Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#79023) DoItYourself válasza Peterhappy (#79016) üzenetére


DoItYourself
addikt

Pult nélkül nekem nem egészen világos, hogy fog kinézni ez az egész, hol kapcsolódik a konyhaszekrény többi részéhez (félszigetet írtál), és hol lesz a 40 centis bárszékes kinyúlás.

2004-ben építettem egy félszigetes Ikea konyhát U-alakban, akkor még Faktum volt a neve. Fő különbség a mai Metod nevűhöz képest, hogy az új korpuszok magasabbak, tehát kisebb a padlótól való távolságuk: a Faktumnál még kb. 14 cm volt, az új Metodnál 8-9 cm, épphogy be tudsz nyúlni alá.

Az U-alak kinyúló része nálam 180cm volt, és csak egy pult szélességű volt az egész (~60 cm), a korpusok hátoldalát emiatt burkolni kellett. Egy Ikea gyári alu keretet vettem hozzá, aminek 6 db szép hengeres alu lába volt, tehát lábazat nélküli volt a félsziget, át lehetett látni alatta. Metodnál viszont olyan kicsi a távolság a padlótól, hogy most mindenképpen lábazattal építeném meg, főleg, hogy azóta már áttértek a fadekor fóliás műanyag lábazati profilra (nem rohad szét, ha kap egy kis vizet). A műanyag lábaktól ne félj, ha minden doboz alá beteszel négyet, kibír az mindent, és szépen be lehet lőni vele a vízszintet, és kiegyenlíteni a padlóban lévő esetleges huplikat.

Mivel meg volt pakolva minden szekrény és fiók, és a félsziget korpuszai össze voltak csavarozva a falhoz kapcsolódóakkal, ezért nem volt oldalirányú mozgása, ezen a pult is sokat segített. Amerikai konyha, épp a burkolatváltás fölött volt a félsziget, egyik oldalon járólapon, másikon laminált padlón álltak a lábak.

A vinylt kérdést passzolom, majd a szakérték megválaszolják. De mire lecseréled ezt a konyhát 10-20 év múlva, épp aktuális lesz a padlóburkolat cseréje is, szóval annyira nem aggódnék miatta.

Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.