Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Natív ARM Android appok futtatása emulátoron
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jimpo
senior tag
válasz tomcica #89049 üzenetére
Én csak félmaratont futni mennék...
Agony meg a Maraton túlsó felén gyorsítana, ha Adja.
A "csunya vege" pedig nem mostanában volt! A 120 perc utáni lendület hamarabb érkezett...[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
tomcica
Topikgazda
-
jimpo
senior tag
Komoly munka
Nem tudom mikor voltál legutóbb sportdiagnosztikán, de simán lehet hogy már nem ott van a laktátköszöb. Plusz ADTA napon nagyon más lehet az érték, mint mikor küzdesz a szokott tempónál. Simán lehet 3-5 ütés eltérés, de ez csak saját elmélet.
Körülbelül mennyi és milyen egyéb mozgás megy mellé?
"(Most szerdai 12K laza 4:18@152 BPM és 158 BPM az E1-es zóna teteje.)"Ha már nekem 3:04:51 időt tippel a Runalyze, igaz ahhoz rá kéne edzeni. Akkor neked mindenképpen meg lesz. Főleg ha épp jó a forma, és nem jön közbe semmi. Egy félmaraton PB is belefér a túlsó felén. De legalábbis ne lassulj a végére.
Ha valami csoda folytán megyek akkor nyulazhatnánk egymásnak.
Igaz a 3:55 lehet gyors lenne nekem félmaraton távon...Mindenképpen hajrá, taposd neki!
[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
xy.zsolt
őstag
válasz xy.zsolt #89046 üzenetére
Amúgy szerintem ami nálam még sokat dobott a tempón az a lábnyújtás...naponta teszem fel az előrefelé kinyújtott lábakat 120cm magasra....ez tavaly nyár elején 90cm-re ment csak (konyhapúltra). Ezzel és a heti 50k futással tudtam szerintem növelni a lépéshoszt...ami nyújtás nélkül kevesebb lenne, így érzem.
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
-
Agony
aktív tag
válasz nepszter1 #89042 üzenetére
Összességében 12 éve kezdtem futni, de úgy tudatosan, értelmes edzésekkel meg célokkal, csak 2019 év vége óta, amikor találkoztam Tommal Szegeden.
Az elején nagyon dinamikus volt a fejlődés, ráadásul nekem 26 éves koromig közöm nem votl semmiféle sporthoz, egy elhízott (180cm,96kg) kis gamer kocka voltam. A futás pont a fogyás miatt jött képbe, csak aztán rajta maradtam szépen.
Én eddig csak félmaratonokat futottam, de az 1:30-as félmaratont relatíve gyorsan el lehetett érni, talán 2-3 év... utána viszont minden percért/másodpercért rendesen meg kell szenvedni.
Amit most már biztos másképp csinálnék ha újra 20on éves lehetnék, hogy megtanulnék futóedzőtől rendesen futni, hogy hatékony legyen a mozgás, mert így a végre ez lett a legnagyobb limitáció... Hiába engedne a pulzus nagyobb sebességet, a kierőltett tempó/formba nagyon gyorsan elviszi az energiát. Gyakorlatilag az 5K és a 30K PB-m majdnem 20 másodpercen belül van tempóban.
Start with a whisper, end with a scream!
-
Napfénysüti
nagyúr
Ma kimentünk az asszonnyal futni, ő letolta a bő 6 km-ét, mondom én futok a tegnapi foci után egy kellemes 10-est. Erre nem összejött egy PB a 10 km-re?
Pedig a senki földjén Fehérvár mellett szembecsapott a szél rendesen.Més que un club!
-
Agony
aktív tag
Ahogy néztem 3:55-4:00 közötti tempóban biztonsággal le lehet tolni. Az most így taper nélkül is csak random vasárnap hosszú futáson is bőven laktátküszöbb alatt megy. Az egyedüli probléma a volument és a hétvégi hosszúfutások hossza, mert jelenleg kb. 70-80K/hetet futok vasárnaponként egy 3:55-4:00 közötti 20-25K-val. Legutóbb augusztusban futottam 30K-t, akkor 166 BPM volt az átlag 3:57-as tempóhoz (laktátköszöb: 174 BPM), előtte meg februárban futottam kifejezetten kicsit LT küszöb alá 30K-t, az 172 BPM volt 3:53-as átlaghoz.
Szóval a következő 10 hétben fel kell menni 100K környékére és a vasárnapit elvinni kb. 35K-ig, aztán szerintem jók az esélyek egy 2:45-2:50 közötti maratonra. Ha összeáll, akkor szerintem a versenyen megindítom 3:55-4:00 között, aztán ha 30K-nál még jól érzem magam, akkor tartom a 3:55-öt, ha nem akkor meg visszaállok 4:00-ra, ha meg végképp szétesik, akkor 4:15, amit most kb. E1-es felső részén futok. (Most szerdai 12K laza 4:18@152 BPM és 158 BPM az E1-es zóna teteje.)
Úgyhogy 3 óra alá mindenképp jó lenne befutni, de mivel első maratonom és 2 óránál többet eddig 1x futottam (2 óra 11 perc 33K), így ez teljesen ismeretlen terep. Runalyze 2:38:01-re taksál, ami már csak azért is vicces, mert ez a legjobb félmaratonos időm x2, egy maraton meg nyilván nem két félmaraton, főleg nem két félmaraton PB .Jelenleg a maraton shapem 50%, ezért ezt a 2:38-as predikciót le is húzza 3:10-re, úgyhogy kívácsi leszek a hosszú futások mit mutatnak majd.
Az biztos, hogy az én futómozgásom 3:50-es tempó alatt válik romlik rohamosan gazdaságtalanná, 4:00-án meg kényelemesen elszaladgálok frissítés nélkül 30K-t vasárnapi edzésnek, úgyhogy ha az állóképesség megvan hozzú, akkor a tempó nem lesz gond.
Ez az elmúlt év:
A kb. 4000 km-ből 4:30-on kívül már gyakorlatilag szinte semmi nem maradt. Októberben beszoptam a COVID-ot, azért is ugrott a novemberi szegedi félmaraton, de attól eltekintve elég egyenletes az egész, ez a 4:00 +/- 15 másodperc már úgy be van járatva, hogy szomorú lenne ha nem menne.
-
-
margithid
veterán
válasz sherlock82 #89034 üzenetére
Igen. A cat munkászoknija se futasra való, egyszer próbáltam, többet nem
Viszont a bokazoknija már remek. -
margithid
veterán
Megnéztem a cat aláöltözetet Pennyben.
Annyira nem győzött meg...
Meg ez szerintem nem feltétlen futásra való aláöltözet. -
ballazol
senior tag
póló, aláöltöző, rövidnadrág + a pega 39
12°C-ban, enyhe légmozgással ez bőven elégnek bizonyult ma és tegnap is
"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
jimpo
senior tag
Távban melyik lesz? Sub 3 óra maraton?
Kár hogy 6 óra az út busszal. A többit hagyjuk... Odafele még oké, persze szállás kellene. De haza is kell jönni, közvetlenül utána belekötnék az ülésbe...
Az NN ULTRABALATON is vonz picit, de egyedül tuti nem indulnák el.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
margithid
veterán
Köszi.
Akkor hiába van jó áron
Ez is egy érdekes cipő, eredeti ára nem tudomm mennyire lehet valós
[link]Nekem se volt soha semmi sérülés, se focitól, se futástól. Most nem kis görcsre gondolok, hanem komoly dolgokra.
Egyedül a viszeremet kellett megcsináltatnom, de az független a sporttól, kamaszkorom óta gond volt vele.
Én meg már elmúltam 40[ Szerkesztve ]
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz parandroid #88997 üzenetére
Neked volt valami komoly focis sérülésed?
A tavalyi térdsérülésed hogy lett?
26 éve focizom igazoltan (40 leszek idén) és eddig soha nem kellett még közel ennyit se kihagynom.Én amúgy a csapat része miatt szeretem, együtt nyerünk, együtt vesztünk, küzdünk a másikért is.
Més que un club!
-
Studi
veterán
válasz margithid #89013 üzenetére
Nézd meg a talpát, érteni fogod.
Amúgy szuperkönnyű cipő, nekem tempóra annyira nem adja, de tomcica ahhoz is ajánlotta.
Ha stabil cipőkben futsz, akkor nem lesz barátod: nekem ebben dől leginkább befelé a lábam. De ettől függetlenül elég univerzálisan használható. A talpa kopik, mint állat. -
tisn
addikt
válasz sherlock82 #89021 üzenetére
nem baj ez, pont jo lenne, ha cslaadi elmeny, kozossegi program lenne, akar meg a sima nb1-nb2-re jaras is. (a megyei foci az igy is az, ott mindig kinn van 50-200 ember a falvakban)
-
sherlock82
senior tag
válasz Napfénysüti #88992 üzenetére
A foci itthon divat lett, azaz válogatott meccsre járni inkább.
Olyan embereket látok hogy megosztják h válogatott meccsen voltak akik életükben eddig nem voltak meccsen, de még labdába se rúgtak soha. Nem tudom hol voltak ezek az emberek az elmúlt 30 évben mikor nagyon nem ment a bicikli.Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
margithid
veterán
Női futócipő, mizuno WAVE sky 6: [link]
-
Peetta14
tag
válasz Peterhappy #89005 üzenetére
Jó lenne, adnám. Ha van, dobjatok be, valami group chatbe, hogy lássam, mikor mentek. Egy reggeli futás bele tud férni.
[ Szerkesztve ]
-
Agony
aktív tag
Egy kis BestSecret tapasztalat:
"Raktárra" rendeltem Nike ZoomX Invincible Run FK2 -t, mert 30K-ért fogható volt. Most van egy 200 km-es, úgyhogy csak a jó ár miatt vettem. Meg is jött pár nap alatt a csomag és többnyire ki se szoktam bontani csak berakom a szekrénybe, de most kíváncsi voltam hogy két fehér Invincible után milyen a fekete.
Kinyitottam és egy Nike React Infinity Flyknit volt a dobozon belül. Kívülről Invincible Run FK2 a doboz, a méret is stimmel, de a dobozban nem az a cipő van. Azt is el tudom képzelni, hogy valaki megrendelte mindkettőt, az olcsóbbat megtartotta a drágábbat visszaküldte, de az olcsóbbat tette a drágább dobozába. Szóval nem gondolnám, hogy ez a BestSecret hibája (max hogy nem ellenőrizték feladás előtt), de az ilyen visszaküldős oldalakon lehet olyan aki ezzel trükközik.
Na mindegy, küldöm is vissza... csak gondoltam szólok, hogy nem mindig az van a dobozban, ami rá van írva.
-
margithid
veterán
válasz Peterhappy #89004 üzenetére
Nekem 46 lenne jó, ecipo alapján.
Még gondolkodom rajta, de jónak tűnik.
Amolyan mindenes cipő. -
bandus
veterán
[link] mire jó a mostani takumi sen?
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Mavic 2 Pro Fly More Combo FMC drón - 1" Hasselblad kamerával (2 akkuval)
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5 akkumulátor, koffer
- DIVA Kerámia hajkefe új 6hó jótállással!
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, Care Refresh, FPV Controller, ND Filter szett
- LTD EC-256 + Blackstar ID:Core 20
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest