mert pár év után vetemedett, és leálltak a gyártásával.
Elmentünk másik üzletbe (Jola), ott azt mondták amit neked is, háló, gyerekszoba, furatoltat megrendeltük, beszerelték, tök jó, aztán jött egy ismerős, ránézett és azt mondta, hogy ez bizony szerinte papirrácsos.Szétszedés nélkül meg lehet állapítani valahogy, hogy papír, vagy furatolt belülről?
Másik, ha már CPL ajtó, olyan rugósan kattog az egyik szobánál a kilincs, mintha a rugó beakadna egy ponton valamibe, és ugrik egyet. Még nincs 1 éves az ajtó, nem tudom, hogy merjem e szétszedni a kilincset, javítható ez házilag?
-
Egon
nagyúr
válasz
gerisz23 #78663 üzenetére
Elég gányul van megcsinálva.
Jön egy bejövő kábel a kismegszakító mellé, ott van egy konnektor, abból megy tovább az áram a melléképületbe. A konnektorban még van áram. A melléképületben egyetlen konnektorba van vive az áram, abban van egy hármas elosztó, van bele dugva két lámpa, meg egy hosszabbító (utóbbiba fűnyíró, kerti szivattyú, szegélyvágó stb. szokott dugva lenni). Éppen egy elektromos sövényvágót használtunk, amikor elment az áram.
Egyébként a fáziscerka jelez, de amikor a konnektortól kivittem a nullát az első dobozig, mégsem égett a kontrolllámpa az ottani fázissal, de a konnektorból kivitt fázis és a dobozban levő nullával igen. Ebből nekem úgy tűnik, hogy a fázissal van valami gáz: egy kicsi van benne, de a lámpának nem elég. -
Egon
nagyúr
A hátsó gazdasági épületben elment az áram. Egy kismegszakítóból megy ki oda, a kazánházból. Ott még van áram, vélhetőleg az egyik kötés adta meg magát. Egy sima kéteres kábellel megy ki egy vezetékcsatornában az áram, de az első dobozban, amit megtaláltam, már egy sokeres földkábel van. Valahol lennie kell egy doboznak, ahol át van kötve a kábel, de nem találom. A kazánház külső falán leszedtem pár dísztéglát, ott megtaláltam a kábelcsatornát, ami lefelé fordul, és bemegy a föld alá kb. a házfal síkjában. Felszedtem a térkövet a ház mellett, ott nincs doboz, 5 cm sóder alatt beton van, azt már nem törtem fel.
Hogy lehetne behatárolni a hiba helyét, és megtalálni a dobozt? Kénytelen leszek felásni/felvésni a betont, tovább követve a kábel útját? -
raven12
senior tag
Sziasztok!
IX. kerületi (József Attila lakótelep) lakás felújításához keresek megbízható, igényes, nem csillagászati áron dolgozó:
- asztalost (ajtótokozások szegőlécezésére)Ha bárki tud szakembereket ajánlani, köszönöm!
-
Chaser
legenda
-
KMan
őstag
válasz
macilaci78 #78570 üzenetére
CPL belteri ajtokra visszaterve
Azt tanacsolta ma az elado, hogy a belteri ajtok kozul a furdoszoba legyen papirracsos a magasabb paratartalom miatt, a tobbi furatolt (en a furdoszobara is furatoltra gondoltam). Szerintetek?
-
föccer
nagyúr
Nem tud valaki adni néhány kisméretű téglát? 10-15 dba kellene egy kapu javításához.
köszi!
üdv, föccer
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Van egy kerti szivattyúnk aminek ilyen a nyomóága KATT. Mondhatni klasszikus 1"-os kivezetés, van benne egy átalakító aminek a vége 3/4"-os hogy bele lehessen tekerni a gyorsatit.
A cél az lenne hogy 2 tömlőt csatlakoztassak a szivattyúra, hogy ne kelljen 2 szivattyút használni (kert,udvar). Na most ha kiveszem a gyorscsatit, beletekerek egy közcsavart utána egy ilyen Y elágat majd a 2 tömlőt ilyen hollandis réz tömlővéggel csatlakoztatom, akkor gondolom működőképes lesz a dolog. Nagyon más megoldást nem tudok, vagy van szerintetek?Illetve ez a Y 3/4"-os, próbálok keresgélni 1"-os méretűt, hogy ne legyen annyira leszűkítve már az elején a rendszer. Viszont az istenért sem találok, sem rézből sem pedig műanyagból. Tudtok olyan boltot ahol hozzá tudnék jutni ilyenhez? Ez amit linkeltem egy Extol Y, még jó is lenne de gondolom a csapnál még jobban le van szűkítve a rendszer. Ezért lenne jó 1"-os.
-
Chaser
legenda
ezt mondtam én is, gk rendszernél kell a nagy precizitás és spéci anyagok, attól függ milyen falad van 7,5-es ytong már jó lehet, nálunk 10-es van fürdő és konyha közt magában másik lakásnál, szinte semmi nem hallatszik egyik helyiségből másikba, fürdőben csempe, konyhában normál gk van ráragasztva
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Midea klíma akciós áron beszereléssel együtt!
- OPEL CORSA D OPC 1.6 Áron alúl, magánszemélytől kihasználatlanság miatt!
- Hiseeu vk10v 4hd405 hd nvr komplett szet
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest