Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-08-09 20:41:24

LOGOUT.hu

- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#172901) benfolds


benfolds
őstag

hatóságilag maximálták a csirkemell árát! :DDD ment az iksz, báttya :DDD :DDD :DDD

(#172902) aleister válasza benfolds (#172900) üzenetére


aleister
veterán

Igen, mindig "teljes" testest csinálok. Ez erőnléttől, időtől függően 6-7 gyakorlat edzésenként. Nagyon ritkán 5 vagy 8. Így természetesen nem tudok minden apró izomcsoportra minden egyes alkalommal időt keríteni, de a főbb izmokra (mell, tricepsz, bicepsz, hát) minden edzésen jut 1 gyakorlat. Ezeket így heti háromszor edzem, de minden alkalommal csak egyetlen gyakorlattal. Viszont a gyakszik mindig mások. Nem nyomok egy héten kétszer fekve, hanem egyszer tolódzkodás, köv alkalommal tárogatás géppel, aztán csigás keresztezés, fekvenyomás, tárogatás kézi súlyzóval, stb.

" amúgy lehet tényleg az lenne a legjobb, hogy edzés minden nap"
Anno egy fegyenc edzéses cimbi mondta, hogy neki anno azt tanácsolták, hogy minden alkalommal, amikor elmegy a szobaajtóban felszerelt húzódzkodó rúd alatt, akkor csináljon annyi húzódzkodást amennyit bukás előtt kb 1-2 ismétléssel tud. Böszöm sokat lenyomott egy nap, egy héten, egy hónapban...és meg is látszott rajta szépen. De, ha fogtál már kezet kőművessel ...vagy mondjuk egy csimpánzzal :) , akkor tudod, hogy milyen az amikor valaki életvitelszerűen csinál valamit a kezével, miközben konkrétan sosem edz. :)

Komolyra fordítva a szót, volt már rá tanulmány, hogy a heti több, kisebb inger effektívebb, a heti 1, de durva stimulusnál. Tehát a korábban elterjedt mell/hát nap, kar/láb nap, stb-stb osztott edzésnél elvileg hatékonyabb a heti többszöri teljes testes.
De aztán kinek mi a szimpatikus.

De az is működhet, amit mondtál, 6 napig mondjuk 3 gyakorlattal. Az egy héten 18.

[ Szerkesztve ]

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#172903) t256 válasza marked one94 (#172894) üzenetére


t256
őstag

Megnéztem, nem lettem meggyőzve. Ez számomra csak egy random instagram oldal. Van néhány kép a gyakorlatok végrehajtásáról, de ennyi.

Na most mire gondoltok, ami nem "bro science"?
Hogyan kéne edzeni? Progressive Overload, Deload, edzés ciklizálás?

[ Szerkesztve ]

Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

(#172904) roti86 válasza t256 (#172903) üzenetére


roti86
őstag

Ami tudok ajánlani, feltöltöttem gdrive-ra (ha tudsz angolul): Eric Helms - Muscle and Strength Pyramid

(#172905) tibcsi0407 válasza Dottorei (#172896) üzenetére


tibcsi0407
félisten

Ha valami evidence based, az nem elmélet. A bro science az elmélet.

#172898Madwe
+1

[ Szerkesztve ]

https://utdetailing.hu/

(#172906) bigmasterg válasza aelod (#172880) üzenetére


bigmasterg
addikt

"Az 1RM-ed 40% bukásig történő edzése ugyan olyan hatást vált ki mintha az 1RM-ed 60-80%-val edzel."

Elméletben igen.
De ha 1RM 40%ával edzel, azzal nem fogot tudni olyan hatékonyan növelni magát az 1RM-et, mintha azt is gyakorolnád. Szokni és gyakorolni kell a nagy súly mozgatását, hogy képes legyél rá.
Illetve ahogy Woodslave is írta, az túl sok ismétlést jelent. Lehet már az idegrendszer, vagy tüdőkapacitás miatt buksz, vagy elkezd jelentősen romlani a forma.
Illetve ha nem bukásig akarsz edzeni (pl összetett, nagy izomcsoportos gyakorlatok, ahol nem is ajánlott), akkor sok ismétlésnél megint nehezebb belőni, hogy hol van pl az rpe7, vagy 8. Bár az egész RPE rendszer inkább 10 ismétlés alatt működik jól.

szerk.:
Persze az elméleti, kiszámított 1RM nő úgy is, hogy sosem mész rá a maxra, csak valóságban nem biztos hogy ha azt az 1RM súlyt ráraknák az emberre, akkor fel is jönne, ha sosem volt még rajta olyan szintű terhelés, csak 5+ ismétlések.

[ Szerkesztve ]

(#172907) aelod válasza bigmasterg (#172906) üzenetére


aelod
veterán

De ha 1RM 40%ával edzel, azzal nem fogot tudni olyan hatékonyan növelni magát az 1RM-et, mintha azt is gyakorolnád

Itt nem is ez volt a kérdés hanem a hipertrófia válasz az 1RM 40%-val történő edzésre. :U

vagy elkezd jelentősen romlani a forma.

Legtöbb esetben a forma eleve sz*r és sokan még is fejelik egy jó erős húzással és vagy guggolással. Ott nem erősödés lesz hanem garantált sérülés.

Az erősödés meg nem egyenlő az izmosodással. Személy szerint engem nem érdekel mennyivel húzok fel, guggolok mert irreleváns. A fizikum a lényeg.

[ Szerkesztve ]

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#172908) HussarF válasza aelod (#172907) üzenetére

De azért csak nem független a hipertrófia és hogy mekkora a súly, nem? Azért általában, - úgy gondolom, de nem biztos - aki nagyon izmos, az elég nagy súlyokat is mozgat.
Persze néha meg lát olyat is az ember, hogy ahhoz képest nem is olyan nagy súlyokkal nyomják testépítők...
De mivel szinte mindenki kokszol, aki nagyon izmos, így elég nehéz az alapján eldönteni ezt, hogy mit lát az ember, milyen súlyokkal edzenek :DDD

[ Szerkesztve ]

(#172909) aelod válasza HussarF (#172908) üzenetére


aelod
veterán

Nyilván egy full beginnernél ez nem állja meg a helyét, de egy haladó középhaladó egyénnél nincs összefüggésben. És igen ahogy te is mondod, Ronnie irgalmatlan súlyokkal edzett, Dexter szinte "csak" gépeken és mindkettő sikeres volt. Vagy ott vannak a súlyemelők. Súlykorlát mellett erősödnek de izmosabbak is?

Én nem azt mondtam, hogy 40% 1RM-el kell edzeni, csak azt, hogy ha nem muszáj ne öld meg magad mert van másik módszer is, hogy elérd ugyan azt az ingert mint amit egy jóval nagyobb terheléssel okoznál. Szóval a súly ne legyen mindenek felett ahogy ezt egy felkapott terem és az ottani módszer hívői mondják.

[ Szerkesztve ]

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#172910) Woodslave válasza HussarF (#172908) üzenetére


Woodslave
nagyúr

pontosan. Szerintem a legnagyobb dilemma a natural testépítésben és szerintem itt lehet alapvetően elbaxva (nem biztos) az egész a koxosok miatt.

Azaz a fő kérdés az hogy erősnek kell-e lenned ahhoz naturalként hogy izmos legyél, vagy inkább hogy jelentősen erősebbnek kell-e lenned mint amikor kezdted és hogy ez az erősödés nem csak az izmosodás úgymond mellékhatása-e. Remélem vki érti mire gondolok mert én nem ;]

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#172911) aelod válasza Woodslave (#172910) üzenetére


aelod
veterán

Én értem. Nem biztos, hogy tudom a választ de egy saját példa. Idén sokkal jobb a lábam mint előtte bármikor és közel sem dolgozom akkora súlyokkal (egy sérülés miatt) pl. guggolásban mint korábban.

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#172912) Woodslave válasza aelod (#172911) üzenetére


Woodslave
nagyúr

én nagyon hittem abban hogy naturalként izmos akkor leszel ha erős is vagy mert a kettő összefügg. Az mondjuk nem egyértelmű milyen módon. Mármint ha úgy függ össze mint ahogy én gondoltam/gondolnám most tök mindegy ebből a szempontból, akkor az edzés célja az kell legyen, hogy minél erősebb legyél. Aztán persze vannak az egyéni tapasztalások, hogy nem vagy erősebb sőt és mégi jobbnak tűnik egy adott izomcsoport, szóval fax tudja sajnos.

Azért a tényleg izmos naturálok között nem egy van aki erőemelő is egyben vagy komolyan nyomja az erőemelést (mármint azokban a gyakorlatokban erős)

Persze másik oldalról ott vannak amit mondtál, hogy súlyemelő erősödik anélkül hogy jelentősnek tűnően izmosodna.

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#172913) bigmasterg válasza Woodslave (#172912) üzenetére


bigmasterg
addikt

Súlyemeléssel az is "baj", hogy nagyon technikázós gyakorlatok. Robbanékonyság, mobilitás, egyensúly stb javításával jelentősen nagyobb súlyokat mozgathatnak meg, úgy hogy közben nem izmosodnak túl sokat.

(#172914) Woodslave válasza bigmasterg (#172913) üzenetére


Woodslave
nagyúr

ja nyilván ott rengeteget számít a technika.

Ettől függetlenül amikor látom az 50kg-s srácokat a teremben csigás bicepszezni akkor azt gondolom, guggolás, felhúzás és fekvenyomással kellene inkább próbálkozni :D

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#172915) aelod válasza bigmasterg (#172913) üzenetére


aelod
veterán

Érdemes megnézni egy guggoló edzésüket. Lazán guggolásznak olyan súlyokkal amikkel egy haladó vagy akár profi testépítő.

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#172916) bigmasterg válasza aelod (#172915) üzenetére


bigmasterg
addikt

+woodslave:

Ja jogos, nyilván itt is valahol a középút lehet az igazság, mint ahogy minden másban is.

De szerintem még mindig az a jobb eset, amikor valaki kisebb, de erősebb, mint amikor egy hegyomlás csávó, aki csak gépeket használ és nem tudja használni az izmait.
Úgy néz ki, mintha képes lenne valamire, de valójában nem, mivel nincsenek meg a törzs izmok, szorítás, pl van comb, de nincs farizom , jó kis imbalance-ok.
Olyankor az izom csak fölösleges teher a testen.

Látni olyat, hogy mell + váll edzés, hát elhanyagolva + ülő munka, a végén rosszabb lesz a tartása, mint mielőtt elkezdett edzeni.

A hátsó lánc fontosságáról sokan megfeletkeznek, pedig egészség szemopontjából sokkal fontosabb mint egy váll, mell vagy kar.

[ Szerkesztve ]

(#172917) aelod válasza bigmasterg (#172916) üzenetére


aelod
veterán

De szerintem még mindig az a jobb eset, amikor valaki kisebb, de erősebb

Egyéni cél függő.

valahol a középút lehet az igazság

:R

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#172918) GemeriReem válasza bigmasterg (#172913) üzenetére


GemeriReem
újonc

Súlyemelésben kiegészítő munka nélkül legfeljebb a lábakon-farizmon és a háton figyelhető meg valamennyi izmosodás, jellemzően az sem nagyon sok amatőr szinten. Mivel a szakgyakorlatok végrehajtása döntően gyors összehúzódású rostok bevonását igényli, a hipertrófia is jóval kisebb, mivel ilyen módon nem kezelhetők maximális feszülést megkívánó súlyok. A dobás során csak olyan súlyok juttathatók mellre vagy fej fölé, amiket kellő sebességgel sikerül is odáig mozgatni. Ha ezt valaki összehasonlítja egy maximális guggolással vagy fekvenyomással, mindjárt világos a különbség.

(#172919) Dottorei válasza GemeriReem (#172918) üzenetére


Dottorei
tag

a vállakon is látszik

(#172920) Woodslave válasza Dottorei (#172919) üzenetére


Woodslave
nagyúr

ja vicc ahogy kinéznek

;]

jó csak hülyülök nyilván top elite kínai "naturál"

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#172921) aelod válasza Woodslave (#172920) üzenetére


aelod
veterán

Minden idők legjobbja.

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#172922) Woodslave válasza aelod (#172921) üzenetére


Woodslave
nagyúr

persze a cél határozza meg az eszközt.

Amúgy szerintem sem hatékony a súlyemelő edzésmódszer átlagos izmosodni vágyóknak ez szerintem nem vita :K :D

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#172923) HussarF válasza Woodslave (#172922) üzenetére

Nem hát. A súlyemelés nem egy olyan sport, amit magadtól elkezdesz csinálni a pincében. Vagy legalábbis még annyira sem, mnit a többi súlyzós sportág. Ahhoz tényleg komoly szakmai vezetés kell, mert ha elkezdesz lendületesen súlyokat hajigálni a fejed fölé, abból előbb-utóbb csúnya baleset lesz.

(#172924) aelod válasza HussarF (#172923) üzenetére


aelod
veterán

Ja ellenben szaró kutya pózban lehet felhúzni és háborúzni magadtól is lehet ;]

[ Szerkesztve ]

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#172925) HussarF válasza aelod (#172924) üzenetére

Nem olyan gyors a visszacsatolás. Súlyemelésnél a fejedre ejted a súlyt, ha elbaszod ;]

(#172926) aelod válasza HussarF (#172925) üzenetére


aelod
veterán

True. :DDD

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#172927) GemeriReem válasza Dottorei (#172919) üzenetére


GemeriReem
újonc

Az már határeset. Ha valaki nyom karból (=vállból, csak mi így hívjuk) vagy fekve néha, akkor inkább, a vállak sok munkát amúgy nem végeznek, a súly megtartásában van inkább szerepük. Kilökésnél helyes technika mellett nem sok koncentrikus összehúzódást végeznek, mert inkább a lábak és a törzs dolgoznak ott is.

[ Szerkesztve ]

(#172928) Qtya123 válasza Woodslave (#172912) üzenetére


Qtya123
őstag

Én össze-vissza vagyok ilyen téren. Például a mellizmom azt mondom, hogy nem rossz méretben, ránézésre lehetne mondani, hogy biztos viszonylag nagyobb súlyokkal dolgozom. De mégis elég gyenge vagyok benne erőben. 100 kg fölé nem is megyek szériában. 1 ismétléses max súlyt sosem próbáltam benne, de szerintem úgy 130 kg lehet nagyon-nagyon maximum. Nálam sokkal laposabb mejjű emberek nyomkodnak úgy 120 kg-al, hogy nekem esélyem nem lenne.

Ennek ellenére például a vállam nem egy nagy eresztés, de mégis egész jó erőben van. Ott gyakorlatilag az szab már határt, hogy csak azért nem megyek feljebb súlyokban egy vállból nyomásnál, mert nem akarok vállfájdalmakkal küzdeni, ami már így is elkezdődött, de erőből simán bírnám és könnyen jön benne az erő növekedése.

Mondjuk hozzáteszem én elsősorban nem az esztétika és nem is az erő miatt edzem, hanem azért, hogy mozogjak valamit.

[ Szerkesztve ]

(#172929) Woodslave válasza Qtya123 (#172928) üzenetére


Woodslave
nagyúr

igazából arra gondoltam hogy erősebb legyél mint voltál. Vannak emberek meg izomcsoportok, meg gyakik ahol semmi összefüggés nincs az izomméret meg erő között látszólag.

De pl. nálad izmosabb lenne a melled, ha kimondottan törekednél hogy 150-es legyen a maxod? Vagy izmosabb a vállad ha még jobban tolnád hogy erősebb legyél. És itt most ésszerű tervekről beszélünk nem idiótákról :K :D

Vagy egy kezdő mondjuk izmosabb lenne 1 év után egy starting strenght aztán texas method meg mittomén alapvetően erőnövelésre épülő progresszív program után, mint mondjuk ha kézisúlyzós nyomásokkal meg tárogatással (más izomcsoportnál érrtelemszerűen más gyakorlattal) heti egy napon jól megedzi az adott izomcsoportot 8-12-15 ismétléssel? "testépítő" módon? Nem törekszik erőnövelésre, csak de mondjuk 1-el többet csinál ha tud, meg emeli a súlyt ha már könnyen megy... :U

én azt látom a teremben hogy baxakodnak ezek a kissrácok aztán semmi nem látszik rajtuk. Hol vannak ezek a 16 éves youtuberek amerikában akik 500 kilóval húznak fel meg guggolnak :F :C :D

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#172930) aelod válasza Woodslave (#172929) üzenetére


aelod
veterán

én azt látom a teremben hogy baxakodnak ezek a kissrácok aztán semmi nem látszik rajtuk

A terembe járók 80% így van ezzel. Nem csak a kiscsávók. Semmi fejlődés évek óta ugyan úgy csinálnak mindent. Manapság infót gyűjteni kb egy délutánt ölelne fel, hogy a full kezdő az alapvető ismereteket megszerezze edzés terén.

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#172931) Woodslave válasza aelod (#172930) üzenetére


Woodslave
nagyúr

nem mintha én akkorát fejlődtem volna, de legalább a korom meg az edzésmúltam kifogásnak jó ;] :D meg már elég izmos vagyok :D

[ Szerkesztve ]

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#172932) aelod válasza Woodslave (#172931) üzenetére


aelod
veterán

Pont ezt akartam írni én is ;]
Meg, hogy bezzeg az én időmben :DDD

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#172933) GemeriReem válasza aelod (#172930) üzenetére


GemeriReem
újonc

Ebben van igazság, de szerintem sok a buktató. Rengetegféle irodalommal találkozhatunk, nem mindegy, mit találunk. Edzésprogramot már össze lehet rakni jó forrásból, de mikor én 2012-ben elkezdtem edzeni, 4 évig tartott odáig eljutni, hogy egy használható edzésprogramot lássak (köszi powerbuilderes srácok!). A broscience még sokáig velünk lesz, attól tartok, a többséget meg mondjuk nem is hiszem, hogy ennyire érdekli a teljesítmény kiaknázása, csak tudja azt mondani, hogy mozog valamit.

(#172934) bigmasterg válasza Woodslave (#172929) üzenetére


bigmasterg
addikt

Ha célod, hogy erősebb legyél, akkor az magával hozza a progressziót.

lásd:
"én azt látom a teremben hogy baxakodnak ezek a kissrácok aztán semmi nem látszik rajtuk."

Power az őszintébb, mint a testépítés .Vagy feljön a súly vagy nem.
Sokkal hamarabb van visszacsatolás, hogy működik-e amit csinálsz, vagy nem.
Testépítésnél simán hitetheted magad, hogy de most szálkásabb vagyok, de most izmosabb lettem kicsivel, aztán lehet hogy évekig egyhelyben topog valaki és azt hiszi, hogy full jól csinál mindent.
Erőemelésnél látod, hogy fél éve, egy éve X-et tudtam megmozgatni, most pedig X+1-et. Sőt pár hetes ciklusokban látod, hogy fejlődtél-e.
Hamarabb megtanulod, hogy igenis kell pihenni, hogy mi van ha túledzed magad stb.

Továbbá rendes poweres edzés nincs normális edzésterv nélkül. Gyúrni pedig sokan lejárnak csak úgy hasraütés szerűen. Alig látni olyan arcot a teremben, aki edzés közben jegyzetelne, vagy terv lenne előtte.

szerk.: Szerintem már csak azért sem árt ha valaki powerrel kezd, mert könnyebben megtanulja ezeket, utána az itt megszerzett tudással a testépítést is sokkal tudatosabban tudja végezni.

[ Szerkesztve ]

(#172935) BÁ Nutrition válasza Woodslave (#172929) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

multkor valami videoban neztem egy orszagos eroemelo versenyt, es feltunt h az ottani emberek is pont ugyanugy random izmosak mint egy atlag konditeremben.
szal hiaba guggolt mondjuk 200 kg felett meg huzott fel akarmennyit, ugyanugy csirkelaba volt, mig a masik csupa izom volt hozza kepest.
en sajat magamon is ezt tapasztaltam h egyeltalan nem biztos h vastagabb leszel attol ha eroben fejleszted magad azaz siman lehet ugy is erosodni h alig vastagodsz valamit.
lehet nincs igazam de itt johet be az mikor valaki sokkal tobbet edz mint kene a vastagodashoz mondjuk 15-25szeria izomcsoportonkent, es ez vezet oda h eros lesz, de nem tudsz regeneralodni belole. pl egykezes bicepsz 40kg vs 15kg es ugyanolyan vastag a karom.. es nem azert mert annyira csaltam volna.. most ket kezes ruddal is megterhelo a 35kilo is. 12 eve meg bemelegitesre epp jo volt talan.

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#172936) TomDeNemm


TomDeNemm
csendes tag

nálam a tornászok viszik a prímet, de talán azért mert kezdő szinten elég sok sportot űzök/űztem (küzdősport,úszás,bicaj stb.), viszont a tornászok egy másik gravitációban léteznek számomra :) kinézetre, erőben és technikában is brutálisak

(#172937) aelod válasza bigmasterg (#172934) üzenetére


aelod
veterán

Testépítésnél simán hitetheted magad, hogy de most szálkásabb vagyok, de most izmosabb lettem kicsivel, aztán lehet hogy évekig egyhelyben topog valaki és azt hiszi, hogy full jól csinál mindent.

Testépítésnél - ha szó szerint vesszük - akkor a verseny szerű testépítést értjük ami csak egy színpadi forma alapján pontozható. Szárazság, szimmetria és izomtömeg alapján. Most aki edzeget hobbi szinten nem fog eljutni egy verseny formához (nyilván nem célja). Legtöbben cél nélkül edzenek. Izmosabb akarok lenni, szárazabb akarok lenni? Sokszor maguk sem tudják, hogy mit is akarnak.

Ha van két emberke az egyik nagyobb de több a tzs%-a a másik kicsit kisebb de "szálkásabb" a kettő között egy külső szem az utóbbit preferálja a legtöbb esetben.

Powernél nincs ilyen, ott konkrét szám van amit megcsinálsz vagy nem. Nem lehet összehasonlítani a kettőt és nem is szabad.

Szerintem már csak azért sem árt ha valaki powerrel kezd, mert könnyebben megtanulja ezeket, utána az itt megszerzett tudással a testépítést is sokkal tudatosabban tudja végezni.

Én nem szoktam javasolni mivel a poweres berögződéseket nehéz kiírtani utána ha valaki bb edzésekre vált és fordítva is igaz ez.

[ Szerkesztve ]

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#172938) marked one94 válasza aelod (#172937) üzenetére


marked one94
őstag

Mik ezek a poweres berögződések?

You'll Never Walk Alone

(#172939) HussarF válasza marked one94 (#172938) üzenetére

Hogy összekennek mindent magnéziával ;]

(#172940) aelod válasza marked one94 (#172938) üzenetére


aelod
veterán

Pl. guggolás low barban, vagy a fekvenyomás kivitelezése.

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#172941) marked one94 válasza HussarF (#172939) üzenetére


marked one94
őstag

Mar azt hittem az a gond hogy a guggolókeretben guggolnak ;]

You'll Never Walk Alone

(#172942) marked one94 válasza aelod (#172940) üzenetére


marked one94
őstag

Aha azt hittem valami értelmeset fogsz írni. :F

You'll Never Walk Alone

(#172943) aelod válasza marked one94 (#172942) üzenetére


aelod
veterán

Igazából nem akartam a gumicukrot írni ;]

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#172944) bigmasterg válasza aelod (#172940) üzenetére


bigmasterg
addikt

Most nekem egy héten belül van low és high bar is.
Nyilván a low erősebb, de érdekes módon a high szebben megy.

Nyomásban a hidalásra gondolsz? Azért az ördögűzős extrém hidalás nem épp az összes powersre jellemző.
Itt meg van larsen és spoto nyomásom is a sima mellett. Na a larsen nem épp a hidalásról szól.
Vagy könyök pozícióra gondolsz?

#172939HussarF :DDD :DDD

(#172945) marked one94 válasza aelod (#172943) üzenetére


marked one94
őstag

Pedig az almas pow3r edzéselotti osszekeverve a bekas hariboval igazán megdobja az edzest :DDD

You'll Never Walk Alone

(#172946) Woodslave válasza marked one94 (#172942) üzenetére


Woodslave
nagyúr

Túl nagyok az elvárásaid ;]

Csak a régi tesztoszteron szagú idők emlékére :C :P

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#172947) Qtya123


Qtya123
őstag

Ma megérkezett a Foodtets200 eredményem. Évek óta küzdök az ekcémával. Korábban már voltam ételallergia vizsgálaton állami rendelésen. Ott ezzel az alkart megkarcolgatjuk módszerrel nézték, illetve vérből vizsgálták a lisztérzékenységet. Minden negatív lett.

Az orvosok és a bőrgyógyászok nem nagyon tudtak a mai napig mit kezdeni vele. A szteroidos kenőcsöktől elmúlt, de utána azonnal visszajött. Én meg nem fogom évekig kenegetni magam azzal.

Szóval csináltattam ezt a Foodtest200-at. Az jött ki, hogy az összes létező tejtermék és a tojás, a kazein is erősen pozitív. Ez azért gáz, mert túrót és tojást sokat eszek. Főleg tojást, az gyakorlatilag majdnem minden este a vacsorám. :(
Plusz mostanában marhaproteint ittam, de nemrég szereztem be egy vagon Marathontime tejsavó proteint. Gondolom akkor ez is off...
Amúgy az az érdekes, hogy nem igazán fújtak fel, vagy hajtottak meg ezek a dolgok, de gyanítom, hogy akkor az ekcéma akár emiatt is lehet.

Húsoknál meg sem moccantak a mutatók a leletben, de nem akarok húst hússal enni, szerintem az sem tesz jót. A gyümölcsök közül egyedül a narancs, gabonákból a rizs és a kukorica van határérték felső részén.

Most variálhatom át a vacsorámat, pedig nagyon alap volt a tojás nálam. Megmondom őszintén vacsorára így hirtelen még nincs lövésem, hogy milyen fehérjeforrást egyek. Babot, lencsét nem akarok bezabálni este már.

[ Szerkesztve ]

(#172948) aelod


aelod
veterán

Ezek az étel allergia vizsgálatok sem 100%ban mutatnak allergiát. Max csak azt, hogy a szervezeted talalkozott már az adott étellel és arra utal a market.
Ekcéma simán lehet stresszortól is. Mit dolgozol?

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#172949) Madwe válasza Qtya123 (#172947) üzenetére


Madwe
nagyúr

Tonhal? Gomba (bár abból jó sok kell), sörélesztőpehellyel valami, ha zsír belefér tofu, tempeh, ha glutén mehet akkor szejtánnal valami, pl most így hirtelen amikre próbálj sztem rá, egész élvezetes vacsikat lehet ezekkel tolni :)

[ Szerkesztve ]

(#172950) Qtya123 válasza aelod (#172948) üzenetére


Qtya123
őstag

A melótól majdnem biztos, hogy nincs. Nem stresszes a melóm. Volt időszak, mikor az volt. De előtte is és utána is megvan az ekcéma változatlanul.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.