Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#83001) tomcica válasza LanyUs (#82998) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Mi hetkoznap delutan 15:00 kor edzunk egesz nyaron,haaat siman +7-10utes egy combos tempo :K
seperc alatt 180-on vagy es konnyen fel lehet pakolni 190-re is (nekem). Nagyon oda kell figyelnem egesz majus vege ota.
Igen mindenkit erint,akik velem edzenek mind komoly "melegturo" kepesseget epitenek ki. Ez lehet bizonyos versenyeken elony,de azert nem igy fogjak a PB-t letolni,nem egy nyari versenyen :N
Majd szeptember vegen vagy oktoberben.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#83002) Studi


Studi
addikt

Ha már versenyek: érdemes kilátogatni a Margitszigetre, nem kevés atléta "kocog" most ott. Huszonéves 10/10-es nőket lehet látni mindenfele aligruhában, mosolygósan. :Y Szerintem ez is +5 volt a pulzusomon. :DDD

(#83003) tomcica válasza Studi (#83002) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Kepeket kerunk :P

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#83004) parandroid válasza tomcica (#82999) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Lesz az 1-2 ezer is. Minden sportban így van ez a tornától a fociig. Mondjuk ha az utóbbihoz hülye vagy, még mindig lehetsz miniszterelnök, aztán abba pofázol bele, amihez kedved van. ;]

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#83005) ballazol


ballazol
senior tag

és akkor a hétre az utolsó (tegnap esti):

"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung

(#83006) xy.zsolt válasza ballazol (#83005) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Én ma csak ettem és egy métert sem mozogtam....az utcán sem voltam. Eddig fél tepsi almáspite, nagytányér vadas, stb ment le. :DDD Futás holnaptól, de lassan.

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#83007) norby_42


norby_42
aktív tag

Gyenge kettes a nyomorék-lottón: fejmagasságból a lábujjamra esett egy fém termosz. Most lila és dagadt, bicegni tudok, de holnap megpróbálok futni:W

Eat pasta, run fasta

(#83008) ladybug válasza norby_42 (#83007) üzenetére


ladybug
őstag

Yeah! Hadd legyek én is tagja a csapatnak!
Az első éjszaka mindig nyugtalanul alszanak a kutyák, ha Magyarországon vagyunk. Hallom az éjjel, hogy felébred az idősebbik kutyánk. Gondoltam, hogy felkelek vele és leviszem a lépcsőn, nehogy leessen. Kerülném ki az ágyat, erre átesek a sarkán. Arccal és a bal kisujjam kibicsaklitásával értem földet. Arcomon semmi nem lett. Viszont a kisujjam virsliméretűre dagadt két napja. Mozog meg minden, de fáj. És egy csomó helyzetben észlelem, hogy milyen sokszor használjuk a kisujjunkat. Főleg, ha fáj.
Tudtátok, hogy úszásnál is megérzitek, ha sérült az ujjatok? :U

A futásnál csak kis mértékben veszem észre, amikor lendítem a karomat.

[ Szerkesztve ]

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#83009) norby_42 válasza ladybug (#83008) üzenetére


norby_42
aktív tag

Jaj...

Nincs jó hírem, én vagy 5-6 éve ficamítottam ki kicsit a hüvelykujjam, de még most is érzem, remélem te szerencsésebb leszel

Eat pasta, run fasta

(#83010) tomcica válasza ladybug (#83008) üzenetére


tomcica
Topikgazda

De a kutya jol van?! :P

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#83011) LanyUs válasza xy.zsolt (#83006) üzenetére


LanyUs
senior tag

Nem panaszkodom egész nap igénybe volt véve a kitartásom a játszótéren. Egy erős faággal toltam a traktoron a lányokat több órán keresztül, mert el volt törve a pedál. De a kemencében sült kenyér mindent vitt :C
De amióta olvastam ezt a fél tepsi almás pitét nem tudok szabadulni a gondolattól :O Be kellett érjem most egy dupla csokis táskával :) Fél tepsi almás pite.... Hát ez erős függőség nálam úgy látom... Csoda, hogy ilyen kontroll alatt tudom tartani :DDD

Ujjasok jobbulást :R

[ Szerkesztve ]

(#83012) Peterhappy


Peterhappy
őstag

Jobbulást mindenkinek, egyúttal érdeklődnék, van-e még szabad ágy a gyengélkedőn?

Június elején intéztem el magam egy hosszú futás alkalmával, akkor jött ez az ágyék/hasfal franctudja milyen micsoda.
Szép lassan alábbhagyott a fájdalom, ha nem is nullára, de redukálódott. Tegnap így, hosszú idő után kimentem egy hosszabbat futni, kedves barátommal morzsoltunk egyet a környéken. 30km lett a vége, de a végére minden bajom volt, igaz tikkasztó volt a hőség, úgy, hogy iszonyatosan keveset aludtam. Nem életem legélvezetesebb futása volt, a remek társaság ellenére sem, és akkor finoman fogalmaztam.
Viszont futás közben szépen lassan, de biztosan elő-előkúszott ismét az ágyékos-hasas fájás. Nem bántóan, de mondjuk úgy, nem jól esően. Szerencsére nem olyan rossz most a helyzet, mint két hónapja, de azért fáj. Akkor tudatosan magasabbra emelt térddel futottam, most igyekeztem nagyon takaréklángon kocogva, a legkisebb mozgástartománnyal menni - és jóval lassabban is, mint akkor.

Eléggé el vagyok kámpicsorodva, az elmúlt két és fél hónapban nem tudtam FM fölé menni, fájdalom nélkül. Nem is igazán tudom, mitévő legyek, és azt sem, ezzel a problémával hová lehetne fordulni egyáltalán. Bő egy hónapja leálltam az otthoni edzésekkel (core, hasazás, fekvőtámasz, súlyzózás), hogy a lehető legjobban kíméljem a hasizmom/hasfalam), de úgy fest, ez kevés volt. Előtte meg épp, hogy igyekeztem mind többet dolgozni rá, az sem vált be.
Szóval a himbilimbi kivan :) :(

(#83013) ladybug válasza Peterhappy (#83012) üzenetére


ladybug
őstag

Szerintem első körben a háziorvosnak kellene elmesélni a problémádat, aztán neki illene tudnia, hogy melyik szakorvoshoz menj tovább, illetve beutalót adni.
Magától nem fog megoldódni. Sajnos. You know prevenció és nem tünetkezelés.
Meg már nem vagyunk fiatalok…

tomcica: Az idősebbik kutya remekül van. Az éjjel azonban a fiatalabbik kutya esett le a lépcsőn.

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#83014) Peterhappy válasza ladybug (#83013) üzenetére


Peterhappy
őstag

Igen, erre gondoltam én is. Teszek egy próbát, köszönöm!

(#83015) LanyUs válasza Peterhappy (#83014) üzenetére


LanyUs
senior tag

Amíg ki nem derül mi okozza és milyen megerőltető mozdulatsor váltja ki, addig türelmesen formában maradhatsz 8-15 km között egyik alapozó max. 140 pulzusig, másik rövidebb lépések, lábat/hasfalat jobban kímélő óvatos lépések 158-as pulzussal. Résztáv 100,200,400 hagyd ki, ha érzed, hogy simán kitolod erővel, akkor is hagyd ki. Ha az apák minden energiája dúl benned, akkor is hagyd. Tudom nehéz... Nekem is az, hogy ne fussam el, de ez egy ilyen türelemjáték! A türelem szó azért szerepelt eddig háromszor, de ezzel a mondattal már négyszer, mert az a legfontosabb, türelem.

[ Szerkesztve ]

(#83016) Agony válasza Peterhappy (#83012) üzenetére


Agony
aktív tag

Alhasi/medence ultrahangra végül elmentél?

A meleg miatt meg ne aggódj, az mindenkinek egyformán fáj.... ennél már csak az a jobb amikor harapni lehet a párát is mellé. :D

Két hete kicsit hűvösebb volt vasárnap (21 C° | 70% pára | borult, felhős idő), akkor a 25 km-es futás megállás nélkül fix 4:00-ás tempón 159 BPM-es átlag pulzust adott (193 BPM a max).

Tegnap csak 21 km-t futottam (34 C° | 50% pára | szikrázó napsütés) és a két útba eső közkúton négyszer áltam meg inni és fejet mosni és így is halálomon voltam. A 21 km 4:07-es átlagtempón 164 BPM-es átlag pulzust adott. Múlt hét szerdán meg még a laza futás 4:15-ön E1-es pulzuszóna közepén 149 BPM-en ment, mintha csak kocognék...

Szóval a meleg ne vegye el a kedved, attól még a munka és az eredménye ott van, de ilyen 30-35 C°-ban különösen megterhelő. Vasárnap reggel a nyugalmi pulzusom 38 BPM volt, ma reggel 45 BPM, pedig a tegnapi futás papíron baromira nem volt megterhelő... aztán a szervezet másképp látta. :P

Start with a whisper, end with a scream!

(#83017) ígyvanferi válasza Agony (#83016) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Bedobnám akkor a kérdés erre felfűzve, hogy ilyenkor mihez ragaszkodjon inkább az ember, pulzushoz vagy a tempóhoz? Akár a kilométergyűjtő futások esetében, akár precízen meghatározott sebességi munkánál.
Nálam az alacsonyabb pulzusos futásoknál sokkal jobban elmászik nagy melegben a pulzus, mint versenytempó környékén. Feltételezem, mert nagyobb tartomány áll a rendelkezésére ehhez vagy nem tudom ezt mennyire gondolom jól, mennyire általános ez. Világos, hogy 180 helyett nem fog 195-ig felmenni a HR, de mondjuk nagyjából ugyanaz az alapozós tempó 140 helyett már tud most 155-ös pulzust produkálni.

Vagy ilyenkor mindenből engedjünk egy kicsit (tempót le, pulzust fel), amolyan arany középutat megcélozva? Nem ezen a héten fogom megváltani a világot, de legalább rosszat ne csináljak.

(#83018) bandus válasza ígyvanferi (#83017) üzenetére


bandus
veterán

nekem mindig azt mondja zsofi, hogy a tempot engedjem el, es en hiszek neki :) meg sok mas edzonek, forrasnak. a lenyeg a szervezeted, keringesi rendszered ert terheles, amire a pulzus az egyik legjobb meroszam, igy azt erdemes figyelni tovabbra is. ha most az alapozas 20-30 masodperccel szarabb tempon megy, hat buMm, ez van, adott korulmenyek kozott az az optimalis terheles a szervezetednek.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#83019) Studi válasza ígyvanferi (#83017) üzenetére


Studi
addikt

Én csak a magam intuitív módszereivel haladok, meg persze az itt olvasottakkal haladgatok előre. Úgy gondlokozom, hogy az alapozós, könnyű munkáknál tartom a pulzust, viszont a sebességnél inkább darabolom a hosszt, de nem engedek a tempóból, hogy a lábamban meg legyen a sebesség.
Van ismerős, aki full pulzuskontrollal megy, és azt látom, hogy főleg a tempó azok abszolút összekeverednek. Nincs egy kialakult/beedzett félmaraton, maraton tempója, mert mindig pulzustartományok szerint fut. Nekem jobban fekszik, hogy a könnyűek felett már inkább azt mondom, hogy mondjuk 30perc maraton tempó, 15 perc félmaraton tempó, pulzus meg adja, amit épp. Persze ésszel kontrollálva, piros zónákba azért ilyenkor sem engedem.

(#83020) tomcica válasza ígyvanferi (#83017) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Attol fugg milyen messzire vagy a versenytol :K ha kozel akkor azert nem szabad nagyon eltavolodni a tempotol (picit lehet azert lassabb) ha van meg jopar heted,akkor erdemesebb a pulzust kovetni es lassitani amennyit csak kell.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#83021) tisn válasza parandroid (#83004) üzenetére


tisn
addikt

fociban kb. 10000:1-hez az eselyed egy normalis karrierre, nb1-nb2 meg kb. 1000:1.

(#83022) Agony válasza ígyvanferi (#83017) üzenetére


Agony
aktív tag

Ez számomra is kérdés volt, főleg a 30-35 C° feletti időben, hogy mihez érdemesebb ragaszkodni. Végül az volt a kérdés, hogy inkább álljak meg 2 percre fújjal egyett, aztán toljam tovább a céltempót vagy pedig ha nem megy az edzés engedjem el és kocogjam le.

Ez volt az edző válasza:

"Ez nagyon jó lett a meleget belekalkuláva meg pláne. Az összes tempó meglett, pedig az ilyen intenzív edzés még gyorsabban túlmelegít, mint egy egyenletesebb, kevésbé erős futás. A kérdésre a válasz pedig eléggé egyértelmű. Azért eléggé, mert van amikor nem :) Állj meg, mert ha nem megy nagyon a tempó, ha nem pörögsz, akkor az edzés hatása lesz más. És fejben is jobb, ha meg tudod csinálni. Akkor nem kell megállni, ha pl tempófutás van, ahol az a lényeg, hogy egyben minél nagyobb fáradtság halmozódjon fel, és a versenyhelyzetet szimuláljuk, ahol nem állsz meg, és akkor nem kell megállni, ha olyan résztáv van, ami a fartlekhez hasonlít (ilyet leginkább ultrásokkal szoktam futtatni) hogy pl. 15x400 de folyamatos futásként, ilyen lüktető futásszerűen. Ott nem a 400ak tempója a lényeg, nem rásztáv, csak az erős és laza szakaszok váltogatása, hogy a szervezet megtanuljon regenerálódni a kemények után a laza alatt is ilyen hosszú távon is. Itt nem gond, ha kezd szétesni a mozgásod, de minden más esetben tarts nyugodtan egy sétát."

Ezt egy július 14-i résztávos edzéshez kommentelte, utána meg emailben ezt írta:

"Ameddig el nem felejtem, a kérdésre a választ megírtam kommentbe, de itt is: állj meg, és pihenj, ha megfősz. A kommentbe részletesen leírtam, de itt is azért annyit, hogy a Te résztávjaid a sebességről szólnak, itt fontos, hogy meglegyen az intenzitás. Most a tempó nem mindig jön ki a meleg miatt, de a relativ intenzitás igen. Ha ez elkezd csökkenni, mert széthullasz a melegtől, akkor állj meg. Pihenj árnyékban picit, és igyál."

Szóval én kánikulában inkább megállok, csak annyi időre amig az óra mér egy 2 perces regenerálódási pulzust, aztán mehet tovább a céltempó. :K

Start with a whisper, end with a scream!

(#83023) tisn válasza LanyUs (#83011) üzenetére


tisn
addikt

vagy 3 eve nem ettem almaspitet :(
pedig mikor otthon laktam mar untam is, a mutter annyiszor csinalt.

(#83024) tomcica válasza Agony (#83022) üzenetére


tomcica
Topikgazda

En ha nagy meleg van es folyamatos tempo a penzum,akkor darabolom,mert kulonben brutal regeneraciot ker. 10-15perces darabok,minimalis pihenes (altalaban mosdas) es akkor kozel tudok maradni a celtempohoz.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#83025) Agony válasza tomcica (#83024) üzenetére


Agony
aktív tag

Pont ugyanezt csinálom most én is amikor kánikula van. Az edzéstervhez tartom magam, de a futóútvonalamon 3 km-nél és 5 km-nél van egy-egy közkút. Ez mondjuk egy 20K-s távnál négy megállás, ahol lehet inni meg fejet mosni, aztán a következő kútig kitart. :D

Start with a whisper, end with a scream!

(#83026) tomcica válasza Agony (#83025) üzenetére


tomcica
Topikgazda

A bandanak meg meg jobban szet van darabolva akar 1000-1600meterek palyan :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#83027) bandus válasza Agony (#83022) üzenetére


bandus
veterán

ez egy tökjó magyarázatnak tűnik :R ki az edződ?

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#83028) bandus


bandus
veterán

egy kis UTMB teaser:

"For the first time in its history, the 🟥 UTMB will be the stage for the 100M UTMB World Series Final. This inaugural edition has motivated an exceptional number of athletes to line up on the start line!To introduce the men's field, one figure: 55 runners above 850 of UTMB index 😳 (well, 54 exactly, because Courtney DAUWALTER (🇺🇸, 851) is among them 😏Let's start with Jim WALMSLEY (🇺🇸, 934 UTMB Index), for whom the UTMB has become a lifelong goal, Petter ENGDAHL (🇸🇪, 930), CCC last year record breaker, as well as Mathieu BLANCHARD (🇫🇷, 912) who's back after an epic battle with Kilian JORNET.Let's move on with, Tom EVANS (🇬🇧, 916), who completed the podium in 2022 and 2023 #WSER winner, Jonas RUSSI, (🇨🇭, 884) #LUT2023 winner, and his fellow countryman Jean-Philippe TSCHUMI (🇨🇭, 896), who shared victory at Trail 100 Andorra by UTMB with Ben DHIMAN (🇺🇸, 883), could also spring a surprise.The list of favorites goes on with Pau CAPELL (🇪🇸, 894) - winner in 2019, Zach MILLER (🇺🇸, 878), Robert HAJNAL (🇷🇴, 873), Jiaju ZHAO (🇨🇳, 904), Arthur JOYEUX BOUILLON (🇫🇷, 857), Thibaut GARRIVIER (🇫🇷, 913) and Ludovic POMMERET (🇫🇷, 871), winner in 2016!

In the women's category, Courtney whom we already introduced – double winner in 2019 and 2021 – returns after an already exceptional season, having just completed a historic double by winning the Western States and then the Hardrock 100 three weeks later, she could go down in history by posting a third victory. Eyes will also be on New Zealander Ruth CROFT (🇳🇿, 785), winner of the OCC 2019 and Western States Endurance Run 2022, Germany's Katharina HARTMUTH (🇩🇪, 759), this year's winner of the Eiger Ultra Trail by UTMB, Italy's Martina VALMASSOI (🇮🇹, 743) winner of the TDS 2022, and Hungary's Eszter CSILLAG (🇭🇺, 765), 5th at the 2022 edition of the UTMB. Not forgetting France's Manon BOHARD CAILLER (🇫🇷, 765), 3rd in the 2023 World Championships and winner of the 2021 edition of the TDS, and Blandine L'HIRONDEL (🇫🇷, 809), who will be racing her first 100-miler.

Now the question is, who are your favorites? 👀"

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#83029) xy.zsolt


xy.zsolt
őstag

Ma 14k-t kocogtam (nekem ez már hosszú táv :DDD ) 140bpm 5:48 átlaggal , könnyen ment. Remélem tényleg nem vet majd nagyon vissza ha egy hétig ez megy. Kigyorsítások ez után plusz 1-2km volt....nem mértem és nem volt megterhelő. Erre a tempóra nem melegítek be és lazítok le a végén

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#83030) stefyY válasza ladybug (#83013) üzenetére


stefyY
őstag

Szerintem akik itt írtok/olvastok, mind fiatalok vagytok. :R

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#83031) Agony válasza bandus (#83027) üzenetére


Agony
aktív tag

Az ENSPORT-nál Szilágyi Tibor. Az ENSPORT oldalán mindig kirakják összesítve, hogy az adott héten/hónapban, kik milyen helyezést vagy eredményt értek el és amikor választottam, nála rendszeresen láttam 1:10-1:20 közötti félmaratonosokat, úgyhogy gondoltam jó választás lesz és igazából be is vált.

Meglepően gyorsak az edzések átlaga, mégse nyikorog semmi, nem környékez semmilyen sérülés vagy túlterhelés érzése, úgyhogy valamit jól csinál. :) Heti három erősebb nap van:

Kedd - tempó vagy intervall
Péntek - fartlek
Vasránap - hosszú futás vagy végig lendületes tempóban vagy feladattal

Hétfő fixen pihenőnap. A keddi erős nap után szerda már lazább, de ott is van feladat, pl. minden 400 méter után 100m 3:30 alatt. A csütörtök full laza pl. 45 perc E1 pulzuszónában vagy pedig pihenőnap. Szombat pedig szintén valami laza E1-es zónában.

Minden harmadik hét pedig regeneráló, ahol hétfő-csütörtök-szombat teljes pihenő.

A fő cél az volt, hogy kapjak egy kis kontrollt és biztonságosan lehessen fejlődni, ami be is jött. Tavaly október óta kvázi töretlen a fejlődés, egyedül most a júliusi kánikula húzta le kicsit a számokat, de az se vészesen:

Az alaptempót elég magasan tartja, de a regeneráló hetek kompenzálnak:

Start with a whisper, end with a scream!

(#83032) danielsz


danielsz
tag

Szombat este Eszéken a Sunset Run nevű versenyen futottam. Nagyon hangulatos volt, végig a Dráva-parton haladt. 14 km-en indultam. Igyekeztem nem elfutni az elejét nagyon. Kíváncsi voltam, mit tudok kihozni ebből, az áprilisi sérülések miatt kissé takarékra raktam a futást. 4:30-4:35 közötti tempóval indultam, a második körre azért lassultam (7 km-es körök voltak), a végére 4:39/km lett az átlagtempó. Egy probléma jött ki, a problémás lábkörmömet sikerült legyalázni, remélem nem lesz belőle baj.
Lehetett cipőt tesztelni, simán megengedték volna, hogy egy adidas adizero SL-ben fussam le, azt azét veszélyesnek ítéltem meg, maradt a saját Hoka Rincon 3.
A szervezés nagyon jó volt, egész jó rajtcsomag volt + verseny után burek, dinnye, csapolt sör, kóla. 20 euro volt mindegyik táv. (Volt még 7 km meg FM).

(#83033) bandus válasza Agony (#83031) üzenetére


bandus
veterán

elég komoly volumeneket tolsz és nagyon szép tempóval :R az meg külön öröm, hogy nem érzed egyáltalán a túlterhelést.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#83034) #76500480


#76500480
törölt tag

[hajnali 5:00 23fok] Szélcsend illetve a Nap hiánya megnehezíti a munkát, teljes leizzadás szárítóhatás nélkül.

Háziorvost a bajaimmal meg se keresem, mert ebben az országban állami EÜ halott. Inkább foglaltam időpontot a “nem tudom mivel” sport traumatológushoz szeptember végére, bármikor lemondhatom. Jó orvoshoz online időpont foglalón keresztül bejutni 6 hét, valamelyikhez november.

[ Szerkesztve ]

(#83035) tomcica válasza danielsz (#83032) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Korrekt :R

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#83036) Peterhappy válasza LanyUs (#83015) üzenetére


Peterhappy
őstag

Köszönöm, az van, hogy ezt végigcsináltam már egyszer, és igazából pontosan ugyanezt tettem; max 15km, max 133 v 138 pulzus. Akkor edzésre sem jártam - nem használt. Később, apránként meg elmúlt, edzés mellett is.
Lehet, hogy semmi köze a futáshoz. Azt tudom, idén sokkal többet ülök az irodában, egy helyben, mint egy évvel korábban, talán itt lehet a gubanc. Passz... de köszi!

@Agony: Nem, mert 99.9% hogy nem szervi probléma. S sajnos vannak más eü problémáim (nem részletezném), aminek kapcsán azzal az orvossal abban maradtunk, míg az nem oldódik meg, nem ultrahangozgatok "feleslegesen". De pl. az is tutinak tűnik, hogy nem az a problémám az okozója.

Ahogy mondod :K A melegnél csak a párát bírom rosszabbul. Na az végképp kinyír.
Elképesztő amúgy, amiket Te mész, jár a kacagós kisötös tőlem is! Nagyon komolyan nyomod :R

(#83037) Peterhappy válasza Studi (#83019) üzenetére


Peterhappy
őstag

Én sokat kocogok pulzus alapján, főleg tavaly volt ez így. Ez alapvetően akkor működhet, ha
1) nagyjából pontosan vannak meghatározva a zónák,
2) van egy nagyjából pontosan mérő eszköze, jobb órája és/vagy öve
3) tudja, melyik zóna mire jó, és megfelelően tudja azokat használni, ötvözni, vegyíteni

Nálam kicsit bukta a dolog, mert az órám az alsóbb tartományokban nem mér jól, ~140 fölött már egész pontos az esetek többségében, de z2-ben és részben z3-ban néha fura dolgokra képes - megbízhatónak semmiképp sem nevezném.

(#83038) Chuck Norris válasza Peterhappy (#83036) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Elsőre piának olvastam 😀
Szerintem is menj el a háziorvoshoz aztán majd csak mond valamit.

(#83039) browned


browned
csendes tag

Sziasztok!
Terepre merészkednék és ehhez keresek cipőt, van valami ajánlott darab?
Ezzel szemezek jelenleg, van valakinek tapasztalata vele?

(#83040) Peterhappy válasza Chuck Norris (#83038) üzenetére


Peterhappy
őstag

Mondjuk ez a mai fényképedet elnézve a legkevésbé sem lep meg :)

(#83041) LanyUs válasza Peterhappy (#83036) üzenetére


LanyUs
senior tag

Az a helyzet, hogy olvasva a Többieket szinte Mindenkinek emeli a pulzust a meleg elég jelentősen. Az már más tészta, hogy van, aki ilyenkor is kegyetlen tempót diktál.
Vasárnap én tapadni fogok a kiszemeltemre. Ez egy fokkal jobb stratégia, mint az ész nélküli kilövés. Akkor leszek gondban, ha a követéshez nem lesz már elég a 93% ( 172/185). Edzéseken azt tapasztalom, hogy ez esetben 1-2 km erejéig még tudok csavarni tovább, de utána jobban beesik a tempóm, mintha nem "ugrok ki".
Legrosszabb eset, hogy kiújul a hátsó combon a sérülés ( ez azonnali DNF akkor ), ennél egy fokkal jobb, ha megszédülök HR miatt, de visszaveszek és helyrejövök. A többi majd alakul... :)

[ Szerkesztve ]

(#83042) jimpo


jimpo
aktív tag

Stryd Next Gen

(#83043) ígyvanferi


ígyvanferi
addikt

Köszi mindenkinek a tapasztalatmegosztás, tanácsokat a meleg vs. pulzus és intenzitás kérdésben. :R

(#83044) ígyvanferi válasza browned (#83039) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Ennyiért szerintem vehető, de nekem nincs vele tapasztalatom. Úgy egyáltalán a Mizunoval sincs.

Kérdés azért, hogy milyen terepről van szó, mekkora távokról, milyen gyakran, milyen intenzitással, tempón, stb.

Még azért pár modellt bedobok, amik szóbajöhetnek, itt-ott időnként hasonló áron is, ha nem is a legújabb, hanem az előző évi kiadás (lehetne szűkíteni a listát a fenti kérdésekre adott válaszok alapján): Saucony Peregrin 12/13, Xodus Ultra 1/2; Salomon Sense Ride 4/5, Pulsar Trail 1/2; Nike Zegama, Kiger 9, Wildhorse 8, Pegasus Trail 4; adidas Terrex Speed Ultra; Hoka Zinal, Speedgoat 5, Mafate Speed 4; Puma Fast-Trac.

(#83045) sherlock82 válasza stefyY (#83000) üzenetére


sherlock82
senior tag

Rendben, :) ma éjjel jöttem az e mail, hogy milyen azonosítóval lehet átvenni a rajt csomagot.
Egyik kolléganőmet megkérem h vegye át helyettem, ne a kígyózó sort kelljen kivárni a futam előtt.
A rajt helyszínén szerinted van valami értékmegörző amibe beletudom tenni az övtáskám mondjuk ? :U

Iphone 8, Adidas ultraboost 22, Casio G-Shock GBD-200-9ER

(#83046) stefyY válasza sherlock82 (#83045) üzenetére


stefyY
őstag

Illene, hogy legyen.

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#83047) sherlock82 válasza stefyY (#83046) üzenetére


sherlock82
senior tag

Jól van, köszi szépen. Utánajárok valahol. :)

Iphone 8, Adidas ultraboost 22, Casio G-Shock GBD-200-9ER

(#83048) stefyY válasza sherlock82 (#83047) üzenetére


stefyY
őstag

Csak ilyet találok, hogy:

"Tilos alkohol, kábítószer, vagy egyéb tudatmódosító szer használata / fogyasztása a rendezvény előtt és alatt is!"

Pedig van az gél/iso/preworkout, ami úgy megküldi az emésztőrendszeredet, hogy örülsz, ha csak majdnem lesznek a lábaid 'napbarnítottak'. Azt már szerintem hívhatjuk módosult tudatnak. ;]

[ Szerkesztve ]

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#83049) sherlock82 válasza stefyY (#83048) üzenetére


sherlock82
senior tag

Igen, ezt olvastam én is.
Én egyébként sem merek kb semmit beszedni a c vitaminon kívül. :)
Írtam nekik egy e - mailt nemrég a fentiekkel kapcsolatban.
Ha kapok rá választ akkor azt közzé teszem.

Egyik barátom ezt javasolta , vívódom, hogy kipróbáljam -e .
https://mrsupplement.hu/zsiregeto/muscletech-hydroxycut-hardcore-elit-110-kapszula.html?utm_source%3Dargep%26utm_medium%3Dcpc%26utm_campaign%3Dargep%26utm_term%3DMuscleTech+Hydroxycut+Hardcore+Elite+110+kapszula

Iphone 8, Adidas ultraboost 22, Casio G-Shock GBD-200-9ER

(#83050) stefyY válasza sherlock82 (#83049) üzenetére


stefyY
őstag

Ilyen termogén cuclikból eddig csak a két végletet használtam; vagy túl intenzív volt, vagy alig éreztem a hatását.

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.