Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51701) sipi700 válasza Agony (#51694) üzenetére


sipi700
tag

Ősszel kezdtem barátkozni a watt alapú edzéssel, volt már előtte is (1 éve vettem), de nem igazán volt időm foglalkozni vele. Először is szokni kell, de utána hasznos tud lenni. Sokkal jobban reagál a környezeti hatásokra, mint a pulzusmérés és kevésbé befolyásolja a stresszes állapot vagy rosszabb nap. Tudom, hogy ezzel a kisebbséget képviselem, de nem vagyok nagy híve a pulzusalapú edzésnek. Ha kedden 5 perces tempónál 150 a pulzusom, szerdán felidegesítenek és felmegy 160-ra ugyanilyen tempónál és ezzel kilépek a célzónából, akkor futok 160-as pulzuson és érzésre ugyanolyan, mint 160-on, tudom testterhelés eséllyel nagyobb. Az más ha érzem, hogy nem esik jól, akkor visszaveszek. De ellenkezője is igaz, ha fáradt vagyok nem fogok 150-en sem futni, hanem lejjebb, mert nem esik jól a 150, túl gyors aznap az 5 perces. Sokkal inkább bízom ezeket a érzéseimre. Az EX-ben lévő futásoknál sem tartom a 183 maxot. Kihozom belőle a legtöbbet, 3-4. ismétléstől jön is a 190-es pulzus. Utólag látom, nem nézegetem menet közben. Ott vagyok figyelmetlen és nem tudok belassulni kellőképp, amikor 2 gyors között regenerálódni kellene, ott kell koncentrálnom, hogy ne legyek túl lelkes, de ott is inkább érzésekre hagyatkozok. Tempónál jobban figyelek, ott is a legtempósabb részeket nyomom meg, fokozónál végig betartom a tempókat, majd utolsóra 3:45 helyett megy egy 3:25, érzésre az aznapi max-ot kihozva.
A watt ezeknél tud stabilabb lenni. Persze ott is túl lehet lőni a tervezetten, de a körülményeket szépen kalkulálja. Szembeszél/hátszél látványos tempóeltérést okoz pl.

(#51702) Vertigo18


Vertigo18
addikt

Folytatom a nagy zokni-tesztemet... Ezúttal [link] ezt a fajta, "Hummel" márkájú zoknit próbáltam a viszonylag alacsonyabb árkategóriából. 6 darabos kiszerelésben jött, így tényleg eléggé baráti volt az ára. Minden új zokni tesztelése előtt alapos körömvágáson esik át a lábam, hogy ne vádolhassanak elefánttalppal...

Kicsomagoláskor kicsit elkámpicsolódtam, mikor felhúztam, szinte láttam benne a lábamat, annyira vékonynak tűnt. Emlékezetes, anno egy nem túl olcsó, Mizuno zokni volt ugyanilyen vékony, az az első, 12 km-es futás után konkrétan kilyukadt az ujjánál. Egy futás után. Nos, ez nem adta meg magát, semmi sem látszik rajta, 10+-ot mentem benne, eléggé jól bírta. Kicsit talán a levegőzés miatt tűnik vékonynak, de meglepően strapabíró. Természetesen egy futás után nem lehet megállapítani, de mindenesetre a Mizunonál jobban teljesített.

Mellékesen megjegyezném, hogy a Nike titokzokni még mindig bírja mindegyik, azon aztán tényleg meglepődtem, még egyik sem adta meg magát.

Közben megérkezett az itt, többek által is javallott Injinji ujjas zokni is, szerintem arra is rápróbálok valamikor.

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#51703) Hi!King válasza Vertigo18 (#51702) üzenetére


Hi!King
őstag

Amúgy nem tudom volt-e róla szó, de Decathlonban a legolcsóbb Artengo zokni 1000 Ft/3 darab, én bespájzoltam belőle, másfél hónap alatt eddig egy darab lyukadt ki (de azt sokszor használtam), és mivel így sok egyforma van, és olcsón kaptam, kapok is ugyanolyat, ha kell még, ezért leszarom. A valamivel drágább, vastagabb változatból is vettem korábban, azokból egy sem lyukadt ki több hónap alatt. Pedig amúgy az én lábam is lyukasztja. Tavaly decemberben vettem egy cipő rendelés mellé 2 pár DRK zoknit, hogy elérve az összeget ingyen legyen a kiszállítás, azok például hamar tönkrementek.

(#51704) Vertigo18 válasza Hi!King (#51703) üzenetére


Vertigo18
addikt

Igen, most már eléggé sokféle zoknit kipróbáltam én is a nagy "zokni-teszt" során, mindig le is írom a véleményemet róluk.

Nekem is volt, ami nagyon bejött és szívem szerint csakis azt használnám, de mindig hajt a vágy, hogy újat próbáljak, újat teszteljek. Érdekes, hogy Nike zoknikból van többféle is, eggyel se találkoztam, ami szar lett volna.

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#51705) tomcica válasza Vertigo18 (#51704) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Multkor spajzoltam be Nike Dri-fit Elite zoknibol,alacsony (nem titok,de boka) cushion verzio,elol es sarkanal erositett (puhabb) kozepen kompresszios/lycras. 3500ft volt anno Spuri,itt outlet webshop szerbia 1800ft csak fekete,csak 38-40-es meret...6db volt a raktarkeszlet,lekertem ;] most elvagyok veluk.Van meg regebbrol 5par,3-4evet kibirtak ugy hogy kb 20-25par zoknit rotalok.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#51706) Vertigo18 válasza tomcica (#51705) üzenetére


Vertigo18
addikt

Jó, de a férfiaknak nem ekkora a lábuk!

;]

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#51707) ballazol


ballazol
senior tag

én is vettem az említett olcsó decásból két 3-as szettet... :)
nyárra normális titokzoknit hol vesztek amúgy?
városi használatra leginkább, de azért legyen komfortos és ne műszál

"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung

(#51708) Melorin


Melorin
addikt

Sziasztok!
Tudnátok ajánlani valami rövidnadrág alá vehető alsót ami segít, hogy ne dörzsölődjön ki a combom? Vettem ilyet (Felnőtt aláöltözet rövidnadrág Keepdry 100, fekete KIPSTA) de nagyon rossz az anyaga, nem bírja a bőröm, mintha tűkkel szúrkálnának. :O

(#51709) Agony válasza Melorin (#51708) üzenetére


Agony
aktív tag

Ha nem sajnálod rá a pénzt és hosszútávú megoldást keresel, akkor Runderwear.

Nem mondom, hogy olcsó, de sokszor van 30%-os akció, meg kuponok, meg ha hármas csomagban veszed olcsóbb, stb... cserében viszont full varrás mentes mindenhol és garantáltan nem dörzsöl ki, baromi jó anyaga van.

Nekem ebből van két fecske fazonú és két boxer, ezeket váltogatom kb. 1,5 éve és egyiknek sincs semmi baja. Se kopás, se szakadás, se fakulás vagy elszíneződés... kb. mintha új lenne.
Jól szellőzik, nem gyulladsz meg benne és mosás után pikk-pakk megszárad. Télre van belőle merino gyapjú változat is, de azt még nem próbáltam.

Még a Vertigo féle zokni fetisisztáknak ajánlanám a zoknijaikat, mert azok is baromi jók. Én pl. versenycipőben szoktam használni a bokazoknijukat és az benne a jó, hogy két régetű. Van egy belső nagyon vékony zokni, amibe megy a lábfejed és van egy külső vastagabb réteg, ami érintkezik a cipővel. A belső vékony réteg jól szellőzik, nem dörzsöl ki, a külső réteg pedig a vastagsága miatt komfortosabbá teszi a kevésbé párnázott cipőket és mivel a "két zokni" egymáson csúszik el (nem a bőrödön), így gyakorlatilag nulla az esélye a hólyagoknak. :U

Start with a whisper, end with a scream!

(#51710) emvy válasza Melorin (#51708) üzenetére


emvy
nagyúr

Kalenji stretch boxer.

while (!sleep) sheep++;

(#51711) xy.zsolt


xy.zsolt
őstag

1hét kihagyás után ma bekűzdöttem 4.30 alá 10km-en a tempóm....44.50 lett az időm. Jah, akartam már írni, hogy a kínai futócipőmmel maximálisan elégedett vagyok :K Kényelmes, könnyű és a mostani tempómhoz jobban passzol mint pl amilyen a pega37 volt

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#51712) LanyUs válasza xy.zsolt (#51711) üzenetére


LanyUs
senior tag

Eeeeeeez igeennn :R Biztos a cipő miatt van csak :P Gondolom nem volt azért egyszerű... Szép!

(#51713) ballazol


ballazol
senior tag

62 perc :) standardidő
a héten még 1 alkalom, és megvan a tervezett 4*10km :))

"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung

(#51714) inf3rno válasza Hi!King (#51703) üzenetére


inf3rno
nagyúr

A lyukasnak még megvan a párja, azt is tudod használni, aztán összepárosítani egy másikkal. Én is mindig egyforma zoknikat veszek emiatt. Futósból mondjuk ritka az olyan, ami kilyukad nálam, de sima zokninál már sűrűn előfordul.

Buliban hasznos! =]

(#51715) inf3rno válasza xy.zsolt (#51711) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Melyik kínait vetted végül?

Buliban hasznos! =]

(#51716) xy.zsolt válasza inf3rno (#51715) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Li-ning Rouge Rabbit IV....23EUR-t bőven megért nekem.

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#51717) sipi700


sipi700
tag

Ma erős felindulásból sikerült elkövetnem egy 5:15-ös tempójú futást, covid óta csak pár 6:00-ás kocogás kocogás volt. Pulzust messze nem járatta max-on, de nem is 1-es zónában mozogtam. Jó volt, még akkor is, ha ez a régi önmagam árnyéka, érzek némi reményt arra, hogy fogok még normálisan futni. A futás csak 45 percig tartott, nem félmaraton volt :DD Érzésre 4:35-4:45-ös tempó lenne 10 k versenytempóm most, amúgy 4:00 körül ment stabilan, lehet már gyorsabb is lett volna, rég futottam 10-est.

(#51718) Agony válasza sipi700 (#51717) üzenetére


Agony
aktív tag

Rólam sose derült ki, hogy voltam-e COVID-os vagy sem, de tavaly október UB után pont ugyanígy jártam. UB-n még 1:21-es FM-et futottam az éjszakai vihar közepén, utána október végére, november elejére meg úgy hullottam szét mintha akkor kezdtem volna futni. Pont ahogy írod, már örültem ha az 5 perces tempóra nem száll el a pulzusom. A korábbi 60-as VO2 egészen 47-ig esett, akkor hagytam rá, aztán két hétig csak napi 5-10 km séta ment futópadon és utána kezdtem újraépíteni. Most kb. fél év után tartok ott mint tavaly októberben.

Kár hogy akkor nem csináltattam tesztet, legalább lett volna rá magyarázat, mert amúgy tüneteim nem voltak, átlag ember, aki nem edz, nem bújja egyfolytában a grafikonokat lehet fel se tűnt volna neki, de engem azért elég kellemetlenül érintett, hogy az egész éves munka ment a kukába. :(

Nem tudom te mikor kaptad el, de gondolom hasonló lesz a kilábalás folyamata is, úgyhogy kitartás visszajön a korábbi formád! :K

Start with a whisper, end with a scream!

(#51719) sipi700 válasza Agony (#51718) üzenetére


sipi700
tag

Nekem volt teszt és enyhe tünetek, szagokat pl. éreztem nem volt gyanús, de megnéztük. 2 hét után megnéztem milyen futni, hát 5 perces tempóval 500 m alatt 160 lett a pulzus, ennyi idő alatt kb. 140-ig megy fel. 2 hét séta, 2 hét lassú bringa, majd időpont vérvételre, azt hittem azonnal kapok, naív voltam... 3 hét... Majd 1 héttel később kardiológia. 2,5 hónapig csak max. 130-ra terhelt bringa volt. Kardiológia után még egy lazább hét, hivatalosan ez az első futós hét.
Szépen visszajött a formád, végre van előttem pozitív példa ;) Jó, hogy ezt leírtad, köszi! A fél év reálisnak tűnik, de ez az év elengedve. Talán könnyebben tud visszajönni a forma, mintha nulláról kezdene az ember, de igen... November, december, január, február 2 hete kuka, mert készültem 3,5 hónapig a covidra. Október végén még volt verseny, onnan számolom, hogy kuka minden edzés :(
(Amit feleségem mesélt munkahelyéről, szerintem rövid időn belül ismét elkapjuk... "Sulikban nincs vírus")

(#51720) Zozo0525


Zozo0525
őstag

Mai 10-es is jol sikerült. Ismet PB lett. 1 percet ma is javitgattam az időn. 55:57 lett tudom nem nagy de ez van:R nagyon lassú lanycsapatba talan?

[ Szerkesztve ]

(#51721) tomcica válasza Vertigo18 (#51706) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Ahogy felenk mondanak: "O hogy az osszes fogad hulljon ki,csak egy maradjon es az is fajjon" :DDD

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#51722) tomcica válasza xy.zsolt (#51711) üzenetére


tomcica
Topikgazda

szep :C

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#51723) zolikaDB


zolikaDB
veterán

Sziasztok!
Végre sikerült pontot tenni az "ügyem" végére.
Nagyon jó a Spuri ügyfélkezelése ilyen szempontból. Sajnos a Saucony Guide ISO 2 nem lett jó 47-esben.
Úgyhogy kértem egy 48-ast és egy pár Nike Structure 23-at (kékben, USA 13-ban, ami 31cm).
Sajnos a Saucony lábfején a vászon úgy "lejt", hogy a 48-as sem lett az igazi, de a Nike baromi jó, kényelmes (eddig :U ), otthon is abban járkáltam, és az nyert.
Hab a tortán, hogy azóta drágább lett, de a régi áron kaptam meg.
Szóval, várom, h használhassam tartósabban.

(#51724) tomcica válasza Zozo0525 (#51720) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Haaat...mindenesetre gratula,minden PB PB :K elvezd,ez az elso nehany ev orome,motival is,meg is kell erte dolgozni.
A lassu lanyok 5:45-on szoktak tempos reszt futni es 6:15 kornyeken futjak a lassabb szakaszt,amikor valtogatos munka folyik.Amikor azt irom h fussanak egy 6-8km fokozos joleso tempot az kb 6:00-5:40 koze esik nekik.Szoval befersz mar hozzajuk pont hatra sereghajtonak :DDD mondjuk onnan szep a "latvany".

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#51725) ígyvanferi válasza tomcica (#51724) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Vigyázni kell rájuk hátulról is, nehogy onnan támadjon a rézf.szú!

(#51726) tomcica válasza ígyvanferi (#51725) üzenetére


tomcica
Topikgazda

A gyorsabb fius csoportok a lekorozessel oldjak ezt meg :P ugy szemmel lehet mindenkit tartani :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#51727) Zozo0525 válasza ígyvanferi (#51725) üzenetére


Zozo0525
őstag

Rám gondolsz:DD?

(#51728) LanyUs


LanyUs
senior tag

Agony, sipi700, HKorn: emelem a kalapom a kitartás, motiváció és újraépülés hármasán :R

Zozo0525: szép az időd és a fejlődésed! Magadhoz képest nézzük a fórumon a javulást! Tomcica sem vár el Tőlünk 03:40-et vagy 04:10-et ha még nem állunk készen rá. Nyugodtan oszd meg itt...

Ui.: olyan sokszor elhangzik itt a 4 alatti tempó, hogy hajlamos vagyok elhinni én futom őket :) , ezért bekacsintok alá, de minden alkalommal ad egy pofont, hogy fiam itt már nem fingreszelsz, hanem pörgetsz... Betonon azért ésszel kell ott már talajt érinteni, mert gyorsan kényszer pihenő lehet a túlerőltetés vége...

(#51729) LanyUs válasza tomcica (#51724) üzenetére


LanyUs
senior tag

Ha óvatosságból egy lassabb csoportban kezdünk majd Nálad, de hallod, hogy se légzés, se fáradás, akkor menet közben áttolsz a másik csoportba és ugyanígy fordítva? Hogy megy ez ott Nálad vasárnap? És hol a határ, hogy már túl van feszítve a húr? Zacskó a zsebben? :) Gondolom kapásból látod a mozgásból, hogy már szétesett. Lehet az enyémre pihenten is azt mondanád: Atyaég ez mi? :))

(#51730) tomcica válasza LanyUs (#51729) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Szoktam mindenki mellett futni valamennyit koronkent,foleg ha latom h valami valtozas tortent.Nagyon azokra kell figyelni akik eloszor jonnek (altalaban tul gyorsan kezdenek a kondihoz kepest mindig) kesobb mar ismered a legzes,tempo,mozgas harmasat,ha valamelyik megdol nagyon akkor piheno.
Nyujt egy kicsit,wc,frissit es visszaugrik a futasba.Amikor nagyon rovid idon belul megint leesik a lanc,akkor aznapra annyi.
Akik viszont jol mozognak,szepen veszik a levegot,nos azok jonnek 1-1 kort (400m) a gyorsabb csoporttal,vagy ha annyira megy akkor fokozos kopkodoset :K ott szinten ha leesik a lanc,aznapra kesz.Laza kifutas,km gyujtes ha kell es ennyi a vasarnap.
Olyan meg soha nem volt,hogy valaki tul pihenten ment volna haza edzesrol tolem ;]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#51731) xy.zsolt válasza LanyUs (#51728) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Ahogy látom a futásban az átlag 4.00 tempó kb a bringázás 35km/h nimbuszával vetekszik....utóbbit 4-5év kitartó edzéssel sikerült elérni. Köszi a gratulációt a 10k-n 4.30-hoz...van motiváló ereje :K Mikor elkezdtem futni (január-februárban, 53évesen) még nagyon "űridőnek" tűnt ez is. 250km-t futottam idén...hihetetlen soknak tűnik az elmút 35év zéró km-hez képest :D

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#51732) tomcica válasza LanyUs (#51729) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Kulonben is,lehet a lanyos csoportban ujra lobbanna a motivaciod ;]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#51733) xy.zsolt


xy.zsolt
őstag

Egy podcast amit érdemes végighallgatni....állóképességi sportágaktól független nagy igazságok hangzanak el pl az edzésekről....stb

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#51734) tomcica válasza xy.zsolt (#51733) üzenetére


tomcica
Topikgazda

koszi,majd a reggeli totyogeshez beguritom a 245 memoriajaba :P

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#51735) LanyUs válasza tomcica (#51732) üzenetére


LanyUs
senior tag

Nem-nem :N Engem a Te gondolatod szokott felspannolni. Amikor brutális erőfeszítés jön, akkor szoktam mondogatni a Neved és a beszólogatásokat ( amikor full légszomjam van ,akkor is, csak akkor teszek hozzá néha ezt+azt, de azt is csak teljes tisztelettel persze :) ). Engem maximálisan motiválsz már így is :R

[ Szerkesztve ]

(#51736) danielsz


danielsz
tag

Megjött az előbb a Reebok Floatride Energy 3-mam. Első felhúzásra nem olyan meggyőző. A sarokrész kissé kemény a jobb lábamnak (némi képzavarral ez az Achilles-pontom). Na itt a kockázat, bejáratva lehet, hogy tök oké lesz, mert nem keményebb, mint egy Pega 35-é. Ha ugyanúgy meghúzom a fűzőt, mint a Pega 36-nál, szorosabbnak érződik az egész felsőrész. A talpcsillapítás jónak tűnik. Még egy picit hordom majd a lakásban, mielőtt kimegyek vele.

(#51737) ígyvanferi


ígyvanferi
addikt

Tudtok valami olyan adatbázisról, ami nagyjából minden GPS-es órát tartalmazza, és sokféle paraméter alapján lehetne szűrni őket? Webshop is jó lehetne, de olyat még nem találtam, ami elég alapos mind a szűrhető paraméterek, mind a listázható órák tekintetében.
Lusta vagyok manuálisan keresgélni innen-onnan az adatokat, ami érdekelne. Aztán lehet ez lesz végül, egy jó kis excel formájában.

(#51738) norby_42 válasza ígyvanferi (#51737) üzenetére


norby_42
aktív tag

DCRainmaker?

Eat pasta, run fasta

(#51739) ígyvanferi válasza norby_42 (#51738) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Ez jó, eszembe se jutott, köszi!
Egy kis excelezés így is kelleni fog, de itt legalább minden itt van, minden adattal, csak kicsit rendezgetni kell, meg kigyomlálni belőle a sok felesleget, aztán jó lesz.

(#51740) jmuranyi


jmuranyi
tag

Ez a rózsaszín adidas supernova most 13'495 HUF az AY-n,
kisebb méretek vannak belőle.
Kuponok vagy mennek, vagy nem. Inkább nem.

(#51741) Vertigo18 válasza jmuranyi (#51740) üzenetére


Vertigo18
addikt

Rózsaszín is... 40-es is van...

Más is tomcicára gondolt egyből? ;]

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#51742) Peterhappy válasza Vertigo18 (#51741) üzenetére


Peterhappy
őstag

Itt Te vagy az egyetlen, aki egyből rá gondol ;)

(#51743) Vertigo18 válasza Peterhappy (#51742) üzenetére


Vertigo18
addikt

;] ;] ;]

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#51744) danielsz válasza danielsz (#51736) üzenetére


danielsz
tag

Na most már sokkal jobb. Gondoltam, hogy nem túl mérvadó, amit éjszakai műszak után, alvásból felverve érzek. Még élet se volt a lábamban kb. :D Tényleg az a kategória a cipő, mint a Nike Pegasus 36. Súlyban is kb. egyformák, 260-265 g közötti a méretem (USA 9.5 / EU 42.5). Éles teszt majd holnap lesz szerintem.

(#51746) tomcica


tomcica
Topikgazda

45 evesen ideje guritani egy uj PB-t.16km enyhe fokozosan,nyelgazon.Utolso km izomraktar ellenorzes,ha fel tudja kapni az ember akkor meg van a raktarban.VOLT :DDD alt="" title=""

[ Szerkesztve ]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#51747) tomcica


tomcica
Topikgazda

[kép]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#51748) tomcica válasza Vertigo18 (#51741) üzenetére


tomcica
Topikgazda

ezt meghagynam a 4:00-an tempozo lassubb fius csoportnak ;]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#51749) sutirablo válasza tomcica (#51747) üzenetére


sutirablo
csendes újonc

Én 10k-n mostanában nézegetek be 4:00 alá és közben úgy érzem, hogy épp hipertérugrok, viszont az ilyen 3:15 alatti pace-t szoktam 1-1,5 k-n érinteni anaerob edzésen, de az mégsem tűnik olyan gyorsnak. Ez miért van? Fokozás miatt ennyire más a sebességérzet?
Lehet a táv is beleszól, mert az anaerobon tudom, hogy ki lehet adni mindent, de 10k-n úgy kell nyélen menni, hogy az 40 perc múlva is menjen és így van önkontroll.

"ezt meghagynam a 4:00-an tempozo lassubb fius csoportnak ;]", na az fasza, mert berendeltem egyet :)

[ Szerkesztve ]

(#51750) tomcica válasza sutirablo (#51749) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Anaerob futasbol ki tudok en is taposni 200m-en akar 2:25-os iramot,meg most is,ha ugy adja :K meg 1000m-es resztavoknal is be lehet guritani 3:05-3:10-es iramra,viszont amikor folyamatosan kell futni az eeeeegesz mas sport ;)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.