Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#52051) tomcica válasza bajnokpityu (#52049) üzenetére


tomcica
Topikgazda

A motivacios resszel egyezem. Azzal is, ha valakit az uj cipo, uj verseny, uj ketyere, uj edzesterv stb. motival. Olyankor nem is a dolog valos erteke az erdekes, hanem amit elinditott es fenntart benned.
A korosztaly/fitness resz nekem egy korosztalyos real-time megmerettetes, akar OB v komolyabb utcai futoverseny. Ott kijon, h hogyan is allsz az emberek kozott. A tobbiekhez kar merni magatokat, elvereznenek nehany forumozo bemelegitesetol :DDD (korrekt nem akartam irni, h lebaxni mind a sziklarol, amig nem keso, de nagyjabol ez a velemenyem)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#52052) LanyUs válasza Peterhappy (#51920) üzenetére


LanyUs
senior tag

Jó volt a zene! Valamennyire zavart a nagy cucc, de el tudtam viselni! Elterveztem kicsit és 25 km lett, de a dombokkal azért kellett melózni :) 430m fel és le. A meredek lejtőn csak úgy dörzsölődött az ITB szalag :) Volt egy domb, amit már kihagytunk, talán ha tomcica ott van felfutok, de vérem áztatta volna már a rétet :D Ha a lassú lányba még nem is férek be, de az öltözőből már van erőm kilépni :D

Grábóc kilátó

(#52053) Peterhappy válasza LanyUs (#52052) üzenetére


Peterhappy
őstag

Az de szép!
Emelem a kalapom :R

(#52054) inf3rno válasza HKorn (#52050) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én 85-nek érzem maga, a fitnessz korom is pont annyi. :D ;] ;] ;]

Buliban hasznos! =]

(#52055) LanyUs válasza Peterhappy (#52053) üzenetére


LanyUs
senior tag

Ha ránagyítasz, akkor a falu végén/után látsz egy erdősávot jobbra, na ott mentünk vissza teljesen a kép széléig, majd a gerincen balra végig, majd a túloldalon több hasonló...

A lényeg elmaradt! Ha esetleg Nektek is gond a térdhajlító, akkor tomcica tanácsa szuper!
Futás előtt hengereztem 10 percet és bizony sokkal később feszült be! Próbáljátok ki a bemelegítést kiegészíteni hengerezéssel!

[ Szerkesztve ]

(#52056) tomcica válasza inf3rno (#52054) üzenetére


tomcica
Topikgazda

van az 87 is,de ki szamolja?! :DDD

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#52057) tomcica válasza LanyUs (#52055) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Kiveve,ha be van jocskan gyulladva,olyankor jobb ha se futas,se hengerezes :N legalabbis addig,amig le nem huzodik a gyulladas.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#52058) ballazol


ballazol
senior tag

Egy pár kép a szokásos körömről:

holnap következik a héten az utolsó, sorban a 4. ;)

[ Szerkesztve ]

"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung

(#52059) ígyvanferi válasza ballazol (#52058) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Hát, aki ilyen helyen futkározhat napi szinten, annak igen jó dolga van. :K

(#52060) HKorn válasza ballazol (#52058) üzenetére


HKorn
addikt

Én is tolok egy képet a körömről [link]

Run&Ride

(#52061) norby_42 válasza HKorn (#52060) üzenetére


norby_42
aktív tag

De lehet-e futni a köröm nélkül?

Eat pasta, run fasta

(#52062) tomcica válasza HKorn (#52060) üzenetére


tomcica
Topikgazda

en is tolok egy kepet a delutani 12.5 koromrol :P
[kép]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#52063) Zozo0525 válasza tomcica (#52062) üzenetére


Zozo0525
őstag

3:21? bringáztál? :-)

(#52064) tomcica válasza Zozo0525 (#52063) üzenetére


tomcica
Topikgazda

csak jo a forma ;)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#52065) HKorn


HKorn
addikt

Pega 37 22-ért szerintem jó ár, ha valakit érdekel [link]
emagkupon kóddal 30% kedvezmény

Run&Ride

(#52066) bajnokpityu válasza HKorn (#52065) üzenetére


bajnokpityu
félisten

24 az inkább. 36ot 15korul adta a premier, arra számítok, hogy lesz még hasonló áron ősszel. 37tartossagrol van már infó?

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#52067) sipi700 válasza HKorn (#52039) üzenetére


sipi700
tag

Garmin össze-vissza számolja. Nekem 56-58 között ugrált, most inkább meg se nézem :D Résztávosok lehúzták, ha sok volt. Állóképességi futásoknál emelkedett. A hozzá tartozó versenyidők irreálisak. Túl sokat tudnak már ezek az órák. Olyat már nem is igazán kapni, amin nincs optika pl.. Soha nem nézegetem, hogy milyen az edzettségem, hány nap regeneráció kell stb. Eleinte érdekes volt, de már nem igazán foglalkoztat. Triatlon funkció, normális üzemidő és máris 200e Ft, mert hozzápakolnak minden mást ;) Pulzusmérésnek sem vagyok híve, de ha már mérem pánttal. Tempó/pulzus arányt jó összehasonlítani hosszú távon, de amúgy nem szeretem.

(#52068) xy.zsolt válasza HKorn (#52065) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Nekem még mindig fekete a körmöm alatt miatta :O de legalább nem esett le. 43as lábra 44est vettem és kicsi lett....Szóval minimum 44.5 kellett volna. Ahogy látom most is árulják a full feketét...abban tetszik is....nem olyan hangsúlyos a talp rész.

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#52069) ballazol


ballazol
senior tag

Köszönöm az elismerő beszólásokat! 👋👋

"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung

(#52070) Never79


Never79
tag

LanyUs, ballazol: szépek a képek, LanyUs grat.
HKorn: hát ez így most :O :DD .
tomcica: oké tudjuk, hogy Ufo vagy, mi meg egyszerű halandók :D .

Tegnap megfutottam a Vérmókust. 52 km 1800 szint lett a végére, 7 órás idővel. 33-ig (Solymárig) tök jó erőben éreztem magam, de utána jött a sz*patós rész. Sejtettem, hogy sok szint lesz még hátra, mert a felénél csak 800-at mutatott az óra, de pont a végén (42 km után) vannak a keményebb emelkedők. Lefelé meg a köves, sziklás néhol igen meredek lejtőkön sem tudtam rendesen futni. Márcsak azért sem, mert 36-37 km környékén tanyáltam egyet. Bajom szerencsére nem lett, viszont a szemüvegem eltört, így pont, hogy nem láttam rendesen előre, szóval óvatosabbra vettem. 20-30 percet szerintem benne hagytam a pálya nem ismerete, a sok single track túrista kombó, az esés, és a qr kódok keresése miatt.

A Budai hegység nagyon szép. Ilona lak - Meszes-hegy környéke kifejezetten tetszett, meg ahogy Meszes-hegytől Nagykovácsiig megy az út. Eddig csak télen futottam Mókus-kört, s nem hatott meg nagyon, most hogy minden zöldben volt, sokkal szebb volt az egész.
A futás: [link]

(#52071) emvy válasza xy.zsolt (#52068) üzenetére


emvy
nagyúr

Nekem a 45.5-os Pega Shield 37 full kicsi lett, pedig kb. 44-es labam van. Nagyon szukek azok a cipok. Az extra wide verziot meg kene nezni meg.

while (!sleep) sheep++;

(#52072) Zozo0525 válasza Never79 (#52070) üzenetére


Zozo0525
őstag

kemény vagy! gratulálok :C

(#52073) dreizwanzig


dreizwanzig
tag

sziasztok!

Gondolom millio oka lehet, de azert megkerdezem: mi okozhatja, hogy a terdkalacsom alja faj futas kozben? Ezt sosem tapasztaltam, de mar 3-4 edzes ota gondom van vele. 6 eve futok rendszeresen, heti 2x 10 km-t (a tobbi mozgas az orszaguti bringazasbol jon ossze). Illetve iden mar 4x futottam felmaratoni tavot, sajnos az utolsonal rendesen leserutem, fajtak a terdeim es a csipom... Azota ugy nez ki, hogy nem igazan talal magamra a testem... Barmi otletet szivesen varok. Esetleg gond lehet az edzesek utani keves nyujtas? Mert ezt bevallom oszinten, csak nagyjabol csinaltam. De eddig a 6 ev alatt sosem voltak fajdalmaim. Tegnap mar 2km utan meghaltam :(

(#52074) tomcica válasza Never79 (#52070) üzenetére


tomcica
Topikgazda

szep munka a kitartasert :R tisztelet a kemenysegert :K

@dreizwanzig: az elso 80ezer km mindig ilyen,elojon minden aminek elo kell jonnie. :P
Fuss lassabban,gyorsabban,emelkedoket,gyorsat.Erositsd az alkatreszeket,foleg azok kornyeket ahol erzel fajdalmat.Nyujts,jogazz,pilatesz barmi ami tetszik.Ne hagyda nnyiba,ha nem vagy 90eves,akkor nem normalis h 2km-t birj futni azt is fajdalommal :N

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#52075) Hi!King


Hi!King
őstag

Ma kipróbáltam a mezitláb futást. A közeli parkba elfutottam még cipőben, levettem a cipőt, zoknit, majd a vizes füvön futottam köröket, összesen 10 km-t. A Saucony Kinvara tapasztalataim alapján vádli fájdalomra számítottam, de nem volt semmi ilyesmi, egyre jobban élveztem, a végén mikor visszavettem a cipőt, nem volt jó érzés újra egy bumszlival a lábamon futni. Szerintem ebből rendszert fogok csinálni, de lehet nem ugyanarra, mert ott sok helyen hiányos volt a fű, illetve nyitott park, ezért féltem az esetleges szilánkoktól is. Messzebbre van egy futópálya, őrzött, éjszaka zárva a terület, a pálya körül jól gondozott fűvel, inkább oda megyek.

(#52076) inf3rno válasza dreizwanzig (#52073) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nézd meg a combhajlító, combfeszítő izmokat, hátha valamelyiket ki kell masszírozni, lenyújtani, stb. Azok ki tudnak hatni a térdre. Lehet még olyan probléma is, ami lentebbről vagy fentebbről indult, és a térd csak egy újabb tünete. Pl előfordul, hogy valami elindul bokában, rossz testtartást eredményez, aztán amiatt elszáll a térd is később, ami még tovább rontja a testtartást, aztán a végén még a csípő és a gerinc és szétmegy. Szóval ilyen téren is érdemes lehet körülnézni. Olyan is van, hogy részleges szalagszakadás okoz térd fájdalmat, bátyám most pl ezzel szív. Szóval ennyiből biztosat nem lehet mondani. Lábállás diagnosztikát, másik cipőt érdemes lehet kipróbálni, megnézni, hogy nincs e lúdtalpad, és ha van, akkor podiart betétet csináltatni, ilyesmi, ami még talán megoldás lehet.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#52077) inf3rno válasza Hi!King (#52075) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nekem a Five Fingers nagyjából ugyanezt az érzetet adja, csak nem kell aggódnom, hogy tüskére vagy szilánkra lépek, esetleg méhére. A vádli nem aznap szokott fájni, ha nagyon megküldöd így, hanem másnap vagy harmadnap, és utána elég durván elhúzódhat akár hetekig vagy hónapokig is, ha annyira megszaggatod a vádlid, mint én annak idején. Érdemes kerülni a max intenzitást egy darabig, amíg megszokja a lábad.

Buliban hasznos! =]

(#52078) Chuck Norris válasza Never79 (#52070) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Gratulálok a mókushoz :C

Vércse100
3-kor indultam, Gánt felett úgy két km-el erdőben le depóztam ételt italt meg a lámpát, aztán leparkoltam a célban Oroszlányban. Vonattal át Tatabányára, fel a turulhoz, át a kilátóig és 6 után egy kicsivel már le is csippantottam a kezdő kódot. A ride iso 2 cipőt kicsit kevésnek éreztem de ahogy száradt fel a talaj egyre jobb lett. 21km-nél feltankoltam 2l vízzel mert a következő lehetőség csak 53-nál van, kellemes idő volt simán átértem. A 53-nál a boltban vettem enni meg inni valót, ott be is nyomtam az egészet egy padon. 67-nél még volt egy vízcsap aztán 104-ig semmi, ezért kellett depózni hajnalban. Úgy 75 körül elkezdett dörögni meg villámlani, egy órán keresztül szakadt az eső, egyszer el is estem, aztán megtaláltam a fa tövében az ellátmányomat. Csurom vizesen ettem meg a szendvicset meg pakolásztam a cuccokat mire elindultam vacogtak a fogaim. További problémát jelentett, hogy sötétben nem igazán akarta felismerni a telefonom a QR-kódokat, vagy 5-10x is le kellett fényképezzem mindenféle szögből meg lámpaállással. Összességében a kódok jól látható helyeken vannak, egyszer mégis tovább mentem, meg egy leágazásnál is benéztem, 3-4km-t biztos raktam bele pluszban. Éjfél volt mire hazaértem. Nagyjából másfél órát hagyhattam benne az időben azzal, hogy a terepviszonyhoz alkalmatlan cipőben voltam, nem ismertem a pályát és vacakolni kellett a kódokkal a sötétben de mivel nem volt semmi időbeli célkitűzés igazából nem zavar. [link]

@Hi!King Ez egész jó árban van most, használom rendszeresen amikor már elég meleg van: [link]

[ Szerkesztve ]

(#52079) emvy válasza Hi!King (#52075) üzenetére


emvy
nagyúr

Vibram V-Run. A szilankoktol megved, de egyebkent meg olyan, mintha mezitlab futnal.

while (!sleep) sheep++;

(#52080) Peterhappy válasza Chuck Norris (#52078) üzenetére


Peterhappy
őstag

Latom bemelegitesz a Balaton-korre :R

(#52081) dabgergo


dabgergo
őstag

Hoka Speedgoat 4-ben futnátok terep 100km-eseket?
Eredetileg evo mafate 2-t vennék de nincs leárazva, cserébe most a SG 4 elvihető 40-ért.

Kicsit attól félek h ilyen hosszabb távra nem lesz kényelmes mert kicsit olyan keskeny, nem?

Never79: grat, motiváló ezeket olvasni, látni!
Chuck Norris: ez igen, grat!! Szertném ezt egyszer én is lefutni!

Tegnap én egy ilyet toltam:

[ Szerkesztve ]

(#52082) jmuranyi válasza Chuck Norris (#52078) üzenetére


jmuranyi
tag

Au, ez nagyon durva, gratulálok :R

(#52083) tomcica válasza Hi!King (#52075) üzenetére


tomcica
Topikgazda

10km azert eleg combos mennyiseg mezitlab :K csak szepen ovatosan es fokozatosan,de amikor mar engedi az ido,en is szoktam.Lazat is,gyorsitokat es valamennyi tempot egyarant.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#52084) tomcica válasza Chuck Norris (#52078) üzenetére


tomcica
Topikgazda

az szep :R bravo
@dabgergo: neked is :K

[ Szerkesztve ]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#52085) LanyUs válasza Never79 (#52070) üzenetére


LanyUs
senior tag

Never79, Chuck Norris: ugye, hogy van a hátatokon elektromos lift :) 2000-3000 szint :Y Durva! Valójában ez egy lépcsőzőgép edzés a természetben :D Gratulálok :R

Ui.: tomcica majdnem kimaradt, hogy majd holnap beiktatom az 5 km-ed, de szeretném 03:20-on. Kerekebb az átlag :)

[ Szerkesztve ]

(#52086) zzola válasza Chuck Norris (#52078) üzenetére


zzola
félisten

:C

(#52087) dreizwanzig válasza inf3rno (#52076) üzenetére


dreizwanzig
tag

koszi! Hat sajnos halmozottan hatranyos helyzetu vagyok. Ludtalpam van, iszonyat rossz a tartasom es gorbe a gericem. Mostanaban a csipomben is erzek valamit. Probalok most akkor nagyobb hangsulyt fektetni az emlitett izmokra, illetve utananezek a betetnek. koszi!

(#52088) tomcica válasza LanyUs (#52085) üzenetére


tomcica
Topikgazda

mindig ez a fanatikus precizizmus :P a 3:19 mar nem is jo?!

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#52089) ballazol válasza Never79 (#52070) üzenetére


ballazol
senior tag

Gratula!
a szemüvegnek pedig R.I.P. :)

"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung

(#52090) emvy válasza dabgergo (#52081) üzenetére


emvy
nagyúr

Wtf, mi ez, bringa?

while (!sleep) sheep++;

(#52091) inf3rno válasza dreizwanzig (#52087) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Gondolom itt lehet időpontot foglalni hozzájuk. [link] Akkor előfordulhat, hogy neked is a lúdtalpból indult ki és az okozza a térd, csípő és gerinc problémákat is. Mondjuk ha a lúdtalpon javítasz, az még nem garancia arra, hogy ezek megjavulnak, de ha nem korrigálod, akkor szinte biztosan tovább fognak romlani.

Nekem az a benyomásom, hogy egy ilyennek a korrekciója az nem öt perc, és hogy szakember kell hozzá, de az is a benyomásom, hogy annyira szerencsétlen helyzet van, hogy a szakemberek csak gyerekek fejlődési rendellenességeivel és felnőttek baleset utáni rehabilitációval foglalkoznak (pl Dévény módszer), és nem nagyon van olyan, hogy elmész orvoshoz, hogy korrigálja a tartásodat és a mozgásodat valahogyan, vagy nyomozzon utána, hogy mi vezetett idáig. Most egyelőre maximum annyit tudok javasolni, hogy kezdj el valami jógát, pilatest, tai chit, vagy valami hasonló mozgásformát, ami neked szimpatikus és core izom erősítésről szól lassú mozdulatokkal. Illetve masszázs terén is vannak lehetsőgek a csontkovácsoktól, thai masszázson át egészen az MFR-ig és hasonlókig, de nyugodt szívvel nem tudom ajánlani egyiket sem, mert nagyon függ attól, hogy mit tud a masszőr, és ha rosszul csinálják, akkor több kárt tudnak okozni, mint hasznot, szóval nagyon meg kell nézni kihez mész. Nagyjából ennyi, de persze lehet, hogy átsiklottam valami felett eddig, és van erre is valami tuti módszer.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#52092) dabgergo válasza emvy (#52090) üzenetére


dabgergo
őstag

Dehogy, az túl fárasztó, motor! :DDD

(#52093) danielsz válasza HKorn (#52065) üzenetére


danielsz
tag

Ha nem most vettem volna meg a Reebok Floatride Energy 3-mat, akkor valószínűleg lecsapnék rá. Így szerintem a Pega 37 ki fog maradni nekem. Ősszel jó eséllyel már nemigen lesz belőle.

[ Szerkesztve ]

(#52094) Never79


Never79
tag

Köszi mindenkinek :). Jaj tomcica megdícsért :Y :DD

Chuck Norris: gratulálok ez már szép idő :) . Valakinek a Vérkörhöz kell ennyi. A körülményekről ne beszéljünk a neved a garancia ;) . Te amúgy milyen irányból érkeztél a terep ultrához? Van valami sport előtörténeted? Vagy túráztál sokat előtte?

dabgergo: itt is gratu :). Hoka Speedgoat 2-em volt. Agresszívebb, "gyorsabb" cipőnek tűnt, mint a mafate, szerintem jobb sárban is. Viszont hosszabb távra inkább mafate jött be nekem. Hozzáteszem én 193 cm és 93-95 kg vagyok.

(#52095) Peterhappy válasza emvy (#52090) üzenetére


Peterhappy
őstag

Nekem is ez volt az első reakcióm. :D Nem normális (ha szabad ezt mondanom).

@Gergő: neked is hatalmas gratula :R

[ Szerkesztve ]

(#52096) norby_42


norby_42
aktív tag

Minden tiszteletem az ultrázóknak. Nekem csak egy sovány tizesre futotta...

Eat pasta, run fasta

(#52097) Chuck Norris válasza Never79 (#52094) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Köszönöm mindenkinek és @dabgergo nagyon szép.

Úgy kezdődött, hogy meg akartuk csinálni a Kitörés túrát, aztán amikor két nap múlva már tudtam járni akkor kitaláltam, hogy a Kinizsit is teljesíteni kellene nyáron. Valahogy bevonszoltam magam, aztán utána már nem volt visszaút és azóta is mindig csak teljesítménytúrázni akarok.

(#52098) dabgergo


dabgergo
őstag

Köszi!
Egyébként annak örülök h nem lassultam be, utolsó 10km kemény volt nagyon, konkrétan nem volt kedvem futni :D de ott még tudtam kicsit gyorsulni is. Elég egyenletes volt végig monden km 4:50 és 4:30 között, de legjellemzőbben végig 4:45-ön.

Pega 37 volt rajtam, igazából nem rossz, de végig azon gondolkodtam h mennyivel jobb lenne a jó régi fly flyknit... Ha még kapható lehet h veszek is egyet de komolyan.

Never79:
Köszi, lehet megpróbálom ezt a SG-ot, szívem valahogy a mafate felé húzna, de azt végképp nem látom leárazva mér jó ideje és persze az alapára is magasabb (plusz állítólag hamarabb megy tönkre is).

Örülök ezeknek a terep ultra élménybeszámolóitoknak, kedvet kaptam!

(#52099) LanyUs


LanyUs
senior tag

Ma induláskor 05:40-kor leszakadt az ég... Szomorúan bementem és megettem 3 lekváros táskát :( Dehogyis ... :) Plusz réteg bringa mellény és sapka azt go light 10k regen. A Stinson 6 ATR pár preccel a vége előtt 55 perc után ázott csak be, a kerékpár mellény pedig melegen tartott végig. Az eső sem akadály! Hajrá!

dabgergo: 50 km után ha nincs kedved futni, akkor 04:40 még az átlagod? :R Mehetsz a zentai ki/továbbképzőbe :)

(#52100) Never79 válasza dabgergo (#52098) üzenetére


Never79
tag

Speedgoatot csak azért nem vettem, mert nem volt jó se a 3-as se a 4-es a lábamra. A SG2 nagyon szerettem, 900-ig bírta, aztán szakadt a felső rész, ettől függetlenül még használtam 200-300 km-et. 2 hete volt rajtam egy mafate 3-as. Hát "pihe-puha lágyság", nagyon kényelmes volt, de 60 k-t még mindig nem adok ki érte.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.