Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#29001) parandroid válasza kk831228 (#28991) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Bár nem Spar, de félmaraton megvolt. PB is lett, és bár az 1:55-ös álomhatárt nem sikerült megugrani, azért elégedett vagyok. Sokkal több most nem volt bennem, 168-as átlagpulzus lett a dolog vége, ellenben a tempót szépen stabilan tudtam tartani, 5:39-es átlagos pace-szel fordultam féltávnál, és onnét sikerült 5:20 körüli átlagra beállni, és a végén egy 5:30-as átlagot futni a végére (részletesen). Nem volt holtpontom sem, el sem fogytam, nem is fájt különösebben semmi, és az egészséges fáradtságtól eltekintve a célbaérés (és az első sör) után pár perccel már egészen jól voltam. Szezonzárásnak jó lesz ez, különösen annak tekintetében, hogy erősen félkész alappal álltam neki az évnek. Két hét múlva maraton, addig nagyjából pihenés, utána meg nekifekszünk az alapozásnak.

Páromra külön nagyon büszke vagyok. Ahogy utánagondoltunk, áprilisban volt egy többé-kevésbé sikeres félmaratonja 2:18-as idővel, előte egy próba 2:21-gyel, azóta csak küzdött a hosszabb futásokkal. Egészen szeptemberig, amikoris maratoni felkészülés címén egyre hosszabb futások jöttek, és egyre jobban bírta. Sorra jöttek neki a félmaraton PB-k a hosszabb távok alatt, ahogy írtam korábban is, egészen 2:14-ig jutott, de most versenyen is kipróbálta végre magát. Kishibás könnyelműséggel a startlövéssel indította az órát, a hivatalos ideje 2:08:58 lett, ami egészen szép ahhoz képest, hogy 2016 júniusa óta fut, és tavaly október volt az első hónap, amikor 100 km fölé került.

Kép itt: [link].

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#29002) Vertigo18 válasza inf3rno (#28999) üzenetére


Vertigo18
addikt

Gratulálok az eredményedhez! :C

De lehetek őszinte kicsit? Én ettől sokkal jobbat vártam tőled, tesó, nem értem mi történt! :F

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#29003) ígyvanferi válasza parandroid (#29001) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Grat mindkettőtöknek!

Meg akik ma a sparban vásároltak, azoknak is.

(#29004) bencze válasza inf3rno (#28999) üzenetére


bencze
senior tag

Gratula! Kár, hogy nem sikerült összefutni. Alig találkoztam pár emberrel, de nekem család után kellett menni, kint volt pár rokon.

(#29001) peterkeT
Szépek azok az idők, összetettben szerintem igen jól teljesítettetek! :) Biztos nem mindenki olyan, mint én, de azt hiszem a lényeg megszeretni aztán jön az eredmény...

Nekem érdekes volt, a terven őrlődtem vagy 2 hetet míg a 3:20-ban állapodtam meg A tervnek, a B terv a becsületes PR volt (3:28:20-ról), a C terv volt a bármilyen pici PR, a D meg a befutás. Persze egy 4:30-al morcosabb lettem volna, mint egy 3:30-al de kb úgy számoltam az nagyságrendileg mindegy, azért készültem legjobb tudásom szerint, így többre lőttem.
Ez az A-terv kb 4:45 pacet jelentett volna.

A gyomrom másként gondolta. Kb 4 perc 15mp-et szartam el, szó szerint, ez 2 db toi toi felvonást jelentett. Van előnye ha az ember siet, volt még papír és relatív tiszták voltak. Ez új tapasztalat volt, 15km-nél relatív magas pulzussal beesni és tolni, tolni, erre meg nem akar jönni meg izzadok meg szarul vagyok a budin, utána ki meg futás. A második alkalommal, 27-nél okosabb voltam és próbáltam relaxálni, így az 1.5 perc helyett 2.5 vagy kicsit többet voltam bent, a helyzethez mérten egész frissen ugrottam ki.
Voltak jóformán végig görcsök úgy 10-től kezdődően. Frissíteni akartam mert tudtam, ha nem teszem baj lesz, viszont nem tudtam, mit művel az iso meg banán meg fene tudja mi a gyomrommal. Azért úgy voltam vele amennyire lehet inkább eszem-iszom (1-2 frissítőállomás kivételével) mindent rendesen, szóval a mentőtől nem féltem. Egy srácot támogattak egy adott pillanatban a Bajcsin (37. km környékén), asszem össze is esett, mert a rendőr 100m-el odébb elkezdett rohanni visszafele.
A nehéz felében, 30 után volt kis hidegrázás is hébe-hóba de ezt már lassan megszokom, ismerem a nyári maratonról. Nem tudom, hogy napszúrás vagy dehidratáció vagy fáradság vagy mifene de nem volt vészes, inkább csak mint kuriózum említem (egy újszülöttnek minden új).

Amint látszik meg is rogytam kicsit már 15km (wc) után, még toltam neki ahogy tudtam, de a zavaró tényezők miatt nem ment tökéletesen, kicsit ingadoztak a splitek attól függően mennyire kellett szorítanom, vagy mennyire görcsölt a gyomrom. 30 után elég rendesen húztam a belem, egyre jobban, aztán befutottam 3:22:52-vel.

Pár vízhólyagom lett aminek nem örülök. Pont a tegnap este rendeltem felbuzdulásból még 2 pár Saucony Swervet, hát talán az én lábam a hibás, amúgy nem tökéletes cipő (nekem egyik sem az) de teljesen megbarátkoztam vele és eddig nem okozott gondot, de legalább egy darabig lesz cipőm, a jelenlegi állás:

Erre jön még a 2 pár, most nyugodt vagyok. Nem felvágás, meg nem vagyok gazdag csak valami extra projektpénzek jöttek mostanában amiket fasságokra költök, hogy amikor majd nem jön ne tűnjön fel, pont jó lehetőségnek tűnt kis pénzköltésre.

Nem mondom, hogy felhőtlen a boldogságom, de leginkább a gyomros szenvedés része ami zavar mert az tényleg kicsit fájt, egyébként egész kellemes verseny volt. Az alsó rakparton megtett cca 25 km alatt sikerült valamennyi napozást is pótolni, a traktorista típusú barnulásom kontrasztja (trikó, rövidnadrág, zokni vs egyéb részek) szemmel láthatóan erősödött.

Abban a tudatban teszem el a tapasztalatot, hogy máskor maraton előtti nap a jól ismert szabályt (vigyázz kajával) inkább betartom, lehet, hogy a frissítéssel is volt valami inkompatibilitás de a gyomrom egy egész kicsit a reggel is ment szóval magamnak csináltam úgy sejtem. Ha nem vagyok balfasz, a 3:19-et hozom, de még mondjuk egy pisiléssel ami lehetett volna normál üzemben, a 3:20-as A tervet mindenképp.
Kicsit pihenek, minimum 1 hétig szigorúan lassú futás szerintem órát se nézek (trackelni azért kell), aztán keresek egy tavaszi maratont és rajzolok egy tervet addig. Ez így már kezd jó lenni de azt a 3:10-et jó lenne behúzni jövőre.

Időközben kis pihi után Siófok félmaraton Nov 25, most érzem az erőt, ha sikerül visszaállni normál üzemre idejében a sok pizza meg sör után ami most következik, akkor ennek a maratoni időnek a birtokában azt az 1:35-öt jól esne megcsinálni még az idén.

Linkek:
Strava
Garmin
A Strydes power adatra még kíváncsi leszek de nem szinkronizált valamiért.
Ja jó vicc, hiányzik 100m a maratonhoz a trackben. Evvan.

[ Szerkesztve ]

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#29005) mukibuci válasza bencze (#29004) üzenetére


mukibuci
MODERÁTOR

grat mindenkinek

nekem is hasonló élményem volt, csak egy egészen más tempóban. 24-5km-ig semmi gond nem volt, ott kezdett el rosszalkodni a hasam, 27nél félre is ültem hogy ok, ez ennyi volt, 6-7 perc relax után azért csak tovább mentem, ekkor azért már elég sokat belesétálva. utolsó 3-4km-re jött vissza némi erő, ott már nem volt semmi séta. a toi-toi-t én viszont nem kockáztattam meg, inkább szenvedtem összeszoritott fenékkel :D

5:25 lett, ami ahhoz képest, hogy az elmúlt 12 hónapban összesen nem volt még 1000km, illetve örültem ha hetente 1, max 2 futás volt, nem olyan rossz, bár ennél sokkal jobb időt terveztem :U első maratonnak megteszi, innen van hova fejlődni :D

nekem 300 méterrel többet mért a fr235

[ Szerkesztve ]

Nem vagyok hős, egész nap internetezek.

(#29006) parandroid válasza bencze (#29004) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Azért ez egy elég brutális idő így is. Ettől a gyomor-dologtól én is mindig félek, az izgalom belőlem is mindig így ‘jön ki’, de eddig egy verseny előtti hasmenéssel mindig megúsztam... A távot illetően meg én mindig akkor vagyok nyugodt, ha már a verseny közben kitáblázott km-ekhez képest összejön némi előny az órában, ilyenkor lehet azért egy-egy jobban kihúzott kanyarral is játszani. Volt már nekem is, hogy 350 m hiányzott a félmaratonhoz, én gondolkodás nélkül továbbfutottam a cél után. Nyilván lassabban megy a dolog a tömegen keresztül, de így is 1:57:20 lett az a félmaratonom a garmin szerint, míg a hivatalos idő akkor 1:55:30 volt. Ahogy utána beszélgettünk a többiekkel, mindenkinek kevesebb lett a log, mint a hivatalos táv... De futottam én már 19,4-es félmaratont is (utolsó pillanatban nem engedélyeztek útlezárást), és 9,4-es 10k-t (építkezés miatt lezárták a pálya egy részét) is.

Mukibuci: Grat neked is, őszintén szólva én csak titkon dédelgetve merek a maratonra célt kitűzni, és hasonlóképpen azt próbálom tudatosítani magamban, hogy az első alkalommal a részvétel a fontos.

p

[ Szerkesztve ]

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#29007) Chuck Norris


Chuck Norris
senior tag

Úgy érzem pocsékra sikeredett de jobbra nem is számítottam: [link].

A többi futótárs felszerelését szoktam nézegetni általában ami feltűnő volt, láttam többeket is salomon spedcross-ban, egy fickót converseben mondjuk az az igazi tornacipő :)

Ha nagyon akarnék akkor annyit kritizálhatnék a szervezésben, hogy a Rákóczi hídnál kicsit beszűkült a sáv de különben minden rendben volt.

(#29008) mukibuci válasza parandroid (#29006) üzenetére


mukibuci
MODERÁTOR

miközben ültem a rakparton, ott azért sokat gondolkoztam ezen és igazából tényleg fejben dől el. szerencsére sikerült legyőznöm magam és ez sokkal nagyobb és fontosabb eredmény, mint a befutó idő

[ Szerkesztve ]

Nem vagyok hős, egész nap internetezek.

(#29009) werszomjas


werszomjas
őstag

Én is ott poroszkáltam valahol köztetek/mögöttetek, igaz csak stafétában, 4-es váltóban, utolsó előtti szakasz volt az enyém, ~10,5km, de az legalább egyéni csúcs lett, így én boldog vagyok, látva ti miket mentetek, időt nem is írok :D
Váltás után kicsit sétáltam, és lefutottam még a végét a kollégákkal, így összesen ~17 km lett a táv.

Szervezés szerintem jó volt, hangulat is, szurkolóknak, zenekaroknak meg hatalmas respect a bíztatásért.

Arra volt ez jó, hogy meghozta a kedvem és jövőre KELL futnom egy egyéni maratont, az elsőt :)

Gratula aki egyedül végig tolta. :K

üdv

(#29010) norby_42 válasza bencze (#29004) üzenetére


norby_42
aktív tag

Minden tiszteletem a kitartásodért. Görcsölő gyomorral ilyen időt futni... :C
És persze mindenkinek, aki futott. Nekem jövő héttől kezdődik az alapozás, jövőre (megint) maraton a cél.

Eat pasta, run fasta

(#29011) suits válasza inf3rno (#28996) üzenetére


suits
tag

Nem szeretnék se maratont se fél maratont futni csak a vitál kapacitás/állóképessegem javítani valamelyest mert a föld és a béka végbélnyilása között van valamerre jelenleg :) Amúgy milyen kiegeket szoktak használni futáshoz?béta-alanin,l-karniin ilyesmikre gondolok.

(#29012) emiki6 válasza suits (#29011) üzenetére


emiki6
veterán

Szerintem ha hamar kifulladsz, akkor próbáld azt, hogy lassabban futsz. Esetleg olvasd el az Ultimate MMA conditioning könyvet, az jól összeegyeztethetővé tesz a futást az erőemeléssel és eligazít. Van magyarul könyvesboltban vagy angolul virágboltban.

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#29013) inf3rno válasza Vertigo18 (#29002) üzenetére


inf3rno
nagyúr

5k után elengedtem az eredményt, ennyi történt. Nem akartam fejre állni a kiszáradástól. 3x frissítettem (5,7,9), de így is magamba kellett töltenem egy litert a befutó után mire helyrejöttem. Én egyébként elégedett vagyok vele, 5k-ig jobbat hoztam, mint vártam, illetve stabilan 187 körül volt a pulzusom végig, nem szállt el, csak az utolsó 500m-en, amikor megküldtem egy kicsit erősebben. Nem voltak ideálisak a körülmények, 10°C-al melegebb volt, mint kellett volna, illetve hiányzott még két hét a felkészülésből, aminél összefűztem volna 10k-ra a résztávokat egy kicsit jobban. Be volt tervezve egyébként időben, csak a Vibrammal megszaggattam a vádlimat kétszer is, ami miatt kiesett ez az idő. Szerintem 2/3 részt időjárás, 1/3 részt ez a felkészülési hiányosság, ami miatt nem ment. Talán 5 másodpercet számított még a tömeg kerülgetése a pace-ben, néha akadályoztak, de nem volt vészes, széles volt az út, átpréseltem valahogy magam közöttük szinte mindig. Egyébként UB óta, mióta szétment a vénás keringésem pár hónapra (nagyobb részt a kiszáradás és a túlterhelés miatt hasonló 10k körüli távon), sokkal jobban vigyázok, és ha úgy látom, hogy valami nem klappol, akkor inkább elengedem a versenyt. Eddig úgy gondoltam, hogy ez probléma, ez után a verseny után viszont egyre jobban meg vagyok győződve róla, hogy jobb ez így, mintha infúzióra kötöttek volna, mert nem frissítek. Hobbiból futok, és nem tetszene, ha rámenne az egészségem.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#29014) inf3rno válasza bencze (#29004) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Köszi!

Semmi baj, én nem sajnálom, hogy most nem jött össze, lesz még rengeteg versenyem, meg edzésen is bármikor megjavíthatom, ha odáig jutok. Többet ad, ha megpróbálod inkább élvezni a versenyt kicsit és nem veszed véresen komolyan ezeket az időket.

Kajával kapcsolatban, ha adhatok tanácsot, verseny előtt érdemes elmenni nagy dologra, ha tervezed az iso-t meg a gyümölcsöt, mert azok egy kicsit meghajtanak. Az izgalom ilyenkor amúgy is segíteni szokott, ahogy Péter is írja. A banán nekem kimondottan kinyírja a gyomrom hosszú távon, azért kerülöm is mostanában, inkább almát szoktam csak enni frissítőnél. Én ezen a versenyen most csak vizet ittam közben, és előtte meg utána fehér rizst ettem rántott hússal. Iso-t terveztem még be 5k-ra, ha energiával meg borulnék, de az kimaradt, és talán nem is hiányzott annyira. Írta valaki itt régebben (azt hiszem tomcica), hogy a sok rost nem célszerű, most megfogadtam a tanácsát azzal kiegészítve, hogy cukrosat sem ettem vagy ittam, és így megvoltam WC nélkül egész estig, ami baromi jó, mert általában fosok versenyen, mint a disznó. :DDD

Ha 20ks versenyed van, vagy annál hosszabb, akkor mindenképp be kell venni előtte fél-egy órával kalciumot és magnéziumot, illetve 40k-nál esetleg verseny közben még egyet. Érdemes mellette pótolni a D-vitamint is, ha annyit napozol, mint én. Régebben én is görcsöltem néha, bár leginkább úszástól vagy nagyon hosszú bringázásoktól, futástól csak ritkán. Mióta így csinálom, azóta egyáltalán nincs ilyen problémám.

Hidegrázás, hányinger nekem is volt egy kicsi 8k-nál. Dehidratációtól, sóhiánytól, túlmelegedéstől lehet szerintem, iso-val tudsz tenni ellene, de igazán csak verseny után múlik el, ha le tudsz hűlni.

Próbáld ki a Mizuno wave rider-t is, ha keskeny egy kicsit a Saucony és vízhólyagot okoz, akkor szerintem neked is az lehet a cipőd. Az csak elől cseszteti oldalról a nagy lábujjat, ami meg elviselhető.

Gratula neked is, szép ez az idő! :C

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#29015) inf3rno válasza Chuck Norris (#29007) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Gratula! Nem kell elkeseredni, legközelebb jobb lesz.

Buliban hasznos! =]

(#29016) inf3rno válasza suits (#29011) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Szerintem teljesen felesleges ilyen anyagcsere rásegítős kiegészítőket szedni, amíg nem tolod profi szinten. Ízületes dolgokat szoktunk szedni a téli alapozós időszakban, versenyen meg be lehet tolni gélt, ha elfogy a kraft. Nagyjából ennyi. A maradék multivitamin, esetleg fehérje, ha úgy gondolod, hogy szükséged van rá. Persze én lehet, hogy konzervatívan bánok ezekkel, olvass vissza, volt már szó róluk régebben, olyan sokat nem segítenek, mint az, ha rendszeresen futsz, és szokod az ilyen jellegű terhelést.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#29017) tomcica


tomcica
Topikgazda

Gratula mindenkinek,toltodjetek,regeneralodjatok,dolgozzatok fel a versenyt (fejben is).Utana pedig a meglevo allapot/eredmeny alapjan be lehet loni a most kovetkezo alapozast.Hiszen van friss adat az aerob alaprol.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#29018) Vertigo18


Vertigo18
addikt

Én is gratulálok mindenkinek! :C :R

Remélem lesznek videók is, a 35km-esek különösen érdekelnének, had röhöghessek ezúttal én is! ;]

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#29019) beltram


beltram
tag

én is gratulálok mindenkinek, sokan megborultak tegnap, örülök hogy nekem nem kellett futnom. :DDD

pace be with you

(#29020) tomcica válasza suits (#29011) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Neked egy jol elhuzott alapozas kell,akar 2018 nyar vegeig.A max pulzusod 60-65%-val,ha nincs pulzusmeres,akkor a "kenyelmesen tudok kozben beszelgetni" erofeszites szinten ott van.Tav ovatos legyen,ha bele kell setalni,felenel megallni nyujtani az ugy okes is.Ne legyen SEHOL se feszes,mindig fejezd ugy h kellemesen elfaradtal (de ha muszaj lenne meg tudnal futni).A tempoval ne foglalkozz,a gyorsasagi munkaval se.Csak szepen epitsd fel az alapot.Eloszor a rendszeres mozgas-pihenes ciklusait kell felallitani,ha ez heti 3-4 futas/kocogas es kozte pihenes akkor az.
Mivel ez a zsiregeto zona (vagu annak teteje) igy a testsuly beallitashoz jol jon.Ehetsz szenhidratot is,feherjet es zsirt,annyi h ne finomitott legyen a szenhidrat (peksutemeny,feldolgozott elelmiszer,edesseg) hanem rizs,krumpli,teszta,gyumolcs-aszalvany.Vaj,sajtok,oliva olaj,magvak mehetnek.Minoseg legyen elsodleges,mennyiseg pedig annyi amennyinel meg kicsit ehes maradsz,de nem koplalas.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#29021) norby_42 válasza Vertigo18 (#29018) üzenetére


norby_42
aktív tag

Tényleg, megnéztem végre a videóidat, tök jó volt. Kár, hogy a végén már olyan szófukar voltál ;]

Eat pasta, run fasta

(#29022) parandroid válasza inf3rno (#29013) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Kicsit szerintem túldimenzionálod a frissítés hatását 10k-n. Amennyire én utánaolvastam, illetve személyesen tapasztalom is, ilyen távon, és időn max a hidratálás szükséges, de elvileg anélkül is végig lehet tolni. Ami téged megvisel, az inkább az extrém magas pulzus, a 184-es versenyátlag az milyen max pulzust jelenthet nálad? 195? 200? Előbbi esetben ez egy 95%-os teljesítmény, amit szerintem átlagember ilyen távon nem tud büntetlenül tartani, de még 200-as max pulzussal is necces. Amúgy meg kérdezd meg sárkány pajtást, neki milyen fincsi lenne a 180+ BPM 50 percen keresztül. ;]

Szerintem erre a távra és tempóra inkább előre, és utólag frissítéssel lehet készülni, ha meg túlhajtod magad, azon semmilyen köztes frissítés nem segít. Én azt érzem, hogy ha ilyen magas pulzussal tudtad csak a tempót tartani (ráadásul gyakorlatilag az elejétől fogva, tehát nem a távval emelkedett), akkor vagy ez a max, amit most tudsz, vagy egyszerűen valami más miatt szar napod volt, és ennél most nem tudtál többet nyújtani. Hőmérséklet is biztos közrejátszik valamennyire, de a 20 fok körüli érték, és a napsütés az azért nem fél perc km-enként.

Akárhogyan is, mindenképpen le a kalappal, hogy rendesen kihajtottad magad, az látszik, hogy a körülmények közül melyik dolgozott ellened (edzettség, fáradtság, meleg, valami lappangó nyavalya, vagy bármi egyéb), az meg majd kiderül.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#29023) Vertigo18 válasza norby_42 (#29021) üzenetére


Vertigo18
addikt

Köszönöm szépen! :R

Te is bekaphatod! ;]

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#29024) bencze válasza parandroid (#29022) üzenetére


bencze
senior tag

Én egy olyan cikket olvastam ami szerint maratonon ilyen körülmények közt olyan 15 perc befutóidő különbség is lehet (egyeseknek több, másoknak kevesebb). Oké, ez biztosan átlagolt ha egyáltalán megbízható a forrás, meg maraton meg ki tudja mi egyéb számít még, de azért elég soknak tűnik.

http://fellrnr.com/wiki/Impact_of_Heat_on_Marathon_Performance

Persze kicsit scifinek tűnik, sok a szám benne meg minden a csávó igényes dolgokat rak össze, de nem tudom, mennyire hihetők ezek a dolgok. Talán valami nincs benne, hogy milyen edzésmunka kell ahhoz, hogy az embernél tényleg ez jöjjön elő, lehet, hogy max formában kell lenni vagy fene tudja. Kicsit mint az órám vo2max által kitalált versenyidőim, jelenleg 3:07-es maratont mond nekem :)

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#29025) mukibuci válasza Vertigo18 (#29023) üzenetére


mukibuci
MODERÁTOR

egyébként Gerzson 42.5-re mérte a távot és szépen be is tette a vitrinbe, mint leghosszabb táv, valamint leggyorsabb maraton :D

tomcica: mint ügyeletes teremfelügyelő, csinálj egy garmin csoportot :)

Nem vagyok hős, egész nap internetezek.

(#29026) tomcica válasza bencze (#29024) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Mert az ora (legalabbis a Garmin) a 10K idod (es pulzusod?!) alapjan viszonyitja egy algoritmus szerint a tobbi tavot.Egy kozeptavos v felmaratonos tipusu futonak soha nem lesz annyi a maratonja,amennyit elore vetit,mert annyira eros a 10K-ja.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#29027) tomcica válasza mukibuci (#29025) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Ugy erted itt a PH)n csinaljunk egy Garmin futocsoport nevut? Vagy hol?

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#29028) mukibuci válasza tomcica (#29027) üzenetére


mukibuci
MODERÁTOR

garmin connect-ben egy ph futócsoportot

Nem vagyok hős, egész nap internetezek.

(#29029) tomcica válasza mukibuci (#29025) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Nem tudom Vertigot fel szabad-e venni majd oda,mert o mindig valami occo kinai garminokat szerez be (leesett a kamionrol stb.) amelyek nem funkcionalnak tokeletesen...lasd a trofea gyujtrmenyben a "lofaxt se csinaltal kisbaratom,de azt nagyon" sor lathato az 1:35 FM PB helyett.Ezt szokta egy GoLaic Homo 4-es kameraval lefutott linkekkel igazolni,ami okes :P

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#29030) tomcica válasza mukibuci (#29028) üzenetére


tomcica
Topikgazda

na azt majd otthon mert epp nagyok aktivan dolgozom ;) itt meg csak a mobilon tudok netezni,gep nincs.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#29031) parandroid válasza mukibuci (#29025) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Tessék, itt van egy: [link]. Nem tettem teljesen nyitottá, elvileg approval kell a csatlakozáshoz, de igyekszem figyelni, és mielőbb bevenni mindenkit. Illetve ha gondoljátok, automatikussá is tehetjük a csatlakozást. Ehh, átraktam egyelőre 'join instantly'-ra, ha sok lesz a potyázó, majd átállítjuk. Valamint, ha lehet ilyet, át is adom szívesen az adminisztratív jogot bárkinek, aki kompetensebb a témában.

p

[ Szerkesztve ]

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#29032) mukibuci válasza tomcica (#29029) üzenetére


mukibuci
MODERÁTOR

[link] - használtam a keresőt, tegnap óta él a ph garmin csoport :D

Nem vagyok hős, egész nap internetezek.

(#29033) tomcica válasza parandroid (#29031) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Jo lesz ez.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#29034) parandroid válasza mukibuci (#29032) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Az valami szerveridő lesz, én 5 perce csináltam... :DDD

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#29035) norby_42 válasza parandroid (#29031) üzenetére


norby_42
aktív tag

Én nem tudtam a linkkel belépni, mi a neve? Megkeresem úgy.

[ Szerkesztve ]

Eat pasta, run fasta

(#29036) Vertigo18 válasza tomcica (#29029) üzenetére


Vertigo18
addikt

Szerencsére tényleg automatikus a csatlakozás, mert ha rajtad múlna, akkor valóban sorba kellene állnom , vagy le kellene cserélnem a homokódámat egy normálisabbra... :B

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#29037) parandroid válasza norby_42 (#29035) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Prohardver. De eggyel később is ott a link, nekem mind a kettő a csoport feedjét hozza be. Persze én már benne vagyok, szóval nekem join gomb sincs, de még Vertigonak is sikerült, pedig ő homokórával fut, szóval nagyon nem lehet bonyolult. ;] :P :DDD

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#29038) norby_42 válasza parandroid (#29037) üzenetére


norby_42
aktív tag

Cipész cipője, eh...

A név alapján megtaláltam, köszi.

Eat pasta, run fasta

(#29039) bandus


bandus
veterán

látom jó sok post született, mindjárt végig is olvasom őket :)

sajnos a kitűzött 1:45-ös célt nem sikerült elérnem, 1:47:03-at mértem 21,16 km-en, így az eddigi 1:50:28-ról 1:46:42-re módosult a pb, aminek azért nagyon örülök :)

ami probléma lehetett szerintem: húzós hetem volt, volt olyan nap, hogy este 10 után jöttem el az irodából, meg este 8-kor ettem először, ez nem tett jót nyilvánvalóan, és aludnom sem sikerült annyit amennyit szerettem volna. úgy vettem észre, hogy nekem kell 3 teljes nap pihenő verseny előtt, msot csak kettő jött össze, talán emiatt is fáradtabbak voltak a lábaim. és erre jött még rá a baromi meleg idő. 13 km-ig jó voltam, bár az első ütköző már akkor jött egy hosszabb lejtő formájában át a szabadság hídon, azt megéreztem. 14-16 között nagyon szenvedtem, ott eléggé fájt minden, és erre jött rá a nyugati téri felüljáró, ahol lefőtt a kávé, utána már egy 5:32-es kili is becsúszott, és versenyen először a westendes frissítőpontnál elég hosszan bele is sétáltam. az utolsó 4 km-en néha-néha még erőre kaptam néhány száz méter erejéig, aztán lassítanom kellett. az utolsó másfél km-en pedig 2-3 alkalommal is belesétáltam egy-egy rövid időre, annyira szúrt az oldalam, de valószínűleg itt már fejben is gyenge voltam és mivel láttam, hogy elúszik a célidő kicsit el is ment a kedvem. szóval rövid ideig csalódott voltam, de aztán végülis mégiscsak új bp-t futottam, aminek örülök :) [link]

most két opció van:
1. hagyni a fenébe a szezont és nekiugrani már most az alapozásnak
2. még egy 5-6 hetet kitolni és nov 25-én siófokon megfutni azt a rohadt 1:45-öt, akkor már csak nem lesz 25 fok :) ti mit gondoltok? utána viszont a dec-jan-feb időszak maradna csak klasszik alapozásra, az nem tudom, hogy elegendő lenne-e :F

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#29040) Vertigo18 válasza parandroid (#29037) üzenetére


Vertigo18
addikt

Éééés pumpás vérnyomásmérővel... tegyük hozzá! ;)

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#29041) bandus válasza inf3rno (#28997) üzenetére


bandus
veterán

a létszám, akinek a futást biztosítani tudják mindenképp betelik szerintem, mindegy, hogy milyen arányban osztoznak rajta a különböző létszámú csapatok. pont az lenne az anyagi érdek, hogy legyen több kis csapat és kevesebb nagy, mivel a kis csapatoknál a /fő nevezési díj magasabb. de nagy csapatban meg nagyobb buli :)

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#29042) tomcica válasza bandus (#29039) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Az az 1:46 annyira kozel van az 1:45-hoz h csak a kerek szam vegett kar lenne eroltetni az iden.En rakeszulnek egy jovo evi 1:39:XX idore,annyit megerne egy emberes alapra szant plussz ido.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#29043) parandroid válasza bandus (#29039) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

+1 az alapozásra. Fiatal vagy még, sok éved van, hogy egyre jobban összeérjen a dolog, szerintem ne akarj kiégni, ne legyél türelmetlen. Sokkal frusztrálóbb ilyen rövid felkészülési időkön stresszelni, mint inkább elengedni, csinálni egy jó alapozást, és jövőre annál nagyobbat javulsz. Persze mindenki másképp fogja fel. Amúgy pedig nem szemrehányásként, csak amúgy objektíve ahogy néztem a beszámolóidat az elmúlt időszakban, túlzásba nem vitted a futóedzéseket - legalábbis mennyiségben -, ahhoz képest pedig azért ez nagyon szép eredmény.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#29044) inf3rno válasza parandroid (#29022) üzenetére


inf3rno
nagyúr

200 körül van, és 175 felett hajlamos vagyok a túlmelegedésre, ha nincs elég hideg. Onnantól meg hidratálni kell, vagy jönnek az eü problémák. Ittam előtte is rendesen, de 7k-nál már így is locsolni kellett magam. Olyan 10-12°C lett volna az ideális nekem, nem 20-23°C ami időkép szerint volt. Talán novemberben még belefér még egy próbálkozás itthon, meglátom. Még az is lehet, hogy elugrok futópályára körözni, bár azt rohadtul utálom, mert féloldalasan terheli a lábam, meg vagy ezer kör lenne. Egyébként nyugodtan számolhatsz 187-188 körüli pulzussal, az átlag csak az indulás meg a frissítők miatt lett 184. ;] Ez a max előtti fokozat teteje nálam, és talán olyan 4:00-ig tudok ezzel menni. Felette már ritmus váltás kell, és 190 fölé megyek pulzusban, pace-ben meg 2:50-3:50 ami tartható távtól függően, de max 2km-ig. A 3km-t azért akarom megpróbálni, kíváncsi vagyok, hogy be tudok e menni 4:00 alá azon a távon.

Buliban hasznos! =]

(#29045) inf3rno válasza bandus (#29039) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Gratula! Szerintem nyugodtan fusd meg a novemberit is. Veszíteni nem hiszem, hogy vesztesz vele bármit, a hidegebb idő miatt meg alacsonyabb pulzusról fogsz indulni, és tehetsz egy nagyon picit a sebességre is.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#29046) Danika256 válasza bandus (#29039) üzenetére


Danika256
aktív tag

Gratulálok mindenkinek akik tegnap versenyeztek!
Bandus azért a te posztodra írok, mert látom tényleg egy cipőben járunk ;) Jól érzem, hogy te is inkább elengedted fejben a versenyen az idei célt? ;] :B Hát sajnálom, mert ahogy nézem meg lett volna simán, a pulzusban is benne volt! Az én véleményem is az, hogy most már idénre hagyni kell a fenébe a félmaratont, esetleg valami 10-est be lehet vállalni még idén, hogy legyen valami plusz motíváció. Elkezdhetsz alapozni is, ha rá tudod venni magad. :DD Most már inkább a jövő évi 1:39, 1:38 as célidő kell lebegjen a szemünk előtt! Ami nem lesz könnyű feladat, mert ahhoz lazán kell menjen egy 4:30-as 10-es.. Döntsed el mi a neked legjobb, de alapozni sem csak fixen télen lehet.

[ Szerkesztve ]

(#29047) Pttypang


Pttypang
veterán

Tegnap kimentem kipróbálni a cipőt, 7,4 km-en 6:20-as átlag idővel elkocogtam békésen a közeli letaposott salakpályán.
A kérdésem a levezetéshez lenne, mivel eléggé megéreztem ma reggel úszáson a lábamat, valamilyen nyújtási gyakorlatot kellene, vagy sétáljak a végén 1-2 km-t levezetésként, vagy mint a biciklizésnél, ez normális és majd megszokom?

köszönöm. :R

Everybody lies.

(#29048) Danika256 válasza Pttypang (#29047) üzenetére


Danika256
aktív tag

Én a sétát ajánlom, legalább annyit ér mint a nyújtás! De persze legyen nyújtás is, csak ha sétáltál akkor az lehet kevesebb! Minden féle van, neten rá tudsz keresni. Vádli, comb, farizom stb..

(#29049) emiki6


emiki6
veterán

Az mi már, hogy a FlowSync alkalmazás csak és kizárólag a samsungos kábelemmel ismeri fel az M400-at? :F A gyárival ménem?

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#29050) tomcica válasza emiki6 (#29049) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Na az M400 USB es kabel dolgokrol oldalakat tudnek megtolteni...usb csati zerges csere utan vegul Garmin FR230 lett belole :F

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.