Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#37001) Peterhappy válasza jjeahh (#36995) üzenetére


Peterhappy
őstag

Én 18 évesen tanultam meg bicajozni.
És leszámítva a két balesetemet - és az ezekkel járó öt törést, tíz hétnyi gipszet, titánlemezt, -csavarokat, fertőzést stb. - szerintem egész jól meg is tanultam ;]

(#37002) inf3rno válasza Peterhappy (#37001) üzenetére


inf3rno
nagyúr

:DDD

Buliban hasznos! =]

(#37003) jjeahh válasza Peterhappy (#37001) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Jézus :DDD . Ezt inkább nem mutatom meg neki :D :))

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#37004) parandroid válasza jjeahh (#36995) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Ártani nem fog, egyrészt változatosság, másrészt némi robbanékonyság, harmadrészt kicsit a gyors izomcsoportoat is átmozgatja, ne épüljenek le a lassúak javára. Keringésnek amúgy biztosan jót tesz. 10x100 alatt azt értem, hogy 10 alkalommal csináltok egy-egy 100 m körüli sprintet. Össze lehet kötni a futás ritmusával: úton kell átmenni, gyorsan húzzunk bele, na, akkor most addig a kanyarig egy verseny, most váltott zöldre a lámpa előttünk, csípjük meg, de béna ez a bicajos dombnak felfelé, hajrázzuk le kicsit, meg ilyesmik.

Ami meg a biciklizni tanulást illeti, párom is ebben a cipőben jár, világéletében csak városi bringákat hajtott (egyenes derék, hátra görbülő kormány, agyváltó), a versenybicajjal mindent újra kell tanulnia; váltás, kormányfogás, üléspozíció, vékony kerekek, fékezés. Tegnap az első tekerésnél meglett az első baleset is, én megálltam vagy 20 m-rel előtte, ő meg sikítva belém jött. Komoly baj szerencsére nem lett, a kezét nyúzta le kissé, meg a hátsó kerék ugrott ki a helyéről, szerintem rálépett, ahogy elesett. Kiderült, hogy nem tud átfogni a szarv alsó részére, szóval a szarv tetejéről húzta két újjal a féket, és csak az egyiket, úgy meg nem volt elég az amúgy sem acélos fékerő (nem vagyok elégedett a v-fékekkel, a városi bringámon a tárcsa jobban fog). Úgyhogy most meg kell tanulnunk sürgősen az alsó fogást, meg hogy hogyan is fékezünk.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#37005) jjeahh válasza parandroid (#37004) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Egyetlen futás alatt 10 alkalommal? De hát akkor bukik a hosszat síkon folyamatosan 140bpm körüli pulzussal séma, azt hittem az állóképesség növelésnek az a lényege.

Nekem hidraulikus tárcsafék van 180-as tárcsákkal és még ezzel is így jártam az elején én is egyszer... :D . Akkor még csak a hátsó féket mertem használni, ami nem volt elég és elgázoltam az előttem lévő haveromat :D . Azóta megtanultam hogyan kell az első féket tépni úgy, hogy ne bukjak előre, így a két fékkel együtt már terepen is bőven elég a fékerő.
A koskormányt amúgy a legtöbb hölgyemény hamar megszokja, terepen viszont kevés csajt látok zúzni, legalábbis felénk... nem tetszik nekük, hogy poros-sáros lesz a bringa, veszélyesebbnek érzik a terepezést, főleg a lejtőket, persze tisztelet a kivételnek és remélem a húgom megszereti majd. Tavalyelőtt egy csajjal tekertem rendszeresen, ő szeretett terepezni és a lejtőzést is megszokta, viszont ha meglátott egy tócsát leszállt a bringáról, felvette a vállára és lábujjhegyen átszambázott rajta :DDD . Képzelheted, amikor ezt egy túrán többször megcsinálta, nyerítve röhögött mindenki :DDD . Eső után 2-3 napig sosem akart kijönni, csak, ha tökéletesen felszáradt minden :D .

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#37006) Danika256 válasza jjeahh (#37005) üzenetére


Danika256
aktív tag

Szerintem az ilyen 10x100 repülőket a futás végére a legjobb időzíteni. Az utolsó 5-10 percnél már úgy is mindegy alapon meg lehet tolni és nem baj ha utána elszáll a pulzus. Máskülönben utána már nehéz lenne főleg egy edzetlenebb embernek visszaállnia az alapozós tartományba komolyabb lassulás nélkül.

(#37007) norby_42 válasza jjeahh (#36995) üzenetére


norby_42
aktív tag

A rövid sprint csak felkészít a medvére...
(Bocs, nem tudtam kihagyni:)

Eat pasta, run fasta

(#37008) Chuck Norris válasza ígyvanferi (#36986) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Ha nem akarsz felmenni a hegyre, én felmennék inkább, akkor a Római parton el lehet futkosni, az teljesen vízszintes.

(#37009) parandroid válasza jjeahh (#37005) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Nem kell minden futásnál eljátszani, heti 2-3 alkalom elég, ha olyan 5x futsz. Másrészt ha minden ok, a pulzusnak hamar vissza is kell esnie egy ilyen után, mihelyst visszaállsz alapozó tempóra. Ha nem teszi, akkor bele kell sétálni, amíg nem normalizálódik. Ez is edződés kérdése, de elvileg 100 m sprint után a következő 100-200 m-en vissza is tudod ejteni a pulzust. De teheted tényleg az edzés végére is, de az inkább munka, mint móka, én inkább közben szeretek csinálni egyet-egyet. Nem kell amúgy mundig a 10 sem, csak ha kimondottan hiit-et csinálnál, mondjuk zsírégetésre az a leghatékonyabb, ellenben abból egyrészt nem lesz alapozás, másrészt ott a 10x100 is kevés lesz, keverni kell bele még néhány 200-ast, vagy akár 400-ast is, vagy 100-200-400-200-100 piramisokból akár többet is. Gyors szakaszok között persze mindig annyi pihenő, hogy legalább aerobra visszaessen a pulzus. Kimondottan a zsírégetésee téma miatt hoztam fel amúgy, edzés szempontból sem árt az ilyesmi, de alapozás alatt nem kell túlzásba vinni, azaz minden futásnál megcsinálni, regenerálós napokon pl biztosan nem, de a többin sem kell feltétlen mind a 10 100m, csak amennyi jól esik. Sprint intenzitásával is lehet amúgy játszani, nem kell azt sem mindig 100%-on tolni, lehet azzal is játszani, hogy na most addig, amíg el bem éri a pulzus a 160-at, vagy egy kivsit kitartottabb 400m 155-ös pulzuson, aztán megnézed, mennyi idő alatt esik vissza, vagy addig tolod, amíg el nem éred a 175-öt, és ott stop, nincs semmi kőbe vésve, ahogy jólesik.

A sárral, mocsokkal kapcsolatban amúgy osztom a kollegina hozzáállását, én futni sme vagyok hajlandó ilyen körülmények között, tócsán, sáron inkább átlábujjhegyezek, csak ne legyen olyan a cipőm. Gyűlölöm a mocskot, terepfutás nekem abszolút nem pálya, vagy max hetek óta tartó száraz időben, egy sárban kúszó-mászós spartan versenytől meg konkrétan sírógörcsöt is kapnék szerintem. Elborzadva szoktam figyelni a nyakig sáros finiserek széles vigyorát, fel nem tudom fogni, hogy minek örülnek. Persze én kajához sem nyúlok kézzel, mert zsíros lesz a kezem, meg az olajos-zsíros szerelős munkákat is legszívesebben cssak kesztyűben, 3 percenként kezet mosva vállalom, szóval ez ilyen pszichés blokk.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#37010) jjeahh válasza parandroid (#37009) üzenetére


jjeahh
nagyúr

& Danika256, norby_42: ok, köszi mindenkinek! Szerintem ez a sprint néha nekem arra is jó lesz, hogy kifussak valamelyik dombtetőre, ergo kellemeset a hasznossal, mert a halálom a síkon tekerés-futás, legalább a végére feldobja picit az egészet :D .

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#37011) tomcica válasza jjeahh (#37005) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Figyelj csak,az edzeseid legnagyobb reszet toltsd a beszelgeros alacsony pulzusos zonaba,ha neha combosabb emelledon bele kell setalni,akkor belesetalsz.A rovid repulo sprintek arra valok,h ne kopjon el a sebesseged,ugyanis nehany het lassu mozgas durvan egyoldalu.Ezek a porgos rovidek mozgasbol tortennek,mintegy fokozo gyors futasok.Csak 10-20m gyors bennuk elotte 10-20m amig felgyorsulsz,es a vegen hagyod magatol lassulni.A pulzus felporog,de nem marad ott,seta v 200-300m kocogassal kipihened.5-6db eleg heti 2-3x.Kesobb majd felnoveled,vagy 1-2db-ot hosszabbra is futsz.Ahogy irjak jobb az edzes tulso felen v vegen.
En 3-4het alapozos futas utan,mar iktatnam is be a 150-155 elso tempot 10-20perc.Persze ez ilyenkor meg nem sokkal gyorsabb,mint a szokasos totyogesed,na de kesobb mar nem igy lesz.
Az elejen a 140 pulzus sincs kobe vesve,ha nagyon lassu sebessegnel jonne ki az alacsony pulzus,akkor 1-2hetig meg szabad 150-155-on futni,de nem gyorsithatod,hanem csak lesed h mikor kezd csokkenni azonos tempon a pulzus.Az mar egy mini alap,es akkor lehet mar 148-152 a szokasos futasaid.Szoval igy kell ezt.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#37012) jjeahh válasza tomcica (#37011) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Köszi! Heti 5x azért valszeg nem fogok futni, inkább 3-4x. Remélem az is elég valamire a bringázás meg túrázás mellett, sajnos a térdem sz*r, tavaly néha fájdogált és nem vettem figyelembe, aztán bemelegítés nélkül megmásztam bringával egy 20-23%-os emelkedőt és baker-cisztám lett tőle. Ez végül helyrejött, de a térdem a 10km+ futásoktól érzem picit még úgy is, hogy azóta marhaporcot szedek rá, szal minden futás után muszáj 1 napot pihentessem, ilyenkor gyakran túrázgatok, vagy bringán csinálom az alapozót.

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#37013) tomcica válasza jjeahh (#37012) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Siman lehet valtogatni bringaval,nincs azzal semmi gomd.Legalabb fokozatosan erosited meg az alkatreszeket.Ha neha kell 1-1 piheno nap,akkor iktasd be azokat is,a megfelelo helyeken aranyat ernek (tobbet,mintha tul faradtan kimennel!).

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#37014) inf3rno válasza parandroid (#37009) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Néhány éves kor alatti gyerekek simán tapicskolnak az ürülékükben, aztán a sár annak az asszociációja. Későbbi életkorban is folytatódik ez a vonal pl sárban játszással, homokvár építéssel, stb. Attól függően, hogy a szülő ezekre hogyan reagál alakul ki blokk, mint nálad, vagy nem különösebben érdekli őket, ha bepiszkolják a kezüket, vagy kimondottan élvezik. Tudsz változtatni rajta, ha nagyon akarsz, de nem hiszem, hogy emiatt lemaradnál bármiről.

Buliban hasznos! =]

(#37015) inf3rno válasza jjeahh (#37012) üzenetére


inf3rno
nagyúr

A marhaporc helyett/mellett jobban járnál proenzi3 expurral.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#37016) mukibuci válasza parandroid (#37009) üzenetére


mukibuci
MODERÁTOR

Mindenképpen nevez be akkor egy spartanra, a finish utan van jéghideg vizes zuhany😅

Nem vagyok hős, egész nap internetezek.

(#37017) jjeahh válasza inf3rno (#37015) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Ha jól látom ez Glukózamin, Kondroitin, MSM, pont ilyent tesztelgetek most, csak más márkától. Előtte Kollagént is próbálgattam, de azt nem ajánlom senkinek, amikor abbahagytam egy ideig még jobban fájt a térdem, mint előtte és ezt más is megerősítette a bringás topikban.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#37018) inf3rno válasza jjeahh (#37017) üzenetére


inf3rno
nagyúr

A kollagénből csak az aminosavakat tudja hasznosítani a szervezet, semmivel sem jobb ízületi problémákra, mintha húst ennél vagy tejport.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#37019) tomcica


tomcica
Topikgazda

Kivittem a tanitvanyt egy "blitzkrieg"-re,elozetes terv nelkul 4km fokozo fuvon,ora es egyeb ketyere (pulzus,stryd ...raglan lof.x stb) nelkul,csak mi ketten.A legzese es a lepese eleg mutato volt.Aki jo kondiban van,annak jo kondiban kell h legyen barmikor :K allta a sarat,a vegere elkeszult,de ez igy okes is.Majd jobbat alszik :DDD

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#37020) danielsz válasza mukibuci (#37016) üzenetére


danielsz
tag

Az ilyen dagonyázó jellegű versenyeken én max. egy kidobásra ítélt alsógatyában indulnék, cipőből is csak olyat húznék ami az utolsókat rúgja :D

(#37021) danielsz válasza tomcica (#37019) üzenetére


danielsz
tag

Nagyon figyelmes edző vagy, törődsz a tanítvánnyal :) Eljöhetnél hozzánk hegyi edzőtáborba, a szomszéd falusiakkal megfuttatnátok egymást :D A vertikál jellegű futásokat úgyis alig tudod gyakorolni :D

(#37022) bencze válasza parandroid (#37004) üzenetére


bencze
senior tag

A V fék pedig teljesen jó egyik leghatékonyabb. De arról volt szó outi, biztos nem patkófék?
Tárcsafék felesleges csak bonyolultabb szerelni.
Nekem V fék van az egysebességesemen, egész vállalhatóan meg lehet vele állni. A keskeny slim gumik (28-as conti sport contact) ami miatt nem állok meg olyan rövid távon ahogy lehetne.
A kormány normál fogása felül történik, de meg kell tanulni fékezni. Minél lennebb húzod annál jobb természetesen, kinyújtott kézzel érdemes.

A specialized gravel bájkomon nagy a fék- váltókar (Shimano tiagra) és emiatt vagy nem tudom miért de elég szar fékezni vele, erősen kell húzni (pedig az tárcsafék). Az egysebin sokkal kisebbek a fékkarok (régi shimano 600) annak meg kb tökéletes a fogása, nekem nincs nagy kezem, legjobban felülről tudok fékezni vele. Alulról jobban rá tudok markolni de felesleges annyira nem rángatom csak a bowden bánná.

Ott vagy rosszul van beállítva vagy nem tud fékezni, az utóbbi a valószínűbb. Előredőlsz a hátsó fék kb dísznek van, meg kell tanulni elsővel fékezni, igazából lehet mindkettővel de ha jól csinálod a fékhatás 70-80%-át az első fék adja. Nem tömegben kell begyakorolni hanem üres aszfalton, parkolóban stb. Az ember negyedóra alatt megtanulja mennyire tud és mer fékezni, hogy vészfékezéshez is elég legyen. Elég fontos skill, hisz balesetet vagy szakadékot kerülsz el vele. Csak meg kell szokni, hogy az ember kitámassza erősen a karját, ébn is estem át a kormányon balfaszságból mert összecsuklott a karom, mindenki megjárja.

videó
kicsit maximalisták persze de a koncepció megértéséhez érdemes megnézni 1-2-x.

[ Szerkesztve ]

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#37023) inf3rno válasza bencze (#37022) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Egyszer én is átestem gyerekkoromban, oszt vót zupermen. Sajna csak 1 másodpercig tartott, utána meg :DDD

Buliban hasznos! =]

(#37024) tomcica válasza danielsz (#37021) üzenetére


tomcica
Topikgazda

jol hangzik,olyan kopkodosnek ;]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#37025) parandroid válasza bencze (#37022) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Egyértelműen fékezéstechnikai hiba volt, úgy fékez, ahogy a képen van, de ki is emelkedett szerintem, csak az egyik kart húzta, és azt sem eléggé. A v-, vagy patkó nekem nem tiszta, simán lehet, hogy keverem. Gyerekkoromban a kempingbicikli után olyan 12 évesen kaptam egy csepel versenybicajt, amit az a következő 6 évben kapott az élettől (és tőlem), az nem volt egyszerű, volt ott minden, lejtőzés, sombozás, biciklifoci, hegyi kerekezés, terepkerékpárazás, amit csak el tudsz képzelni. Nem mondom, hogy valaha is hó voltam benne, de bátor biztosan. Elképesztő, hogy visszajönnek a dolgok 20+ év után is, ez tényleg olyan, mint a biciklizés... ööö...

Köszi amúgy a leírást, meg a videót, továbbítom beki, ez így tök jó, szemléletes.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#37026) dabgergo


dabgergo
őstag

Na, ma sikerült életem első 40 perc alatti 10 km-ét megfutnom :) 39:24 lett, ami elég nagy előrelépés mert 41:00 körül tudtam csak futni eddig.
Nike Fly Flyknit is rászokott a lábamra és csak egy gond van vele: túl jónak érzem mostmár (kellett hozzá egy kis idő hogy hozzászokjak) így nehéz lesz visszaszokni a sima edzőcipőmre, pedig muszáj lesz, mert ezt nem akarom elhasználni sima hétköznapi edzésekre.

(#37027) emvy válasza dabgergo (#37026) üzenetére


emvy
nagyúr

Fu, meno. :)

while (!sleep) sheep++;

(#37028) danielsz válasza dabgergo (#37026) üzenetére


danielsz
tag

Gratulálok, szép :) Nekem 40:30 a rekordom, versenyen futottam, igaz, csak 9,9-nek mértem, bár abban volt 100 m szint is, ami talán kompenzálja, hogy 100 méterrel rövidebb volt :D Sajnos most rosszabb formában érzem magam, mint év végén, de a közeljövőben le akarok nyomni egy 40 percen belüli 10k-t. Ehhez már valszeg elkél a nyúl, mert elég köpködős lesz :D

(#37029) inf3rno válasza dabgergo (#37026) üzenetére


inf3rno
nagyúr

grat!

Buliban hasznos! =]

(#37030) Vertigo18 válasza dabgergo (#37026) üzenetére


Vertigo18
addikt

Nagyon szép, gratula! :C

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#37031) tomcica válasza dabgergo (#37026) üzenetére


tomcica
Topikgazda

:R :C

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#37032) Peterhappy válasza dabgergo (#37026) üzenetére


Peterhappy
őstag

Páff, egy kilométeren nem tudok ilyen tempót, én is gratulálok!

(#37033) seadrone


seadrone
őstag

sziasztok!

felpróbáltam az új nike odissey reactot, urtána az új adidas ultra glideot

ha jól emlékszem, 2019es modell mindkettő

nagyon kényelmesek voltak nekem, az adidas jobban lábra állt a boltban.

a nike 40e ft, az adidas 55.

nem tudom megér-e annyit, tudásban van-e nagy különbség

az adidas fele húzok, mert most is supernovám van

próbálta valaki estleg mindkettőt?

10+os futásokra használnám, félmaraton, maraton is menne benne

(#37034) parandroid válasza seadrone (#37033) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Egyik sem ér annyit, vedd a tavalyi modellt féláron, ezeket meg majd jövőre!

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#37035) dabgergo


dabgergo
őstag

Köszi nagyon, rendesek vagytok, sokat motiválódtam itt a topikban írtak alapján is!
Egyébként lehet h csak a cipő miatt sikerült :D

danielsz: na, akkor neked is nagyon közel van a 40 alatti, hajrá!
Szint sokat számít, Margitszigeten futottam ma, ott azért a körülmények is nagyon jók, ez is segített.

[ Szerkesztve ]

(#37036) zaskar válasza seadrone (#37033) üzenetére


zaskar
senior tag

Odyssey React-ért véletlenül se adj 40 ezret. Na nem azért mert nem jó (nekem van egy, tegnap is abban futottam), hanem azért, mert külföldről jelenleg 20-25 ezer körül beszerezhető. Mondjuk nem tudom, milyen méretet hordasz, vagy van-e konkrét elképzelésed a színét illetően.

[ Szerkesztve ]

(#37037) 6030D


6030D
Ármester

Tegnap futottam először rekortán pályán, borzasztó élmény volt. :D Az normális, hogy hupog a gumi az alapon kb fél centit, vagy csak ez a pálya nem volt jó? Pedig nem egy régi építmény: Fehérvár - Bregyó Terepen kevésbé billeg a bokám, mint ezen. Esetleg ezeket keményebb cipővel érdemes használni? (Pega 34-ben futok)

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#37038) seadrone válasza zaskar (#37036) üzenetére


seadrone
őstag

tényleg? mennyi idő, míg ideér kb?

honnan lehet rendelni?

46-os kell, színe fekete-fehér, vagy a full fekete, ami tetszik, esetleg a kék, de lehet másmilyen is.

outletekben szétnézek még, ott láttam 25-ért tavalyit pl

adidasokat hátha szórtak a borárosra most, azt is lecsekkolom

peterkeT neked is köszi

[ Szerkesztve ]

(#37039) dabgergo válasza 6030D (#37037) üzenetére


dabgergo
őstag

Szerintem rekortánon egyáltalán nem kéne ekkora mozgás legyen, a Feneketlen-tónál és a Margitszigeten sincs ilyen puha rekortán legalábbis, de az tény, hogy beton után puhának tűnhet.

seadrone: 21run.com nagyon korrekt oldal, 2-3 nap alatt megérkezik a cucc Németországból, félő, hogy így a sale időszak vége felé nincsenek már méretek, de nem ritka hogy 60%-os leárazások vannak (+kupon is néha) jó kis cipőkre is.

(#37040) ígyvanferi válasza 6030D (#37037) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Talán kétszer futottam rekortánon, de soha többet. Egyszer a Margitszigeten, másik alkalom nem tudom hol. Szerintem ezek ilyenek. Rengeteg energia elvész. Az ízületeknek mondjuk biztos jobb, mint a beton. Aztán lehet van olyan is, ami kevésbé puha, nem ennyire süppedős.

(#37033) seadrone: féláron jók. Olyan azt hiszem nincs, hogy Ultra Glide, Van Solar Glide, meg Supernova Glide, meg Ultra Boost.

[ Szerkesztve ]

(#37041) emvy válasza ígyvanferi (#37040) üzenetére


emvy
nagyúr

> Az ízületeknek mondjuk biztos jobb, mint a beton.

Egyebkent miert lenne jobb? Marmint ha nem sarokra erkezel, akkor ugyis kirugozza a labad. Nekem mindig rosszul esik a rekortan instabilitasa.

while (!sleep) sheep++;

(#37042) seadrone válasza ígyvanferi (#37040) üzenetére


seadrone
őstag

igazad van, ulta boostra gondoltam

(#37043) inf3rno válasza emvy (#37041) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Valaki írta már korábban is, hogy neki nem tett jót ez a rugózós pálya, és ha lehet inkább kerüli.

Buliban hasznos! =]

(#37044) zaskar válasza seadrone (#37038) üzenetére


zaskar
senior tag

Ahogy előttem is írták, 21run-ról pár nap alatt itt van, és még van több színben Nike Odyssey React 46-os méretben.

(#37045) 6030D válasza ígyvanferi (#37040) üzenetére


6030D
Ármester

Akkor nem én vagyok kényes. Aztán lehet, hogy a pálya rossz, mert a szélén a betonszegélynél pl keményebb volt, de befelé lejtett, meg néha a közepe is jó volt. Ahol átment alatta a csatorna, ott is jó kemény volt. :) Csak a hosszú futás közben keveredtem be (pont előtte beszéltük haverommal, hogy itt van ilyen), de pár kör után inkább mentem tovább. Azért majd máshol is rápróbálok.

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#37046) Pttypang


Pttypang
veterán

Sziasztok, a futocipos kor utan most a terepfutasra gondolnek, itt milyen kategoriatol kezdve erdemes probalkozni? 10-20 km-es teljesitmenyturakra jarok, kiprobalnam a futott verziot.

15k-s decathlonos kiprun trail, vagy inkabb valami dragabb adidas-al erdemes kiprobalni? Ha a terepfutas nem jonne be, turaciponek elhasznalnam majd, szoval nem fetletlenul baj, ha aszfalton is kibirhato, ahogy olvasgattam visszafele, a 20k alatti adidasoknak kicsit merev ahhoz a talpuk.

[ Szerkesztve ]

Everybody lies.

(#37047) Alg válasza Pttypang (#37046) üzenetére


Alg
veterán

Első pár próbára, meg úgy általában is, ameddig nincs sár vagy nehezebb terep teljesen jó egy utcai futócipő is.

A kimondott terepcipők csúszós, nehezebb terepen viszont rengeteget segítenek, ott viszont ugyanaz igaz mint az utcai cipőknél: tök mindegy mit itt mit ajánlgatunk, el kell menni felpróbálni és az alapján dönteni.

A merev talp sem mindig baj ám, egyszer kelljen sziklás ösvényen hosszabban futnod és megtudod ;] Én pl. megjártam egy minimalista Merrell Glove-al a Schneeberget egyszer, hát lefelé már nem esett jól, minden kis borsónyi kavicsot megéreztem.

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#37048) seadrone


seadrone
őstag

csekkoltam a 21run-t

jól látom, hogy ungarn 50 euró felett 5.99 a posta?

ilyenkot házig hozzák, és trackelik a csomagot?
úgyértem ha elveszne, akkor nem kell benyelnem a cipő árát?

köszi

[link]

(#37049) zaskar válasza seadrone (#37048) üzenetére


zaskar
senior tag

Plusz 2 EUR (ez valami csomagolási vagy biztosítási díj), tehát összesen 8 EUR a szállítás Magyarországra. És ahogy mondod, követhető, kapsz tracking számot. Itthon nekem a Posta hozta ki. Ha megnyugtat, közel 15 éve rendelek külföldről, de EU-s regisztrált csomagom még nem tűnt el... :)

(#37050) norby_42 válasza Pttypang (#37046) üzenetére


norby_42
aktív tag

Én már az első hóban futásnál éreztem a különbséget az utcai Pegazus, és a Kiprun között. Annyit viszont nem futok terepen, hogy drágábban gondolkodjak.

Eat pasta, run fasta

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.