Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-08-09 20:41:24

LOGOUT.hu

- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#177888) Dottorei


Dottorei
tag

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított a gymbeam.hu fitnesz-webáruházat üzemeltető szlovák vállalkozással és annak magyarországi leányvállalatával szemben – derül ki a hivatal közleményéből.
A GVH azért indítja az eljárást, mert gyanúja szerint a GymBeam s.r.o. és a Gymbeam Hungary Kft. több szempontból is tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytat a hazai fogyasztókkal szemben.
A cégek valószínűleg megalapozatlan egészségre vonatkozó állításokkal és gyógyhatás-ígéretekkel, megtévesztő árfeltüntetéssel, valamint a forgalmazáshoz szükséges bejelentési kötelezettség teljesítése nélkül árusítják egyes termékeiket.
A GVH gyanúja szerint az alábbi szabályokat sértette meg a webáruház hirdetési gyakorlata:
Vélhetően megtévesztő, az uniós szabályok értelmében nem engedélyezett egészségre vonatkozó állításokat, illetve bizonyos termékek esetében tiltott gyógyhatás-állításokat alkalmaz.Jogsértőek lehetnek a termékek árának feltüntetésével kapcsolatos gyakorlata, például az akciós árak benyomását keltő összehasonlító árak alkalmazása.A webáruház vélhetően elhallgatta a fogyasztók elől, hogy biztosítja-e – és ha igen, miként – hogy az oldalon közzétett fogyasztói értékelések olyanoktól származnak, akik ténylegesen használták vagy megvásárolták a terméket.A cégek egyes étrend-kiegészítőiket a GVH gyanúja szerint nem jelentették be a forgalmazás megkezdését megelőzően a gyógyszerészeti hatóságnál, így azokat valószínűleg jogszerűtlenül forgalmazzák.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.