Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#73001) totron válasza xy.zsolt (#72949) üzenetére


totron
addikt

Mennyire szellőzős model ez? A külső talpéled például kint van a szabadban, szinte közvetlenül érheti hideg szellő, pocsolya? Ugyanez a kérdés a GT-1000-hez is. Adibasz Supernovánál nagyon kint volt, még szobában felpróbálva is fáztam ott kb.

Vacilla van itt Gel Trabucco Terra és GT-1000 között. Ha tudtok bedobni 3.. x. versenytársat, nyugodtan, édes a dilemma. De a 2 közti döntéssel is megelégednék. Flyte<3

(#73002) xy.zsolt válasza totron (#73001) üzenetére


xy.zsolt
őstag

én a cipő talpfelületén a sarokrész külső éléhez írtam a kopást. Amúgy kellemes a szellőzése....-8 és +35 fokban sem volt gondom vele. Sajnos tudtommal már nem kapható ez az első széria. A második szériából kispórolták az oldalmerevítőt...kár érte. Következő hónapban jön a 3. széria...kíváncsi leszek rá

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#73003) bencze válasza LanyUs (#73000) üzenetére


bencze
senior tag

Én este 8-9-10 fele futok, és erdőben olyankor ijesztgetem rendesen az őzeket, nyulakat, kisállatokat, amit azért sajnálok, elég diszruptív az ember jelenléte olyankor.
Én azt gondolom, ha pár méterrel szélesebb sávban látok, az nem véd meg attól ami bántani akar (részeg vadász, medve :D ). Ha veszélyesnek gondolom a helyet oda nem megyek, azzal lehet kockázatot csökkenteni.

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#73004) totron válasza xy.zsolt (#73002) üzenetére


totron
addikt

Köszi. Persze, értem a kopást, csak van, ahol eleve is spórolósra fogták a hálót, a marketingkörítés meg adott. A jó szellőzés a lényeg ahogy írod is, az meg nem egyenlő csupán csak egy vékonysággal. Felmelegedés van, de nem Dél-Spanyóliában élünk, hogy benyelhető legyen a bevett indoklás egy 3 évszakos cipőnél. A Puma akkor OK ebben, ez jó. De jó, hogy ennyi szempont tud ütközni egy kereséskor...

(#73005) sajby válasza LanyUs (#73000) üzenetére


sajby
senior tag

Fenixet bírni fogod. HL60van nekem is, 2-es max 3as fokozaton elvagyok.Akkumulátora is sokat bír, talán bő4 éve vettem a sajátom.

(#73006) ballazol


ballazol
senior tag

Salomon SENSE PRO MAX – Salomon Shoes Online (salocshop.com)

figyi, ez jó ár? :))
vagy mi bújik a részletekben?

"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung

(#73007) ígyvanferi válasza ballazol (#73006) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Hogy ez egy kamu oldal.

(#73008) ballazol válasza ígyvanferi (#73007) üzenetére


ballazol
senior tag

miből tetszik látni? :)

"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung

(#73009) #76500480 válasza inf3rno (#72936) üzenetére


#76500480
törölt tag

Így már megértelek. Közeli körben ”előfordult” porckorongsérv meg műtötték és mi történt?! Elcsontosodott… mondjuk azzal a gerinccel meg lehet csuszdazni a strandon :U

Ajánlanám a lokeshullamot de félek, hogy az a te esetedben elmozdítana valamit, fájdalom amit okoz tűrhető, vesekőzúzást erősebb géppel végzik.Iontoforezist (fájdalomcsillapító kenőcsöt mélyebben elvezeti a szövetekbe) mágnes terápiát annyira nem ajánlom mert a gyógyulásért meg kell szenvedni-> fájdalom ;] , szvsz sokat nem hatnak de nem is ártanak. Nekem lemegy az 5 kúra 5 hét alatt aztán szünet, minden egyes terápia után úgy ugrálok le a lépcsőn, szalagokat- inakat érezhetően fellazítja odemat csökkenti, futást aznap hanyagolom inkább egy laza 60-70km kerékpár. Szerintem ha előjön újból az SI(csípő-kereszt csontot összekötő ízületi) gyulladás ezt fogom rá kérni.

[ Szerkesztve ]

(#73010) inf3rno válasza #76500480 (#73009) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nem tudok róla, hogy direkt erre a meniszkusz szakadásra lenne e bármi kiegészítő terápia. Szalagra elmentem volna gyógytornászhoz, de erre nem tudom van e értelme. Most úgy vagyok, hogy figyelem mikor fáj, aztán próbálom korrigálni azokat a mozdulatokat. Pl. most csak úgy lezuttyantam a székre, egyből belenyilallt. Futásnál észrevettem, hogy a kanyarok nem tesznek jót neki. Bringánál szerintem ha terhelés van, illetve, ha nagyon felhúzom a térdet. Talán ki lehet tapasztalni, hogy mik a határai. A síelést idén már tuti nem csinálom, az totál szétverné. A maraton javítása is kimarad idén, de azért valamit biztosan tudok futni vele.

Buliban hasznos! =]

(#73011) parandroid válasza ballazol (#73008) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Kopirájt salomon inc? Semmi kontakt, vagy impresszum? Fizetés csak hitelkártyával? Ez csak a hitelkártyaadatokra megy, felejtsd el, de sürgősen.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#73012) ígyvanferi válasza parandroid (#73011) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Kösz! :R De akár már a weboldal nevéből is erősen gyanítható. Hát mi a tosz az a saloc?

(#73013) Studi válasza ballazol (#73008) üzenetére


Studi
addikt

Ha egy cipőből van minden méret az gyanús. Ha minden cipőből van minden szín, és minden színből minden méret, beleértve a kettővel ezelőtti szériákat is, az nagyon gyanús. :D

(#73014) LanyUs válasza sajby (#73005) üzenetére


LanyUs
senior tag

bencze: ha este futok 18 után, akkor nekem nincs alvás 24-ig. Nagyon felpörget! Nem veszélyes a terep itt Szekszárd környékén, csak én vagyok beszari :K De HL60 van neked is! Én is sajnálom, hogy zavarjuk Őket, de még jobban sajnálom a sok fakitermelést és széttúrt túristautat/földutat, ahol szinte futni sem lehet már. Van ahol 30 cm mély barázda van :U

sajby: megvagy! Te voltál, aki említette még. Köszönöm! :R

(#73015) bajnokpityu


bajnokpityu
félisten

"lányoknak" 255s music ucs

[link]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#73016) ballazol válasza parandroid (#73011) üzenetére


ballazol
senior tag

Oké, köszi!
a facebook reklámozta
dögölne meg

az is

"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung

(#73017) ballazol válasza Studi (#73013) üzenetére


ballazol
senior tag

:D oké, megpróbálom megjegyezni
sajnos én mindenkinek hiszek addig, amíg el nem játsszák a bizalmamat

"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung

(#73018) ballazol


ballazol
senior tag

szeptember óta sikerült megfutnom az új útvonalam legjobb idejét :)

[ Szerkesztve ]

"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung

(#73019) parandroid válasza ballazol (#73016) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

A facebook azt reklámozza, amiért fizetnek. Azok a szarháziak konkrétan turistautat is reklámoznának marhavagonnal auschwitzba, ha pénzt kapnak érte. Fel nem tudom fogni, hogy még ember van, aki ezt a szart hasznája, pláne naponta.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#73020) parandroid válasza bajnokpityu (#73015) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

217.000 a teljes ára? :D Mekkora kamugépek ezek is. Gyártói áron a garmin.de-ről 399 eur a teljes ár, szóval merész az árképzés.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#73021) HKorn válasza ballazol (#73018) üzenetére


HKorn
addikt

Grat, szép futás! Azt hogy csinálod, hogy PB-t futsz 143 hr átlaggal? Mennyi a max pulzusod?

Run&Ride

(#73022) jimpo válasza LanyUs (#73000) üzenetére


jimpo
aktív tag

Azért egy Nitecore NU43 sem lenne rossz szerintem, üzemidőben elég baba. Plusz 116g az egész, igaz beépített aksis. :B

Tippre az NU 43 jobban szórja a fényt mint a Fenix HM70R :C

Mai laza alpocska 9,52 km 5:21/km 131 bpm 236 W :))

[ Szerkesztve ]

Stryd Next Gen

(#73023) bencze válasza parandroid (#73019) üzenetére


bencze
senior tag

Tudom ez erős off és lehet kukoricára térdepeltet admin, de a kamu weboldalakat reklámozó social média kapcsán talán picit érdekes.
Volt megint valami "vicces" szitu - bejelentették, hgoy szarul megy a cégnek, ne várjunk bónuszt vagy fizuemelést, közben a HR igazgató felrakta instára ahogy veszi át a céges porschet :) (nem sajnálom tőle és értem is, más a pozíciója, csak ízléstelen dicsekedni vele) - nos gondoltam regisztráljak instára mert annyira megnehezítik posztokat megnézni ha nem vagy bejelentkezve. Korábban volt accom megjegyzem, töröltem évek óta. Kikeresek egy mail aliast, hogy mégis ne a valódira, adok egy szép nevet, random jelszót a jelszókezelőből generálva, a végén instant azt mondja, hogy account blockolva, kövessem az utasításokat, hogy unblockolják. Hát mondom meg sem születtem mi lehet a bűnöm, na mindegy megcsinálok 2 captchát. Adjam meg a telefonszámom. Hát mondom elmentek a... utánaguglizom mi a fene történik, redditen írják többen, hogy random tiltásokat - sima pár poszttal rendelkező magánemberek - úgy tudnak feloldani, hogy nem csak telefonszám de írj egy üzenetet fel egy papírlapra és szelfizz vele, vagy szelfi videót csinálj, hogy bizonyítsd te vagy az. Egyáltalán mi a közük a való életemhez? Semmi relevanciája nincs a szolgáltatásra nézve, amíg nem valami ismert embert próbálok megszemélyesíteni.
Az érdekesség, hogy nem mentem végig a regisztráción így a jelszókezelő nem jegyezte meg a jelszót, nyilván én se, a telefonszámnál volt elakadva a reg onnan se előre se hátra, törölni sem tudtam a létrehozott accot, kijelentkeztem de vissza nem tudok jelentkezni, jelszóresetre azt mondja nem létezik az account, de ha újra regelni akarok a mailre azt mondja foglalt.
Nem raktam semmi komoly adatot bele csak azért gondoltam törölni, mert el tudom képzelni, mivel hogy személyes adatokból élnek rögtön behúztak amit tudtak böngésző adatokból meg amit neten találtak arról az email címről. Elméletileg a GDPR értelmében kérhetjük a személyes adataink törlését, de gyakorlatban nem tudom megtenni. Rájuk férne pár milliárdos bünti az ilyenekért mert visszaélnek a hatalmukkal. Szóval vannak gondok interneten - a fenti viselkedést is simán megmagyarázzák azzal, hogy a netes aktivisták és kormányok kérik, hogy moderáljanak és együttműködjenek rendőrséggel, titkosszolgálatokkal így szeretnének mindent tudni rólad, de érdekes módon mennek a csalások ezerrel miközben kvázi köteleznek, hogy feladd az anonimitásod.
Szóval elmehet a fenébe az egész bagázs, facebooktól a titkosszolgálatokig, mert az a baj a mai technológiával az ember belegondol lokáció, keresési adatok, vásárlások, netbank, ami mindent csinálunk interneten anyám közelében nincs annyi adatot tudjon rólam mint egy csomó idegen és lehet sose üt ez vissza, de ha egyszer az életben valakinek fontos lesz, hogy kitoljon velem (fontos ember, állam, nagy cég) akkor meglesz a lehetősége, mert ennyi évtizedes adat után mindenkiről van valami ami adott helyzetben felhasználható ellened.
Internettel csak óvatosan, sok lehetőségünk már nem maradt, de egészséges szkepticizmus azért sosem árt.

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#73024) emvy válasza bencze (#73023) üzenetére


emvy
nagyúr

> Egyáltalán mi a közük a való életemhez?

nem az erdekli oket, h ki vagy, mint ember, hanem hogy ember vagy-e (vagy bot)

az a baj, h _mindent_ tonkretesznek a botok, es az llm-ekkel most ez meg otvenszer rosszabb lesz

while (!sleep) sheep++;

(#73025) norby_42 válasza emvy (#73024) üzenetére


norby_42
aktív tag

De miért fontos, hogy nem bot? Mert csak az embernek van begyűjthető adata...

Eat pasta, run fasta

(#73026) emvy válasza norby_42 (#73025) üzenetére


emvy
nagyúr

Nem, illetve csak kis reszben.

Egyreszt, ha a platform a reklamokbol el (es szerintem semmi szegyen nincs abban, hogy az Insta nem kerul evi 200 dollarba, hanem relevans reklamokat mutat a felhasznaloknak), akkor ha a latogatok 98%-a bot, az megoli ezt az uzleti modellt. Lehet utalni a reklamokat, de 1) a relevans reklamokkal a legtobb embernek semmi baja, tehat ha mondjuk egy ultrafutonak feldob az Insta egy reklamot egy ultrakonnyu es tartos futohatizsakrol, azzal nem szokott gond lenni 2) reklamok nelkul a legtobb hasznos es/vagy erdekes es/vagy erdeklodesre szamot tarto platform halott.

Masreszt, ha pl. azt akarod egy forumon megkerdezni, hogy jo cipo-e a Hoka Rincon, es jon 200 velemeny, ebbol 80 szerint nem, 120 szerint igen, akkor nem mindegy, hogy 80 ember valaszolta, hogy 'nem', es 120 Hoka-bot szerint 'igen', vagy forditva.

while (!sleep) sheep++;

(#73027) totron válasza emvy (#73026) üzenetére


totron
addikt

A véleményezéshez és a felhasználáshoz is tudatosság kell(ene). Humán birkák is képesek igen sokszor bot üzemmódban véleményt adni, vagyis fals eredményt, nem lehet rájuk hagyatkozni. Értem a rendszer működését, de nem gondolom, hogy kötelezően kellene,"nem gond" érzést produkálnom egy reklámra. Ha ki- és bekapcsolható és én időlegesen a be-t választottam és úgy releváns, az más.

(#73028) xy.zsolt


xy.zsolt
őstag

Max 2 év és azt sem fogjátok tudni, hogy valós emberrel chat-elsz vagy az AI-val. És tudva, hogy kik fejlesztik az AI-t sok jóra ne számítsunk.

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#73029) tisn válasza xy.zsolt (#73028) üzenetére


tisn
addikt

inkabb terdporc ujranoveszto metodusok kidolgozasara hasznaljak az AI-t :)

szerk: amugy mi a bajod velunk programozokkal? szerintem tuti elb@sszuk ezt is ;)

[ Szerkesztve ]

(#73030) Studi válasza ballazol (#73017) üzenetére


Studi
addikt

Az tényleg mindig nagyon gyanús, ha van teljes méretskála. Még a tök hivatalos helyeken, Nike.com és társai is mérethiányosak, ha valami nem teljesen új modell. Főleg, ha már akciós. És hogy ezt hozza a teljes színválasztékból valaki, az tökéletesen lehetetlen.

(#73031) sajby válasza jimpo (#73022) üzenetére


sajby
senior tag

Talán a Nitecore lámpához nincs olyan áthidaló felső keresztpánt. Ami futásnál szerintem elég jó dolog. Legalábbis nálam nagyon bevált. Fixen tartja a lámpa testet.

(#73032) tomcica válasza xy.zsolt (#73028) üzenetére


tomcica
Topikgazda

En mar most is ugy csinalom a valo eletben,hogyha elottem fut egy jo feneku no,akkor biztos,ami biztos megfogom a feneket,megbizoynsodjak,hogy nem-e egy gep ;] :DD

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#73033) xy.zsolt válasza tomcica (#73032) üzenetére


xy.zsolt
őstag

az még odébb van, hogy jóseggű biorobotok futkossanak előtted....de jah, jobb biztosra menni és tesztelni őket :D

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#73034) tomcica válasza xy.zsolt (#73033) üzenetére


tomcica
Topikgazda

amikor meg mar olyan elethu a biorobotno,hogy nem tudom eldonteni igazi-e,akkor mar nem is erdekel :DD bevallalom...majd viszek WD40-et

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#73035) norby_42 válasza tomcica (#73032) üzenetére


norby_42
aktív tag

Lesz ebből PB, ha visszatámad...

Eat pasta, run fasta

(#73036) tisn válasza norby_42 (#73035) üzenetére


tisn
addikt

meg maraton is, mire kicselezed a kekruhasokat ;]

(#73037) parandroid válasza norby_42 (#73035) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Bicajos topikban téma állandóan a milyen gázspré, meg sokkoló, lassan ide is jönnek majd a női futók, hogy melyik a leghatásosabb a lobogó szőke hajú, fenékfogdosú szatírok ellen. :P

Így elviccelve mókásnak tűnik a téma amúgy, de csak az elmúlt pár évben legalább 4-5, a sajtót is bejárt támadásról hallottunk, ami közül némelyik sajnos az erőszak mellett gyilkossággal végződött.

Nem mellesleg, ha futás közben utolérek egy formás fenekű csajt, én is rá szoktam paskolni a fenekére, de ez csak egy bizonyos csajra/fenékre vonatkozik, és papírom is van róla, hogy megtehetem. :K

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#73038) tisn válasza parandroid (#73037) üzenetére


tisn
addikt

utolérek egy formás fenekű csajt, én is rá szoktam paskolni a fenekére,

kepet vagy nem hisszuk el :)

es de jo neked, en nem erem utol :(

(#73039) tomcica


tomcica
Topikgazda

Bajdovej zajlik az epitkezes feletek is? 443km eddig a februar, 600ig nem tolom fel...a jovo hetet kicsit leszedem,de olyan 570 korul azert igy is meglesz...nem fullos,de alakul :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#73040) -Pepe- válasza tomcica (#73039) üzenetére


-Pepe-
tag

Zajlik ám, de nem ilyen mohó módon. Jó, ha meglesz a havi 300km. Neked mennyi heti km lenne amit könnyedén tudnál hozni éveken keresztül? 140 km mondjuk?

Run fasta, eat cipőpaszta

(#73041) SirRasor válasza norby_42 (#73035) üzenetére


SirRasor
őstag

Annyian írtátok már ezt...mi az a PB? :B

Make Love not war!

(#73042) itouchfan válasza SirRasor (#73041) üzenetére


itouchfan
senior tag

Personal Best - személyes legjobb idő az adott távon.

„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

(#73043) tomcica válasza -Pepe- (#73040) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Ez jo kerdes,attol fugg milyen periodus van epp...sima alapozasnal szerintem 140-160km/het megy :K kigyorsitanal azert ez beesik jocskan,amennyi pihenot csak ker a test a gyors napok kozott.
Ha nem foglalkoznak a sebesseggel,csak nyers ultras munkat vegeznek,akkor szerintem 160-200km/het is menne huzamosabb ideig,de ehhez meg koran van,majd tiz ev mulva atgondolom (akkor meg lehet 120-140km lesz az ami most 140-160 :F )

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#73044) LanyUs válasza tisn (#73038) üzenetére


LanyUs
senior tag

Első körben szükséges tisztázni miért is megy az ember hajnalban hosszút futni. Mert a gyerkőcök miatt nem tudja hétvégén megoldani. Hétköznap meg nincs elegendő idő munka előtt. Tehát csak az a verzió játszik, hogy befut a munkahelyre vagy nem fut hosszút.
Még egy dolog zavar! A telep őrző kutyák ( ha kijutna ). Kutyakiképzéshez használt védőkar vásárlásán agyalok bal karra [link] . 2 hetente egyszer kibírom, a többi napon meg ismert a hely. Jobb zsebbe viszont kell egy megoldást segítő "eszköz" is, mert ha már ráharap, akkor valószínűleg már nagy a baj + lélekjelenlét is kell a helyzethez.

Ma irodában kipróbáltam a továbbfejlesztett deca mellkaslámpát is. Minden sötétben futónak ajánlom + az autók is észrevesznek. 2,5 óra 900lu erősségen [link] Ez is alternatíva lehet a Fenix 60-65-70 mellett.

(#73045) Chuck Norris válasza xy.zsolt (#73028) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Nekem már te is gyanús vagy :D

(#73046) xy.zsolt válasza LanyUs (#73044) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Biztos van alternatív útvonal?! Én pl simán futok a főúton is a forgalommal szemben, a sáv szélén. Anno a 80as években is így futottunk edzésen....akkoriban olyan, hogy bringa út még ötlet szintjén sem volt

:DD

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#73047) LanyUs válasza xy.zsolt (#73046) üzenetére


LanyUs
senior tag

Főút :Y Sajnos alternatív nincs. Még az út mellett is félek a földes úton nehogy lesodródjon egy Raikkönen. A lányokat nem hagyhatom magukra, ez esetben maradna az édes tovább alvás hajnali hosszú futás helyett :D

(#73048) tomcica válasza Chuck Norris (#73045) üzenetére


tomcica
Topikgazda

:DD

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#73049) xy.zsolt válasza LanyUs (#73047) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Oké, azt elfelejtettem, hogy te még sötétben futsz....én is már csak nappal vállalom a főutat, bár anno a sötétben futás sem okozott ott gondot.

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#73050) tomcica válasza xy.zsolt (#73049) üzenetére


tomcica
Topikgazda

jo,de akkor meg csak lovaskocsival jartak ;]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.