Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#52101) dabgergo válasza Never79 (#52100) üzenetére


dabgergo
őstag

Túl keskeny volt vagy h érted h nem volt jó?

Igen, a 60k az nekem is elfogadhatatlan ár :( még ha nagy ritkán leárazzák akkor is csak 50 körülre, őszintén még az is zavaróan sok.

(#52102) Hi!King válasza LanyUs (#52099) üzenetére


Hi!King
őstag

Nálunk 6:15 körül, mikor elindultam dombozni, nem esett semmi, aztán 5 percenként csöpögött meg elállt, a végefelé kicsit esett. Aztán utána míg reggeliztem, elkezdett rendesen esni, ma úgy volt mindenképp bemegyek munkahelyemre, a kérdés az volt, bringával vagy kocsival. Végül zuhogó esőben, a hátamon váltóruhával betekertem, és buli volt.

(#52103) parandroid


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Annyi minden jót csináltok, hogy ma nem bírtam ki, én is elmentem futni. Még az sem tántorított el, hogy abban a pillanatban kezdett el szakadni az eső, ahogy kiléptem az ajtón. Számokat nem írok, mert ez nem arról szólt. Viszont fél óra lement egyben, még ha úgy is, ahogy. Most hajnali meló utáni csendespihenő jön, aztán majd meglátjuk, hogy utána le tudok-e még jönni a lépcsőn. :U

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#52104) HKorn válasza parandroid (#52103) üzenetére


HKorn
addikt

Igen, elég motiváló tud lenni ez a topik, néha én is elhiszem, hogy terepultrázni fogok, amikor ilyen beszámolókat olvasok, mint a VérCse, meg a VérMókus teljesítése aztán persze rájövök, hogy 15km-t is alig tudok lefutni síkon :D

Run&Ride

(#52105) inf3rno válasza parandroid (#52103) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Itt is szakad. Majd egy kicsit később kimegyek én is.

Buliban hasznos! =]

(#52106) LanyUs válasza parandroid (#52103) üzenetére


LanyUs
senior tag

peterkeT: épp a legjobbkor mentél ki, de ez mutatja az elszántságot :) Nekem is volt/van egy kis izomláz. Legalább érezzük, hogy van ott izom :)

Hi!King: reggeli dombozás után, esős munkába tekerés? Az se piskóta... Szeretem, amikor nincs kifogás és szépen megy a mozgás. A páromat is leszoktattam róla ( borús, esni készül, süt a nap, nagyon meleg van, esik az eső, hideg van, csúszik, sár van, fúj a szél, forog a Föld, hidegfront, melegfront, épp ettünk / nem ettünk ) - > na ezeket likvidáltam Nála is :)

HKorn: ugyanígy vagyok tomcica idejével!!! Annyira sokat látom a 04:00 alatti időket, hogy azt hiszem képes vagyok rá. Aztán, amikor felgyorsítok és a testemen kívül lélegzem, akkor rájövök, hogy mit is ír le :D

[ Szerkesztve ]

(#52107) tomcica válasza LanyUs (#52106) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Jol van, aze' itt sincs mindig szaguldozas. Tegnap 26km benne 4km 5:00-4:30 fokozos bemelegites, 10km @4:15-4:10,majd 8km 4:30 es vegul 4km 5:25 levezetes. Egy masodperc nem volt 4:00 alatt :N

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#52108) Hi!King válasza LanyUs (#52106) üzenetére


Hi!King
őstag

Lehet úgy is mondani, hogy ilyenkor vízhútéssel lehet odakint edzeni.

(#52109) HKorn válasza LanyUs (#52106) üzenetére


HKorn
addikt

Egyébként tök érdekes ez, mert én is úgy képzelem tomcica futásait, hogy neki 3:30-as tempó az tök alap és bármikor álmából felkeltik ő ennyivel fut, de persze ez biztos nem így van, ahogy írja, szokott 4:30 és afeletti időket is futni. :)

Run&Ride

(#52110) Vertigo18


Vertigo18
addikt

Tegnap volt a 10. nap, hogy egyfolytában futok, egyetlen egy nap maradt ki, de az is betervezett volt.

4.5 km. átlag 5:00-ás tötyögés után jött a tervezett gátas... Gáton fel, majd 200 méter a gáton, aztán gátról le, majd 200 méter vissza. Ezt 10x.

Ma fáj a valagam alatt, meg a vádlim.

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#52111) Studi válasza HKorn (#52109) üzenetére


Studi
addikt

biztos szokott, de azt tolatva... :DDD

(#52112) ballazol


ballazol
senior tag

a köpönyeg.hu azt hazudja, hogy 15-16óra körül el fog állni
ha ez igaz, nem halasztom holnapra
a heti 4 alkalmat mindenképp akarom hozni, max hétvégén is kell valamelyik nap :)

"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung

(#52113) Peterhappy válasza HKorn (#52109) üzenetére


Peterhappy
őstag

Igen, valoszinuleg a 4:00 koruli ido neki nem futas, hanem a standard tempoja, jo esellyel a lakasban is igy kozlekedik.
O valoszinuleg akkor szenved es farad el ugy mint mi, ha 6:00 felett kell futnia :)

(#52114) LanyUs válasza HKorn (#52109) üzenetére


LanyUs
senior tag

HKorn: Igen, de ha megfigyeled 03:20-30 körül "adja" - "jó forma" nap, felette 03:45 körül olvastam már olyat, hogy "nem adta, melózni kellett vele", ha jól emlékszem nagyon "nem adja napon" szokott 03:55-04:00 között lenni.

Vertigo18: PB után átlag 05:00 tötyögés már :) , naaaaa... Akkor mi a 06:00-06:30 tempóm reggel? :)
Amúgy azt hittem Te is dombon laksz ott a Mecsek szélén :F

[ Szerkesztve ]

(#52115) HKorn válasza LanyUs (#52114) üzenetére


HKorn
addikt

Igen, ugye az ember akkor posztol a futásáról inkább, amikor "adta", így lesz az a képzet az ember fejében, hogy mindig ílyen teljesítménnyel fut mindenki, persze ez nem igaz. Nekem is vannak Straván meg más app-ban olyan ismerősök akiktől csak heti 1x látok futást és az mindig az ő csúcstempóján van, valszeg többször fut, csak azokat nem posztolja.

Run&Ride

(#52116) Hi!King válasza HKorn (#52115) üzenetére


Hi!King
őstag

Nekem vannak olyan ismerőseim is Strava-n, akik állandóan 4-4:30 körül futnak, 4:00 körüli versenytempóval, és biztosan nem futnak többet. Szerintem ők edzésmódszerileg szimplán nem csinálják jól, és életkoruk, tehetségük, futásra szánt idő alapján lehetnének ennél is jobbak, ha szétszednék az edzésüket intenzívre és laza kocogásra. Ugyanakkor értelmetlen lenne rábeszélni őket ilyesmire, ha egyszer így szeretik csinálni.

Tomcica meg sokszor írta, hogy reggel szokott lötyögőset futni, ezzel megalapozva a délutáni köpködőset. Legtöbben nem tudunk annyi időt szánni rá, hogy reggel és este is fussunk, így a napokat lehet beosztani ilyenre és olyanra is.

(#52117) ígyvanferi


ígyvanferi
addikt

Nekem is végül visszatért a motivációm, bár azért meg is fogadtam a tanácsot, hogy tartsak egy restartot, mert vasárnapig a héten csak kétszer futottam egy-egy lazát. De csak lenyomtam tegnap, amit eredetileg az UB-ra terveztem, aztán miután az elmaradt, akkor a futóklubos privát UB-ra, de azt sem csináltuk meg, szóval abszolút privát futás lett a dologból. Itt írtam, hogy mit szeretnék, röviden a tavalyi UB-hoz hasonlóan kétszer 15 km-t megfutni úgy, hogy a másodiknál is tudjam tartani ugyanazt a tempó (és ne az első szakaszt lassítsam le, hanem a második gyorsuljon fel).
Annyit módosítottam, hogy kétszer 1 óra futás volt a terv, 4-5 óra szünettel a kettő között. Sikerült pont ugyanazt a 4:04-es tempót hoznom mind a két órában, vagyis 2 x ~14,75 km a vasárnapi termésem. Ami bár eltörpül az ultra távokhoz képest, amiket itt sokan a napokban futottatok, de nekem ez is kiemelkedően sok egy napra. délben - este
Az ebből egyértelmű, hogy egyrészt megtették a hatásukat a hosszabb darabolt tempók, amit Tom tanácsára futottam az elmúlt két hónapban. Másrészt azért az UB-hoz képest megvolt az a nagy előny most, hogy nem éjszaka egy autóban szorongva vagy épp valamelyik váltóponton ácsorogva kellett eltöltenem azt a pár órát, hanem otthon héderezhettem. A második órára így annyira friss voltam, hogy 13 km-ig tudtam tartani a kerek 4:00-s tempót. Már kezdtem is örülni, hogy meglesz a 15 km az egy óra végére, de a 14. elején annyira beszúrt az oldalam, hogy vissza kellett vegyek, úgyhogy az sajnos elúszott. Mitől lehetett ez egyébként itt a végén? Kicsit bosszantó, de azért így is megvan a kitúzött cél, ez csak egy kis bónusz lett volna.

Még egy adalék: k.rva jó cipő ez a Puma Liberaty Nitro, vegyetek az emagon, amíg van kuponakció és csak 19 ezer Ft. A Velocity Nitro is valószínűleg hasonlóan jó, az a daily trainer változat, de az picit drágább, kb. 21 ezerre jön ki.

[ Szerkesztve ]

(#52118) Vertigo18 válasza LanyUs (#52114) üzenetére


Vertigo18
addikt

Van itt domb, de inkább a síkot preferálom :D

A Fm. Pb. után volt már megeröltető futás, nem hagytam utána abba. Ez most direkt ilyen fe-le váltogató volt, de nem olyan szigorúan, hiszen volt közte egyenes is.

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#52119) inf3rno válasza ígyvanferi (#52117) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Szerintem akkor lehet, ha kiesel a ritmusból légzésnél vagy túl gyorsan veszed a levegőt, bár vannak ettől eltérő elméletek is. [link] Nekem nagyon ritkán van, talán akinek sűrűbben van, az többet tud róla.

Szerintem mondhatjuk azt, hogy meglett volna ez, ha nem szúr be az oldalad, úgyhogy gratula! Mi a következő terv?

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#52120) danielsz válasza Hi!King (#52116) üzenetére


danielsz
tag

Ja, sokan csinálják, hogy ha nem is a maxon, de igen erős tempóban tolják az összes futásukat (nyilván magukhoz képest). Őnáluk nem is fogsz látni 5 perc/km-en kívüli tempót, hacsak nem valami nagyon szintes terepen mennek. Ha valakinek így a jó, akkor oké. Én most már próbálok valamennyire differenciálni, de így is sok az esetlegesség benne, így aztán lehet én se vagyok előrébb, mintha teljesen random lenne. Mondjuk még korona utáni építkezés van, a heti 4 futás már eddig is megvolt, azt tartani akarom.

(#52121) emvy válasza ígyvanferi (#52117) üzenetére


emvy
nagyúr

Milyen a Puma meretezese? Altra-bol 45-oset hordok, Nike-bol 46-osat. Mekkora kene ebbol? A 10 mm drop nem tul sok? Milyen szeles a labfej resze?

while (!sleep) sheep++;

(#52122) Hi!King válasza danielsz (#52120) üzenetére


Hi!King
őstag

Egyébként van a másik véglet is, akik annyira túltolják az LSD-t (long slow distance :-)), hogy 30 körüli férfi, 5+ éve fut, aztán az utcán elmész mellette gyalog, mikor ő fut.

(#52123) Vertigo18


Vertigo18
addikt

A múltkor futottam 10.3 km-t és annyira büszke voltam magamra, mint talán még soha. Lehet minden f@cán összejött (alvás, evés, kipihentség, időjárás, stb...), 5:07 lett az átlagtempó és 133 az átlagpulzus.

Imádtam! :B

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#52124) sipi700 válasza Hi!King (#52116) üzenetére


sipi700
tag

Attól is függ, hogy vannak a pulzuszónák. Feleségemnek pl. magasan van a laktátküszöb, így az állóképességi futások 4:45 körüli tempóban mennek neki. Simán beszélget ilyen tempónál, átlagpulzusa 160 alatt van. Résztávok is 5:00 körül vannak, ott azért van nagyon lassú kocogás a gyorsak között és a bemelegítést levezetést is nagyon elkocogja csak. Versenytempója 4:10-4:15 ott 180 körül van a pulzusa. Ha nem futja állóképességit 160 körüli pulzuson rá is szól edzője, hogy ne lazsáljon. Akkor futhat lassabban, ha regeneráló van (elég ritka). Versenyek környékén inkább résztávok vannak neki, ott a gyors részek 3-assal kezdődő tempók, a "pihenő" részek miatt gyengébb az átlag. Nincs is neki heti 100 km feletti, csak 50 km körül, de ott van tempó, ha kell. Amúgy 80%-ban 1-es 1/2-es zóna a pulzusa.
Nálam azért 1 perc van tempóban eltérés, laza és versenytempó között.
Feleségemnek azért is van edzője, mert folyton piszkálták a pulzusa miatt és, hogy mennyire túlterheli magát. Úgy is kezdte 170-180-on futott egy darabig, majd kikalkulálta, hogy neki 156 körül 1-es zóna teteje, ment is neki simán, laza tempó volt neki, fejlődött, de adták neki a "jó tanácsokat", hogy 130-140-es pulzuson fusson, mert 160-on halálba terheli magát. Egy-két hónapig csinálta, szenvedett a 7 perces tempótól, visszafejlődött, pedig mellette résztávozott is. Elment diagnosztikára, kiderült tényleg 160 környéki pulzus, amin futhatja a lazát, lett edzője, azóta szárnyal (most covidból tér vissza) és nem kell szenvednie 6 percen kívüli tempóban.

(#52125) sipi700 válasza Hi!King (#52122) üzenetére


sipi700
tag

Sok ilyen van. Nem vagyok instán illetve FB-on csak feleségem meséli x éve futó csajokat. 7-8 perces tempóban futják lazát, semmit nem fejlődnek, ha kapnak belefutást sírnak, hogy miért kell futnia 5 perces tempóban 1 perceket, hát ő nem gyorsulni akar csak lefutni a maratont. Így van heti 4-5 edzése 6:48 meg gyengébb tempóban. Ezért fizetnek havonta közel 20e Ft-ot. Nem is igazán értem, hogy miért erőltetik a maratont és hosszabb távokat, főleg, hogy többségük túlsúlyos is. A 60 perces 10 km nem cél, pedig fel lehet rá készülni sokaknak, mégis inkább maratont futnak 7:30-as tempóban :( Nem vagyunk egyformák.
Feleségem a másik véglet, ő nem akar félmaratont futni :D 16 km-ig már eljutott 4:30-as tempóban (csak úgy futott), pulzusa meg sem érezte, simán ment volna neki maradék 5 ilyen tempóban, ami egy nőnek már teljesen jó idő, kisebb versenyen még dobogós is lehetne, de nem érdekli.

(#52126) ígyvanferi válasza inf3rno (#52119) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Valami ilyesmi lehetett, azért a végén már nem örömfutás volt a dolog. Szerencsére nekem se gyakori, talán évente egyszer sikerül ilyet összehozni.
Köszi! Jövő hétvégén lett volna a másik célverseny, félmaraton, amit szinten elhalasztottak. Per pillanat gondolni sem szeretnék 4 perces tempóra nemhogy 21, még 1 km-en sem, szóval a FM felmérőt valószínűleg tényleg elnapolom. Május végéig két laza hét, aztán 8-10 hét alapozás, heti rendszerességgel hosszabb szintes terepezéssel a terv.

(#52127) ígyvanferi válasza emvy (#52121) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Nike-ból nekem 45-ösök vannak, ez 44,5-es, viszont az US/UK méret egyezik, 11/10 (vagy fordítva) mindkét márkánál. A belső talphosszt is ugyanúgy 29 cm-nek írják. Szóval ha az EU méretet nem nézed, akkor pont akkora, mint a Nike cipők. Van tér elől, nem szűk, se oldal irányban, se lábfej felső részét nem nyomja a felsőrész, bár átlagos a lábfejem szerintem. Egy apró furcsaság, de problémát nem okozott még: pont a nagylábujj körménél van egy-egy ugró cica rátét a felsőrészen, amitől ott nem a extra rugalmas anyagot érzed, ha nekinyomod a lábujjad, hanem azt a kis kemény műanyagot.
A drop kapcsán az jutott eszembe, hogy ha 4 mm-esre csinálták volna, akkor lenne igazán tökéletes cipő (pláne, ha az elejébe rakják azt a plusz 6 mm habot), de én elvagyok a 10-esekkel is.

(#52128) danielsz


danielsz
tag

Pedig a félmaraton kicsit lassabban sokszor jobb buli, mint a 10K maxon. 2 éve Pécs-Harkány verseny (25K) egész jól ment, 4:27-es átlag, 176-es átlagpulzus, nem is fogyott ki a kakaó telejsen, mert az utolsó kilométer lett a leggyorsabb. Aztán egy héttel később közel 13K-t futottam egy másik versenyen 4:13-mas átlagra, az kb. életem legnehezebb futása volt, a tempó nem esett szét, de a pulzus többször elérte a 190-et, odavert rendesen az egész :D Nálam is ha a korona nem szól közbe, egy jó 10K lett volna a cél, de most elbizonytalanodtam, mondjuk egy tisztességes félmaratonhoz egyelőre kevés vagyok.

(#52129) Hi!King válasza sipi700 (#52124) üzenetére


Hi!King
őstag

Nem arra gondoltam, hogy van akinek a laza tempó és a versenytempó között jóval kisebb a különbség az átlagosnál, hanem arra, hogy vannak akik ténylegesen is versenytempót vagy minimálisan lassabbat futnak minden edzésen, ha jó napjuk van, akkor megy a PB is, soha nem fogják vissza magukat. Így pedig fejlődni sem tudnak, vags csak egy bizonyos szintig.

(#52130) Vertigo18 válasza danielsz (#52128) üzenetére


Vertigo18
addikt

Odajöhettél volna hozzám, azon én is ott voltam! ;]

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#52131) HKorn válasza Hi!King (#52129) üzenetére


HKorn
addikt

Főleg én olyanoknál látom ezt akik relatíve kezdők és ugye így látványos a fejlődés, hogy futásról-futásra tudják a PB-jüket döntögetni, de így azért nem lehet a végtelenségig fejlődni, hogy heti 2x-3x csőgázon futsz. Általában be is jön nekik egy sérülés, vagy széthullás egy idő után.

Run&Ride

(#52132) Hi!King válasza sipi700 (#52125) üzenetére


Hi!King
őstag

Szerintem erre az a válasz, hogy akármilyen tempóban lefutni a maratont könnyebb, mint egy adott távra célzottan felkészülve elérj egy bizonyos célt időben, ráadásul a laikusok körében jobban hangzik, hogy lefutottam a maratont, igaz 5 óra kellett hozzá, mint hogy 45-ről 42-re javítottam a 10 km-t, holott utóbbiban valószínűleg komolyabb edzésmunka van.

Viszont nekem az jutott eszembe, mikor anno a tájfutó edzőm mesélte, hogy van egy szomszéd srác, aki ultrafutó, sok éve kocog a környéken, és rossz nézni milyen lassan. És akkoriban rendeztünk egy 6 órás sík aszfaltos futóversenyt, volt jópár induló, akik 6 óran át kocogtak, de a maraton sem volt meg, azt hiszem az a srác is köztük volt.

(#52133) Vertigo18 válasza HKorn (#52131) üzenetére


Vertigo18
addikt

Viszont a kezdőknél a nyilvánvaló "nehézség" mellé jön egy olyan pozitívum, ami később már nem, a folyamatos sikerélmény!

Ez eléggé motíváló lehet és ha valaki nem ugrik neki, milnt hülyegyerek a lego-várnak, az sokág tolhatja. Nekem 3 év kellett újabb Fm. Pb.hez már. Tomcicának Pb már soha életében nem lesz, nála már csak a csoffadási fázis kitolása folyik! :D

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#52134) danielsz válasza Vertigo18 (#52133) üzenetére


danielsz
tag

A lényeg, hogy ésszel kell csinálni, könyvet írhatnék "Mit ne csinálj kezdő futóként?" címmel a saját tapasztalataimból. Például tök fölösleges egy hét alatt 4 félmaratont futni meg első két félmaratoni versenyeden nem muszáj, hogy legyen 3-400 m szintemelkedés, ha mégis van, nem muszáj annyira a maxra tolni, hogy 20K-nál szétessél, de úgy, hogy lefelé se bírsz már futni, és hiába álltál odáig az első helyen, 2 perc hátránnyal fejezed be :D

[ Szerkesztve ]

(#52135) tomcica válasza Vertigo18 (#52110) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Pedig az a 10db az pont megfelelo,megszokod es egy edzesnek jo lesz hetente :K annyi,hogy amikor eros edzesnek hasznalod akkor meg kell felfele kuldeni eros tempoba,fent kozepes,lefele megkuldeni szinten.
Amikor erot akarsz vele celzottan epiteni,akkor noveled a db szamot es lassan csinalod mindenhol (ez idoigenyes).
Amikor pedig gyorsasagot es erot tervezel vele epiteni,akkor felfele megkuldod sprintbe,a gaton fent kocogsz lassan,es lelefe is megkuldod gyorsra.Ujra kocogsz.
Ezek mind mast celoznak meg,kozben ugyanott csinalod oket.
Elso 4-6 alkalom javaslom a sima lassu verziot,h minden alkatresz hozzaszokjon :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#52136) tomcica válasza LanyUs (#52114) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Ez pont igy van,amikor le van a test urulve akkor a 3:55-4:00 nem adta verzio nehezebb,mint jo napon a 3:30-3:25 :K persze mindkettonek megvan a szerepe a felkeszulesben.Amikor ket egymast koveto nap van tempo,a masodikra ures vagy,ez uj impulzus a testnek meg akkor is,ha a sebesseg jocskan elter.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#52137) tomcica válasza ígyvanferi (#52117) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Az a beszuras barmi lehet,mivel te gyakorlott futo vagy igy nem valoszinu,hogy a zilalo legzes miatt jott elo (sok kezdonel ezert jelenik meg).
Nekem regen egyik fontos felmaratonon szurt be igy random 8K korul,de annyira h azt hittem csomagolok haza.Annyira azota sem fajt meg semmi :N 2-3km-en keresztul szenvedtem mire egyszer csak eltunt.A tempo vegig 3:35 volt,talan 3:40-re kicsuszott az a nehany km.Viszont ugy ereztem mar 4:00-an kullogok es meg fogok allni belesetalok.
A kocsis pihenes kontra otthon kenyelmesebb pihenesbe viszont akkor mar vond bele azt is,hogy az UB feelingje dob annyit,amennyit a pihenes kenyelmetlensege elvesz.Azert par ezer futoval egyutt rombolni sokat szamit am :K
Szep munka,jo hogy visszajott a motivacio is.Szerintem ezt is pihend ki ujra egy ilyen atkoto hettel,akar kettovel.Utana johet az uj terv,uj ciklus.Ha nincs celverseny,vagy bizonytalan,akkor erdemes az uj ciklus egy reszet pl 4hetet az ero kiepitesere szanni,masik 4hetet a sebessegre...utana pedig johet a tempo es allokepesseg,majd verseny elott egy rovid elezes.
Vertigo-nak is akartam mondani,hogy a mostani km gyujtes melle jeloljon ki aprobb resz-celokat,es egy-egy edzesen vagy idoszakon keresztul az legyen elonyben (ero,sebesseg,laktat tempo FM tempo,allokepesseg)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#52138) tomcica válasza sipi700 (#52124) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Jol csinaljatok :K annyit azert hozzatennek,hogy a 120-140bpm futasoknak megvan a tovabbi erteke,de ahhoz maaaasssziv mennyiseg kell belole plusszba ahhoz amit most mar csinal is.
Beszelunk itt 150km+ heti mennyisegrol,heti 100km-nel siman hozhato ez a 155bpm easy run + konnyu tempo + versenytempo + gyors resztavok kombok :K a regeneralo pedig ahova epp kell es az lassabb,de nincs belole mennyiseg.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#52139) tomcica válasza Vertigo18 (#52133) üzenetére


tomcica
Topikgazda

O,hogy az osszes fogad hulljon ki,csak egy maradjon es az is mindig fajjon ;] Na jossz te meg korosztalyos versenyre,es ha talalkozunk ott kapsz a csoffadasbol izelitot :P (amugy igazad van 10K alatt itt mar nem igazan lesz PB :N )

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#52140) Vertigo18 válasza tomcica (#52139) üzenetére


Vertigo18
addikt

Nah látod, hát tudom én! :) Kifutottad te már az erőd javát! ;]

Megyek senior atlétika Ob-ra, ott kevesen indulnak, lesz sikerélményem! :)

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#52141) xy.zsolt válasza danielsz (#52128) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Az a verseny még mindig van :Y 35-38éve azon futottam....gyorsabban sokkal mint a mostani 4.28as legjobb tempójú10k-mon :D

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#52142) sipi700 válasza Hi!King (#52129) üzenetére


sipi700
tag

Igen. Van aki edzésen fut PB-ket, az tényleg a kinyírja magát szint. Állóképessége nem javul, gyorsulni meg semmit nem fog, mert nem fut gyorsabban semmit a versenytempójánál. Illetve Strava-n sok a jó tempó, mert nettó időt mér, közben egy 5 kilis "PB-n" pihen 15 percet. De elkalibrált futópadok is vannak :)

(#52143) sipi700 válasza Hi!King (#52132) üzenetére


sipi700
tag

Hallom is itthon a nyávogást! Teli a közösségi média 5 órás maratonistákkal és több ezer követővel, tanácsot osztanak kezdő futóknak, miközben leírják, hogy lógják el tempós részeket. Egy gyors 10 k/fm futót leszólnak, mert könnyű nekik, gyorsak, soványak stb. és különben is mennyit szenvednek, mert csak gyorsan futnak. 42 perces 10 kilije nem kap olyan "elismerést", mint az 5 órás maraton. Ezért nem kell közösségi oldalakon lógni :D Ott nem az számít, hogy jó vagy, hanem az, hogy mutogasd magad és a tömegnek követendőbb a totyogva el lehet érni a maratont stílus, főleg ha még túlsúlyos is. Sok követő miatt meg befigyel egy ingyen Garmin óra, edzésterv, pár nevezés.
A versenyek meg egyre inkább ennek a tömegnek szólnak, hiszen így tudnak több és több embert megmozgatni. A "versenyzőknek" meg teli a töke, mert zéró versenykultúrájuk van. Beáll első sorba és 200 m után átesel rajta, Bsi versenyen vicc, hogy kik vannak 1-es zónában.
Nincs semmi bajom velük, megvannak a példaképeim, nem az agyonsztárolt futók, mindenki fusson úgy, ahogy tud, csak ne legyenek egyenlők és egyenlőbbek. Afrikai futóktól messze van magyar lassú és gyors is ;)

(#52144) tomcica válasza sipi700 (#52143) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Be szoktam turakodni az elso sorba az utcai versenyeknel :K ha kell a regi 800-as multbol adodoan reflexbol konyokolok is ;] (mondjuk erre nem volt szukseg mostanaban,de nem szegyenloskodom,ha megvan a celido v helyezesre megy a verseny.Foleg,ha messzire kell erte utazni).

[ Szerkesztve ]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#52145) LanyUs válasza Vertigo18 (#52140) üzenetére


LanyUs
senior tag

Írj majd mikor mész egyszer látogatóba Zentara! Na aznap biztosan nem megyek, mert tomcica az erősebbik pirulát fogja levenni Neked a polcról :D . Tudod! Öröm és boldogság 😀

(#52146) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Voltam közben futni egy 5k-t nagyjából. Nem egy nagy élmény ezen a futópályán körözni. Mármint nem rossz, de nekem valahogy az aszfalt jobban bejön, mint a gumiszőnyeg. Valahogy túl sok a csillapítás, túl ruganyos az egész, és üti a térdem. Talán mezítlábas cipőben kipróbálom majd később, hátha arra pont jó. Éreztem a boka belső oldalát a vége fele, talán visszér vagy valami ízületi gond lehet, azért csak 5 lett a vége és nem 6. Nem akartam túltolni. Remélhetőleg regenerálódik a következő alkalomig. A teljesítmény ha lehet gyengébb, mint a legutóbbinál volt, idő kell, amíg visszajön a forma.

Kezd elszakadni a Mio Link-em szíja. Esetleg tudtok valami boltot, ami árul csere szíjat hozzá? Próbáltam körülnézni, de nem találok csak egész pulzusmérőt, külön szíjat nem. :S

Buliban hasznos! =]

(#52147) inf3rno válasza LanyUs (#52145) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja lehet majd választani a kék meg a piros pirula közül, de mindkettő ugyanaz lesz. :D

Buliban hasznos! =]

(#52148) emvy válasza inf3rno (#52146) üzenetére


emvy
nagyúr

> Valahogy túl sok a csillapítás, túl ruganyos az egész, és üti a térdem.

en pont ugyanezt utalom benne.. szamomra a legjobb futoterep a simara dongolt foldut

while (!sleep) sheep++;

(#52149) Chuck Norris válasza inf3rno (#52146) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Én is kocogtam ma egy nem sokkal többet, felvettem a vadi új playersroom-os Kayano 26-ot, lehetséges hogy nem eredeti cipőt árulnak ott de még az is lehet, hogy én szoktam el nagyon az asics-tól. Itthon felvéve és csak a szobában mászkálgatva egész jónak tűnt de ahogy kimentem vele és elkezdtem futni úgy éreztem, hogy a csillapítása nulla, mintha egy tepsiben futottam volna, teljesen hülyén éreztem magam benne. Hazaértem, ellenpróbából felvettem a már bőven 1000 felett járó régebben kiszuperált guide13-at, maga volt a kényelem meg a puhaság. Holnap megpróbálkozok vele még egyszer, ha nem jön másodszorra sem akkor odaadom annak aki szeretne egy kemény 45-öst :)

[ Szerkesztve ]

(#52150) norby_42


norby_42
aktív tag

Klasszul kitaláltam, amíg a gyerekek edzésen vannak futok egy hosszabb karikát. Ott álltam indulásra készen, és akkor leszakadt az ég: volt villámlás, özönvíz, apokalipszis, Egert elmosta az eső.
És én LanyUs három lekváros táskájára gondoltam, és elindultam :)
A felétől már a vízátfolyásokat sem kerülgettem, simán átfutottam bármin. A végére még az eső is elállt...

Eat pasta, run fasta

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.