Hirdetés

2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#48001) HKorn válasza Never79 (#47996) üzenetére


HKorn
addikt

Remélem te hamar folytathatod a futást, én 1,5 hónapja offon vagyok miatta, pedig rajtam is átment különösebb tünet nélkül, aztán most meg a pulzusomat terrotizálja elég szépen futás közben.

Run&Ride

(#48002) Hi!King válasza inf3rno (#47999) üzenetére


Hi!King
őstag

Az idősek, beteg emberek elsősorban azért halnak meg jóval nagyobb arányban, mert nekik a teljes tüdőkapacitásuk nagyobb százalékát kell használniuk nyugalmi állapotban is, mondjuk neked 20-30% elég, neki meg 60-70%, aztán a tüdőgyula miatt csak felét tudjátok használni. Aztán lélegeztetőgépre kerül, a szíve, vérkeringése, veséje pedig ezt az állapotot bírja, ameddig bírja, ha szerencséje van, addig bírja, amíg legyőzi az immunrendszere a vírust, és elkezd helyreállni a tüdeje. Ettől a verziótól megvéd, ha fiatal vagy, illetve jó alapból a VO2 maxod, de ha belekerülsz azon kevesek közé, akiknek meg túl erős az immunreakciójuk, vagy éppen egy bizonyos szerved érzékeny rá, akkor bele is halhatsz, de hangsúlyozom ennek kicsi az esélye.

Feleségem gyógyszeriparban dolgozik, amit elmondott, az alapján a kínai vakcina kivételével bármelyik befutó vakcina jónak tűnik. A kínai legyengített koronavírusos, az orosznál és az egyik nyugatinál teljesen más, ártalmatlan vírusra teszik rá a koronavírus egyik fehérjéjét, a többi nyugatinál pedig egy RNS darabot juttatnak be a sejtjeidbe, és ez alapján a sejtjeid fogják termelni a koronavírus azon fehérjéjét, ami alapján az immunrendszer megtanulja felismerni a koronavírust.

Szerk.:
Öcsém szerint apám lehetett az első betegek egyike, de ez csak feltételezés. A lényeg, hogy öcsém tárgyalt janárban egy kínai fazonnal, aki Wuhanból érkezett, és hát ő sokat van apáméknál meg a kislánya is. Apámnak január végétől konkrétan másfél hónapig volt viszonylag magas láza, a második hét után elkezdte járni a vizsgálatokat, 20+ éve nem volt orvosnál, de mindenhol mindent rendben találtak, a láz viszont nem múlt el. Az utolsó vizsgálat után azt mondták, hogy valami vírus lehet, de nem tudják micsoda, ezután meggyógyult. Utána még hónapokig gyenge volt.

[ Szerkesztve ]

(#48003) inf3rno válasza Hi!King (#48002) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Amennyire én tudom a kínai is adenovírus, csak ad5, arra meg az emberek fele eleve védett, azért náluk jó eséllyel hatástalan lesz. Bár az is lehet, hogy többféle kínai oltás is van. A helyzet annál bonyolultabb, mint ahogy írod, mert pl itt a fórumban is van olyan, aki átvészelte, de szétcseszte a pulzusát. Nem lehet ennyiből felmérni, de úgy néz ki, hogy talán 100-ból 1 esetben rámegy más szervekre is, nem csak a tüdőre. Ezek mondjuk csak benyomások, talán ha 50 cikket átfutottam a témában, de sokban olvasni erről, hogy szétcseszi a szívet és az idegrendszert, és nem rémlik, hogy citokin vihart emlegetnének ezekben.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#48004) myckey válasza Never79 (#47996) üzenetére


myckey
veterán

Mielőbbi javulást, majd lesz az még máshogy is ! ;)

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#48005) Never79


Never79
tag

Köszi mindenkinek!

Ahogy tomcica mondta várom, hogy megoldja a testem. Lekopogom eddig gyorsan vette az akadályt. Futni szerintem max. Karácsony után fogok, akkor is fokozatosan terhelem majd magam, de ezt az edzővel majd átbeszéljük. Gondolkodom terheléses teszten is futás előtt.
Őszintén szólva augusztus előtt kétségbe estem volna, hogy jaj mi lesz a futással, meg elmaradnak az edzések, de Korinthosz 80 óta valami átkapcsolt benne. Már nincs teljesítési kényszerem, csak élvezni akarom a futást :) (ez úgy egy hónapja realizálódott bennem). Szóval most ez sem zavar, hogy nem futhatok. Persze biztos más lenne a helyzet, 2-3 hónap után. Akkor azért kezdenék begolyózni :D.

Most sokkal nagyobb gondom az, hogy szegény blökimet sem tudom levinni...

(#48006) inf3rno


inf3rno
nagyúr

A runalyze csak futásra van? Nekem valami multisport oldal kéne endomondo helyett. Ha nincs más, akkor marad a strava. :S

Buliban hasznos! =]

(#48007) bajnokpityu


bajnokpityu
félisten

Hol hirdetnetek meg hasznalt garmin orat? Facerol jottek paran erdeklodni, de inkabb ismerkedesse fajult a dolog. Nekem meg barmikor itt lehet az uj..

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#48008) emvy válasza bajnokpityu (#48007) üzenetére


emvy
nagyúr

szex lett belole?

while (!sleep) sheep++;

(#48009) tomcica válasza emvy (#48008) üzenetére


tomcica
Topikgazda

;] :DD

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#48010) inf3rno válasza emvy (#48008) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nem hiszem, mert akkor nem árulná még mindig. Olyan ez, mint a szigetjegy. :))

Buliban hasznos! =]

(#48011) LanyUs


LanyUs
senior tag

Clifton 1 normál talpszélesség ( 46-os lábra 47 1/3 kell )
Clifton 2 normál talpszélesség, de 1/2 számmal nagyobb kell belőle, mint Clifton 1 ( tehát 46 -> 48 )
Clifton 6 szűk modell !!! Hosszúsága Clifton 1-eshez hasonlít. A talpaim belső szélétől 1 cm-rel beljebb van a betét széle és brutálisan dörzsöli már 100m szőnyeges teszt után is. Oké még új és nem kitaposott, de ez nagyon keskeny -> ezt a modellt is sikerült elb.szni... :W

(#48012) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Na közben felnyomtam a régi edzéseket runalyze-ba, kiderült, hogy bringa is van. Nem akarja az igazságot, egyelőre semmi nem jelent meg a statisztikában, amit feltöltöttem, talán majd később feldolgozza, de azt meg nem lehet követni, hogy mit csinál a háttérben, vagy hogy mit nem sikerült feldolgoznia. A felhasználó felület is túl van bonyolítva egy kicsit. Annyira nem szimpi, kiforratlannak tűnik.

Buliban hasznos! =]

(#48013) bajnokpityu


bajnokpityu
félisten

jól van, tudom kikre lehet számítani :D

hát akkor majd napi egy ezressel csökkentem az árat, hardveraprón ez be szokott jönni.
Aztán egyszercsak elkezdenek anyázni, h miért adtam oda a másiknap, hiszen ő 5másodperccel hamarabb irt..

másik kérdés, meg nekem nagy dolog volt időn 2000+t futni, de csak a stravan van fönt egybe. van valahol app, bármi, ahol van valami plecsni a 2020kmről, hogy büszkélkedhessek ? :D

Igen, eszembe jut tom 1 évvel ezelőtti mondása, mindig nevetek is rajta, hogy "mit cisnálunk áprilistól", de nekem nagy dolog. 39évesen 15év henyélés után újra kocogni tök jó:)

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#48014) bandus válasza emvy (#48008) üzenetére


bandus
veterán

:D
errol eszembe jutott egy szep emlek amikor egy oakley szemcsit ertekesitettem valamelyik fb csoportban ;]

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#48015) tomcica válasza bajnokpityu (#48013) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Csak,hogy megnyugtasson az iden alacsonyabb heti km-es alapot rakok ;) (kb 180km/het)
cserebe (mindig van valami cserebe ugye :P :DDD ) tobb a minoseg benne :K
Igy majd ket honap utan kezdem visszasirni a 240-250km-es laza alapozos heteket ;]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#48016) Chuck Norris válasza bajnokpityu (#48013) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Van valami futócuccos facebook csoport nekem ott szokta eladogatni az asszony a nem megfelelő méretű dolgaimat. Én még a jófogással is szoktam próbálkozni most is raktam fel egy cipőt.

(#48017) norby_42 válasza bandus (#48014) üzenetére


norby_42
aktív tag

Érdekes, mostanában ami kacatot eladok, az mind az FB-n megy, pedig féltem tőle. Jófogás, Vatera nagyon nem ment.

Gyógyulóknak sok türelmet, víruson átesett nemsportoló átlagismerősök is küzdenek a pulzussal rendesen.

Eat pasta, run fasta

(#48018) bandus válasza norby_42 (#48017) üzenetére


bandus
veterán

Tok praktikus, igy vettem a heten egy hasznalt m430-at a tonkrement m400 helyett.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#48019) LanyUs válasza LanyUs (#48011) üzenetére


LanyUs
senior tag

Megtaláltam egy külföldi teszt során is előjött ez a probléma a Clifton 6-tal:

"Az egyetlen kényelemhez kapcsolódó kifogásom, amely a középtalp belső szélén található nyomáspont. Első futásomkor nagyon vékony zoknit viseltem és észrevettem, hogy ez a terület a középtalpnál elég merevnek és élesnek érződik, belemélyed a lábamba és nyomásvonalat hoz létre a belső boltozatom mentén. Vastagabb zokni viselése jelentősen csökkentette a problémát és a terület mintegy 30 mérföldnyi futás után megenyhült. Már nem érezhető, de körülbelül 100 mérföld kellett ahhoz, hogy teljesen elmúljon. Tapasztalataim alapján azoknak, akiknek alacsony vagy leesett íve van (vagy jelentős a pronációjuk), figyelniük kell erre a kérdésre."

Most a kérdés csak az, hogy mi törik be előbb? A cipő vagy lábam? :) Nem tudom be szeretném-e a törni, ami már az elején ennyire kényelmetlen... Lehet visszamegy...

[ Szerkesztve ]

(#48020) Hi!King válasza inf3rno (#48012) üzenetére


Hi!King
őstag

Szerintem nem jó Endomondo helyettesítő, másra jó, elsősorban elemzésekre, de abban igencsak összetett, és azt csak futásra tudja. Még mindig a Strava áll a legközelebb funkcionalitásban és felépítésben az Endomondo-hoz, vagy a Runkeeper, csak ezek meg jóval fapadosabak, a Strava-nak meg van egy csomó szarsága, amiket hiába kérnek sok éve a userek, hogy javítsák a fejlesztők, nem történik semmi.

(#48021) itouchfan válasza bajnokpityu (#48013) üzenetére


itouchfan
senior tag

Facebookon van a Triatlonos bolhapiac nevű csoport, futók, bringások is vannak bőven nem csak kimondott triatlonosok, ott elég nagy az aktivitás, ajánlom.

„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

(#48022) Hi!King válasza bajnokpityu (#48013) üzenetére


Hi!King
őstag

2013 végén regisztráltam a Runkeeper-re, és láttam, hogy van ilyen éves goal, tervben volt, hogy komolyabban fogok futni, ahogy 2005-2008 körül tettem, és megbecsültem, hogy ilyen 2000 km körüli táv ki fog jönni, ha heti "csak" 40-50-et futok. Be is állítottam 1000-et goalnak, hogy annyi biztosan meglesz. Na, ehhez képest sikerült valami 700-800 km az év végére, pedig amúgy egy maraton is volt benne...

Csak azért írom ezt, mert egyáltalán nem kevés az a 2020, benne vagyok Strava-n kétféle 2020/év csoportban, néha kiírja az admin, hogy mennyi volt a heti átlagja a csoporttagoknak, ez alapján a többség biztosan nem csinálja meg.

[ Szerkesztve ]

(#48023) Hi!King válasza tomcica (#48015) üzenetére


Hi!King
őstag

Azért majd írd meg mennyi volt az egész éved, hogy csak bámuljunk.

(#48024) inf3rno válasza Hi!King (#48020) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja most elindítottam taipiriikkel egy syncet strava-ra, hátha, de szart se csinál, csak pörög a rotorja. Ugyanúgy 14 edzésem van fent. Mindjárt reggelek Runkeeperre is, aztán megnézem az mit tud. Nekem hiányozni fog az endo, megszoktam meg eléggé letisztult kinézetre is, funkciókra is. Lehet, hogy újra alkotom hobbi projektként saját használatra. Csináltam gyorsan mentéseket meg screenshotokat, hátha fel tudom használni.

Buliban hasznos! =]

(#48025) sharp4 válasza inf3rno (#48024) üzenetére


sharp4
őstag

Tapiriik nem működik egy ideje. SyncMyTracks fizetős alkmalmazással importáltam az adataimat Garminba..

Magyarország legnagyobb Xiaomi közössége:https://www.facebook.com/groups/622368221279940/?ref=share Apple Iphone 13 Pro & Ipad Air 5

(#48026) tomcica válasza LanyUs (#48019) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Rovid az elet,kuldd vissza :K :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#48027) myckey válasza inf3rno (#48012) üzenetére


myckey
veterán

Trainingpeaks ben vagyok, de fizetős teljesben. Bár már írtam is asszem.
ez van sajnos.

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#48028) inf3rno válasza sharp4 (#48025) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja vettem észre, a strava letiltotta. Akkor majd később, most nincs kedvem kézzel feltöltögetni 25-ösével.

Buliban hasznos! =]

(#48029) inf3rno válasza myckey (#48027) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja hát majd idővel átnézem, hogy mi a jó, csak ez a két hét menjen le valahogy. Igazából már hétfőn el akartam kezdeni újra futni, de határidős dolgaim vannak. Keddig lemegy minden, utána tudok újra élni. :D

Buliban hasznos! =]

(#48030) inf3rno válasza Hi!King (#48022) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nem kell ezen elkeseredni, én idén szopóágon voltam, 100km sem hiszem, hogy összejött egész évben. Mostanra valahogy összekapartam magam, úgyhogy indulhat a daráló.

Buliban hasznos! =]

(#48031) norby_42 válasza tomcica (#48026) üzenetére


norby_42
aktív tag

... meg a Hoka :)

Eat pasta, run fasta

(#48032) danielsz válasza LanyUs (#48019) üzenetére


danielsz
tag

Hokákról több helyen olvastam, hogy sok embernél kell egy idő, mire betörik a cipőt, de ha már futás lőtt ennyire rossz, abból sok jó szerintem nem fog kisülni.
Új Pega 36-omnak kellett több mint 100 km, mire jó lett, de sehol nem szorított, csak a talpat éreztem túl keménynek az elején.

(#48033) LanyUs válasza tomcica (#48026) üzenetére


LanyUs
senior tag

tomcica: az lesz sajnos... :( Gyűjtöm a km-eket szépen, csendben a reggeli éjszakában a fülessel :) . Ma 05.10-kor indultam és rövidben fázott a térdem a 0 fokban.
3 napja direkt bementem a járdára az autók miatt. Erre egy kivilágítatlan bringás egy téglakerítésnél 90 fokos kanyarban full sebességgel rám fordult sötétben :D Tájékoztattam kicsit mérgesen, hogy nem látja, hogy kanyar van? És ha babakocsi vagy egy öreg néni van ott nem én a 192/105? Ezek a riadt szemek! Jót nevettem azt nyomtam tovább :))

danielsz: igen, én is attól tartok, hogy a nyomáspont helyén először csak piros folt, aztán érzékeny rész, aztán leesik a bőr és futás game over :)

[ Szerkesztve ]

(#48034) bajnokpityu válasza danielsz (#48032) üzenetére


bajnokpityu
félisten

kell egy kis idő, hogy megútáld :D az én esetemben... az arahi3at.
1 cipőm volt még ilyen, h kizárt, hogy hordjam az a guide 13 volt.
az összes többit hordom felváltva, és szeretem őket első perctől.

LanyUs: engem meg ott, aho la múltkor elütött a tükrével a dobozos, ugyanútt leszoritott egy mercis. én nem tudom mire használják az emberek az eszüket...

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#48035) tomcica válasza Hi!King (#48023) üzenetére


tomcica
Topikgazda

2020 aug 1 volt kb 6000km...volt osszel kigyorsitas..volt atvezeto par het ilyenek...kb 8000km meglesz igy is.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#48036) danielsz


danielsz
tag

A kedd esti sérülésem szépen javul. Még óvatosnak kell lennem, de holnap már szerintem kimegyek egy rövidebb futásra, de szerintem maradok aszfalton a biztonság kedvéért.

(#48037) myckey válasza inf3rno (#48029) üzenetére


myckey
veterán

Én nem vagyok expert ezekben az alkalmazásokban, 2-3 éve használgatom őket.
Stravat soha nem használtam, Endomondot még kb. 10 évvel ezelőtt, párszor.
Manapság a TrainingPeaksben annyira elvagyok, hogy berögzítem a tracket, nyoma van és jól jön a kalendárium, meg pár egyéb mutató.Még Komoot-ban és AllTrails-ben is megvannak bizonyos trackek, főként hegy/outdoor miatt kellenek nekem. :)

#48036danielsz
Javulást neked is ! :R

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#48038) inf3rno válasza myckey (#48037) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nekem grafikon kell pulzussal, sebességgel, magassággal, térkép mellé útvonallal, edzéstörténet heti, havi, éves statisztika km-ről, esetleg rekordok, meg hogy mindezt meg tudjam osztani. Nagyjából ennyi, a többi egyébként se lesz pontos, mert a kcalt is csak becslik.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#48039) bajnokpityu válasza tomcica (#48035) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Ez nekem belathatatlan teljesitmeny.. gratulalok

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#48040) LanyUs válasza tomcica (#48035) üzenetére


LanyUs
senior tag

Budapest-New York légvonalban 7000 km. Respect! :R

(#48041) myckey válasza inf3rno (#48038) üzenetére


myckey
veterán

TP ben van minden, több is, a prémium az meg abszolút professzionális,( leginkább grafikonok vannak megvágva, más is persze. )
Kézzel bele lehet nyúlni adatokba is(kb bármibe), más alkalmazásokban is figyelem szinteket és itt módosítom HA kellene,( auto korrekció prémiumos ).
Lehet földgömb szerű grafikonon heti,havi, éves teljesített statot állítani. ( több ilyet létrehozhatsz, áthúzhatsz oldalsávból, és beállítod rá mely időszakot mutassa )
Van mindenféle értesítés és megosztás, közösségi dolog.
Ez ilyen, kattintgatni kell, kiismerni stb...elsőre bonyolult volt, másodikra is...el is engedtem, de már tetszik. :) Nekem jól jön, Komoot, AllTrails,Turista útvonaltervező mellé, néha Trace de Trail is van használatban, meg Locus ( utóbbiak már nagyon egyéni pref. )
Prémium fiókos, de alapvetően ír az egészről

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#48042) Hi!King válasza myckey (#48041) üzenetére


Hi!King
őstag

Én regisztráltam, hogy oda is menjen a szinkronizáció, de a prémiumn trial alatt sem igazán tetszett nekem sem a felület, és az adatok sem tűntek hasznosnak. Persze lehet, hogy túlzottan megszoktam más platformokat (Polar, Strava, Endomondo, Runalyze).

Viszont érdekes, hogy valami alapján újraszámolja a treshold pace-t, néha treshold heart rate-et is, és elég furán szór, úgy tűnik hogy tempó futás után fél perccel gyorsabbat ír ki, mint könnyű hosszúak után. Mintha abból indulna ki, hogy azt vagy azt megközelítő tempót tartósan tartottam, na de ez alapján igazából egészen a valós tresholdig mindig mást fog kiírni. Mondjuk a Strava fitness and freshness, meg relative effort statisztikájánál ez is értelmesebb...

(#48043) myckey válasza Hi!King (#48042) üzenetére


myckey
veterán

Soha nem Stravaztam, más sem igazán érdekelt. Endom is "ezer évvel" ezelőtt volt, kicsit.
Valószínű máshogy állok hozzá, nekem kellemes ez a puritán felület, meg a színek is.
Letisztult, átlátható menürendszer, persze a lehetőségekben piszok mód el tudok veszni, de már kezdem szokni.( beállításokat még mindig van hova finomhangolnom, átnyálaznom ) Adatokból van elég sok, az is ami nekem kell. ( persze prémium az fájó tud lenni, de ez van, egyelőre )
Javarészt, ahogy fent is írtam, Terep alkalmazásokat használok, nekem most csak ez van ami kifejezetten a testedzésre koncentrál, komplexebb módon lekövet.
Elsőre, meg másodikra is...ahogy szintén leírtam, nekem sem jött be. Hagyjuk ezeket az okosságokat, bonyolult is..... stopperóra meg papír ceruza és office. De nem ördögtől való ez, hasznos, kezdem belátni. :)

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#48044) tomcica válasza bajnokpityu (#48039) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Pedig meg csak nem is a max km-es evem lesz ;)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#48045) inf3rno válasza tomcica (#48035) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Gratula! Majdnem elsikkadt így, hogy offba tetted.

Buliban hasznos! =]

(#48046) inf3rno válasza myckey (#48041) üzenetére


inf3rno
nagyúr

TP-nél már a regnél nem kezeli az ékezetes neveket. Akkor minek kérdi meg? :D Gyanítom, hogy nem lesz metrikus mértékegység választás, úgy meg nálam minden bukó, de majd meglátjuk.

Na azért mégiscsak sikerült a metrikus. A Taipiriik ide sem tölt fel. :S

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#48047) tomcica válasza inf3rno (#48045) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Mert nem erdekes,csak egy szam.Annyit edzek amennyit maximalisan elbir a testem.Ha mas munkam lenne es kevesebb ido,akkor az also hatar ahova lemennek az kb 100-110km/het (napi 1ora es hetvegen egy hosszu).Annyit meg akkor is kell tudni edzeni,ha az ember ejszakazik,masfel muszakot huz,kisgyerek van stb.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#48048) myckey válasza inf3rno (#48046) üzenetére


myckey
veterán

Metrikus mértékegység nélkül, bele sem kezdek. :)

Nem értek Taipiriikhez, de elméletben megvan a két dolog között a kontakt.
[link]
Magában Taipiriikben is ott van a listában.

De én nem próbáltam.

Nevem nekem is vonalmentes.

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#48049) Hi!King válasza myckey (#48048) üzenetére


Hi!King
őstag

A tapiriik nekem tök jól ment korábban, néha az Endomondo-ról szinkronizáltam Runkeeperbe, meg eredetileg Endomondo-ból Stravaba, mindig hamar megcsinálta, aztán mikor bejelentették, hogy az Endomondo megszűnt, utána elkezdett akadozni, gondolom sokan kezdtek egyszerre szinkronizálni. Végülis idővel Training Peaksbe átkerültek a dolgaim, de Runkeeperbe nem, de annyira nem zavar, mert azt az Endomondo megszűnése miatt amúgy sem fogom használni. Ugyanis Runkeeperbe nincs Polarból közvetlen szinkronizáció, a Strava-nak meg nagyságrendekkel rosszabb az adatminősége, mint az Endomondo-nak, így onnan nem akarok sehová sem szinkronizálni. Training Peaks meg azért marad, mert az megy közvetlenül, automatikusan Polar Flowból.

[ Szerkesztve ]

(#48050) myckey válasza Hi!King (#48049) üzenetére


myckey
veterán

Most próbálok TP re berendezkedni.Basic van, bár premium sok hasznosat adna hozzá ( teljesítmény kezelésben/megértésben, grafikonokban, szintprofil korrekcióban, csúcs aktivitás, térkép kezelés és teljesítmény adatának pontról pontra történő változtatása stb.. leginkább az aktivitás szétzilálása lenne nekem kifejezetten hasznos, hegyen nagyon változó, mikor milyen a tempó, sebesség, terep szintezése, szívritmus stb... ) TP -vel elleszek, trackeket meg bedobom Komootba is, meg Alltrailsbe is, telefonon meg Locus rögzíti. Mindenhol meglesz. Akár a búcsúban. :)

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.