Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#54001) inf3rno válasza HKorn (#54000) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja jó cipő. Csak picivel gyengébb minőség, mint a Mizuno Wave Rider, nagyjából ugyanazt tudja, és fele-harmada az ára. Többet kellett volna vennem belőle, amikor akcióban volt.

Buliban hasznos! =]

(#54002) HKorn válasza inf3rno (#54001) üzenetére


HKorn
addikt

Igen, nekem is venni kellett volna velőle még egy párt. Ride 13/14-et figyelem egy ideje, se szinte sosem akciózzák, 35-40k meg sok érte

Amúgy ma betévedtem egy Intersportba, ráértem, így próbálgattam az összes futócipőt ami volt a méretemben, jópár Asics modell Cumulus, Pulse stb, Nike Pega 37, Adidas solardrive, ultraboost21 stb, elszomorító, hogy szinte egyik sem volt kényelmes, szinte mindegyik szűk volt.

[ Szerkesztve ]

Run&Ride

(#54003) inf3rno válasza HKorn (#54002) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én is ugyanezzel küzdök, azért már be se megyek. Spuriban vagy Nyúlcipőben találtam eddig csak jót. Asics Pulse volt nekem azt hiszem pár napig, az tetszett elől, de a sarka nekem túl kemény volt, visszaküldtem.

Buliban hasznos! =]

(#54004) Hi!King válasza HKorn (#54000) üzenetére


Hi!King
őstag

Az enyémben, szintén Ride ISO 2, most van 1840 km.

(#54005) inf3rno válasza Hi!King (#54004) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Az kemény az az 1840. Sok csillapítás már nem lehet benne. Nálam van, hogy már 800km körül kimegy belőle.

Nekem tök furi. Most visszanéztem a teljes Strava történetet, és mindenhol beállítottam a cipőt az edzésnapló és a vásárlási dátumok szerint. Az első Mizunom 700km után ment szét, a második Mizuno-nál úgy éreztem alig mentem vele, és már széthullott, mégis az meg 1250km-ig bírta mire ugyanolyan állapotba került. Mindkettő Wave Rider 19. Megvan még valahol mindkettő, de akkor ezek alapján fűnyíró cipő lesz mindkettőből. Esetleg megyek még a másodikban egy búcsúztató futást, ha már eddig bírta. Pont ezen agyaltam régebben, hogyha csak ilyen 800km körül bírja, akkor nem éri meg a Mizuno, mert ahhoz meg túl drága. Nem tudom az elsővel mit műveltem, hogy ekkora lett a különbség. Talán többet mentem vele terepen, és azért, vagy a tél ártott meg neki.
A Saucony Ride 7 most tart 150km körül, legtöbbször csak versenyre és felmérőkre használom.
A Saucony Ride ISO2 175km körül jár most. Leginkább azt használom, szerintem év végére elérem vele az 1000km-t, ha nem sérülök le.
A Vibram 60km körül, de az marad is annyi, vagy talán fél évente egyszer használom majd rekortánon vagy füvön. Nagyon lassan kell futni benne, hogy ne menjen szét a vádlim. Képtelen vagyok megszokni, eladni meg nem tudom.
Nagyjából ennyi cipőm van most. Nem tudom még milyet vegyek hozzá. Kipróbálnék már más márkát is, de pl a New Balance, amit ajánlottak ilyen lábra talán még drágább volt, mint a Mizuno.

Na közben meg az egyik barátom bejelentette, hogy megvan neki a 2021km idénre. Komoly a lemaradásom.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#54006) xy.zsolt


xy.zsolt
őstag

Ma a fertődi kastély parkerdőben futottam egy rövidet.....nagyon élveztem. A klíma és a természet szuper, egy embert sem láttam....csend és nyugalom, pihenés az elmének. :K Ne hagyjátok ki ha erre jártok.

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#54007) Hi!King válasza inf3rno (#54005) üzenetére


Hi!King
őstag

Nem vettem észre romlást a csillapításban, habár nem tudom összevetni az eredeti állapotával. Kiprun Long-ot viszont össze tudom vetni a Kiprun KD Plus-al, mert előbbibe beletettem 2 ezret, de nem dobtam ki, hanem bringázásra használom, utóbbiban meg van kb. 500, és majdnem ugyanaz gyárilag a kettő csillapítása. Ez alapján biztosan állíthatom, hogy 2000 km után nem szűnt meg előbbi csillapítása, abban az értelemben nem az igazi, hogy puhult valamennyit az amúgy is talán kicsit túl puha csillapítás.
Egyébként volt egy cipőm, ami szétment anélkül hogy terepen tettem volna tönkre egy egyszeri akcióval (ilyenek voltak régebben, pl. faág szúrta át), egy 7 ezer Ft-os Decathlonos, de nem tudom pontosan a km-t, olyan 2800 lehetett kb., és a felső része tiszta lyuk volt mindenütt.

(#54008) INTELligent válasza xy.zsolt (#54006) üzenetére


INTELligent
senior tag

Én is természetben szeretek a legjobban futni :).

Flickr: https://bit.ly/2wtfNl5 || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok

(#54009) Peterhappy válasza xy.zsolt (#54006) üzenetére


Peterhappy
őstag

Varázslatos az a park, két éve voltunk ott Kedvenc Feleségemmel, nem futottunk, de majdnem minden nap sétáltunk ott legalább egy ekkorát.
Tekerd körbe a tavat! A klíma és a természet szuper, csend és nyugalom, pihenés az elmének. Ki ne hagyd, ha már épp arra jársz ;)

(#54010) zolikaDB válasza Hi!King (#54007) üzenetére


zolikaDB
veterán

Apropó, stabil Kiprun létezik?
Mondjuk 48-asban a Long 2-t leszámítva ennyit találtam:
Kiprun KS Light
KIPRUN KS500

Illetve jó zoknit tudtok ajánlani Decathlonból?

[ Szerkesztve ]

(#54011) emvy válasza emvy (#53963) üzenetére


emvy
nagyúr

Csinalok tervet, neked van? Itt (szerkesztes alatt)

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#54012) HKorn


HKorn
addikt

Na megjött az adidas SL20.2, piszok jól néz ki, ellenben rettenet szűk, kb mint a Pega 37, vagy még annál is szűkebb. Sajnos megy így vissza :(((

Nem értem, hogy miért kell így elcseszni, az SL20 első verziója teljesen jó volt méretre.

Run&Ride

(#54013) xy.zsolt válasza Peterhappy (#54009) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Én itt lakom a környéken csak még nem futottam a parkban soha :) szóval élmény volt.

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#54014) Peterhappy válasza xy.zsolt (#54013) üzenetére


Peterhappy
őstag

Ooooo az milyen szuper lehet! :)

(#54015) inf3rno válasza Hi!King (#54007) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ennél a Mizuno-nál a gyöngyvászon szokott szétmenni. Én megvettem ugyanazt a modellt, mert bevált, és már kezdett kifutni, és akkor vettem észre mekkora a különbség csillapításban. Az egyikben 700km után jóval gyengébb volt, mint a másikban. Azért az elsőt már nem is használtam. A gyöngyvászon most mindkettőnél lyukas két oldalt. Használtam régebben egy Adidas cipőt, ami már 10+ éves volt gyakorlatilag nulla csillapítással. Úgy is el lehet futni benne, csak akkor a lábad viseli a következményét. Én heti 2-3x 10k-t futottam csak benne, úgy csak a bokám fájdult meg néha. Valszeg ha emelem a mennyiséget, akkor jöttek volna a durvább dolgok. Mezítlábas technikával talán még az is elment volna, sarkazással annyira nem.

Buliban hasznos! =]

(#54016) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Közben nézem a méréseket, és nálam megállt 75.4kg-nál a fogyás körülbelül egy hete. 120km-nél járok ebben a hónapban, ami átlag 5.7km naponta olyan 6:30 -.5:30 közötti átlagokkal. Érdekes, hogy amikor két éve csináltam ugyanezt, akkor nem volt ilyen gond, hanem tök egyenletes volt a fogyás. Arra számítok, hogy egy ideig megül itt, és csak utána fog újra elkezdeni csökkenni. Valamiért mások beszámolói alapján ez tűnik jellemzőnek. Úgy sejtem a háttérben a zsír% továbbra is esik, az izom% pedig továbbra is nő, szóval ezek nem igazi platók, csak akkor, ha csak a súlyt mérjük. Emelném a mennyiséget, de úgy érzem, hogy a lábam nem bírná el. Így is eléggé határon van, hogy nem esik szét. Maximum keresztedzést tudnék betenni. Veszek majd egy kondi bérletet, csak nem erre a hónapra terveztem. A másik lehetőség, hogy belenyúlok az étrendbe, de ahhoz most sok kedvem nincsen.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#54017) HKorn válasza inf3rno (#54016) üzenetére


HKorn
addikt

Én úgy néz ki megtaláltam a korábban panaszolt általános erőtlenségem okát, a kevés kalória (főleg CH) bevitel lehetett az, mert elmentünk a családdal nyaralni, elengedtem a kalóriakontrollt, gondoltam 5 nap szabadság, hadd szóljon, este 9-kor pizza sör kombókat benyomtam, harmadnap már éreztem hogy a lábaimba visszatér az erő, futottam is 14km-t tesztjelleggel, és utána se voltak fáradtak azóta is bírják.
Persze nem fogom rendszeresíteni a pizzazabálást főleg későn este, de úgy látszik néha alaposan vissza kell tölteni a testet.

Run&Ride

(#54018) Hi!King válasza inf3rno (#54016) üzenetére


Hi!King
őstag

Nem tudom tudsz-e, szeretsz-e úszni, én tudom ajánlani keresztedzésnek, mert a futáshoz hasonlóan fejleszti az erőnlétet, jót tesz a gerincnek, miközben nem terheli sem a térdet, sem a bokát. Én nemrég kezdtem ismét úszni hetente, és nagyon jól esik, annak ellenére, hogy mikor ott vagyok a medencében, akkor unom.

(#54019) Hi!King válasza HKorn (#54017) üzenetére


Hi!King
őstag

Lehet csak az én véleményem, de szerintem a szénhidrát szegény diéta és a futás nem kompatibilisek egymással. Lehet kalória deficitben lenni, ha fogyás kell, de akkor is az a legjobb, ha a zsírégetés lendíti át deficitbe.

(#54020) HKorn válasza Hi!King (#54019) üzenetére


HKorn
addikt

Igen, erre kellett nekem is rájönnöm. Amúgy nálam nem feltétlen a fogyás a cél, súlyom oké, inkább testzsír csökkentés lenne jó, hasról fogyni zsírt, szálkásodni.

Viszont a zsírégetés és a futás szerintem szintén nem kompatibilis, legalábbis nálam, mert a zsírégető pulzuszónában egyszerűen én nem tudok tartózkodni futás alatt, bármennyire lassan futok. Szóval marad a séta, vagy bringa.

Run&Ride

(#54021) bencze válasza HKorn (#54017) üzenetére


bencze
senior tag

Ja, ez szerintem normális. Néha kicsit jobb de az általános erőtlenség jellemző a kalóriadeficitre. Én olyan 5-600 kcal deficittel szoktam operálni de nem mindig bírom ki, rámjön a nagy szénhidrát éhség - kenyér pizzával meg fagyi meg sör :)
Biztos van az az étrend amivel ezt lehet mérsékelni de annyira nem vagyok szaki meg nem is érdekel annyit szarakodni étrenddel. Igyekszem valamennyire változatosan enni de zöldségből ha a fél kertet megenném úgyis kívánom néha a kenyeret / tésztát (pedig állítólag az is szénhidrát de mégsem ugyanaz).

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#54022) xy.zsolt válasza HKorn (#54020) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Futásnál mi a zsírégető HR tartomány?
És ahogy a bringa tésztával üzemel, úgy gondolom a futás is. Napi 1óra intenzív mozgással nincs az a tésztamennyiség ami ne égne el..sőőt, vissza is kell venni a tempóból, hogy ne fogyjak tovább és nézzenek betegnek (67kg/179) :D ....esetemben, 50+ évesen.
Az igazság az is, hogy 80%-ban délelőtti éhgyomros edzést tartok mert ott vagyok jobb formában....délután már nem oké

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#54023) emvy válasza xy.zsolt (#54022) üzenetére


emvy
nagyúr

A zsiregeto nem eget tobb zsirt abszolut ertekben egyebkent, mint az intenzivebb fokozatok :)

> Napi 1óra intenzív mozgással nincs az a tésztamennyiség ami ne égne el

Hogy a fenebe ne lenne. 1 ora intenziv mozgas az max 1000 kaloria, es ahhoz mar igazan tolni kell (nekem az kb. maratoni tempo, vagy folotte). Egy 32 centis duplasajtos pizza 2000-2500 kaloria vagy tobb.

while (!sleep) sheep++;

(#54024) HKorn válasza xy.zsolt (#54022) üzenetére


HKorn
addikt

Nagyon alacsony zóna, nálam 120-130 körül elvileg, de ez futásnál esélytelen, bringával oké, de ott sem lehet padlógázon tekerni, de ott jobban tudom szabályozni hogy zónában maradjak.

Viszont ha nagyon rámegy erre az ember, akkor meg nem szabad a CH-t túltolni mert nem égeti el a test ilyen laza edzésekkel. Legalábbis én így gondolom, de vannak itt ehhez jobban értő szakik, majd ők megmondják.

Run&Ride

(#54025) xy.zsolt válasza emvy (#54023) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Na jó, de aki nem sportol azon sem marad rajta mind a 2000 kalória....az átlagos sportmentes életvitelszerű zsírégetéshez adódik a sportoláskor elégetett 1000 kalória. Szerintem

bringán a 120-130 HR az a reco tekerés kb....nekem, érzésre (mert nem mérem)

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#54026) Never79 válasza emvy (#54011) üzenetére


Never79
tag

Igen van tervem. Én 60 chval számolok, de multkori hosszún se ment le 1 óra alatt annyi, pedig Vérmókuson simán hoztam ezt.Féltávnál egy kis szilárd, amúgy gél és folyadék (víz) 6- 8 dl / óra. Nálam fél literes kulacs lesz meg lehet 1 3 dles. Meglátom mennyire bírja a gyomrom, iso is lesz bekeverve gyengébbre, ha gebasz lenne. Só 2 db / óra. Azzal te nem számolsz? Vagy isodban van? Asztalról sós kicsi, és víz. Kólával én tavaly megjártam, idén max tényleg a végén. Ruha az fehér póló / karszár. Sapka nyakvédővel. Alapól freebelt, de 60 kmnél lehet cserélek mellényre. És mindenhol bekenem sudokrémmel. Pulzust megkaptam, tavaly 148-150 volt, most 150-153 meleg miatt. Még a tempót kell belőni, ezt a vasárnapi futás után fogjuk az edzővel megbeszélni. Ez most hülye példa lesz, de ha nekem a pulzushoz 4:50es tempó lenne, akkor inkább vissza kell venni. Azt hogy meddig, még most kell belőni. Bár szerintem érzésre már tudnám. A Sió töltés szar göröngyös/gazos/fűcsomós földút. Készülj fejben, a végén az emelkedő is ilyen földutas, betonutas/köves (mint egy szőlőhegyen) út, majd lefelé megint betontömbökből kirakott út. Nekem ott tavaly szar volt. Egyszer egy ismerősöm azt mondta, tiszta idióták vagyuk, azért szenvedünk hosszú órákat, hogy utána a beérkezés pillanatában (ami tényleg csak pár mp) átéljük a katarzist. De fasza lesz az a katarzis.

Jól összeállítottad, már csak a kivitelezésnek kell jónak lenni. Faxa ez az oldal, amit használtál.

(#54027) emvy válasza Never79 (#54026) üzenetére


emvy
nagyúr

Mi lesz a celtempod szerinted? Nekem még fogalmam sincs.

Valamennyi nátrium van a zselekben, amit viszek.

while (!sleep) sheep++;

(#54028) Hi!King válasza xy.zsolt (#54025) üzenetére


Hi!King
őstag

Nézd fordított irányból, ha nem lenne az a tésztamennyiség, akkor limitálva lennénk napi maximum 1 óra futásra.

(#54029) inf3rno válasza HKorn (#54017) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja úgy látszik lemerült a CH. Nekem szerintem az lehetett, hogy résztávoztam egymás után 3 nap, aztán nem tett jót. Mostanra már elmúlt nálam is.

Buliban hasznos! =]

(#54030) inf3rno válasza Hi!King (#54018) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Hát tudok valamennyire, de nem vagyok oda érte. Igazából magát az úszást szeretem, csak az uszodai tömény fertőtlenítős vizet nem. A fő bajom az úszással mégsem ez, hanem hogy ha hideg a víz, akkor rendszeresen begörcsöl a lábam. Volt, hogy egyszerre vádli, comb görcsölt be a Balatonon, és alig értem ki. Ezért járok Hévízre mindig.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#54031) inf3rno válasza HKorn (#54020) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Elég ha anaerob küszöb alatt futsz, akkor úgy a harmada-fele zsírból fog menni a kalóriának, a másik része szénhidrátból. Vagy ha nagyon lenyomod a szénhidrátot, akkor fehérjéből fogja előállítani a szervezet és elkezdi bontani az izmaidat. Ha szálkásodni akarsz, akkor inkább a fruktóz, alkohol és zsír bevitelt csökkentsd, mint a szénhidrátot. Én pl sörben is ráálltam az alkohol mentes meggyes Sopronira, mert annyival jobban esik futás után, mint egy rendes sör. Mondjuk a meggylé miatt sajnos cukros, de azért nem rossz így sem. Kipróbálom valamikor a sima alkohol menteset, az elvileg tisztán glükóz alapú szénhidrát, folyékony kenyér. Zsír szempontjából az lehet a legjobb, megy egyből glikogénbe, a meggy viszont elvileg jó izomláz megelőzésre.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#54032) inf3rno válasza bencze (#54021) üzenetére


inf3rno
nagyúr

A szénhidráttal nincs baj, ha glükóz alapú, pl az összes gabonában és gumóban a keményítő ilyen. A fruktóz (cukros dolgok) ami problémás, mert az zsírrá alakul. Az alkohol szintén. Szóval kenyér, krumplis tészta, alkohol mentes sör, még a pizza is teljesen jó, ha nem atom zsíros a feltét. Szükség van a szénhidrátra edzéshez mert az energia jelentős része abból jön. Ha nagyon megvonod, akkor az izmot bontja le a szervezet, hogy előállítsa. Van ketogén diéta, ami ilyen, hogy szinte nulla szénhidrát, és inkább fehérjét visznek be, hogy abból állítsa elő a szervezet. Aki epilepsziás, annak hasznos, egy átlagembernek annyira nem ajánlom. Nagyon nehéz tartani, és állítólag káros is lehet.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#54033) ballazol


ballazol
senior tag

tegnap-mai pihenés után holnap lenyomom a 3. 10km-emet a héten
a bal térdem mellett-alatt nagyon durva fájdalmaim voltak még ma hajnalban is, de úgy érzem, mostanra rendbejött :)
ne szóljatok semmit
megígérem, hogy beszámolok, hogy sikerült
és természetesen a sík rekortánra megyek holnap is (laza kocogós tempó, de az folyamatosan, megállás nélkül 60 kerek percig!)

inf3rno: szedjél valamit, nem kéne ennyit görcsölnöd!

"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung

(#54034) sharp4 válasza Hi!King (#54004) üzenetére


sharp4
őstag

Asics GT-2000ben 2740km van. Éppen cserés, már ráfér a nyugdíj. Viszont tegnap előtt, ami víz belefolyt felül, az a talpán kifolyt.

Magyarország legnagyobb Xiaomi közössége:https://www.facebook.com/groups/622368221279940/?ref=share Apple Iphone 13 Pro & Ipad Air 5

(#54035) tomcica válasza ballazol (#54033) üzenetére


tomcica
Topikgazda

meg a vegen lesz beloled valami ;]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#54036) HKorn válasza inf3rno (#54032) üzenetére


HKorn
addikt

Ez hasznos info volt köszi, eddig a ch-t egy kalap alá vettem, azt gondoltam mindegy miből jön, de akkor ezentúl a fruktóz bevitelt próbálom csökkenteni, glükóz meg mehet, ha sok az edzés és intenzív.

Run&Ride

(#54037) parandroid válasza HKorn (#54036) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Pizza egyébként egy meglepően egészséges kaja, ha normális, vékony tésztával adják, rendes, egészséges feltéttel. A legnagyobb baja, hogy nehéz vele leállni, amikor elég lenne… :(

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#54038) norby_42 válasza parandroid (#54037) üzenetére


norby_42
aktív tag

Főleg ha magadnak csinálod. Abból tényleg annyi fogy el, amennyi van

Eat pasta, run fasta

(#54039) parandroid válasza norby_42 (#54038) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Otthon nem tudsz jó pizzát csinálni. A tészta sem lesz jó, meg normálisan kisütni sem tudod. A házi, tepsiben, sütőben sült pizza minden lesz, csak egészséges nem. Pláne nem finom.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#54040) inf3rno válasza ballazol (#54033) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Magnéziumot szoktam beszedni mielőtt vízbe megyek vagy hosszabb verseny van, az használ valamit.

Buliban hasznos! =]

(#54041) inf3rno válasza parandroid (#54039) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Otthon nehéz, mert nincs meg a hőfok, a kemencében sült pizza az igazi. Azért az éttermi pizzák 2/3-a annyira rossz alapanyagból készül, hogy simán versenyzik velük az otthoni is. Én Tapolcán és Egerben ettem eddig jó pizzát. Veszprémben megyek valamelyik nap egy új pizzériába, kíváncsi vagyok, hogy mit tudnak.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#54042) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Ma is toltam egy 5-6k-t több darabra osztva olyan 5:30-5:45 körül. Az jött le, hogy a fáradtságot nálam szinte biztosan a túledzés okozta. Ma tök jól ment, volt, hogy megkarcoltam a 4:50-et is, és nem volt semmi gond. Pulzusban is 175 körül lehetett a max érzésre. A lábam még mindig bejáratós az első kilométeren boka és térd környékén. Nem tűnik csonthártyának, ez inkább valami ízületi gyulladás lesz. Majd elkezdek nyújtani rá, hátha valamit dob rajta. De úgy igazán úgy tűnik, hogy inkább táp kiegészítőt kéne szedni rá. Most annyira nem akarok proenzi3-at szedni, viszont kitaláltam, hogy csinálok kínai csípős-savanyú levest csirke bőrből és mellből. A bőrben sok a kollagén, és egyszerűbb szétfőzni, mint a kocsonyánál a disznó bőrt. Ha esszenciális aminosav hiány, akkor ez megoldja. Ha nem az, akkor elkezdek proenzi3-azni.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#54043) norby_42 válasza inf3rno (#54041) üzenetére


norby_42
aktív tag

Egerben? Nem emlékszem, hogy láttalak volna vacsoránál... :)

Eat pasta, run fasta

(#54044) bencze


bencze
senior tag

A rokkant időkre annyit, hogy tegnapelőtt néztem napközben mitől fáj az achillesem de fennebb nem a cipő sarkánál szóval az nem lehet, még mintha kis seb és véraláfutás is lenne, esetleg megkarcolta valami erdőben, na mindegy. Fájdogált az elejétől nem erősen de nem is gyengén, olyan 3/10, a 8. km után jutott eszembe, hogy 2 nappal korábban kifordult a bokám ugyanott az úton (de tényleg béna vagyok, sima kavicsos út se akadály se gödör, nem is értem), hát ugya kicsit sziszeg az ember, továbbmentem fájdogált de nem volt vészes. Hát attól lehetett biztops megrántottam az achillest, ami ilyesmitől fura de megmagyaráz sok mindent. Mindegy végigkocogtam sajgott végig nem vészes. Ma pihenő, azért éreztem néha a súrlódó érzést az achillesemben mozgatásra, máskor elmúlt, így jött-ment egész nap. Este sétáltam egy órát azért jól esik a friss levegő.
Holnap esetleg este kipróbálom megint. Próbálok lassan, legutóbb szerintem betegeskedett pulzusmérőm (nem szokott), érzésre 125-135 pulzussal mentem végig a 16 km-t. Kíváncsi vagyok tudok-e 130 alatt futni tartósan. Nem lényeges de ha úgyse sietek. Most rövid távon annyit akarok csak 2 naponta tudjam az új, bővített 16km köröm lekocogni, aztán ha ez megy akkor visszarakok 2 napot amikor kicsit mocorgok és hétvégi hosszút és akkor onnan már lehet valamit kezdeni.

[ Szerkesztve ]

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#54045) inf3rno válasza norby_42 (#54043) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Négy éve voltam ott. Szép hely! :-)
Ide tévedtünk be a vár nézés után. [link] Kinézetre nem egy nagy szám a hely, kicsit olyan vidéki kocsma feeling, de a pizza vékony, és az egyik legjobb, amit itthon ettem. Igaz nem voltam annyira nagyon sok helyen, hogy ez reprezentatív legyen.
Sütsz te is otthon?

Buliban hasznos! =]

(#54046) inf3rno válasza bencze (#54044) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Kend be nadálytővel, hátha használ valamit.

Buliban hasznos! =]

(#54047) inf3rno


inf3rno
nagyúr

A túledzéssel kapcsolatban találtam egy érdekes dolgot. Ha valaki nem iszik elég folyadékot és nagyon túltolja, akkor könnyebben alakulhat ki izom elhalás. [link] Mondjuk ez a futásra kevésbé jellemző, inkább az olyan edzésekre az, ahol túl lehet nyújtani izmokat, és hajlamosak szakadni. Mindenesetre ez alapján az izomláz is enyhébb lesz, ha valaki elég hidratált edzés közben és után.

Buliban hasznos! =]

(#54048) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Amúgy érdekes ez a túledzéses izomelhalás. [link] Azt mondja, hogy bárkinél kialakulhat, ha hirtelen olyan terhelést kap, amire nincs felkészülve. Általában sötét vizelettel, durva izom fájdalommal, néha feldagadással jár és persze fáradtsággal. Tipikusan olyankor fordul elő, amikor atléták visszatérnek néhány hónap nyári szabadságról, aztán alapozás helyett odavernek nekik egy durvább erőedzést. Katonaságnál is jellemző még. De persze lehet úgy is, hogy valaki abszolút kezdőként a minél jobban fáj, annál hasznosabb az edzés mentalitással áll neki. Érdemes kórházba menni vele, mert kinyírja a vesét. Egy sima vérteszt megmondja, hogy arról van e szó.

Futásnál azt írják, hogy ultramaraton után előfordulhat egy enyhébb változata, illetve ha valaki durván tolja a résztávokat napokig a normál mennyiség többszörösével anélkül, hogy törődne az izomlázzal, akkor előjöhet. [link] Még a HIIT, aminek vannak ilyen veszélyei, ha nem 1-2 nap szünettel csinálják, hanem minden nap, bár az szinte ugyanaz, mint a résztávozás, csak sokszor alap nélküli emberek csinálják, mert egy ideje divat, és mert nincs idejük vagy lusták normálisan edzeni.

Buliban hasznos! =]

(#54049) Hi!King válasza parandroid (#54039) üzenetére


Hi!King
őstag

Kritikus pont lehet a tészta, mert itt a közelünkben a korlátozások idején nyílt egy kiszállítós hétvégi pizzéria, és egyik pénteken vagy szombaton megjelent egy cikk róluk valami gasztroblogon, erre nem tudták teljesíteni az összes megrendelést, mert allítólag kell 48 óra, amikor áll a tésztája, és mikor hirtelen rájuk zúdult a sok megrendelés, már nem volt elég tészta előkészítve. Azért említem, mert ők tényleg igazan vékony tésztával, és minőségi feltéttel dolgoznak, kettő lelkes, főállasban nem vendéglátós csinálja, egyikük tanár, és úgy kezdték, hogy mindennek utánanéztek, hogy mit hogyan kell, és tényleg nagyon jó pizzát sütnek.

(#54050) ballazol válasza tomcica (#54035) üzenetére


ballazol
senior tag

igen, egy testi roncs :D
most reggel jobb térddel olyan jól beletérdeltem az öltöző padba..... :(
és a bokám, jobb talpam és a bal térdem melletti izom is elég érzékeny
de mindegy, ma délután irány a park ;]

"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.