Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Natív ARM Android appok futtatása emulátoron
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
LanyUs
senior tag
válasz Zozo0525 #55046 üzenetére
Jövő héten megmérettetés egy versenyen a pehelysúlyú barátaim ellen 21k nem dönt meg, a 600 szint sem dönt meg még, de ha 10K tempót viszek be az előző kettőre, akkor tippem szerint a térdhajlító 12 km felé fog beállni -> onnan gyilkos lesz, mert a beállt izomzattal 05:00 a max. tempóm, tehát előtte kell kipréselni az átlaghoz a tempót. Lesz vérköpés rendesen Ilyenkor szarrá megy a térdem és mindenhol izomlázam is lesz, darabokra hullok, de általában 2-3 nap és minden visszabillen...
-
tomcica
Topikgazda
válasz inf3rno #55042 üzenetére
Igen,egy ilyen non-invaziv laktatmero szenzor az jol jonne asszem kickstarteren volt ilyen kompresszios labszarba szerelt,kb a vadli magassagaban.Vervetel nelkul.
Azzal latszana,h melyik edzesen tolta tul a tempot,illetve olyan is van,hogy sporolt az intenzitassalThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
válasz tomcica #55026 üzenetére
Hát akkor maximum az edzők munkájának a támogatása, amit esetleg lehet csinálni, pl a tejsavas és egyéb szenzorok pont erre jók, de gondolom az ilyen szenzor adatok összesítéséből le lehet vonni, hogy mennyire bírja a gyűrődést a futó, és hogy lehet e még csavarni rajta.
Buliban hasznos! =]
-
Never79
tag
-
danielsz
tag
válasz tomcica #55035 üzenetére
Igen, az alapelvekkel már általad tisztában vagyok. Valszeg a korona után nem voltam elég türelmes, olyan tempóknál, amit egyébként még simán bírnom kellett volna, megrecsegett eléggé a lábam + ott volt a júniusi elfutott verseny, az is eléggé odavert. Pont a korona előtti utolsó futásomnál éreztem azt, hogy el lehet kezdeni építkezni, aztán beütött a szar. Meg néha jönnek a banális hülyeségek, hogy ráestem a seggem baloldalára, 2 napig szar volt leülni is
-
venember83
nagyúr
válasz tomcica #55036 üzenetére
Igen, igen, akadnak ilyen emberek/futók.
Ma reggel sikerült kimenni reggel 6.20-kor egy laza tízesre. Ma nem szólt közbe Bence, sőt, baba és anya még aludt, amikor visszaértem. Sajnos teljesen össze-vissza időpontokban futok, hétfőn pl. este fél tízkor jutottam ki egy 15 km-es körre. Ezért még tologatom a 10 km-es rekordjavítasi kísérletet.
[ Szerkesztve ]
-
-
tomcica
Topikgazda
válasz danielsz #55033 üzenetére
Mi a gyorsabb ritmusokat eloszor darabolva gyakoroljuk,legtobbszor koronkent (400m) de volt mar,h 200m-es ismetlesek.Sot aki serules v kihagyas utan jon vissza annak akar 100m-es darabok (pl 100m gyorsabb ritmus 300m laza).
Igy az izom,izulet fel tud keszulni a gyorsabb mozgasra kontrollaltabb keretek kozott,kisebb az esely arra,h folyamatos hosszabb tempoval szetcsapd magad.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
xy.zsolt
őstag
Ne agyaljatok ezen annyit....jó idő van végre, tessék futni ahogy jólesik 🙂 én ma fokozóst futottam....14fokban könnyen ment az átlag 4.34 10k-n. A héten még emelkedőre futás is lesz és egy intervall
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
danielsz
tag
Nekem is komolyabban kéne a dolgokat tolnom, de egy kicsit szkeptikus vagyok azzal kapcsolatban, hogy felbérelek egy edzőt, akivel nem is találkozom havi 25 ezerért. Nem is látja a mozgásomat stb. Itt nagyon gondolom mást nem tudnak csinálni, mint ráhúznak sémákat emberekre, de közben nekem kell érezni, hogy bírom.
Amíg el nem kaptam a koronát, addig egy jó 10K felépítése lett volna a célom. A kihagyás után viszont erős tempóknál sérülés közelébe jutottam többször, ezért a gyorsabb dolgok el lettek hanyagolva sajnos. Most viszont beneveztem a Kis-Balaton Futóverseny 35 km-es távjára (szept. 19-én lesz), na az érdekes kihívás lesz. A terv, hogy 5 perces kim-ekkel megyek végig, remélem reális. Szintemelkedés legalább nincs nagyon benne. -
HKorn
veterán
válasz tomcica #55023 üzenetére
Meglátjuk mennyire lesz hatékony. Figyelembe veszi hogy oldod meg az előző feladatokat és annak megfelelően módosítja a tervet. Nagy céljaim nincsenek, reális célt állítottam be. Baromi kényelmes hogy az óra végig lenavigálja az edzést, jobb mintha magamtól össze vissza koncepciótlanul futkosnék. Bár a keményebb munkákhoz nem mindig van kedvem, de muszáj ugye. 🙂
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
félisten
válasz tomcica #55027 üzenetére
A Garmin is ezt csinálja, meg a Runalyze is. Sokszor jól működik, viszont pl. a terhelést majdnem mindegyik pulzuszonak alapján számolják. Azaz ha kimegyek 45 perc tempóra, azt úgy értékeli, hogy keményen dolgoztam, ha két és fél órát megyek lassan, azt meg semminek vesz
while (!sleep) sheep++;
-
Never79
tag
válasz tomcica #54875 üzenetére
Nem, semmit nem csinálhatok 3-4 hétig :S. Jövő héten kezdek el erősíteni. Várok még 2 hetet, s utána kezdem újra. Versenyt már nem tervezek úgysem idén, de valami hosszabbacska terepörömfutást azért betervezek decemberre.
Chuck Norris: gratulálok.
UTBM elkezdődött a TDS-sel, és a PTL-lel.
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz bajnokpityu #55025 üzenetére
Lattam nehany Training Peaks munkat,ahol bizonyos algoritmusok alapjan szamoljak a fejlodest,a faradtsagot stb. Ez mar egyfajta automatizalas. Sok embernel egesz elfogadhatoan mukodik is.
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz inf3rno #55024 üzenetére
Az evek soran arra jottem ra,h erre nincs kiforrott recept.Persze alacsony intenzitasu alapozashoz es vegyes alapozashoz van vazam Utana viszont naaagyon figyelni kell az egyeni reakciokat,es meg ugy is vannak am dolgok,amire csak nezek,mintha sosem lattam volna meg.
Amikor egyennel foglalkozol,az szinte olyan,mint egy pszihoterapia. Eleve fel kell az illetonek ismerni,h miert es milyen terve van az edzessel.Utana realis celokat valasztani.Elerni oket,ha ebben valami meggatolja,akkor felismerni es igazitani az edzesterven,esetleg uj ciklusban kivenni ami nem mukodik,meghagyni ami igen
Nem vagyunk robotok,nehez ezt automatizalni.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
bajnokpityu
félisten
válasz tomcica #55023 üzenetére
Beallitasz távot celidot, edzőt az elején, de egyrészt lehet szünetet kérni, másrészt valtoztathatsz célon, edzon menet közben. Mindnek van bemutatkozo videója, hogy ő hogy képzeli el a fejlődést. És elvileg mindig az adott heti teljesítmény alapján számolja a következő heti programot. De azért elég korlátos..
-
-
tomcica
Topikgazda
Egy teljes edzesterv elemzesenel a kovetkezokre kell figyelni:
- Felkeszit-e specifikusan arra a tavra/versenyre,amit megceloztal?
- A sebesseg,allokepesseg,ero haromszogebol tartalmaz-e mindent,ami neked a celodhoz kell?
- Milyen modon kezel,ha jon a gebasz? (ertem ez alatt,h van-e B es C terv,ha az egyen nem illik bele az elore leirt edzesterve...ezt le tudja-e kommunikalni oda-vissza,vagy csak ki van adva az ukaz,aztan lesz ami lesz?!)
- A nagy kepet nezve mit tud adni? (ez mar a jovo edzesciklusai fele kacsintgat,van-e oda is atfedes,vagy csak egyszeri terv,aztan majd lesz,ahogy lesz)There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
HKorn
veterán
válasz bajnokpityu #55018 üzenetére
Akkor hasznos az edzésterv? 16 hét, nem kevés idő.
Ez amúgy a csaj edző, Amy.
Run&Ride
-
ballazol
senior tag
nincs bizony...
full átázott pólóban hazasétálni már nem volt annyira kellemes este fél7-kor
ti visztek váltás fölsőt vagy hazáig futtok ilyenkor?
nem kéne összeszedni egy tüdőgyulladást, ha már tényleg jön egy hűvösebb, szelesebb idő...
(táv és idő szokásos - 24 kör, 60 perc, rekortán a parkban)"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
Zozo0525
őstag
Jó reggelt. tegnap csak spinning ma egy lendületes kocogást terveztem erre ismét 10 Km-es PB lett belőle 54:48 (22 másodperces javulás hétfőhöz képest
Látszik nincs az a nagy meleg
legyen szép a napotok -
HKorn
veterán
Na vége a kánikulának, mondom elindítok egy 10K-s Garmin Coach edzéstervet, hogy gatyába szedjem magam az idei sok kihagyás után. Első hét felmérő és 2 könnyed futás, mondom ezt így bírni fogom, tetszik.
Második hét: időfutam, céltempós intervallum edzés, dombozás, hosszú futás. Sokáig nem lógatták a mézesmadzagot előttem[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
tomcica
Topikgazda
válasz Corpuscle #55015 üzenetére
Mindig mondom itt a csapatban,hogy Nobel dijat kapnak,ha felfedeznem azt a talalmanyt amit ha rakotsz a gyerekre tarolna azt a sok energiat amit egesz nap megmozgat lehetne vele futeni,kocsit tolteni stb.
Na nem kell ilyen orokmozgo tipus,legyen benne egy kis inercia/frikcio,hogy a gyerek szinte eszrevetlenul,de azert faradjon
Szoval ilyen valami,csak finomabban:
[link]There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Corpuscle
őstag
válasz LanyUs #55014 üzenetére
Ahogy mondod! Gyerekkel otthon fárasztóbb, mint bent az irodában. Van ismerős, akin látom furcsállja, hogy szabadságon vagyok, a gyereket meg visszük oviba. Mondom neki, néha pihenni is kell. A lányom extra pörgős, vasárnap még hőemelkedése volt, tegnap már a játszón rúdmászott a csövön. Két hónapja úszni visszük, na az szívja az erőt.
[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
válasz Corpuscle #55013 üzenetére
"Mondjuk 2 óra játszótér 1 gyerekkel az 10 km laza" - ez nagyon jó !!!
Érzem, hogy a Tiéd is energizer/duracell gyermek Szem kipattan és estig pörgés Jobban elfáradok egész nap otthon, mintha bejárok dolgozni
Múltkor egy dombos parkerdőben futottunk 3, 4 és 6 évessel. A 6 éves már meglepően gyors és elég sokat bír futni ( a 4 és 6 éves vendéggyerek volt, én kettőnél behúztam a féket, mert nem bírom energiával már a kettőt se ). -
Corpuscle
őstag
válasz LanyUs #55012 üzenetére
Nálunk az alvás szerencsére gyorsan beállt (már 6 éves), ezzel nem volt sok probléma. Múltkor nagyszülőnél aludt (jó pár hónap kihagyás után), napközben is ott tartózkodott. Este még úgy tele voltam energiával, nem fárasztott le.Szokatlan érzés.
Majd találjunk ki valami váltószámot. Mondjuk 2 óra játszótér 1 gyerekkel az 10 km laza.[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
Ma adta és tegnap is... a kedélyállapotom is jobb, mint szokott lenni... Tudom miért! A 20 hónapos átaludta a tegnapi + a mai éjszakát és csak 05.00-kor keltett először!!! ( Nem akarom elkiabálni Remélem így marad ) Annyira jó érzés pihentebben ébredni! ( 3 éve csak elvétve fordult elő ) -> baromi jó
-
inf3rno
nagyúr
No én konzultáltam közben gyógytornásszal. Azt mondja, hogy jobb megvárni, amíg elmúlik a fájdalom és a gyulladás és csak utána futni. Holnap azért rápróbálok max csak pár km-t rekortánon, aztán meglátjuk, hogy mennyire árt.
Buliban hasznos! =]
-
danielsz
tag
válasz ígyvanferi #54996 üzenetére
Hosszabb tempósabbhoz gondoltam a Boston 9-et, mivel az SL20 azért kicsit fapados. Utóbbit egy félmaratonra már nem biztos, hogy fel merném húzni Tudom, hogy a Boston sincs agyon csillapítva, de gondolom puhább. Amúgy a Boston 10-ben sincs már Boost, helyette bazi vastag lett a talp , nekem nagyon fura.
-
tomcica
Topikgazda
-
Zozo0525
őstag
Mintha az erő fogyott volna el, főleg a mai gyors után. Ma egész nap csak az irodába ülök. Erőm sincs semmire, remélem reggel elmúlik
-
inf3rno
nagyúr
válasz Zozo0525 #55001 üzenetére
Azért egyben futottad le a kb 20-akat az utolsó 3 napon. Szét kéne bontani 2x10-re, akkor jobban menne, már ha izom szempontjából vagy fáradt. Ha az erő fogyott el, akkor szénhidrátot kell tölteni, illetve fehérje hiány is okozhatja.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest