Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20001) inf3rno válasza Kimmuriel (#19999) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Zsír, köszi! Ez megmagyarázza, hogy miért vannak folyton hiánybetegségre utaló tüneteim.

Buliban hasznos! =]

(#20002) imyourfriend válasza ígyvanferi (#20000) üzenetére


imyourfriend
őstag

Nyaranként egészen sok zöldséget eszek, gyümölcsből is van pár melyet itthon termesztünk így nincs probléma ezzel. Pezsgőtabletta magnézium, esetlegesen kálcium de másfélét nem nagyon szoktam venni. Ez a kettő megfelelő. :)

(#20003) bandus


bandus
veterán

sajnos kocsi nelkul vagyok most es igy nem vinnek magammal vizet futashoz. talalok ivokutat a margit-szigeten ugye? (Eleg ritkan futok itt)

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#20004) kk831228


kk831228
addikt

Ba.. ák meg törölt3k a rendelésemet... :O Out of stock miatt... Írtam nekik jó lenne más színű cipő is, nem tudom mit lépnek rá... :U

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#20005) Apollo17hu válasza bandus (#20003) üzenetére


Apollo17hu
őstag

13 db kút van a Margitszigeten. Közvetlenül a futókör mellett 3 db (kettő a pesti, egy pedig a budai oldalon).

(#20006) bandus válasza Apollo17hu (#20005) üzenetére


bandus
veterán

Koszi! A 3 db letezeset tudom igazolni es bizony marha jol is jott :)

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#20007) borix válasza Kimmuriel (#19999) üzenetére


borix
őstag

Kicsit átnagyoltuk ezt a vitamin témát.
A táblázatod alapján amennyiben elfogadjuk és hitelesnek vesszük vegyünk 3 amit mindenki elsőnek néz és fontosnak tart.

átlag ember : C-vitamin 60mg, Ca1000mg, Mg 400mg
sportolóknál : C-vitamin 300-500mg, Ca2000mg, Mg 600mg

(C vitamint átlag embernél keveslem a 60mg az semmi szinte)
C-vitamin,Ca,Mg táblázat

Citrusfélék tartalmaznak nagyobb arányban C vitamint a hazai alma,barack nem dob annyit + a szénhidrát bevitel miatt is mérséklik sokan a gyümölcs fogyasztást.
Zöldségeket ha főttük akkor buktuk a C-vitamint pl: hiába sok a paprikában a lecsóban már nem marad meg kifőzzük.

[ Szerkesztve ]

(#20008) szabop27


szabop27
csendes tag

Sziasztok!

Az un. "futótérd" sérüléssel kapcsolatban kérdeznék:
Kb. 5 héttel ezelőtt jelentkezett nálam a fájdalom, egy 30km-es terepes edzést követő napon egy 5*1000-es résztávozás volt. Ezután másnap alig tudtam lépcsőzni, de harmadnapra jó lett. Ekkor mentem egy nagyobb kört bringával, féltávnál megint előjött ugyanaz a fájdalom. Rákövetkező napra elmúlt. Miután a következő bringázásnál is ugyanezt produkálta, elmentem ortopédushoz. Megröntgenezte, nem látott semmit, ő mondta, hogy ez a futótérd sérülés, pár hét pihenőt javasolt, úszás mehet. Kaptam egy erős térdszorítót, ma elmentem bringázni, de ugyanúgy előjött a fájdalom.

Volt már itt valakinek ezzel tapasztalata? Milyen bevált kezelés, gyógyszer, házi praktika van?

Köszi előre is!

(#20009) inf3rno válasza szabop27 (#20008) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Hát nekem ez [link] alapján az jött le, hogy pihentetni kell, nincs mese. Személyes tapasztalatom sarokkal van, az több hónapig elhúzódott, mire cipő váltás után elkezdett helyrejönni. Még mindig nem az igazi egyébként, pedig már több, mint egy éve kezdett rendetlenkedni.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#20010) parandroid válasza szabop27 (#20008) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Nyújtasz eleget? Nekem az eddig mindig helyrerakta... A jóga is egy fantasztikus dolog, vannak kimondottan futós gyakorlatsorok.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#20011) szebe


szebe
őstag

Du félmaraton, rajtcsomagban van iso gel. Ezt mikor érdemes betolni? Előtte/közben?

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#20012) t1 válasza szebe (#20011) üzenetére


t1
addikt

Van rajta jelölés mikorra való, de ha még nem próbáltad ne ma tedd.

(#20013) deicide válasza szebe (#20011) üzenetére


deicide
veterán

Te is jössz CEP-re? Én is ott leszek 14km-en. Mondjuk inkább csak azért, mert már befizettem rég, nyilván így, hogy hónapok óta csak bringán edzem, nem várok csodát. :)

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#20014) Mercutio_ válasza parandroid (#20010) üzenetére


Mercutio_
félisten

Jógával is csak óvatosan, én ott gyűjtöttem be egy 1/2 évig elhúzódó inszalag sérülést (saját hülyeség, "túltoltam " egy trikon-ászanát)

Milyen konkrét jóga gyakorlatsor javasolt futáshoz?

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#20015) szebe válasza deicide (#20013) üzenetére


szebe
őstag

Megyek szenvedek egy sort :D
1.40 kornyekenek mar orulnek.

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#20016) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Pápa, 1:45:28 vagy ilyesmi chip szerint. [link] [link] Sajna az órát jó 500m-el később indítottam az elején, úgyhogy a végén kénytelen voltam belekocogni 1k-t, hogy meglegyen a félmaratoni táv, és végre frissüljön az Endomondo a tavalyi 2:10-es időről.

Nagyjából bejött, amit terveztem, az első két 7km-es körön szépen tudtam hozni az 5:00-5:15 közötti ezreket 165-ös pulzus kontrollal. Úgy tűnik használt valamit az egy-másfél hónap 140-es pulzus kontrollos kocogás, bár mostanában már kezdtem elveszteni a hitem benne. Nagyjából 10-el lehet kevesebb most a pulzusom, mint régebben lenni szokott. Tökéletes idő volt, néhol tűzött egy kicsit a nap, de víz mellett, parkban, ilyen helyeken futottunk, úgyhogy ahol kellett jó hűs volt. A terep is tökéletes volt, egy kis aszfalt, egy kis föld, egy kis murva, meg azért elég sík volt az eddigiekhez képest, csak 40m volt a szint. Az utolsó 7km-es kör elejénél kb. 6k-val a cél előtt ritmust váltottam és 4:40 körüli ezrekkel mentem végig, ugyanúgy, ahogy pénteken próbálgattam. A pulzusom is rendesen elszállt, átlag 180-185 körül lehetett ezen a szakaszon, illetve a max pulzus a hajrában pont 200 volt, szóval rendesen odatettem magam. Az utolsó 3k-n egy srác folyamatosan próbált visszaelőzni, aztán a végén hiába hajráztam, jobb volt, mint én, és sikerült lenyomnia az utolsó 150m-en, amikor ráfordultunk a célra. Jól tolta ő is. :-)

Szvsz, még talán az 1:40 bennem van az idei szezonban, ha frissítők helyett viszek kulacsban italt. Most 5 frissítőm volt, összesen kb. 5 percet vesztettem velük. Valószínűleg a Panoráma futásra viszek majd kulacsot Zebegénybe, mert mondta egyik ismerősöm, hogy tavaly kevés volt ott a frissítőpont, és sokan fejreálltak a nagy melegben. Kíváncsi vagyok, hogy időben számít e majd valamit.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#20017) bandus


bandus
veterán

a tegnapi laza 16k után ma 10k fokozó volt 2x(6.00 - 5.45 - 5.30 - 5.15 - 5.00) de nagyon szenvedősre sikerült, nem múlt el nyomtalanul az elmúlt 10 nap folyamatos sör és vodkafogyasztása :D szóval a végén már nagyon elszállt az erő meg a pulzus is, reméljük lesz ez még jobb a szezonban. [link]

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#20018) szebe


szebe
őstag

CEP felmaraton:
Endo szerint 1.52.42. Csalodott vagyok, de ezt volt idom megbeszelni magammal, miutan 40 percnel vegem lett mint a botnak.
Ugy terveztem hogy 1.50 ala beferek, ugyhogy ez meg zavarja az egomat :)))

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#20019) parandroid válasza Mercutio_ (#20014) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

"Milyen konkrét jóga gyakorlatsor javasolt futáshoz?"

Igazából nem tudom, mert sosem csináltam még végig direkt futós gyakorlatsort. Eleve Yin, vagy Hatha jógát szoktam csinálni, mindkettő elég statikus, és lassú, ráadásul a csoport sem túl durva, szóval kicsi a sérülésveszély. Különben is inkább a hátam miatt kezdtem, a futás csak utána jött, de lábat is szépen nyújt már a kutya is. Ilyenek, hogy hattyú, meg galamb, azok meg főleg (az egzotikus neveket meg ne kérdezd, mert azokat sose bírom megjegyezni, ráadásul mindig félrehallom, és magamban átnevezem). De legjobb talán a klasszikus hanyatt fekszem, vállak a földön, és átvetem az egyik lábamat a másikon, akár oldalra kinyújtva, akár mindkettőt behajlítva, karok oldalra nyújtva, fej a lábbal ellentétes irányba fordít. Ebből pár perc váltott oldalakkal bármikor kinyújt, akár a combom, akár a térdem, akár a hátsóm húzódik.

Amúgy nekem inkább a hátamat szokta megviselni, azóta a gyertya közbeni oldalirányú bohóckodásokkal én is óvatosabb vagyok.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#20020) concret_hp


concret_hp
addikt

combizom nagyjából rendben van :DDD
[link]

drága sport ez a triatlon, beszart az órám akkor már valszeg 920xt lesz + rendeltem bringát és hopp el is ment 1000párszáz Ł :D

vagy fullba vagy sehogy :D

(#20021) deicide válasza szebe (#20018) üzenetére


deicide
veterán

Azért az így is nagyon jó idő, elég kemény meleg volt.
Nekem 54:36 lett óra szerint, nem a legjobb futásom 14km-en, talán ha nem csapom szét magam tegnap 160km bringával 37.3-as átlaggal, meg ha futok bármennyit is az elmúlt 3 hónapban... :DDD
Azért a korosztályos első hely meglett, abszolút meg 4., ha jól számoltam. :B

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#20022) bandus válasza concret_hp (#20020) üzenetére


bandus
veterán

a troll ironmanes szerkoban ment ;] amugy jo a forma, respekt :R

Deicide neked is nagy gratula, csak a szokasos :) ma egy tizest futottam ilyen idovel :D

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#20023) Polacheck


Polacheck
HÁZIGAZDA

Megvolt a suhanj6. Igazából egy céllal mentem, hogy az 50-et megfussam, az elejétől erre számolgattam az időket. Egyébként vicces, mert odaérve jöttem rá, hogy két évvel korábban még a 3x5 kör is nehezen ment, főleg a végén, szóval kicsit paráztam.

Az első félmaraton marhajól elrepült, 23 km környékén néztem először az órára, odáig sikerült is tartani a 137 körüli átlagpulzust 6:38 körüli kilikkel. Valahol a harmadik óra közepén vettem észre, hogy már a pulzuskontrollal nem érnék be 50 kilire, 142-es pulzussal olyan 7:17 körüli km-eket futottam, úgyhogy a negyedik óra elején elengedtem a pulzuskontrollt és beálltam 7 perces kilikre. Innetől már viszonylag belátható volt a vége, úgyhogy az 50-hez minden körben számoltam, hogy mennyi van még és milyen km-eket kell futnom, hogy meglegyen. Valahol az 5. óra végén jött fel a nap, ott kaptam egy kis erőt és éreztem, hogy ezt már végig fogom tudni futni, pedig az előzetes tervek között az volt, hogy egy 5 órányi futás az már tökéletes lenne. Azt hiszem az utolsó 30 perc környékén realizáltam, hogy az egyik haveromnak csak kb 800m-nyi előnye van velem szemben, úgyhogy úgy voltam vele, hogy most vagy soha és tempót váltottam, az utolsó fél órát sikerült 6 perces ezrekkel végigtolni. 51,8 km lett a vége, messze az elvárások felett...

Ami meglepő, hogy a körőzős verseny nagyon bejött. Egyrészt minden km-nél keresztülmegy a mezőny a startkapunk ahol szurkolnak és látja az időt, másrészt 2 kilinként belefut a frissítőpontba. Kb folyamatosan azzal szórakoztattam magam, hogy a köv körben mit igyak majd. Érdekes, hogy álmos egyáltalán nem voltam egy pillanatig sem és holtpontom is kb egyetlen volt, valamikor 4 óra környékén, de amire marha büszke vagyok, hogy egyszer sem álltam meg a frissítésen kívül, végigmentem, nem sétáltam.

Saját frissítőből elfogyott 5 zselé, 4 magnézium, 1 snickers, fél liter normális iso és némi speckó só és 20mg bcaa. A frissítőasztalról csak ittam, meg egyszer egy kocka csokit elvettem amit 3 méterrel arrébb ki is köptem mert a létező legolcsóbb szemét volt.

Szóval szép dolog ez a 6 órás, ajánlom mindenkinek egyszer, hogy megnézze milyen mély a nyúl ürege :)

[ Szerkesztve ]

less qq more pewpew!

(#20024) deicide válasza bandus (#20022) üzenetére


deicide
veterán

Thx! Jó kis verseny volt, élveztem is már a vége felé, amikor láttam, hogy nem nagyon üldöznek. :)

Polacheck: Elismerésem, durva ennyit futni, jól beosztottad az erőt, ha a végére még maradt spiritusz rákapcsolni kicsit. Ez azért már ultra-táv és igen, nagy élmény átlépni az 50km-t, talán 1.5 éve, tavaly márciusban volt nekem is az első Fehérváron 4 óráson.

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#20025) concret_hp válasza bandus (#20022) üzenetére


concret_hp
addikt

az utolsó körre azért átvettem a tavalyi finisher pólót ;]
amúgy mennék én extrememanes szerkóban is, ha lenne megfelelő minőségű, de... nincs :(

vagy fullba vagy sehogy :D

(#20026) Polacheck válasza deicide (#20024) üzenetére


Polacheck
HÁZIGAZDA

4 orason??? Na menj te a ... :)

less qq more pewpew!

(#20027) deicide válasza Polacheck (#20026) üzenetére


deicide
veterán

És kiszúrta, hogy odaírtam. :DDD
Akkor igen jó formában voltam (53,05km), azóta annyira átálltam rövidebb távokra, talán nem is menne 50km egyben. :)

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#20028) concret_hp válasza Polacheck (#20023) üzenetére


concret_hp
addikt

nájsz, végére nem fordult fel a gyomrod vagy valami? annyira nem is toltál közben sok ch-t :)

sztem teljesen vállalhatók a körözős versenyek is ha nincs túl nagy tömeg, nekem atádon pl. teljesen jól adja a 8 körös futás.

[ Szerkesztve ]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#20029) bandus válasza Polacheck (#20023) üzenetére


bandus
veterán

gratula neked is, meglepő, hogy inkább pozitívan nyilatkozol a sok körös versenyről, mint sem. még nem vettem részt ilyenen, de azt gondolnám, hogy unalmas és megviseli pszichésen az embert.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#20030) concret_hp válasza deicide (#20021) üzenetére


concret_hp
addikt

és az úszás mikor kerül sorra? egyből sub10 IM-re gyúrsz? (ne tagadd ;])

vagy fullba vagy sehogy :D

(#20031) deicide válasza concret_hp (#20030) üzenetére


deicide
veterán

Háát, ha már majd odaállok a rajthoz, akkor nem csak teljesíteni akarom. :DDD
De még a messzi jövő zenéje, 2 év minimum.

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#20032) t1


t1
addikt

Mindenki ahogy látom szépet ment a hétvégén, gratula nektek :R

(#20033) Polacheck válasza concret_hp (#20028) üzenetére


Polacheck
HÁZIGAZDA

Egyáltalán nem. Nem mondom, hogy másnap nem volt kész a gyomrom a sok zselétől, de ott a versenyen nem volt gond. Egyébként nekem ez teljesen vállalható mennyiségű frissítésnek tűnik.

#20029 bandus én is féltem a monotonitástól plusz a fáradtságtól, egyikkel sem volt gond, egyetlen pillanatig sem. sztem egy sima 50-es aszfaltverseny nehezebb lett volna.

less qq more pewpew!

(#20034) inf3rno válasza Polacheck (#20023) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Gratula! :C

Buliban hasznos! =]

(#20035) inf3rno válasza t1 (#20032) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Köszi! :)) Közben kijöttek a Pápairól az eredmények. 1:20 körüli idők voltak az elsőknél, az olyan 3:45 körüli ezreket jelent. Hát még sokat kell edzeni. :-)

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#20036) beltram válasza Polacheck (#20023) üzenetére


beltram
tag

Gratulálok! Azt hiszem láttalak verseny után, de nem voltam benne biztos, hogy te vagy az. :)
Én személy szerint nagyon elbasztam, elfutottam, talán túl sűrűn is váltottunk. 9x nem lehet elindulni 6 óra alatt, utólag már tisztán látom. Nekem is nagyon tetszett a rövid pálya, nagyon hangulatos volt a célkapu környéke (is).

pace be with you

(#20037) borix


borix
őstag

Conconi laktátküszöb teszt.
Ezt a tesztet megcsinálta már közületek valaki?
Nagyobb különbség lehet a becsült (max pulzus 87% laktátküszöb) értékhez képest?

(#20038) beltram válasza borix (#20037) üzenetére


beltram
tag

Mi edzésen megcsináltuk, kb a várt eredményt hozta.

pace be with you

(#20039) borix válasza beltram (#20038) üzenetére


borix
őstag

Akkor én nem vesződöm vele annyira nincs rá szükségen,hogy kidekázzam.
Dr Zakariás Gézának néztem egy előadását (Triatlon guru) arról beszélt,hogy a 80-85% pulzustartományba ne nagyon edzünk mert ott csak szénhidrátot égetünk.Vagy az alatta vagy a fölötte lévő tartományra menjünk rá.

(#20040) Kimmuriel válasza Polacheck (#20023) üzenetére


Kimmuriel
aktív tag

Kiváló beszámoló! :C Grat! :R

(#20041) margithid


margithid
veterán

Erről a cipőről van valakinek tapasztalata, véleménye? Vegyes terepre, 5 km-es távra jó lehet?
Puma faas 350-es szintjét vajon hozza?

(#20042) bandus válasza margithid (#20041) üzenetére


bandus
veterán

hát szépnek nem szép :D

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#20043) Aristeus válasza borix (#19952) üzenetére


Aristeus
tag

(#19952) borix: Szívesen, használd egészséggel! :)

(#19977) kk831228: Mivel tartozol? Egy Personal Best-tel mondjuk 21 km-en... ;]

(#20023) Polacheck: Szép teljesítmény! Nagy gratula!

Ameddig ellátsz, addig el is tudsz futni.

(#20044) margithid válasza bandus (#20042) üzenetére


margithid
veterán

Nem is a kifutóra venném fel:)

(#20045) borix válasza margithid (#20041) üzenetére


borix
őstag

Arról már beszéltek itt,hogy a számok a csillapítás mértékét adja.Ha ez igaz akkor a 350-es meg ez nem egy kategória.

(#20046) kk831228 válasza Aristeus (#20043) üzenetére


kk831228
addikt

Töroltek a rendelésemet... Pay pal fizetés függőben... Mi a teendő?? Írtam nekik de még nem kaptam választ... Majd az lesz a vége kibekkelik a 20%-ot... :) Írtam hogy akkor helyette jöhet egy másik szín, de eddig semmi válasz... Rendeljem be azt is...?? :F

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#20047) borix válasza kk831228 (#20046) üzenetére


borix
őstag

Mi van a pénzel visszautalták?

(#20048) borix


borix
őstag

Tegnap lenyomtam egy 13k-t max pulzus 80% vagy alatta tartva a tempót.(majd 2k fokozott tempó jött)
Azt vettem észre,hogy elején középtávnál már éppen nem tudtam ennél a tempónál csukott szájjal futni.10k után lassult valamelyest a tempó,hogy a pulzusérték ottmaradjon de 10k után ment csukott szájjal is a légzés.
Hogy van ez a légzés dolog akkor?

(#20049) kk831228 válasza borix (#20047) üzenetére


kk831228
addikt

Levegőbe van, beléptem pay pal-ra azt írja függöben... :U

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#20050) bandus válasza borix (#20048) üzenetére


bandus
veterán

Mi a banatert akar barki caukott szajjal futni? Jo ez neked? :F

Ma nyomtam egy resztavozosdit, 8 x 400 R200, es magamhoz kepest gyorsra (4:45, ami ugye 114 mp) lottem be a tempot. Hat az otodik utan azthittem kidolok, de lenyomtam a hatodikat es az utolso kettonel meg sikerult kicsit fokozni is a tempon. Tetszett az edzes, elegedett vagyok :) [link]

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.