Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6001) raggg válasza kuntics (#5999) üzenetére


raggg
senior tag

Elég sokáig oké a rövidnadrág szerintem. Csak ha lehet meleg helyre érkezz. Ha meg nagyon gáz a feszülős futónadrág akkor még vegyél rá egy rövidnadrágot.

ragklaatPS

(#6002) tomcica válasza brownus (#5988) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Az Inov8 cipok jo hirben allnak,altalaban a minimalista iranyzatot kepviselik,regebben terep (trail) modellek voltak csak,az utobbi evekben viszont komoly kinalat van az aszfaltos modellekbol is.
Rosszul nem jarsz veluk az biztos.

A labfej elso reszen torteno futas viszont vadli feszultseget fog okozni egy 4mm vagy kisebb talpmagassagu cipoben is,egesz addig amig megfeleloen be nem erosodik hozza a vadlid.En futok igy 4mm-es Saucony Kinvaraban is,de akar a 10-12mm-es DS Trainerben egyarant.Sot mezitlab is.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#6003) tomcica válasza Perillustris (#5998) üzenetére


tomcica
Topikgazda

S-es...van modell amelyben akar XS is johetne (csak ferfiben nincs)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#6004) szki válasza kuntics (#5999) üzenetére


szki
őstag

A futástól, és rendszeres sporttól a keringésed sokkal jobb lesz. Nem fogsz fázni, nem hűlnek át a végtagjaid.
Futáskor a hőérzet megváltozik. 10-15 C fokkal melegebbnek érezzük a környezeti hőmérsékletet. Én például 10 C fokban gondolkozok el, hogy rövid helyett hosszú ruhát vegyek-e fel. 0 C fokban is elég egyetlen réteg hosszú ruházat. De szoktam futni -10 C fokban, szélben is. Télen a testszőrzet, és a testzsír is előnyös :) Persze nem mindegy, hogy 10 percet, vagy 100 percet futunk-e. Hosszabb futásnál jobban kimelegszik a test nyilván.
Számomra a testre feszülős ruha kényelmes, és az izzadtságot is jól elvezeti.
Egy érdekesség, hogy futáskor a test legmelegebb része a fejtető. Szóval télen jól jöhet a vékony sapka.

[ Szerkesztve ]

(#6005) F34R válasza szki (#6004) üzenetére


F34R
nagyúr

Ha mar idojaras, most jol betett a mai napi futasnak az eso.. ki szokott ilyen idoben futni ?

(#6006) TheMarci válasza F34R (#6005) üzenetére


TheMarci
addikt

Jelen. :) Ősztől nyárig minden nap futunk, nem volt még olyan idő, hogy elmaradt volna az edzés. Eső sem rossz, az első pár perc nem olyan jó, utána meg már jobb is, mint sok más (pl. a meleg, vagy a havas eső).

Do You Dream?

(#6007) cekkk válasza F34R (#6005) üzenetére


cekkk
veterán

Hobbi sportoló nem nagyon szerintem. Itt is szakad pedig már úgy mentem volna :DDD

(#6008) F34R válasza cekkk (#6007) üzenetére


F34R
nagyúr

En is csak hobbi futo vagyok, a mai nap az kimarad , de holnapit nem hagyhatom ki. Annak ellenere hogy nem vagyok annyira sportos alkat egyre jobban szeretek es akarok is.

(#6009) cekkk válasza F34R (#6008) üzenetére


cekkk
veterán

Én is akarok, de esőben nem akarok futni. Van akinek jól esik ezek szerint nekem nem :D Legalább is ahogy most kint esik abba tuti nem, szemerkélő még elmegy, de ez már nekem sok :D

(#6010) tomcica válasza F34R (#6005) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Nagyon jo kis 15km-t mentunk ma esoben,mivel konnyu nap igy nem feszitve,na jo 2 csoffadt km-t azert beletettunk ferazobbat 1500m 4perces/km kornyekere,egy picit ala azon elvezkedtunk es utolso 500-at felkaptam 1.32-re hogy erezzem elek is ;)

Nem zavart az eso,meg a para sem.Nagyon kellemes volt a sok nyari dehidratalo edzes utan.Ja felmeztelen mentunk mert nincs hideg,a felsot letettuk szaraz helyre es kesobb vettuk csak fel.

[ Szerkesztve ]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#6011) szki válasza F34R (#6005) üzenetére


szki
őstag

Esőben nem indulok el futni. Ha menet közben kap el, akkor végigcsinálom már a futást, és bicajozást is :) Én jobban szeretek téli fagyban futni, mint nyáron. Nagy testtömegű vagyok, és így nyáron 5 km után már túlhevülök, és nem esik jól hosszút futnom. Fagyban terepen, vagy akár hóesésben nagyon bírom a 2 órás a futást is.

(#6012) Alg


Alg
veterán

Én meg még nem tudom, de úgy készülök hogy maradok kint és nem megyek be :) Szakadó esőben én sem indulnék el, de ha útközben, már bemelegedve kap el, akkor nem zavar.

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#6013) Revolit


Revolit
senior tag

Na témaváltó kérdés :P
Sose voltak túl jók a térdeim, meg pl esőben ha megázik hosszú nadrág és vizesen a térdemre tapad (farmerrel szokott megesni), akkor elkezd fájni hajlításnál, olyan, mintha "kifolyt" volna a folyadék az ízületek közül, és nincs megfelelő "kenés" (bocs a fogalmakért, inkább műszaki beállítottságú vagyok mint biológus :D ), még nyikorogni is hallom/érzem.

Most meg újra elkezdtem futni, 8km-t futottam utóbbi 2 alkalommal, de mindkétszer megfájdult picit a térdem edzés végére. Lehet új cipőt is kéne már venni, fogok is, de nincs valami ajánlott ízület védő, mint pl a proenzi3? Régen síelés utáni térdsérülésre ezt szedtem, el is múlt, jó kérdés, hogy emiatt vagy amúgy is elmúlt volna.

szerk.: meg decathlonba vannak ilyen ütéscsillapító betétek, azok mennyire ajánlottak? Zselés meg miegymás...

[ Szerkesztve ]

(#6014) F34R válasza tomcica (#6010) üzenetére


F34R
nagyúr

Az szep nem is vartam mast toled :DDD

(#6015) tomcica válasza Revolit (#6013) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Oskoles vagy barnakoles kell neked,az jo megoldas,igaz lassan toltodik be,ilyen esetben napi 20gr. ugy a'la nature befele es vizet ra (nem szabad hokezelni).A noverem arulja epp,mert a termelo ismerosunk 1500ft/kg az jo sokaig eleg.Csak mi ugye delvideken vagyunk a hataron tul.Feletek foleg nagyobb varosban lehet szemtelenebbul arazzak,de azert nem hiszem hogy 2500ft felett lenne kiloja,annyit meg meger.UGye 20gr-al az 50napra eleg szuk ket honap.

[link]

Ez mellett MSM es glukozamin ami jo kombo,a MSM felenk tul van arazva,kint a nemeteknel 1kg sima por formajaban 14 euro volt,hazhoz szallitva 22,abbol napi 2000mg az adag.

[ Szerkesztve ]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#6016) kuntics válasza szki (#6004) üzenetére


kuntics
aktív tag

köszi mindenkinek a választ,most értem haza a futásból.Szerencsére ide Nagykanizsára megjött a jó idő és mehettem rövidnadrágban is futni.Volt aki póló nélkül futott,mondjuk volt vagy 23 fok itt.Akkor valószinüleg beszerzek én is ilyen futónadrágot elöbb-utóbb.

(#6017) Revolit válasza tomcica (#6015) üzenetére


Revolit
senior tag

Köszi a tanácsot, ki fogom próbálni.

(#6018) szki válasza kuntics (#6016) üzenetére


szki
őstag

Én is Zalában élek jelenleg :)
Ha már Nk., akkor október 20.-án Kanizsai Futófesztivál. 10, 21, és 50 km-en is lehet versenyezni. Jó buli. Gyere el! Tavaly 2x25 km-es váltót futottam egy remek futóval párban.
Amúgy Nk.-án aktív a futóélet. Keresd fel a futóklubot, ahol hasznos tanácsokat, és társaságot is találhatsz majd!

(#6019) kuntics válasza szki (#6018) üzenetére


kuntics
aktív tag

maximum nézőként leszek jelen,10 km-t sem próbáltam még futni. A futóklubnak meg majd utána érdeklődök ismerősnél,de elvileg abból több is van.

(#6020) Apollo17hu


Apollo17hu
őstag

Kicsit eltér a témától, de cipőkérdés: betonon szoktam focizni, az 5-6 ezer forintos decathlonos (terem)focicipők nagyon hamar elkopnak. Az utóbbi időkben az utcán használt (de már nagyon leharcolt) teniszcipőmben fociztam, és sokkal kényelmesebb volt, szinte nem is kopott a talpa.

Ár/érték arányban úgy saccolom, hogy akár 10 ezer környékén is megérné teniszcipőt vennem. Ilyen olcsón szerintetek lehet valahol masszív teniszcipőt venni?

Szombaton tervezem, hogy körbenézek a nagyobb pesti üzletekben, de neten sajnos az alsó határ 12 ezer körül volt.

(#6021) raggg válasza Apollo17hu (#6020) üzenetére


raggg
senior tag

Mi futunk. :DDD

ragklaatPS

(#6022) Apollo17hu válasza raggg (#6021) üzenetére


Apollo17hu
őstag

Azt nem mondtam, hogy nem futok. :P
De úgy láttam, ebben a témában van a legnagyobb tapasztalat (sport)cipőket tekintve, ezért is próbálkoztam be.

(#6023) Dark Archon válasza Apollo17hu (#6020) üzenetére


Dark Archon
addikt

Attól függ, hanyas lábad van, mert pont van egy eladó teniszcipőm :)) A jobb teniszcipők újonnan 20k körül vannak amúgy.

Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Cube Nature EXC | Canyon Endurace 7 | BF4: DarkArchonHUN

(#6024) Grass válasza Apollo17hu (#6020) üzenetére


Grass
aktív tag

Én anno a piacon vettem wink teremfoci cipőket, azok olcsóbb, masszívabb darabok voltak. Egyszer vettem márkás terem cipőt 11 ezerért egy plázában de annyira lágy volt a talpa hogy 2-3 hónap alatt kilukadt. Szerintem érdemes kimenni a piacra és ott körülnézni.

"Ne vedd készpénznek mások gondolatait" - Good Will Hunting

(#6025) Alg válasza Grass (#6024) üzenetére


Alg
veterán

A betont focicipő nem fogja bírni... esetleg lehet próbálkozni salak/műfüves cipőkkel (turf, TF), azok kicsit ellenállóbbak, de az is el fog kopni egy idő után.

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#6026) Apollo17hu válasza Grass (#6024) üzenetére


Apollo17hu
őstag

A Winkek megvoltak nekem is (3-4 ezer forintért), de az utóbbi években hajlandó voltam egy ezressel többet fizetni, mert a Wink kialakítása nem az igazi, és nagyon hamar beleizzad a lábam. Amúgy ugyanaddig bírták (2-3 hónap, nyáron az intenzívebb használat miatt 5-6 hét), tehát Alg nem mond hülyeséget.

Dark Archon: Kicsi... :(

(#6027) Grass válasza Apollo17hu (#6026) üzenetére


Grass
aktív tag

Én régen vettem, anno elég jól bírták pedig én is betonon toltam.
A salakcipő a talp kialakítása miatt szerintem alkalmatlan betonra, lényegében csúszkálni fogsz.

"Ne vedd készpénznek mások gondolatait" - Good Will Hunting

(#6028) Revolit válasza tomcica (#6015) üzenetére


Revolit
senior tag

Elég durva ára van, minden bio boltban (csak ott találtam) ilyen 2000-2200 fél kiló. Amúgy jó a "barnaköles-liszt" is?
Gondolom a köles golyók nem jók ilyen szempontból :) Amúgy azt szoktam enni, szeretem, eléggé rá tudok kattani.

(#6029) Apollo17hu válasza Grass (#6027) üzenetére


Apollo17hu
őstag

Igen, hernyótalpút egyszer próblátam, nagyon veszélyes volt...

(#6030) tomcica válasza Revolit (#6028) üzenetére


tomcica
Topikgazda

teljes kiorlesu orolt barnakoles kell,elmeletileg a teljes kiorlesu liszt az ennek megfelel...szoval jo

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#6031) Aristeus


Aristeus
tag

Learning the skill of barefoot running

Ameddig ellátsz, addig el is tudsz futni.

(#6032) exlepra válasza Aristeus (#6031) üzenetére


exlepra
tag

Érdekes, de akkor chirunning féle enyhe előredőlés meg hülyeség?

(#6033) tomcica válasza exlepra (#6032) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Nalam az iram gyorsasaga befolyasolja,hogy viszonylag merolegesen all a felso testem vagy egy pici elore dol.
A lab elso felen tortenik mondjuk egy 60mp-s 400m es egy 3.30-as 1000m is,de se a lepeshossz,se a test dolesszoge nem ugyanaz.(max a lepesfrekvencia az ami hasonlo)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#6034) Revolit


Revolit
senior tag

Nemrég még én kérdeztem, hogy milyen Okostelefonos track progi ajánlott, most leírnám a tapasztalataimat :) Hátha segít valakinek a döntésben...

Sokat keresgéltem neten, véleményeket, fórumokat olvasgattam, végül ezekre szűkítettem:

-Endomondo
-Runtastick
-Runkeeper
-Strava
-Sportstracker

(Nike+ is gondolkoztam, végül az kimaradt)

Endo: Igen funkciódús, külön tetszik, hogy automatikusan méri coopert, 5km meg hasonló "ismertebb" időket. GPS-e nekem ennél volt a legpontosabb. Fizetős verziója igen hasznos, lehet workoutot definiálni magadnak, és van itt is voice feedback, aminek a hangja (az ingyenes) siralmas, érthetetlen (mert felolvasó progi igazából). Továbbá ennek van leginkább pénz szaga (vedd meg pro verziót, fizess elő premiumra, fizess külön jó minőségű hangokért... pff)

Runtastick: Szép és jó, de van egy hátránya számomra: eléggé pontatlan volt GPS útvonalkövetés :( Nem mért kevesebbet ahogy néztem, de igen érdekesen "kerekítette" futópályát, meg mikor erdőben futottam, nem igazán sikerült 2x ugyanoda belőnie útvonalat (endonak ez elég jól ment). De nem egy rossz progi amúgy, kevesebb mérést kínál mint Endo. Pro verzió itt is fizetős progiból :(

Runkeeper: nagy reményeket tápláltam iránta: nincs fizetős pro verzió, ingyenes az egész (persze premium account itt is van), van egy rahedli előre megírt workout, pl maratonra felkészítő amatőröknek. Voice feedbeck igen szépen costumizálható (avarage, current és last lap idejét is tudja, előző kettő currentet nem. nem olyan fontos, de na...) Aztán pont ma próbáltam ki... hát katasztófa!!! Eleve lakás előtt elindítottam és nem talált GPS jelet, még a futópályánál sem... előző kettő már a lakás előtt megtalálta. Ott újraindítottam, akkor meglett. Írta is, hogy Excelent. Elindulok, még végig se értem 300m-es pályán, már mondja első 500 méter eredményét... valami egy perc akármennyi pace-el, mondom okééé :D Na megyek tovább, de harmadiknál meguntam, lekapcsoltam 1.66km-nél (futottam 2 körnél picivel többet, azaz kb 700m-ert), mondom lehet borús idő miatt, elindítottam endo-t, és tökéletesen mérte, még mikor erdőbe kimentem akkor is. Biztos hogy egyedi eset, meg ritkán fordul elő, mert sokan használják, szóval ennyire nem lehet pontatlan, de rögtön elsőre ezt játssza? Sajnos leszerepelt nálam... ezentúl én sose bíznék már benne :( Ha az útvonalkövetés jól működött volna, könnyen lehet, hogy ez lett volna a befutó...

Strava: nagyon funkciószegény, egyetlen egy nagyon nagy plusz neki, az a szegmensek, király! De aztán néztem, ahhoz, hogy élőben mondja szegmens időket, premium előfizetés kell... na jól van mondom, akkor mindegy... utólag annyira nem érdekes, akkor már nem tudok gyorsítani tempómon :) Amúgy szerintem ez készült inkább a profibb/komolyabban futóknak, szóval lényegre törő, sallang mentes.

Sportstracker: Weboldal leszerepelt nálam, baromi lassú volt, állandóan befagyott mikor workoutot akartam böngészni/elemezgetni... hagytam is, ráadásul csak az fogott meg benne, hogy térképen látom hogy környékemen ki mit futott. Ez jópofa volt.

Szóval a befutó azt hiszem endo lesz, csak ne lenne ennyire pénzéhes... de ez van. Runkeeper szerintem nyert volna nálam, csak az a fránya GPS... ejj, lehet majd adok neki még egy esélyt, de hát első benyomásnak ez így nagyon gáz...

[ Szerkesztve ]

(#6035) Alg


Alg
veterán

Nah 2 hét pihentetés után úgy gondoltam megnézem mennyire bírja a bokám - érdekes mert ha rápihenek és utána terhelem (pl reggel felkelésnél, vagy irodában gép elől felállásnál) akkor 1-2-3 lépés erejéig fáj, aztán elmúlik. Figyeltem rá, ha jelez abbahagyom. Nem jelzett, végigmentem a 8+kicsi km-t amolyan fartlek-szerűen.

Nem tudom mi lehet...

Viszont lehet nem ártott volna ebéd (11:30) óta enni valamit a 10 szem szőlőn kívül, mert nagyon elfogyott az erő a végére, és még a sebesség is lassabb volt mint gondoltam (6:05-ös átlag...)

Na de most be-zabpelyheztem :D

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#6036) szki válasza Revolit (#6034) üzenetére


szki
őstag

Az egyes telefonon futó alkalmazások megbízhatóságát, működését befolyásolja, milyen a telefon, és az operációs rendszere. A Endo pro verzió gyakran akciós, és csak pár Forint. Most az hiszem 5 USD listaáron. Én a Pro-t megvettem már 2 éve 900 Ft körül, de Prémiumra nem fizettem elő. Jól konfigurálható a voice feedback itt is már. Sokan használjuk az Endot, de nem is a telefonon futó alkalmazás miatt, hanem a közösségi része miatt. És a Web-es felülete is nagyon jó. Kétségtelen, hogy pénzt kér bizonyos pluszokért, de cserébe rendesen fejlesztik az alkalmazást még a free verzióban is.

(#6019) kuntics : Van 2 hónapod, hogy tudj majd 10 km-t futni egy huzamban :)

Más: mai adag 10 km lazán, és jól esően!

[ Szerkesztve ]

(#6037) boygabi_


boygabi_
aktív tag

Lehet mostanában túl sokat edzek. A körmeim kezdenek kikészülni a lábamon. Az első félmaratonomon jött elő a probléma. A nagylábujjam melletti lábujjon mindkettőn bevérzés volt. Akkor idővel elmúlt asszem le is esett vagy nőtt a körmöm. Április óta nem találkoztam a problémával. Most viszont egy 24 km-es etap után megint alá kellett szúrjak a bal és jobb körmeimnek annyira fájt, hogy feszítette a véres cucc. Most hétfőn pihi volt ma kb 10 km után egy újabb körmöm jelzett. Ti ilyenkor mit szoktatok csinálni? Vegyek vissza a távokból vagy hagyjak is ki edzéseket? A Nike már elég közel van és jó formában érzem magam de ez a dolog most aggaszt.

(#6038) Alg válasza boygabi_ (#6037) üzenetére


Alg
veterán

Nem kicsi a cipőd véletlenül?

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#6039) boygabi_ válasza Alg (#6038) üzenetére


boygabi_
aktív tag

Nem kicsi. Ügyeltem rá vásárláskor, hogy nagyobb cipőt vegyek. Mondjuk bejátszhat, hogy egész nap bicajozok és gyalogolok a munkahelyem miatt és estére amikor edzek akkor már nagyobb a lábam mint reggel. Szóval ez eddig nem volt gond. Most jött elő. :((

(#6040) gombi01 válasza boygabi_ (#6037) üzenetére


gombi01
tag

(#6037) boygabi_:
Nah az durva lehet!
Szerencsére én még sosem jártam így, 43-as lábra minimum 44-es vagy 44.5-es cipőt veszek fel futáshoz.

"Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali

(#6041) concret_hp válasza brownus (#5996) üzenetére


concret_hp
addikt

nem küldted őket :( :O

vagy fullba vagy sehogy :D

(#6042) deicide válasza boygabi_ (#6037) üzenetére


deicide
veterán

Az áprilisi 666km gyaloglást nekem is 3 lábujjkörmöm bánta, le is pottyantak szépen, én elfogadtam, hogy ez ezzel jár... :)

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#6043) brownus válasza concret_hp (#6041) üzenetére


brownus
veterán

ooo, basszus, sry!! elfelejtettem, szólj rám nyugodtan este!

ez meg jó áron van: CRANE
Női vagy férfi őszi futópóló
du be is nézek egy ilyenért

(#6044) tomcica válasza boygabi_ (#6037) üzenetére


tomcica
Topikgazda

akinek meg van a laban korom az nem is futo :P

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#6045) szki válasza Aristeus (#6031) üzenetére


szki
őstag

Megnéztem a videót, meg a Chi Runningot is. Ki kell próbálni mindent :) Ez a Chi Running videó hosszú, de nagyon hasznos. Az biztos, hogy futáskor a lényeg a test mögött történik, és nem előtte.
Én 2 éve futok rendszeresen. Sokat csiszolgattam a futótechnikámat, de még közel se tökéletes, ezért jól jön minden tipp. A helyes technika nagyon fontos a sérülések elkerülése érdekében!

Köröm: nekem a nagylábujjam körme sérült tavasszal egy 16 km-es terepversenyen. A terep teli volt emelkedővel, és a cipőm is átázott. Nem probléma egy köröm elvesztése :) Amúgy az okosok azt javasolják, hogy ragtapasszal le kell ragasztani, vagy síkosítóval bekenni a lábujjak végét. Kicsi cipő is lehet az oka a problémának. De ugye terepen lefelé előrecsúszik a láb a cipőben, és az okozhat problémát a körmöknek.

(#6046) brownus válasza tomcica (#6044) üzenetére


brownus
veterán

akinek meg az ujjain van köröm, az meg nem falmászó :D

(#6047) Aristeus válasza szki (#6045) üzenetére


Aristeus
tag

Igen, a helyes technika nagyon fontos. Próbálom fejleszteni én is, (van mit tanulni bőven), szóval van már egy gyakorlatsorom, (lásd linkelt video, meg ezelőtt tomcica linkelt videója) amit minden este meló után elvégzek, valamint minden futás előtt is, hogy rögződjön a helyes technika. Plusz elkezdtem az erősítő gyakorlatokat is.

Valamint elég nagy életmód váltáson esünk most át az egész családdal, (augusztus első hetében kezdtük) erről 1-2 hónap múlva majd beszámolok, hogy hova vezet/vezetett ez futóteljesítményben és a kilogrammok terén.

Ameddig ellátsz, addig el is tudsz futni.

(#6048) tomcica válasza Aristeus (#6047) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Akarhogy is nezem meg a vegen lesz beloled valami :P

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#6049) Aristeus válasza tomcica (#6048) üzenetére


Aristeus
tag

@tomcica: Köszönöm! Igyekszem! :)

+1 cikk a futótechnikához, gyakorlatokhoz: link
Más: Ilyen pulzusmérő órát használ-e valaki, esetleg tud-e valaki alternatívát?

[ Szerkesztve ]

Ameddig ellátsz, addig el is tudsz futni.

(#6050) szki válasza Aristeus (#6047) üzenetére


szki
őstag

Atyaég! Képzelem micsoda sportos család lesz ebből! :R Hajrá!
Látom Endon vezeted a testsúlyod változását is szorgalmasan :) Ne mondd, hogy felesleges kilóid vannak! Úgyis átalakítod majd a testzsírt izommá.

Én most picit túlléptem a 86-88 kg-os versenysúlyom (183 centi vagyok). Így pár napja 92 kilósan, rákészülés nélkül futottam 44 perces 10 km-t. Nekem jó, hogy ilyen tömeggel is tudok gyorsan, és sérülésmentesen futni. Mondjuk hosszú futásnál érzem a tömeg hátrányát. De messze még a félmaratoni versenyszezon :)
Én a Nike-on nem futok jövő hétvégén. Nincs is most kedvem félmaratont futni versenytempóban.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.