Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#52251) Chuck Norris válasza Hi!King (#52249) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Azt megteheted, hogy beállítod, aztán ha lejárt megint felveszed, beírod megjegyzésbe, hogy már a második köre. A ride iso 2 nekem legjobb cipőm idáig az, hogy a nyelve is be van varrva az oldalába és nem csúszkál el zseniális, a csillapítása pont annyi mint amennyi kell. Most 1100 környékén van és kezd el leválni a teteje a talpáról a belső oldalon, amúgy semmi baja, nálad nem szakadozik ott?

@tomcica én 1000 után már nem használom aszfalton, sokkal olcsóbb a cipő mint, hogy lerottyanjak és ne tudjak futni pár hónapig és erre kellene fogjam, hogy ez az oka.

(#52252) ígyvanferi


ígyvanferi
addikt

Na, szépen belombosodtak itt a Kiserdőben a fák, kezdődik az az időszak, amikor nem találja el az útvonalamat a gps, elcseszve a pillanatnyi tempót, meg persze a távot. :O Kár, hogy a Suunto 5-öt nem tudtam ilyen körülmények között kipróbálni, kíváncsi lennék az hogy szuperálna. Vagy ha valahol végre akcióznának egy kicsit valamelyik Coros órán...

(#52253) inf3rno válasza ígyvanferi (#52252) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Az ambit nekem elég jól tűri a fát, de még sosem hasonlítottam össze konkrét útvonallal. Nem is igazán tudom, hogy volt e bármi a környéken, ami megzavarta. Egyedül az aluljárókat nem bírja. Pont emiatt vettem anno, mert masszívan hozza a GPS-t a többihez képest és elérhető áron. Majd csak akkor váltom le, ha már teljesen tönkremegy valami miatt, de lehet első körben megpróbálom majd javítani, pláne ha csak az aksi száll el belőle.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#52254) ígyvanferi válasza inf3rno (#52253) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Igen, de tudod, nekem Verticalom van, ami pont a gps vevőben különbözik jelentősen a másik három Ambit modelltől. Ennél már belerakták az óratestbe, nem a szíj része, ami azt mondják, rontott a pontosságon. A Suunto 5 is azt a klasszikusabb, szíjba integrált gps vevős felépítést alkalmazza, azért is igen pontos.

Kerestem egy nem túl régi példát, amikor azon az útvonalon megtettem hat kört: [link], ez meg a mai: [link]. Tök ugyanazon az útvonalon köröztem most is,nem annyira sikerült ezt megörökítenie az órának. Tudom, apróság, de bosszant akkor is minden alkalommal.

[ Szerkesztve ]

(#52255) inf3rno válasza ígyvanferi (#52254) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nekem ambit3 run van, ennél se tűnt úgy, hogy az antenna a szíjban lenne, mondjuk attól még lehet, mert a csavaroknál lehet fém érintkezés, de a vízállóság miatt nem gondolnám. Szerintem ezen a részen lehet esetleg az antenna, amit bekarikáztam:

Vagy te is így értetted, hogy a szíjban van?

Nekem az a benyomásom, hogy a chip jóval többet nyom a latban, mint az antenna pontosság terén. A Garminoknál legalábbis látom, hogy ez a helyzet. Mióta MediaTek-re váltottak, azóta nincs pontosság. A Sony chippel nem tudom mi a helyzet, nem tűnt egy nagy eresztésnek az sem. Sajnos fellrnr-nél nincsen még egy Sony chipes óra sem kipróbálva, pedig tök jó lenne. Úgy tűnik, hogy leállt a projekt. [link]

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#52256) tomcica válasza Chuck Norris (#52251) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Aszfalton en se birnam,de en nem futok aszfalton,csak azt a minimalisat,amig kierek a haztol a varos szeleig (1.5km)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#52257) ígyvanferi válasza inf3rno (#52255) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Arra gondoltam, igen, még ha technikailag nem is a szíj része, de úgy tűnik.
Azt hittem már mindenki átállt a sony chipre, a garmin is. Vagy csak a legújabb óráinál?

(#52258) Hi!King


Hi!King
őstag

Ma reggel futottam egy félmaratont, virtuális verseny, eredetileg 1:30-1:35 közöttit akartam, hogy inkább tempó futás legyen, mint verseny, de nem ment az, hogy toljam is neki, meg nem is, úgyhogy inkább toltam neki, és a vége 1:28:29 lett. A múltkori 1:27-nél rosszabb, de ez most hajnali éhgyomorra, bármi pótlása nélkül ment, ráadásul lazára sem vettem a hetet, mert ez nem egy célverseny volt. Ami biztos, hogy a láz, majd 3 hét antibiotikum időszakot ezzel végleg kihevertem, már nem látszik, hogy rosszabbul menne, mint előtte. A jövő hét így is, úgy is relatív laza lesz, mert hétfőn túra, szerda második körös oltás, így csütörtöki futás kétséges, valószínűleg nem lesz, emiatt valószínűleg 4-szer fogok futni. Utána folytatom a felkészülést Vivicittára, ahol a cél nem PB, hanem csak megint 1:30 alatt, mert kánikulában tuti, hogy nem tudok PB-t dönteni, örülök ha nem lesz sokkal rosszabb. Ilyen 6-15 fok között sokkal jobbat lehet futni.

(#52259) tomcica válasza Hi!King (#52258) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Stabilizalodott :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#52260) bajnokpityu


bajnokpityu
félisten

suunto 9 vs garmin 245?

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#52261) Zozo0525 válasza bajnokpityu (#52260) üzenetére


Zozo0525
őstag

mindegyik jó választás de ebben az árban nézd meg a polar vantage m2-t is. (órától nem leszel gyorsabb. :DD :DD :DD )

(#52262) bajnokpityu válasza Zozo0525 (#52261) üzenetére


bajnokpityu
félisten

:B

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#52263) HKorn válasza tomcica (#52186) üzenetére


HKorn
addikt

Esetleg Adidas Supernova? Azt már ki lehet fogni 20k környékén. Legjobb lenne egy Ride 14 vagy Triumph 18 csak 40 alatt nincs :(((

Run&Ride

(#52264) Hi!King válasza Chuck Norris (#52251) üzenetére


Hi!King
őstag

Ja, nem azért mert zavarna a Strava-n a figyelmeztetés, csak vicces, hogy a maximumból is kilógok. Valószínűleg nem vagyok egyedül, mivel olvastam, hallottam hazai maraton élmezőnyből, hogy egy cipő átlag 2-3 hónap, de az ő heti km-eik alapján havonta kellene nekik új cipő, mindegy hogy rotálják vagy nem, akkor is, hiszen mindenképpen átlag egy elkopna havonta, ha a javasolt 500-800 km-hez ragaszkodnának.

Nekem is mintha kezdene leválni a teteje, bár még alig észrevehető, 2000-ig szerintem nem lesz komoly, akkor meg amúgy is leselejtezem. Most 4 + 1 cipőt használok, a +1 az egy terepcipő régebből és ritkábban, de a 4 cipő aszfaltra és környékbeli földutakra sok, meg nincs igazán helyük a lakásban, kerülgetem őket, ezért 3-ra fogom csökkenteni, szóval mást nem veszek helyette.

A bevart nyelv nekem is tetszik, mostanában túracipőknél is gyakori, feleségem Aku túracipőjében van nagyon jól megcsinálva, de az én Hanwag-omban is be van varrva, bár ott csak rövidebb szakaszon, nem majdnem a végéig. Kinvara 9-ben azt hiszem csak egy madzag tartja, de az sem csúszik így el.

(#52265) tomcica válasza HKorn (#52263) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Nekem a Glide meg elment,a Supernova ami a kezemben volt az mind tulepitett (masnak attol meg mukodhet) szoval passz.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#52266) tomcica válasza Hi!King (#52264) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Nalam ugye olyan 650-750km/honap megy,az a gyartok szerint havi 1db cipo.Rengeteg cipot rotalok 8-10par.
Ugye eleve ket vonalra oszlik,egyik a kopkodosebb iramokhoz valo cipok,ezek konnyebbek,kevesebb km-t birnak.Meg ugye kapjak is az ivet.
A masik vonal a reggeli laza kocogas es a laza napi futasok.
Amikor raszaladok a learazott cipo(k)re akkor bespajzolok,mindket fajtabol.A friss cipok mennek az erosebb edzesekre,a hasznaltabbak rotalodnak at a lazabb edzesekre.Amikor mar a veget jarja,akkor a reggeli kocogasra,es fuves/foldes feleuletre,ott meg birjak egy darabig.Utana elkapja apam kerteszkedni oket,vagy dobom ki.
Tegnap dobtam ki ket cipot Nike Epic Run 2 es Saucony Switchback,teljesen elfogytak.Jon helyette Nike Terra Kiger 7 es Asics Novablast.Mindketto akciosan Intersportbol.
Van egy listam kb milyen cipoket vadaszok,amikor le vannak arazva mar rendelem is,jelenleg epp: Adidas SL2 , Asics EvoRide, Adidas Boston 9, Clifton 8,ahogy learazva raszaladok veszek beloluk. :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#52267) inf3rno válasza ígyvanferi (#52257) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Garminnal Fenix 6-tól van azt hiszem. A Suuntonál is láttam tegnap, hogy a 9-esnél az van, de tényleg nem néztem utána még. A Fenix 6-ra láttam valami összehasonlítást amikor ez hír volt, és nem voltam elájulva tőle.

Buliban hasznos! =]

(#52268) Agony válasza inf3rno (#52267) üzenetére


Agony
aktív tag

DCRainmaker oldala szerint ezekben van Sony chip:

– Garmin Forerunner 45/245/745/945/Fenix 6/MARQ/Vivoactive 3/4/Venu
– Garmin Edge 130 Plus 530/830/1030 Plus
– Polar Vantage V/M/V2, Grit X, Ignite
– Suunto 5 & Suunto 9
– Wahoo RIVAL

A Forerunner széria (245/945) szerintem pontosabb GPS-el rendelkezik mint a Fenix 6 széria. Na nem kell több száz méteres eltérésekre gondolni 10K-n, de több tesztben arra jutottak hogy a Forerunnerek pontosabban vélhetően a polymer ház miatt, míg a Fenix fém lünettája, talán árnyékol valamennyit.

Én amikor itt alföldi síkságon használom, teljesen korrekt a GPS rajz Fenixxel és a táv is stimmel, egyedül azért szeretem jobban a footpodot, mert az sokkal egyenletesebb tempót ad, míg a GPS attól függően ugrál, hogy hova tűzi le a következő útvonal "checkpointot". A végén persze kijön a matek, csak zavaró ha fix tempót kell menni, random ugrál +/- 5-10-20 másodpercet, footpoddal meg gyakorlatilag 2-3 másodpercen belül lehet tartani végig.

Start with a whisper, end with a scream!

(#52269) inf3rno válasza Agony (#52268) üzenetére


inf3rno
nagyúr

A Stryden kívül van olyan footpod, ami használható?

Buliban hasznos! =]

(#52270) Agony válasza inf3rno (#52269) üzenetére


Agony
aktív tag

Garminnak, Suuntonak és Polarnak is volt régen, de a Garmin már asszem nem kapható... helyette van a Running Dynamics podjuk, ami érthetetlen módon tempót és távot nem tud mérni, csak ugyanazokat a futás dinamikai adatokat mint pl. a HRM Run mellkaspánt. :F

Strydon kívül talán csak a Wahoonak meg a Runscribenak van, de azokról nem tudok semmit.

Valószínű ezért is adja a Stryd annyiért amennyiért nem szégyenli, mert atom stabil, nehéz belekötni és gyakorlatilag nulla a konkurencia... amikor kérdezték őket, hogy mikor lesz akció, annyit írtak, hogy Black Fridayre szokott lenni 10%, de amúgy miért akcióznák?! :P

Start with a whisper, end with a scream!

(#52271) inf3rno válasza Agony (#52270) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Hát akkor egy darabig footpod sem lesz. Adidas podot láttam még az egyik mérésnél, de akkor már inkább stryd.

Buliban hasznos! =]

(#52272) Chuck Norris


Chuck Norris
senior tag

Futásban ilyen mélyre még soha sem süllyedtem, raktam fel róla képet. [link]

(#52273) emvy válasza Chuck Norris (#52272) üzenetére


emvy
nagyúr

Szep :D

while (!sleep) sheep++;

(#52274) Zozo0525 válasza Chuck Norris (#52272) üzenetére


Zozo0525
őstag

azta, gratula :R

(#52275) LanyUs válasza Chuck Norris (#52272) üzenetére


LanyUs
senior tag

Szerencséd, hogy nem a Himalája mellett laksz különben vihetnél palackot is! 3000 szint ...ohh.... :) :R

(#52276) tomcica válasza Chuck Norris (#52272) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Combos :R :C

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#52277) Zozo0525


Zozo0525
őstag

nekem eddig a félmaraton volt a leghosszabb reggelre kinéztem egy utat, 25 km :Y remélem sikerülni fog

(#52278) Peterhappy válasza Chuck Norris (#52272) üzenetére


Peterhappy
őstag

Azzzigen :D :R

(#52279) Hi!King


Hi!King
őstag

Ma rekortánon futottam mezitláb, most is 10 km-t, de most futottam bele jópár repülőt is, meg egy gyors kört is, ami PB lett, 1:15, eddig 1:20 alatt soha nem futottam 400-at, igaz sokszor nem is próbáltam. A vádlim most sem ment szét tőle, bár valamivel ezúttal jobban érzem, viszont a nagy lábujjaimra méretes vízhólyagokat sikerült összeszednem.

Persze ez is nagyrészt esőben volt, meg akkor ha már ott voltam, erősítettem is a kondiparkban, szintén esőben, plusz 5-5 km cipőben oda-vissza. Viszont tegnap, talán májusban először, sikerült egy megázáa mentes, de azért sáros túrát tenni a Szekszárdi-dombságban, azért ott, mert oda nem mondtak esőt, előtte este még a Mátra volt a terv. Holnap bicajoznánk feleségemmel, de neki kellene a határozott meleg ehhez (22+ fok), az viszont nem lesz.

[ Szerkesztve ]

(#52280) ígyvanferi


ígyvanferi
addikt

Állat! :DD Jól futható terepet találtál, és az időjárás is veled volt. :P

(#52281) perempe


perempe
addikt

Ultramaratonisták halála Kínában

* Brahms: 4. szimfónia *

(#52282) Vertigo18 válasza perempe (#52281) üzenetére


Vertigo18
addikt

Az azért úgy eléggé kemény... Vajon a szervezők felelőssége megállapítható lesz majd?

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#52283) Zozo0525 válasza Vertigo18 (#52282) üzenetére


Zozo0525
őstag

kínában?

(#52284) tomcica válasza perempe (#52281) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Uhh baxod...ez kemeny :F :U nem volt mandatory felszereles,mint UTMB-n,hosszu felso,gatya,hotarto takaro stb. ? vagy itt mar az se segitett volna?

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#52285) ígyvanferi válasza Vertigo18 (#52282) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Nem értek az ilyesmihez, de itthon is aláírjuk, vagy legalábbis az indulással elfogadjuk a versenyszabályzatot, amiben mindig kiemelik, hogy semmilyen balesetért, incidensért nem tehetők a szervezők felelőssé. Az ilyen ultráknál meg pláne, önellátó rendezvény, mittomén mit szoktak még mondani. Persze az indulók 10%-ának halála kicsit más kategória, mint hogy kibicsaklik a bokája valakinek.

(#52286) inf3rno válasza Vertigo18 (#52282) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Hát nehéz megmondani, hogy felelősek e. Mármint ahogy olvasom 1200 embert küldtek a keresésükre, de nem sikerült időben megtalálni őket. Esetleg ha raktak volna rájuk GPS-es nyomkövetőt, akkor sikerült volna összeszedni őket, de ez meg nem hiszem, hogy jellemző bármilyen ultra versenynél.

Buliban hasznos! =]

(#52287) inf3rno válasza Zozo0525 (#52283) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja hát ott ha felelősek, akkor ki is végzik őket. Nem az a rendszer van mint nálunk... Az összes cég élére valami csövest szoktak betenni állítólag emiatt.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#52288) Vertigo18


Vertigo18
addikt

Elég sok ultra verseny van, ahol igenis Gps-es nyomkövető van a versenyzőkön. Ne feledjük, mi is sokszor követjük őket online élőben, éppen hol tartanak. Én a munkámból adódóan óránként kapok időjárás előrejelzést és nem az Aigner Szilárdtól, hanem sokkal komolyabb helyről, szerintem az ilyen híreket a szervezőknek megfelelően értékelni kellett volna... és időben!

És azért itt nem arról van szó, hogy a zergeb@có ösvényen egy ember lezuhant, itt 21 ember fagyott halálra!

Hozzátenném, hogy én sem azt írtam, hogy a szervezők a felelősek, hanem érdekelt, hogy bármiféle mulasztás történt-e a részükről.

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#52289) inf3rno válasza Vertigo18 (#52288) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Szerintem nincs elég info, hogy innen megítéljük. Ha mondjuk 100x lement ugyanez a verseny gond nélkül, akkor akár lehet, hogy ez váratlan dolog volt, amire bár előre fel lehetett volna készülni, mégis annyira kicsi volt a valószínűsége, hogy túlzás lett volna. Ha rendszeresek az ilyen hirtelen időjárás változások ott, akkor viszont felelősek lehetnek a szervezők. Szerintem kinyomozzák majd, hogy mi történt. Mindenesetre durva.

Buliban hasznos! =]

(#52290) ballazol


ballazol
senior tag

2 óra múlva mennék ki, mondjátok, hogy addigra elkotródik K-E megyéből!
3 megyében épp villámlik :D

"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung

(#52291) Hi!King válasza Chuck Norris (#52272) üzenetére


Hi!King
őstag

Ez nagyon durva, nagyon kemény vagy.

(#52292) tomcica válasza ballazol (#52290) üzenetére


tomcica
Topikgazda

5perccel indulas elott ranezel es kesz...en mennek :DDD

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#52293) Chuck Norris válasza Hi!King (#52291) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Köszönöm mindenkinek a gratulációt, nagyon kedvesek vagytok :R

(#52294) Zozo0525


Zozo0525
őstag

Ma vegre 30 km lekocogtam. Eddigi leghosszabb a felmaraton volt.... Azt hiszem nekem ez mar hosszú:F

(#52295) ballazol válasza tomcica (#52292) üzenetére


ballazol
senior tag

teljesen jó idő volt :)
a 3. kör végére a Nap is kandikált már
annyi, hogy csavarni lehetett a vizet a zoknimból már az első km végén a tízből...

"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung

(#52296) tomcica válasza Zozo0525 (#52294) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Idovel meg lehet szokni,ha kell valamihez a 30km hosszu :K (pl maraton v. ultrak) jol kell frissiteni,turelmesen kell felepiteni.Nehany hetig visszaengeded akar 16-20km hosszu futas,majd nekiesel egy 24-26km-nek...megint visszaengeded 18-22-re,es ujra emeled 26-28...igy,vegul mar a 26-30km lesz a normalis hosszu,az extra meg a 32-36km (ami periodusonkent ha kell 1x kb 4hettel celverseny elott utolso hosszunak :K )

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#52297) tomcica válasza Zozo0525 (#52294) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Viszont a teljes kepet kell nezni,hogy az edzesciklus mit celoz epp (alapozas,ero,sebesseg,allokepesseg,verseny sepci szakasz...esetleg vegyes szintentartas stb.) utana felosztani a hetet 1-2 v 3db eros napra (egy ilyen hosszu erosnek szamit,barmilyen sebessegen is ment) valamint 4 v tobb laza napra.
Megnezni mi az a felso terheles,amit ki tudsz pihenni,csak akkor novelni,amikor mar emeszthetonek tunik,vagy kevesnek.Emeles utan nezni,hogy be tudod-e epiteni,ki tudod-e pihenni,celzottan lazabb szakaszokat beiktatni,hogy ne edzd tul magad.
Kiveve,ha az a cel,hogy tulnyulj (van ilyen,amikor mar elegge kimaxoltad magad) akkor persze bele kell menni a mocsokba,le az aljaig,sot :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#52298) Zozo0525 válasza tomcica (#52297) üzenetére


Zozo0525
őstag

jajj főnök, én sem igazán tudom mi a terv (na jó, még másfél kg - de az már nem nehéz mivel már lement 24 :N ) Azért kezdtem el futni hogy lefogyjak de valahogy megszerettem..... 1 cél félmaratont 2 óra alatt (most 2:04:50 ha jól emlékszem fejből) a másik majd a maraton talán? Tudod hogy erőt adtál ma 25 km felé elfogyott de eszembe jutott pár kedves mondatod :D :D :D jelenleg naponta 1 korai futás van átlag 10 km. hétvégenként 12-15 szokott lenni de nagyon figyelek a csoportban mit hogyan kellene csinálnom. ha ügyes nem is de legalább szorgalmas vagyok

(#52299) perempe válasza Chuck Norris (#52293) üzenetére


perempe
addikt

nem vág tönkre terepen? amit legtöbbet megcsináltam, az az Eger-Hámori tó (nem futva).

* Brahms: 4. szimfónia *

(#52300) tomcica válasza Zozo0525 (#52298) üzenetére


tomcica
Topikgazda

felmaratonhoz meg nem kell a 30km :N oda 20-24km hosszu futas eleg,akar 16-18-al is el lehet lenni,de akkor meg kell az utolso 1/3-1.4-et tolni faradt labra temposan.
Maraton az maaaas joszag,na oda fel kell epiteni az uzemanyag raktarat (anyagcsere) es azt h az izomzat elbirja a tavot eroben es kitartasban is.Kulonben seta van 35km utan :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.