Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51701) sipi700 válasza Agony (#51694) üzenetére


sipi700
tag

Ősszel kezdtem barátkozni a watt alapú edzéssel, volt már előtte is (1 éve vettem), de nem igazán volt időm foglalkozni vele. Először is szokni kell, de utána hasznos tud lenni. Sokkal jobban reagál a környezeti hatásokra, mint a pulzusmérés és kevésbé befolyásolja a stresszes állapot vagy rosszabb nap. Tudom, hogy ezzel a kisebbséget képviselem, de nem vagyok nagy híve a pulzusalapú edzésnek. Ha kedden 5 perces tempónál 150 a pulzusom, szerdán felidegesítenek és felmegy 160-ra ugyanilyen tempónál és ezzel kilépek a célzónából, akkor futok 160-as pulzuson és érzésre ugyanolyan, mint 160-on, tudom testterhelés eséllyel nagyobb. Az más ha érzem, hogy nem esik jól, akkor visszaveszek. De ellenkezője is igaz, ha fáradt vagyok nem fogok 150-en sem futni, hanem lejjebb, mert nem esik jól a 150, túl gyors aznap az 5 perces. Sokkal inkább bízom ezeket a érzéseimre. Az EX-ben lévő futásoknál sem tartom a 183 maxot. Kihozom belőle a legtöbbet, 3-4. ismétléstől jön is a 190-es pulzus. Utólag látom, nem nézegetem menet közben. Ott vagyok figyelmetlen és nem tudok belassulni kellőképp, amikor 2 gyors között regenerálódni kellene, ott kell koncentrálnom, hogy ne legyek túl lelkes, de ott is inkább érzésekre hagyatkozok. Tempónál jobban figyelek, ott is a legtempósabb részeket nyomom meg, fokozónál végig betartom a tempókat, majd utolsóra 3:45 helyett megy egy 3:25, érzésre az aznapi max-ot kihozva.
A watt ezeknél tud stabilabb lenni. Persze ott is túl lehet lőni a tervezetten, de a körülményeket szépen kalkulálja. Szembeszél/hátszél látványos tempóeltérést okoz pl.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.