Hirdetés

2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-08-09 20:41:24

LOGOUT.hu

- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#172305) aleister


aleister
veterán

Elöljáróban leszögezem, hogy nem olvastam egyik fél által említett tanulmányokat sem, ellenben azt igen, hogy kalória deficit esetén egy csomó biológiai folyamat alacsonyabb hatásfokkal működik. Ennek csak egyetlen példája a lentebb említett anyagcsere lassulás. Romlik az immunrendszer, a koncentrálóképesség (kvázi az agy és az idegrendszer hatásfoka), erőnlét, biztos vagyok benne, hogy csökken a testhő is.

Ezekből kiindulva nem helytálló az alaptézis, hogy "miből raktározna már deficitben a szervezet" tekintve, hogy a kalóriaegyensúly esetén 100%-os funkcionalitású biológiai folyamatokról beszélünk, ellenben egy (pl) 90%-ra lecsökkent hatásfokú szervezet esetén a létfenntartáshoz (termogenezis, testhő fenntartás, stb) alapból kevesebb energiára van szükség.

Maradva Péternél, ha kalória egyensúlyban 2000 kcal-ra van szüksége, és emellett a biológiai hatékonysága 100%, akkor könnyen meglehet, hogy 1800 bevitt kcal esetén 15%-kal veszi vissza magát a szervezet, pedig csak 10%-kal csökkent a kalóriabevitel.
Ez esetben nem lesz szó szerint vett kalória deficit, és raktározhat a szervezet (jelen esetben 100 kcal többletbe kerül).

De ez csak egy eszmefuttatás. Feltehetően nem így van. Mindössze jeleztem, hogy nem feltétlenül lehetetlen az, ami elsőre annak tűnik.

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.