Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51001) Zozo0525 válasza inf3rno (#50996) üzenetére


Zozo0525
őstag

van ilyen könyv, csupa motíváló szöveggel? :D
Kérem hol lehet letölteni?
topictagoknak kedvezmény :D

(#51002) tomcica válasza inf3rno (#51000) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Mar keszitem is az ilyenfajta bekezdeseket:
- Ha az eddigi etrendedet es eletmododat koveted, olyan lesz a tokad, mint a kinai telefonkonyv
- Jol haladunk, meg nehany het es kijohetsz az oltozobol a palyara
- Mar nem muszaj gyaloglo cipot venned, ezt mar nevezhetjuk kocogasnak
- Szep evet zartunk, ha jovore is igy fejlodsz, eljohetsz a vasarnapi kozos edzesre a lassu lanycsoportba
- A fajdalom, amikor a gyengeseg epp hagyja el a testedet
- A velemenyem a gyors resztavjaidrol? Alakul, meg egy kicsi es elered azt a sebesseget, ahogy egy fogatlan kenyai nyugdijas hordja a vizet
stb....stb ;]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#51003) parandroid válasza sipi700 (#50993) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Mégis mit vársz 2 hónap kihagyás után? Ez teljesen normális visszaesés, akár 2 hét, nemhogy 2 hónap szünet után is. Eltart egy darabig, amíg újraépíted, de nyugi, azért nem nulláról kell. Én kb 3 hetet hagytam ki covid miatt, szintén csak enyhe tünetes (kb normál influenza szintű) fertőzés után, kb ugyanennyit extra alacsony pulzuson görgőztem utána (115-130 közötti pulzuson), utána kezdtem fokozatosan emelni az intenzitást. Mondjuk én 2 hónapon keresztül minden nap minimum egy, de inkább másfél, később még több órát toltam (persze ez bicikli, itt könnyebb az alacsony intenzitást tartani, mint futásnál).

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#51004) HKorn válasza tomcica (#51002) üzenetére


HKorn
addikt

:DDD teljesen fel lennék dobódva, ha mellettem állva katonai kiképző stílusban ezek ordítanád miközben vicsorogva nyomom a 6:30-as tempót.

Run&Ride

(#51005) inf3rno válasza tomcica (#51002) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Kiváló. A Dagadt Köcsögök futóklubnak is el lehetne küldeni. A nevük alapján ők is ilyen motivációs szövegekkel tolhatják. :D

Buliban hasznos! =]

(#51006) Peterhappy válasza norby_42 (#50997) üzenetére


Peterhappy
őstag

Hehe, nem, de jo, koszi :)

@inf3rno: egyszer, ha nagyon sok idom lesz, ki fogom gyujtogetni az aranykopeseit, kiadom konyvkent, hulyere keressuk magunkat vele es a bevetelbol futocipoket fogunk beszerezni es osztogatni.
De az audio CD melleklet nagy otlet!

Nekem a kedvencem a "fajdalom az az erzes, amikor a gyengeseg tavozik a testbol" (remelem jol ideztem) :D

Szerk: aaa most latom, nem lapoztam es kozben elojott a konyv tema es az idezetem is, na szep :)

[ Szerkesztve ]

(#51007) sipi700 válasza parandroid (#51003) üzenetére


sipi700
tag

Volt már 5 hét kihagyásom sérülés miatt, hasonló visszaesés volt és kb. 2 hónap, amíg rendeződött. Utána viszont jobb voltam, mint valaha ;) Így egyfelől nyugodt is vagyok. Másrészt egyre több irányból hallom a "szív károsodása" dolgot és nyugodt akkor leszek, ha vizsgálnak. Orvosom szerint a szívprobléma több panaszt is okoz annál, mint ami nekem van, neten meg orvosok mondják el, hogy tünetek nélkül is lehet baj. Amúgy is 40 vagyok, covid nélkül is ideje meglátogatnom egy kardiológust és bízni abban, hogy nincs nagy baj.
Nekem max. 30-40 bringázások voltak 120 körüli pulzuson, nem is minden nap.

(#51008) inf3rno válasza sipi700 (#51007) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ennek is vannak fokozatai. A legtöbben megússzák pár hónapig magasabb pulzussal. Akiben igazán komoly kárt tesz, annak ritmus zavara lesz tőle, esetleg bekerül kórházba miatta alapból. Szóval nem kell ezen annyit izgulni, csak azt tudd meg, hogy alkalmas vagy e futásra, és az elején ne fuss nagy intenzitásúakat, amíg rendeződik a pulzus.

Buliban hasznos! =]

(#51009) Hi!King


Hi!King
őstag

Én meg valamit elkaptam, tegnap este belázasodtam, de ma hajnalban a covid gyorsteszt és a PCR teszt is negatív lett. Van egy gyanús, lehet hogy kullancs csípésem, ami 2 hete keletkezhetett, nem tudom még eldönteni, hogy Lyme folt lehet-e, állítólag ilyenkor még könnyen kimutatja az otthon is használható teszt, ami vért kell cseppenteni, rendelünk egyet, illetve figyelem a foltot, ha kell orvoshoz megyek, hogy nézze meg, és ha kell, írjon fel antibiotikumot. Bizonyos esetekben a Lyme kor is okozhat lázat korai stádiumban. Persze az is lehet, hogy csak influenza, mindenesetre amíg nem múlik el a lázam, nem futok.

(#51010) tomcica


tomcica
Topikgazda

Jovok,tolom en helyettetek is :K ez a het 175km,megdoltem csutortokon,muszaj volt 10-12orat aludni es feltoltodni,de penteken rament az a vallalhato 10km + tegnapiban 12km valtogato (200m gyors 600m kozepes) 3:41-es atlagot dobott,ma pedig 24km hosszu,benne 4km kozos melegites + futos gyakorlatok + gyorsitok es 20km 4:25-4:10 fokozocska.Szodaval elmegy.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#51011) bajnokpityu válasza Hi!King (#51009) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Sajnos a Lyme se csinál mindig tünetet az első napokban..

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#51012) harylmu


harylmu
őstag

Srácok, a Strava apple watchomon 11.37km-t mért két ‘Sziget körre. Másnak is bolond ennyire?

(#51013) tomcica válasza Hi!King (#51009) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Multkor mentem at egy fosos,enyhen faradt (laz nem volt) allapoton,jott-ment 1-2 nap alatt :K mondjuk orvoshoz nem mentem,mostanaban itt felenk az nem is egy jo dolog,meg a vegen ott kap el az ember valami nyavajat ;] fozocsoki + diolevel tea osz't jo van,ha megmarad meg,ha elhullott el...ez van felenk. :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#51014) válasza harylmu (#51012) üzenetére



addikt

Nekem tegnap mert tobbet a strava a szokasos koromon, igaz telefonnal. Az 1. meg a 8. km-t merte kb 1 perccel gyorsabbnak (~200 m-rel rovidebbnek). Elotte-utana semmi gond nem volt.

''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''

(#51015) #76500480


#76500480
törölt tag

Kullancs okozta agyvelőgyulladás?! Lyme-kór COVIDhoz hasonlóan sunyi betegség. Halált nem okoz, de az idő múltával krónikus élethosszig tartó, kezelhetetlen tüneteket okoz. Futókarrier gyilkos :N Izület/izomfájdalom.

(#51016) Hi!King válasza bajnokpityu (#51011) üzenetére


Hi!King
őstag

Tudom, és nyilván az is lehet, hogy influenza miatt vagyok lázas, és még a folttal is foglalkozni kell. Azt írják amúgy, hogy a csípést követő 2-6 hétben a Lyme antitest teszt 91%-os megbízhatóságú, valamikor a héten hozza a futár.

[ Szerkesztve ]

(#51017) reset


reset
senior tag

Valamikor a 80-as évek második felében fertőződtem meg a Lyme-kórral. Akkor még jóformán ismeretlen volt nálunk ez a betegség. Fehér holdudvarú, tenyérnyi vörös folt terjeszkedett a j. vádlimon...A háziorvos (anno: körzeti) csak nézte, mi lehet az. Felírt valami enyhe antibiotikumot, ami persze semmit nem használt. Két hét múlva ismét fölkerestem, mert a folt nagyobb volt mint "új korában". Beutalt a bőrgyógyászati szakrendelésre..No ott már felismerték a kórságot: borreliosis, azaz Lyme-kór....
Két doboz 100 mg-os doxiciklint írtak rá. No, ez már használt (remélem). Kerülnöm kellett az erős napfényt a gyógyszer szedése alatt, ami persze nehéz volt, mert naponta nyargalásztam a határt széltében-hosszában :DDD

(#51018) LanyUs válasza inf3rno (#50996) üzenetére


LanyUs
senior tag

Kb. 1 éve azt mondta a mester amikor már javában alapoztam, hogy 2-3 év után már el is kezdhetem az edzést! :) :D
Jujjjjj az az MP3 lejátszó nagy poén! Plusz 100g meg sem érzed! Persze tudom mire utalt. De tényleg el kell óvatosan kezdeni, mert a tesó ellen nehéz lesz, ha rendes alapja lesz! Gondold el ha vállra kapnál engem :) Micsoda edzés lenne...
Amúgy tomcica engem ezzel az öltöző dumaval tud felpattintani. A nem jut ki / már elvérzik -> ilyenkor atkulcsolnam a lábait és fognám ahogy bírnám és mondanám na 03:30 hajrá!!!!!! :))

(#51019) tomcica válasza LanyUs (#51018) üzenetére


tomcica
Topikgazda

[kép]
Nem tudom ki kerte multkor a csoportkepet,de itt a mai edzesrol egy friss.Jobbrol az utolso elottivel naaagyon vigyazzon,aki versenyen <8K alatti tavon osszefut vele,mert 4:20-as atlaggal futotta utoljara :DDD

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#51020) Zozo0525


Zozo0525
őstag

Ők a lassú lányok csoport? :C

(#51021) tomcica válasza Zozo0525 (#51020) üzenetére


tomcica
Topikgazda

A jobb oldali volt most csak a lassubbak kozul ;) a tobbieket nem ered utol (meg) ;]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#51022) dni


dni
őstag

Sziasztok,

újrakezdőként visszatérnék a futásra mint kiegészítő mozgáshoz (heti 2-3 alkalommal végzek saját testsúlyos, kettlebelles edzést, covid19-21 miatt csak itthon), kikapcsolódáshoz. Terveim szerint heti 3 alkalommal mennék futni reggelente, meló előtt a közeli Városligetbe. Ekkor talán nincsenek sokan. Első cél lenne, hogy a korábbi 5:30-as ütemre visszatérjek az első 5km-emen.
Meg tudnátok mondani, hogy milyen edzéstervet volna érdemes követni, merre lehet "jót" találni? (Esetleg mobilos app is szóba jöhet, hamár úgyis rögzítem, hogy lássam miként haladok) A futanetesek közül érdemes választani? [link]

[ Szerkesztve ]

(#51023) sipi700


sipi700
tag

Cipők: Sokáig Pegasus cipőkben futottam, ha éppen nem volt méretemben volt Vomero is, nem igazán foglalkoztam vele mi van a lábamon. Volt szerencsém próbálni egy Vaporfly 4%-ot, akkor megértettem, hogy van különbség cipő és cipő között. Akkor nem vettem az ára miatt, lett egy olcsóbb Zoom fly FK. Sokkal pörgősebb benne a futás, mint a Pegasus-ban. Néha-néha próbálgattam pulzus edzéseknél azonos pulzuson 5-10 mp-t jelentett km-enként (nincs 2 egyforma futás egyébként sem). Egy idő után rájöttem, hogy a tempósabb résztávoknál (3:15-3:30) nem a legjobb Pegasus, nehézkes a zoom fly-hoz képest, vettem egy Pegasus Turbo-t. Eddigi legjobb, amit edzésre használtam, annyira bevált, hogy a Pegasus 36-ot 800 km-rel a szekrénybe tettem, mert egy könnyű 5 perces tempójú futáshoz is jobb volt a Turbo, inkább kényelmesebb mint gyorsabb, de tényleg nehéz megítélni. Próbáltam Zoom fly 3-at, de az nem tetszett, résztávoknál egész gyors, de egy 5 perc körüli tempónál semmi előnyt nem ad. Karácsonyra kaptam Vaporfly Next cipőt, de igazán tesztelni nem volt időm. Egyszer futottam 5 km-t, különösebb erőlködés nélkül PB lett, tényleg lehet gyorsan futni. 1 hét múlva Covid. Azóta Pegasus 36-ban "futok". Most legalább elkopik. Zoom streak cipőket nem mertem próbálni, pedig max. félmaratont futok, ahhoz inkább azt javasolják, de soha nem próbáltam és félek, hogy a csillapítása nem az igazi. Nekem beváltak a gyorsabb cipők, de 4:45-5:00-nál lassabb tempójú edzéseim nem igazán voltak Covid előtt. Edzőm van és vannak alacsony pulzuson is edzéseim. Most egy ideig lesznek 6:00-6:30-as futásaim :( Innen szép "nyerni" :R

(#51024) sharp4 válasza tomcica (#51002) üzenetére


sharp4
őstag

Ez nagyon jó, Spotify playlist link jöhet :D

Magyarország legnagyobb Xiaomi közössége:https://www.facebook.com/groups/622368221279940/?ref=share Apple Iphone 13 Pro & Ipad Air 5

(#51025) Zozo0525 válasza dni (#51022) üzenetére


Zozo0525
őstag

Szerintem elsőre csak simán menj le fuss minnél többet... alapozz, gyüjtsd a km-t aztán 1-3 hónap múlva már lehet értelme az edzéstervnek, de várj másokat én csak okoskodom ;)
tomcica nemérem utol? ahogy látom körpálya, majd bevárom :C

(#51026) LanyUs válasza tomcica (#51019) üzenetére


LanyUs
senior tag

Gyorsak vagytok! :R Ha majd jövök hozok 2 db párosítható 50w bluetooth hangszórót, ha kihullanak a csapattársak a tempómtól, akkor legyen mit hallgatniuk :DD Futottam 3 km-ert tempóban azt mekkora szám van rögtön mi? :DDD :R

[ Szerkesztve ]

(#51027) tomcica válasza LanyUs (#51026) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Csak mondom, h felenk az egyszamjegyu km-t nem nevezzuk temponak, max tempocska :DDD

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#51028) emvy


emvy
nagyúr

Strava matchelt egy 3 evvel ezelotti szegmenst (emelkedo) -- egy rovid resz egy masfel oras futasbol akkor, es ugyanaz a resztav egy mai kozel 2 orasbol.

Ennyi valtozott 3 ev alatt.

while (!sleep) sheep++;

(#51029) norby_42 válasza emvy (#51028) üzenetére


norby_42
aktív tag

Azért ez látványos fejlődés!
👍

Eat pasta, run fasta

(#51030) Peterhappy válasza emvy (#51028) üzenetére


Peterhappy
őstag

:R

(#51031) norby_42 válasza emvy (#51028) üzenetére


norby_42
aktív tag

Épp most találtam meg, 8 éve kezdem el futni. Szeptemberben már fm volt, sok szinttel, 2:10 talán. Nem mértem, de pulzus az egekben. lehetett. Most sem futok sokkal gyorsabban, de ma lement egy 20as terep 160 körüli pulzussal, utána ebédeltem, és elmentünk kirándulni a családdal.
Egy hónap résztávozás azért jót tenne, de kellene hozzá a hangoskönyv :)

Eat pasta, run fasta

(#51032) Chuck Norris válasza dni (#51022) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

A futás edzéstervhez nem értek, meg úgy biztos jobban tud Tom segíteni ha megmondod most mennyi idő alatt futsz le 5Km-t.

A héten dobta fel a youtube, megnéztem párszor, ezt választottam tavaszi célkitűzésemnek: [link] szerintem nagyon gyilkos a gyakorlatsor, a fickó még meg sem izzadt benne.

@norby_42: egs, nagyon szép az a rész.

(#51033) tomcica válasza dni (#51022) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Az elejen eleg barmelyik Kiskegyedes v hasonlo "emeld fel a valagad a fotelrol 5K-ig". Sot, utana egy 10K-21K-ig epito generic terv is jo. Ezek felkeszitenek arra, h utana egy rendes alapozast elbirj, foleg izulet, inszallag teren.
Ahogy mondjak is, elvezd, legyen oromfutasbol epitkezes az elso 1-2 ciklus (itt egy ciklus = 2-3honap). :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#51034) tomcica válasza emvy (#51028) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Nagyon szep :R a felso pulzus is ilyen szepen fejlodott? Mit mutat mittomen 175bpm-en?

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#51035) HKorn válasza dni (#51022) üzenetére


HKorn
addikt

Szerezz be egy Garmin órát, aztán Garmin Coach adaptív edzésterv, kezdőknek középhaladóknak nagy segítség szerintem.

Run&Ride

(#51036) dni válasza HKorn (#51035) üzenetére


dni
őstag

Köszi a tippet, megnézegetem őket. Most van egy Apple Watchom (S3), arra a Garmin úgy látom nem érhető el, van esetleg más ami hasonló funkcionalitással bír?

(#51037) bajnokpityu válasza dni (#51036) üzenetére


bajnokpityu
félisten

modernebb garmin óra kell, h legyen csatlakoztatva, hogy aktiv legyen az edzőfunkció.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#51038) HKorn válasza dni (#51036) üzenetére


HKorn
addikt

Ezekkel az órákkal kompatibilis a Coach, akár használtan is érdemes nézni:
Forerunner 45 series
Forerunner 245
Vivoactive 3
Vivoactive 4
Venu, Venu Sq
Forerunner 645
Forerunner 935
Forerunner 945
Instinct series
Fenix 5 series Fenix 5 plus series
Fenix 6 series
Marq

Run&Ride

(#51039) tomcica válasza HKorn (#51038) üzenetére


tomcica
Topikgazda

FR 935-re ra lehet futni jo aron (hasznaltra persze) sokan ki se hasznaljak... multisport meg szarmat foz, leszall a marsra stb. kozben meg epp csak edzegetnek :U (tisztelet a kiveteleknek) 🤠

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#51040) bajnokpityu válasza tomcica (#51039) üzenetére


bajnokpityu
félisten

hu, de agyfaszt kaptam a hétvégén a 245től. ugye térképet nem, de útvonalat fel lehet rá tenni. de ha használom a navit, akkor nem látom a pilzusértéket. erre 2km után jöttem rá, hogy amiért felvettem aznap, arra nem lesz jó. (145 alatti pulzussal túrázós kocogás). és előlről kellett kezdenem a programot. És pont erról szólt volna, h ledokumentálok egy 30km-es terepezést..

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#51041) HKorn válasza tomcica (#51039) üzenetére


HKorn
addikt

Ez igaz, nekem is tetszik a 945, de egyszerűen nagyon drága és nem tudnám kihasználni, a hozzám hasonló hobbifutóknak egy FR45, esetleg egy 245 bőőven elég.

Run&Ride

(#51042) Zozo0525


Zozo0525
őstag

En most egy ezeréves fenix 3 hasznalok, majd veszek ujabbat ha 10km 50 perc alatt lesz :DD :DD :DD

(#51043) Never79 válasza bajnokpityu (#51040) üzenetére


Never79
tag

Ezt nem teljesen értem. Én látom a pulzusértékeimet, bár nem magán a térkép/útvonal adatmezőn, hanem egy másikon. Már a 735-öm is tudta, 245 meg már modernebb családba tartozik. Hogy indítottad a tevékenységet?

(#51044) xy.zsolt


xy.zsolt
őstag

ma is új oldalamat próbáltam ki....25km, 34kmh-s bringázás után futottam 5K-t. Meglepő mód jobb volt mint gondoltam, 4:32 lett a futás átlaga. Tetszik, hogy soha ennyire nem voltam bemelegítve, emiatt fix gyors tempón tudtam teperni...persze magamhoz képest :D

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#51045) xy.zsolt válasza Zozo0525 (#51042) üzenetére


xy.zsolt
őstag

tetszik ahogy motiválod magad....én is teljesítmény eléréséhez szoktam kötni a jobb dolgok beszerzését :K Pl a full carbon bringát is egy bizonyos kmh elérése után vettem csak meg

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#51046) westlake


westlake
félisten

Sziasztok!

Egy elég bosszantó problémával szembesültem, ráadásul már másodjára. A kidörzsölődött belső combokon már túlléptem, megértettem a miértjét. Hangsúlyozom, hogy van jó cipőm. A lábujjaimnak van hely, talán fél számmal nagyobb a cipő, mint a lábam. Igaz, hogy nem futok versenyszinten, de van olyan hét, hogy megvan a heti 100 km. Számtalanszor futottam már ~17 km-es távokat, de eddig csak kétszer sikerült előjönnie a dolognak. A lényeg, hogy futás után pár órával már érezhetően fáj a lábujjam és el is kezd lilulni a köröm alatti rész. Hosszútávon a dolog teljesen olyan, mint amikor nagyobb ütés éri a köröm részen az ujjat. Hosszabb távú lilulás, majd rosszabb esetben a köröm leesése. Hónapokkal ezelőtt a jobb lábamon két lábujjam egyszerre lett ilyen (nagylábujjtól számítva a második és harmadik) pár nappal ezelőtt pedig a bal lábamon a második. Érdekesség még, hogy a két eset között sokszor voltam futni. Mi lehet az oka, vagy mit csinálhatok rosszul?

[ Szerkesztve ]

Play nice!

(#51047) zzola válasza westlake (#51046) üzenetére


zzola
félisten

Nem fér el a lábad a cipőben...
Vagy lábujjhegyről rugaszkodsz el és nem bírja a körmöd.

[ Szerkesztve ]

(#51048) ígyvanferi válasza westlake (#51046) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Azt nem kommentálom, hogy a 10 dolláros kínából rendelt cipő jó-e.

Hosszabb futásoknál előfordul ilyesmi nekem is. Sőt, kb. folyamatosan lila a nagylábujj melletti ujj körme mindkét lábamon, mert mire lenő, jön is egy újabb olyan futás, ami megnyomja. Jobban belegondolva leginkább terepfutásnál jött eddig elő, ott is a lefelék, amik kritikusak, mert előrecsúszik közben a lábam a cipőben, hiába van hely benne síkon. Lehet szorosabb fűzéssel ezt meg lehetne akadályozni, kipróbálom majd legközelebb, de az szerintem nem lesz már kényelmes. Sok cipőt rotálok, úgyhogy nem tudom belőni, hogy mennyire cipőfüggő. Az se mindegy, mekkora hely van az ujjaknak vertikálisan. Tehát hiába elég a hossz, felülről attól még megnyomhatja a felsőrész. Különösen hosszabb távnál, ahol még meg is dagadhat a lábfejed, több helyet igényelve.
Próbálj ki esetleg másfajta fűzést, ami jobban rögzíti a lábad, ne csúszhasson előre, illetve azt is nézd meg, felfelé mekkora hely van a cipőben a lábujjaidnak. És ne most, hanem egy hosszabb edzés végén.

[ Szerkesztve ]

(#51049) inf3rno válasza ígyvanferi (#51048) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nagyjából én is erre tippelek, hogy vertikálisan nem tud eleget mozogni és felülről üti szét a cipő a lábujjat. Én legalábbis erre kimondottan figyelek, amikor cipőt veszek. Az előre-hátra csúszkálást nem tudom, bár logikusabban hangzik, mint az előző. A cipő árától nem függ, van olyan ismerősöm, aki drága cipőkben fut, és mégis.

Buliban hasznos! =]

(#51050) dni válasza HKorn (#51038) üzenetére


dni
őstag

Elsősorban valamilyen iOS/Watch OS appra gondoltam, nem feltétlenül Sport órára, de úgy látom Coach funkciójának gyors átfutásából, hogy mindenféle mért adatot figyelembe vesz, nem csak az adott edzések így elég komplex, nem tudom, hogy van-e alternatívája. (Strava tud ilyesmit? )

Most ideiglenesen van nálam az Apple Watch, ami nagyrészt tetszik mint okosóra, ezért elgondolkodtam egy 6-os beszerzésén, bár eddig jól megvoltam nélküle, eddigi aktivitásaimnál, edzéseimnél nem láttam nagy hasznát. A kettlebelles edzésnél útban van, (bármilyen más óra, karpánt útban volna) átforgatom a csuklómon, hogy össze ne törjem ahogy időnként a csuklómhoz ér a bell. Futásnál mondjuk nem volna ilyen zavaró tényező.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.