Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#52951) zzola


zzola
félisten

Holnapi futabirtok Mecseknádasd terefutásra jön valaki?

[ Szerkesztve ]

(#52952) parandroid válasza emvy (#52949) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Leszarom a 100%-os biztonságot, azt akarom, ha valaki ráugrik a nejemre egy ligetes-bokros résznél, miközben futja a körét, akkor legyen lehetősége azonnal segítséget hívni. Simán lehet, hogy így is késő, és megtörténik a tragédia, de legalább kapjon egy esélyt.

A követésről, illetve a gyerekeknek adott szabadságról meg nem nyitok vitát, a gyerekeim már kb felnőttek, a nagyobbik már férjhez is ment, külön is költözött, de olyan 13-14 éves koruk óta oda mennek ahova akarnak, csak előtte (vagy közben) szóljanak róla, és legyenek követhetőek. Ez amúgy nem azt jelenti, hogy 5 percenként nézegetem, hol vannak, hanem ha nem a menetrend szerint alakulnak a dolgok, akkor ránézek a térképre, és látom, hol akadt el (vagy még el sem indult), ahelyett, hogy azonnal hívogatnám, hogy miért nincs még itt (akár a gyereket, akár a nejemet). Konkrétan szabadabb gyerekkoruk van/volt, mint nekem volt 18 éves koromig, illetve kb ugyanaz a szabadsági szint, csak rugalmasabban szervezhető, mert nem kell személyes találkozás, hogy szóljon valamiről. Másrészt a cikk nem feltétlen erről szól, nem mellesleg meg pedagógiából azért csak van egy diplomám, még ha nem is használtam sokat, szemben mondjuk párommal, aki 20+ éve a pályán van. ;)

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#52953) Hi!King válasza emvy (#52949) üzenetére


Hi!King
őstag

Szerintem összekeversz két egymástól eltérő fogalmat azon kívül is, hogy a gyerekféltést és a felnőttek tudatos biztonsági öv használatát is összekevered egy másik dimenzióban.

Teljesen más, ha a széltől is óvod a gyereked, és ha mondjuk elmegy egy nyári táborba, akkor arra használod a neki adott telefont, hogy ha a legkisebb gondja van, hívogasson, meg te is hívogatod, hogy felvette-e a hidegben a pulcsiját, evett-e rendesen, ugye nem csinált veszélyes dolgokat, megnézte-e a kullancsokat, stb., stb., mint ha odaadsz neki egy telefont, és azt mondod neki, hogy ha vészhelyzet van, de tényleg csak ha vészhelyzet, hívjon téged vagy adott esetben a mentőket. Utóbbinak semmi köze nincsen a helicopter parentinghez.

Másrészt nem 100% biztonságról volt szó, hanem tényleg csak egy biztonsági övről, amely adott esetben segíthet. Persze, van hogy épp nem az segít, hanem rád találnak, de a te anekdotikus sztoriddal ellentétest is lehetne mondani, ott meg ha nincs nálad telefon, így jártál.

Mondom, mindezt úgy hangsúlyozom, hogy én magam szinte soha nem viszek magammal telefont, de közben tisztában vagyok vele, hogy ha vinnék, az plusz biztonságot jelentene, viszont nekem túl sok macera lenne szembeállítva a kockázattal, ezért úgy döntöttem, a sima városi, városszéli futásokhoz nem viszek telefont. Ettől még aki visz a biztonság miatt, azt nem nézem hülyének, mert az ő kockázat-macera arányában lehet hogy épp átüti a küszöböt, ezért racionális döntés, nem pedig a veszélyhelyzetek téves felmérése. És végképp nincs köze a túlparázáshoz, ahogy a légzsáknak és a biztonsági övnek sincs.

(#52954) inf3rno válasza parandroid (#52952) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Szerintem jó ötlet a pánik gomb és a nyomkövetés, de sok dolgot nem fog megakadályozni, mert a támadások hirtelen történnek. Elég csak megnézni Makai Viktória esetét. Annyiban jó, hogy ott mondjuk nyomhatott volna pánik gombot, és akkor garantáltan jön a segítség, nem a véletlenen múlik. Simán lehet, hogyha nem lép közbe a férje, akkor halálos kimenetelű lett volna a dolog, így "csak" maradandó sérülései lettek meg gondolom PTSD. A nyomkövetés akkor kimondottan jó, ha elrabolják a feleséged vagy a gyereket, és nem veszik le róla. Akkor lehet azonnal szólni a rendőrségnek, hogy hol van. Amiben problémás a dolog, hogy ezzel is vissza lehet élni, mert aki hozzáfér, az látja az összes családtag helyzetét.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#52955) HKorn válasza emvy (#52940) üzenetére


HKorn
addikt

Jólvan hagyjuk, én is vagány voltam előtte, aztán rájöttem, hogy telefont nem vinni az nem vagányság, hanem hülyeség, főleg, hogy semmit sem zavar ha ott van, viszont annál kellemetlenebb lehet. ha nincs ott. De nyilván te kemény vagy, csak a napot nem bírod...

[ Szerkesztve ]

Run&Ride

(#52956) inf3rno válasza HKorn (#52955) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én bringához szoktam vinni, főleg hosszú távra, futásnál engem csak akkor nem zavar, ha övben van. Általában viszont nem viszek övet.

Buliban hasznos! =]

(#52957) emvy válasza Hi!King (#52953) üzenetére


emvy
nagyúr

Risk de-aggregation a fogalom egyébként, amire próbálok utalni. Azaz kockázatok önmagában való értékelése, egyéb kockázati tényezők és a kompenzációs költségek figyelmen kívül hagyása. A biztonsági öv pont rossz példa: az egy nagyon olcsó eszköz aminek szuper nyereség/költség aránya van.

Gyereknek táborba telefont adni tök normális dolog szerintem.

A sztorimat csak azért írtam, mert pont passzolt P-jehez, semmi következtetést nem vontam le belőle a témára nézve.

while (!sleep) sheep++;

(#52958) emvy válasza HKorn (#52955) üzenetére


emvy
nagyúr

A napot tényleg nem, mármint a bőröm nem :)

Tényleg nem a keménységrol van szó, de elengedtem a témát.

while (!sleep) sheep++;

(#52959) inf3rno válasza Hi!King (#52953) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Szerintem a kockázat itt teljesen egyedi mindenkire, azért nem lehet általánosítani. Ha 120 kilós szín izom férfi vagyok, akkor szinte nulla az esélye, hogy megtámad a szatír futás közben. Ha meg 40 kilós nő, akkor lehet számítani rá. A védelmi intézkedés költsége avagy macera faktor is más. Valakit nem zavar, ha ott van a kezében vagy a zsebében a mobil, engem viszont rohadtul irritál. Maximum övben vinném magammal. Aztán ott van az is, hogy milyen a környék, milyen útvonalon futsz, milyen a kockázatéhséged, avagy mennyire parázol, és így tovább.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#52960) parandroid válasza emvy (#52958) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Abban egyetértek, hogy a szülők nagy része sajnos idióta, és a túlféltés, túloltalmazás, illetve az, hogy a gyerek helyett minden apró szociális konfliktust a szülő akar megoldani (kezdve attól, hogy túl sok a házi feladat, odáig, hogy a játszótéren a másik kislány csúnyán nézett rá), az egy nagyon durva, és őrült módon túlburjánzott probléma. Na, mi nem ilyen szülők vagyunk. Becsszó. De a telefont azért vigye magával (bár ezt szerencsére kérni sem kell, bele is halna, ha nem vihetné :D ).

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#52961) bandus válasza emvy (#52940) üzenetére


bandus
veterán

+1, bar altalaban en is mobillal futok, lehetnek sos melougyek amit tenyleg azonnal kell intezni. de a gyerekkerdes nagyon durva, itt bp-n meg a 16 eveseket is iskolaba fuvarozzak, mi meg elso osztaly 4. hetetol egyedul jarhattunk.

de tegnap volt egy udito latvany, amin elcsodalkoztunk itt a nyaralason a kikotoben. kb pont 10 eves forma kissrac lestoppolt rollerrel az egyik nagyobb motorcsonak elott, felugrott ra, total profin leengedte a motort, oldotta a koteleket, elhajozott vele valahova, majd visszajott felora mulva es teljesen ugyesen kikotott, lecsutakolta a csonakot es ment is a dolgara. na valahogy igy akarom en is nevelni a gyerekunket ha eljutunk odaig valaha :)

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#52962) emvy válasza bandus (#52961) üzenetére


emvy
nagyúr

> lehetnek sos melougyek amit tenyleg azonnal kell intezni

:D az egyik trail futason, Balatonfelvideken futas kozben diktaltam a valakinek, hogy kell debuggolni a cluster managert .. regi szep idok

while (!sleep) sheep++;

(#52963) norby_42


norby_42
aktív tag

Van egy kellemetlen érzésem a háttérben, ha nincs nálam telefon. Dolgoztam úgy, hogy bármikor lehetett sürgősem megoldandó gond (0-24ben dolgozó raktár). Vicces volt, amikor nagy lihegve vettem fel, szegény kislány nem győzött elnézést kérni :)
Már nem ott vagyok, de a szokás megmaradt, mindíg van nálam telefon.
És abba is érdemes belegondolni, hogy nem csak veled lehet gond, mi van ha nej/gyerek hív, mert baja van?

Eat pasta, run fasta

(#52964) emvy válasza norby_42 (#52963) üzenetére


emvy
nagyúr

> És abba is érdemes belegondolni, hogy nem csak veled lehet gond, mi van ha nej/gyerek hív, mert baja van?

Ez is egy erdekes kerdes egyebkent. Mi van, ha nem er el? Miert van az, hogy csak te oldhatod meg a problemajat? Milyen helyezetek vannak, ahol mas nem segithet, csak te, telefonon?

while (!sleep) sheep++;

(#52965) norby_42 válasza emvy (#52950) üzenetére


norby_42
aktív tag

Decathlon-ban van UV védő hosszúujjú. Mondjuk futni még nem futottam benne

[Ezaz]

[ Szerkesztve ]

Eat pasta, run fasta

(#52966) emvy válasza norby_42 (#52965) üzenetére


emvy
nagyúr

Rendeltem is most, koszi!

while (!sleep) sheep++;

(#52967) Studi válasza emvy (#52950) üzenetére


Studi
addikt

Aliexpressről, elég kényelmes, könnyű viseletek, a karjait bevizezve hűsít is. De van a Decathlonban is hosszú ujjú, 50-es SPF-el rendelkező felső, ami nagyon vékony, nyári viseletre is jó.

(#52968) Hi!King válasza emvy (#52957) üzenetére


Hi!King
őstag

"Risk de-aggregation a fogalom egyébként, amire próbálok utalni. Azaz kockázatok önmagában való értékelése, egyéb kockázati tényezők és a kompenzációs költségek figyelmen kívül hagyása. A biztonsági öv pont rossz példa: az egy nagyon olcsó eszköz aminek szuper nyereség/költség aránya van."

Miért, neked alapból nincsen telefonod? Vagy nagyobb macera magaddal vinni, mint a kockázatcsökkentés, amennyit jelent? Lásd, nálam épp ez a helyzet, de ettől még van akinek kisebb macera, és viszi.

(#52969) norby_42 válasza emvy (#52966) üzenetére


norby_42
aktív tag

Eh, gyorsabban rendeltél, mint ahogy megkerestem :)

Eat pasta, run fasta

(#52970) Hi!King válasza inf3rno (#52959) üzenetére


Hi!King
őstag

Én jelenleg legnagyobb kockázatnak azokon a környékeken, ahol futok, a kutyákat tartom, elsősorban a rossz kerítés miatt kiszökő, vagy eleve részben utcán tartott kutyákra gondolok, másrészt a parkos részeken futtatott "nembánt"-okra. Nyilván az ilyen támadások ellen a telefon nem véd, a megfelelő helyzetfelismerés, viselkedés viszont igen, ellenben utána lenne értelme a telefonálásnak, ha már megtörtént a baj.

Szerk.:
Amúgy ha mégis viszem, akkor övtáskában viszem, de az övtáskát is macerának érzem.

[ Szerkesztve ]

(#52971) emvy válasza Hi!King (#52970) üzenetére


emvy
nagyúr

Nekem a CompressSport ov nagyon bejott, addig nem vittem sose semmit magammal, de ebben meg a mobil se gaz.

while (!sleep) sheep++;

(#52972) Hi!King válasza bandus (#52961) üzenetére


Hi!King
őstag

Engem is irritál az a fajta túlféltés, túlóvás, amit sok szülő csinál. Valahol olvastam, hogy a 70-es években volt valami képregény kampány az USA-ban, és abban hintették el a fejekben, hogy a játszótéren pedofil bácsik támadják meg a gyerekeket, és onnantól indult el világszerte a mindentől féltés kampány, megjegyzem a pedofil támadásók nagy része akkor és azóta is zárt közösségeken belül történt, történik, az egyedül játszó gyerek elleni támadásnak az esélye nagyságrendekkel kisebb.

Én reggelente szoktam látni, hogy míg tényleg középiskolásokat is visznek nagy SUV-okkal, addig egy 8 évesnek kinéző gyerek az egyik futó útvonalomon rollerrel megy iskolába.

(#52973) Studi válasza emvy (#52971) üzenetére


Studi
addikt

Nekem is van egy olyanom, csak sajnos nagy lett. :( Kéne vennem eggyel kisebbet, de elég borsos az ára... Amúgy remek találmány! Van egy Alis "hasonlóm" is, nem rossz, de nem hozza azt a komfortot azért, amit az eredeti.
Ugyanitt Compressport Freebelt Pro alig használt XL/XXL eladó... :DDD

(#52974) ígyvanferi


ígyvanferi
addikt

Úh, 36 új hozzászólás tegnap este óta, mondom tök jó, biztos jött egy kezdő/újrakezdő futó, neki adtok tanácsokat, vagy valaki új célversenyt tűzött ki magának, ahhoz jön az ötletelés, esetleg nagy örömömre futócipőket válogatunk... hát nem. :(((

Nekem csak két véglet van a futásban: vagy indulok az ajtótól, érkezem ugyanide, közben 2-3 km-nél nem valószínű, hogy eltávolodom a háztól, vagy a másik, amikor 1-1,5 órát utazom tömegközlekedve a terepig, ott futok 20-30 km-t, majd újra tömegközlekedés haza. Na utóbbi esetben viszem a telefont, előbbinél nincs az az isten és persze értelme sincs. Egy kivétel volt, pár alkalommal, amikor tavaly tavasszal itt is teszt jelleggel bevezették a home-office-t, és délelőtt vagy ebédidőben mentem futni. Ilyenkor az elérhetőség miatt muszáj volt, hogy nálam legyen. De már nincs ho, munkaidőn kívül meg max. visszahívom, aki mégis ilyen ügyben keres, ha meg ég a ház, úgysem én fogom tudni megoldani.

Amúgy aki minden alkalommal viszi, az hova, mibe rakja? Öv, nadrágzseb, karra csatolva? Nem gáz az izzadás? Bezacskózzátok? Nálam a papírzsebi is használhatatlanná ázik egy fél óra után a nadrágzsebben, igaz nem rakom zacsiba.

(#52975) parandroid válasza ígyvanferi (#52974) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Flipbelt (aka compressport öv). Nedvesség nem érdekel, vízálló a telefon.

De ha már itt tartunk, ki mit visz futáskor magával?

Nekem az említett övben mindig van

- 2 zsepi (10-es csomagból kiszedem a többit, ha egyet elhasználok, pótlom),
- egy ragtapasz (zsepis zacsiban),
- egy szem fájdalomcsillapító (levélről levágva, szintén a zsepis zacsiban),
- lakáskulcs egy övbe épített műanyag karabinerre akasztva,
- telefon,
- egy kártyás igazolvány (telefontokban),
- egy bankjegynyi pénz (5, vagy 10 eurós felénk), szintén a telefontokban hátul.

Szerk.: + A mostanihoz hasonló hülye melegben legalább egy soft flask víz, amúgy normál esetben 15-20k alatt nem szoktam vizet vinni, ha érzem, hogy problémás a helyzet, akkor vagy keresek egy kutat, vagy megszólítok valakit, aki a kertben dolgozik, és kérek egy pohárral, vagy beugrom egy üzletbe/benzinkútra és veszek valami hideget. Ugyanígy gélt, nasit, ilyesmiket is csak félmaratonnál hosszabb távokra viszek, olyankor meg úgyis van nálam futós hátizsák.

p

[ Szerkesztve ]

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#52976) emvy válasza parandroid (#52975) üzenetére


emvy
nagyúr

Rovidtavon (<15 km): lakaskulcs.

Hosszutavon (vagy ha podcastot akarok hallgatni, stb.): lakaskulcs, mobil, esetleg a wireless headset (podcasthoz, de ritkan hallgatok barmit). Mobillal tudok fizetni, ha epp arra kerul a sor. Igazolni is tudom magam, de ilyenre sose volt szuksegem.

A felesegem Garmin orajan van Garmin Pay, szoval azzal tud vasarolni is, o ritkan visz mobilt emiatt.

while (!sleep) sheep++;

(#52977) norby_42 válasza ígyvanferi (#52974) üzenetére


norby_42
aktív tag

A Dekás nadrág hátsó részén van zseb, pont belefét a telefon, abszolút nem zavar. Ja, és csak vízálló telefont veszek :)

[ Szerkesztve ]

Eat pasta, run fasta

(#52978) parandroid válasza emvy (#52976) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Amúgy még annyi kiegészítés, hogy ez így nekem gyakorlatilag egy zsepis zacsi, egy kulcs, meg egy telefon, utóbbiban az 5-10 eurós, meg a jogsim mindig benne van, a zsepis zacsi meg össze van készítve, szóval csak bele kell csúsztatni ezt a két dolgot a zsebbe, felcsattintani a lakáskulcsot a karabinerre, és indulás.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#52979) norby_42 válasza parandroid (#52975) üzenetére


norby_42
aktív tag

Egy papírpénz nálam is van a telefontokban. Napszemüveg.
Illetve most melegben szoktam egy csukópántot is vinni, mert belefolyik az izzadság a szemembe.

Eat pasta, run fasta

(#52980) Hi!King válasza parandroid (#52975) üzenetére


Hi!King
őstag

Én ha itthonról futok, néhány darab zsepit és a lakáskulcsot viszem magammal, amit a kezemben tartok.

Ha itthonról futok, de útközben valami tájfutós cuccot csinálok (Maprun, MOBO), akkor telefont viszek a kezemben (mert azon fut az app, ami kell hozzá), kulcsot viszont nem, ha feleségem itthon van, a végén felcsengetek.

Ha terepen futok, akkor eleve autóval megyek, és övtáskában az alábbiakat viszem:
- telefon
- igazolvány (ez az autó miatt ilyenkor a jogsi)
- bankkártya (csak vészhelyzetre)
- slusszkulcs

Korábban ha magányosan futottam felmérőt vagy virtuális versenyt, ez itthonról volt, akkor övtáskában vittem magammal egy kis flakont izotóniás itallal, plusz a zsebemben 1-2 gélt. Ma már ezt nem csinálom, mert félmaratonig nem érzek különbséget az ilyen frissítés és nem frissítés között.

[ Szerkesztve ]

(#52981) bandus válasza emvy (#52962) üzenetére


bandus
veterán

igen, nekem is volt mar ilyen, hogy futas kozben kellett adni-venni az aramot. akkor meg tudtam egesz normalis tempo mellett is beszelni :))

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#52982) TheMarci


TheMarci
addikt

Én pont ezek miatt vettem e-simes órát, amitől tudnék akár zenét is hallgatni, de tudok telefonálni, smst küldeni, fizetni vele.
Viszont így csak az órát viszem magammal, ha mondjuk hosszabbat futok 20km+, akkor egy zselét viszek még. (Plusz kocsikulcs) Engem nagyon zavar minden plusz felszerelés, ahogy lötykölődik rajtam.

Do You Dream?

(#52983) HKorn válasza ígyvanferi (#52974) üzenetére


HKorn
addikt

Egy ilyet használok Decából, végtelenül egyszerű, könnyű kis cucc, pont a telóm belefér, gyakorlatilag észrevétlen a derekamon, volt már ,hogy futásból hazatérve, már rég pólót cserélve elkezdtem keresgélni a telefonom, mire rájöttem, hogy még mindig a derekamon van az övtáskában. Annyi, hogy melegben persze beizzad az ember alá, de melegben amúgy is mindenhol izzadok, ez meg asszem vízlepergetős is.

[ Szerkesztve ]

Run&Ride

(#52984) jmuranyi válasza ígyvanferi (#52974) üzenetére


jmuranyi
tag

Szia, mobil szinte mindig van nálam, ha elmegyek otthonról.
Kettőt használok, a munkahelyi sim
nyomógombosban van, ezt viszem futáshoz is.

És igen, ilyenkor kézben tartva viszem, bezacskózva,
igazolvánnyal és némi kp-vel együtt.
A másik kezemben vannak a kulcsaim.
Zsebkendőből szövetet, szerencsére ritkán kell.

Néhányszor már jól jött a mobil, vagy váratlan vendég érkezett,
és menjek haza hamarabb, vagy én szóltam, hogy nagyon megy,
későbbre kérem az ebédemet :K

[ Szerkesztve ]

(#52985) inf3rno válasza Hi!King (#52970) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja hát itt is ugyanez a helyzet a kutyákkal. A többsége amúgy normális, csak néhány renitens idióta van, de azok képtelenek tanulni, mert szerintük minden így fasza.

Buliban hasznos! =]

(#52986) inf3rno válasza Hi!King (#52972) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én már mindkettőt többször láttam a hírekben. A statisztikákkal nem vagyok tisztában mondjuk.

Buliban hasznos! =]

(#52987) sutirablo válasza ígyvanferi (#52974) üzenetére


sutirablo
csendes újonc

Decás futótatyóban van egy zseb, ami az izzadságtól védi a telefont. Észre se veszed, hogy rajtad van, kulcs, zsepi, maszk, és ha nagyon kötömöd még egy 250 ml-es softflask is belefér a telefon mellé.

Én jellemzően terepfutó táskával futok, télen egy plusz réteg, nyáron meg bőségesen folyadék belefér a fix holmik mellett.

(#52988) Zozo0525


Zozo0525
őstag

Tényleg. Kutyak ellen mi van nalatok? Legutobb terepen jött velem szembe 2 bernáthegyi gazdi nélkül.... Majdnem bef@stam:((..... Egyszer egy seta soran megharapott egy kutya igaz az tacskó szerű volt azt siman felrugtam.... De bernáthegyi ellen mi a teendő? Azota kicsit fosok:DD

(#52989) norby_42 válasza Zozo0525 (#52988) üzenetére


norby_42
aktív tag

Bernáthegyinél nincs menekvés, inni kell :)

Eat pasta, run fasta

(#52990) mukibuci válasza Zozo0525 (#52988) üzenetére


mukibuci
MODERÁTOR

Erről a székely vicc jut eszembe. Ha jön a medve, meg kell dobálni szarral. Hogy honnan lesz szar? Ha jön a medve lesz szar is.

Nem vagyok hős, egész nap internetezek.

(#52991) Studi válasza Zozo0525 (#52988) üzenetére


Studi
addikt

Nagyobbat kell rúgni... :DDD

Fosok én is a kutyáktól, bár ahol futok, ott általában nem szokott kóborolni. De az Óbudai szigeten találkoztak már vaddisznóval is, ha az hajnalban szembejön akkor nem tudom, mit csinálnék... Talán megdobálnám fossal. :DDD

(#52992) inf3rno válasza Zozo0525 (#52988) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Semmit. A legtöbb meghátrál, ha kellően határozott vagy. A maradék ellen max a kés érne valamit.

Buliban hasznos! =]

(#52993) inf3rno válasza norby_42 (#52989) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Lol, ez csak órák után esett le. :C

Buliban hasznos! =]

(#52994) inf3rno válasza Studi (#52991) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Fára kell mászni. Ha nincs fa, akkor megszívtad.

Buliban hasznos! =]

(#52995) INTELligent válasza parandroid (#52975) üzenetére


INTELligent
senior tag

Flipbelt, benne telefon (mert az szerintem is kell, pont - egyszer tesvéremet nem tudtuk, hogy hol van, pedig falun belül volt fodrásznál. csak hazafelé jövet a házzal szemben feltűnt neki, hogy egy néni össze van esve; mondjuk nála volt telefon, csak lemerült), kulcs, igazolvány, müzliszelet, meg táv függvényében víz puhakulacsban, ill. egy bankjegy. Ja és a füles a tokjával, mert nekem szinte mindig kell egy podcast futáshoz.

[tippek újrakezdéshez műtét után]
Kezdek eljutni abba a szakaszba kulcscsonttörés után, hogy lassan lehet fog menni a futás. Egyelőre annyi a korlát, hogy húzódik picit a vállamnál az izom, ahogy nagyban lóbálom a kezem :DDD . Ilyenkor mire érdemes figyelni? Mennyire érdemes lassítani? Olyan 51 perces 10k-t futok. Görgőn tekerek közben, de ugye az dinamikusan nem terheli a kezem.
Vagy menjek inkább túrabottal túrázni, hogy valami terhelés azért érje a kérdéses területet, de ne olyan nagy frekvenciával?

Flickr: https://bit.ly/2wtfNl5 || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok

(#52996) Zozo0525 válasza mukibuci (#52990) üzenetére


Zozo0525
őstag

majdnem volt, kicsit azóta elment a kedvem hogy kikocogjak a desedára. (egy nagyon szép kis tó itt kaposvár körül) norby_42 ezeknél a kutyáknál nem volt rum :D

(#52997) inf3rno válasza INTELligent (#52995) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én úgy gondolom, hogyha összeforrt a csont, akkor ugyanúgy lehet terhelni, mint előtte, sőt káros, ha nagyon kíméled és féloldalassá válik a mozgásod.

Buliban hasznos! =]

(#52998) Chuck Norris


Chuck Norris
senior tag

A térdnek ha kívül pont a hegye fáj terhelésre az mitől lehet, esetleg porc? pihentetés, kollagén, marhahúsleves a megoldás?

(#52999) inf3rno válasza Chuck Norris (#52998) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nem ez az IT szalag dörzsölődős micsoda? Az általában akkor jön elő, ha sokat dombozol. Mondjuk az én térdem nem hegyes, úgyhogy akár nyílt törés is lehet. :P

Buliban hasznos! =]

(#53000) sipi700


sipi700
tag

Ritkán van 1 óránál hosszabb futásom így leginkább semmit nem viszek magammal. Aszfalton futok, 2-3 km-nél messzebb nem vagyok a házunktól. Van egy Salomon belt, de nem is tudom mikor használtam utoljára. Nyári futásnál bőröm is leszedném, nemhogy még az is fűtsön :D Ha kell folyadék kezemben van soft flask, de akkor is inkább úgy futok, hogy van kút közben, így azt se kelljen cipelni. Telefon terepen, de ott több, mint 1 éve nem futottam. Pályás futásra bringával megyek, olyankor viszek kulacsot illetve pulcsit, törölközőt, sapkát, de telefont akkor sem, nem bízok annyira az emberekben, hogy a bringán hagyjam :D Kulcs: 99%-ban van otthon valaki.
Kerékpáros edzésnél van nyeregtáska abba pakolok ezt-azt: igazolvány, telefon (már volt rá szükség), zsepi, hosszabb útnál belső, pumpa is van, meg persze ital.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.