Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#50801) tomcica válasza Vertigo18 (#50794) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Akkora legenda,mint te ugysincs masik,csak gondoltam hatha :P :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#50802) tomcica válasza zzola (#50800) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Egy kontrat kellene csinalni 10nap alatt 40kg-t felszedni ;] az se lenne piskota :DD

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#50803) Vertigo18 válasza inf3rno (#50799) üzenetére


Vertigo18
addikt

"Soha többé!"... ;]

Deja vum van ... :DD

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#50804) inf3rno válasza tomcica (#50802) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Jaja, én mindig nézem az ilyen előtte - utána fotókat és elgondolkodok, hogy vajon csak megfordították e a sorrendet. :D

Buliban hasznos! =]

(#50805) inf3rno válasza zzola (#50800) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én nem beszélném le róla, az egyéni tapasztalat sokkal többet ér, mint a szócséplés.

Buliban hasznos! =]

(#50806) bajnokpityu válasza inf3rno (#50795) üzenetére


bajnokpityu
félisten

ilyen 100kg körüli súlynál már 1000kcal környékét ir 10k futásra. asszony ki is szokott akadni, hogy hogy a picsába ir nekem az összes program 2000et egy félmarcsira.neki meg 500at 10k-ra. ja hát majd fele súlyú...

mondom álitsd át a súlyodat, és máris ezreseket látsz... ami érdekes, hogy 40km túra 4400kcal volt, amivel szintén hasonló kcalt ad nekem ,mintha azonos kilómétert futottam volna.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#50807) tomcica válasza inf3rno (#50805) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Nala pont jo az a mondas,hogy "Idonk is van,tejunk is van,miert ne szoptassunk?!" :P Mi baj lehet? Legfeljebb kipiheni a maradek karantenos napon,ha annyira elfarad...neki kell menni es csinalni :DDD

Apropo csinalni...a mult het kerek 200km lett,volt benne minoseg is boven.Kaloriat nem szamoltam,de az alhason mar latszik az er ;]

[ Szerkesztve ]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#50808) inf3rno válasza bajnokpityu (#50806) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Az úgy biztosan nem stimmel. Ahogy nő a súly, úgy csökken a mass specific energy: [link] Szóval mondjuk dupla annyi súllyal másfélszer annyit fogyasztasz. Ez mondjuk attól is függhet, hogy mennyire vagy telefosott búvárruha, de erre nem tér ki a tanulmány. Azt el tudom képzelni, hogy a zsírosabbak nem tudnak olyan hatékonyan mozogni, mint az izmosabbak, és emiatt azonos testsúlyra több energiát használnak el, de ez akár nagyban függhet a sebességtől is. Na ennek megint 2 hónap lenne utánajárni, úgyhogy inkább hanyagolom. :D

Buliban hasznos! =]

(#50809) inf3rno válasza tomcica (#50807) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Így van, a lelkesedése legalább megvan hozzá. Nekem még mindig abban van a hiány.

Buliban hasznos! =]

(#50810) bajnokpityu válasza tomcica (#50807) üzenetére


bajnokpityu
félisten

nektek nem jött, le h troll?
azokat a fogalmat, h kcal, deficit ismeri, de az ezzel foglalkozó cikkek tele vannak azokkal a tanácsokkal, h mekkora deficit az, amit még el lehet viselni, és tilos nagyobbat.

nekem egy barátom csinálta azt, h 110->70. pár hónap múlva megint 90 körül lehet. és még kockáztaott is, csomó zsirban oldott méreg szabadul fel ilyenkor, gyakorlatilag orosz rulett, h mikor lesz baj. nomeg baromira lassan kell ilyen súllyal, mint enyém is elkezdeni kocogni, óriási mák, h 1-2 kisebb sérüléssel megúsztam.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#50811) tomcica válasza bajnokpityu (#50810) üzenetére


tomcica
Topikgazda

en azert bizom benne,hogy nekiesik es megprobalja :K 1-2 videot,elotte kep,utana kep elfogadnak ;)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#50812) venember83 válasza Hi!King (#50789) üzenetére


venember83
nagyúr

Szia,

Ez felkeltette a figyelmem: "3:10-es maraton, + összesen kb. 1.5 km bemelegítés, levezetés 3200 kcal"

Miket futsz általában egy héten, tudsz mutatni valamilyen edzéstervszerűséget?

(#50813) Never79 válasza ígyvanferi (#50770) üzenetére


Never79
tag

Köszi a tippeket!

Tomcica neked is köszi, érdekességképp nekem most ez van a hétre ez a három "gyors" edzés.
kedd: [kép]. 167 szokott fm-en előírt pulzus is.
csütörtök: [kép]. Itt ugye csak kicsit kell megemelnem a pulzust, viszont hétről-hétre egyre hosszabban.
szombat: [kép] . Itt is 167-es pulzust egyre hosszabban (vagy többször kell tartanom) az előző hetekhez képest.

(#50814) rasotamas válasza bajnokpityu (#50810) üzenetére


rasotamas
veterán

Nem trollkodom, tényleg akarok annyit sétálni padon a karantén alatt amennyit birok. Könnyen lehet hogy második nap már rá sem bírok állni olyan térdízületi fájdalmam lesz, ezért kezdtem el pár napja porcvédőt szedni.
Most mi ezzel a baj, ki akarom használni a karantént, azután ha letelt munka mellett lassítva folytatni. Tanuljak addig franciát? Je nes veux pas. Gta-zzak? Már meguntam. Súlyzózni szándékomban áll. Főzni is lesz időm valami egészségeset, a biciklimen is kicserélem a gumit meg kicentírozom a kerekeket, 10 nap 53 négyzetméteren nem leányálom.
Amin még gondolkodom: ha naponta 6-7 adagban ennék egyszerre csak 200-250 kcalokat akkor az sem baj ha több szénhidrát kevesebb fehérje, nem ugrik föl a vércukrom és talán ketózisban tudok lenni. Igen, tudom mi a ketózis, jól bírom, tavaly előtt fogytam vele 20 kilót de 5 visszajött szeptemberig 15 meg azóta. Reggeli pufirizsa sonka sajt, ebéd bármilyen hús magában, vacsi rántotta, 1200kcal, jól elvoltam. Az ilyen együnk ugyanabból kicsit kevesebbet diétáknak nálam mindig az a vége hogy fokozatosan csak nem eszek kevesebbet, nekem a drasztikus jobban bejön, így ha kicsit el is b*szok egy napot akkor is deficitben leszek.

https://tinyurl.com/rasoapro

(#50815) válasza rasotamas (#50814) üzenetére



addikt

Szerintem csináld, ha már így eldöntötted, max módosítasz rajta, ahogy kell.
Többiek nagyon ráfeszültek a sok ezres kalória deficitre. Szerintem is teljesen irreális amúgy, jobban jársz egy észszerűbb étkezéssel, de nem hiszem, hogy itt ez a lényeg.
Nyomd a sétát, ahogy bírod, ha már így kitaláltad, hogy erre szánod a karantént, nagy baj nem lehet belőle.

Viszont tényleg nem ebben a 10 napban kell megoldani az egészet, ez inkább egy bevezető kéne legyen egy életmódváltáshoz és -500 kalóriának is meg lesz az eredménye, hónapok alatt.

''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''

(#50816) norby_42 válasza Chuck Norris (#49665) üzenetére


norby_42
aktív tag

Köszi mégegyszer a tippet, ma elvittem a családot, Upponyból mentünk egy kört. Érdekes, hogy een az oldalon valahogy még sohasem jártam, csak szemben a Vízköznél.

Eat pasta, run fasta

(#50817) inf3rno válasza tomcica (#50811) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Itt van egy kísérlet, amiből lehet tanulni: [link] Egészséges fiatalokat intervaloztattak 4-8 percig 3 perces szünetekkel 4 hétig heti 36, 90, 152 és 53 percig. A 152 perces héten eléggé szétkúródott az anyagcseréjük. Sajnos egy kicsit ködös a cikk, hogy pontosan mi történt, az eredeti cikknél pedig nem férek hozzá, de a lényeg, hogy inzulin rezisztencia volt, és kb. fele olyan hatékonyan vették fel a cukrot az izmok a vérből. Nagyjából arról szólt a kísérlet, hogy mi történik, ha túltolják. Én mondjuk néztem volna a stressz hormonokat, ilyesmit is, de már ez is sokat mond. Élsportolóknál is azt figyelték meg, hogy nem annyira jó a vércukor kontrolljuk, mint az átlagnak. Edzés szempontjából ennek lehet szerepe, mert ha nem úgy veszi fel a cukrot az izom, akkor az anaerob tartományban gyengül a teljesítmény, és ezek szerint már egy hét alatt is komoly túledzést lehet elérni, aminek a hatása talán 2 hét alatt cseng le.

Buliban hasznos! =]

(#50818) INTELligent


INTELligent
senior tag

Sziasztok! Ismerősi körben előjött a sportóra téma, ebben kérném a segítségeteket, mert annyira nem ismerem a piacot. Mi az a modell, amit már érdemes nézni (használt lesz, az biztos), hogyha az illetőnek egyrészt futáshoz kellene, másrészt pedig túrázáshoz használná, így a navigáció része is hangsúlyosabb valamennyire.
Nézegettem régebbi modelleket is (az biztos, hogy csuklós pulzusmérés a preferált, mert az illető nem akar pánttal szórakozni), a Forerunner 235 jó lehet? Azt tudom, hogy xy.zsolt is ilyet vett nemrég, és neki bevált, csak nála a túrázás nem volt szempont.

Flickr: https://bit.ly/2wtfNl5 || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok

(#50819) inf3rno válasza inf3rno (#50817) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Azt hiszem talán a legjobb lenne, ha ki lehetne ezt is mérni valami egyszerű teszttel, hogy mikortól kezd elmenni túledzésbe a dolog, és a lehető leghamarabb közbelépni. A HRV nem tudom mennyire hatékony ebből a szempontból. Azt írják még, hogy nem feltétlen jár együtt a teljesítmény csökkenésével, legalábbis egy darabig nem. Vannak ilyen nem invazív infravörös vércukor szint mérők, szerintem talán azokkal észlelni lehet, ha valaki profi szinten tolja.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#50820) inf3rno válasza INTELligent (#50818) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Túrázásra azt hiszem olyat szoktak nézni, amin van térkép. A drágább Garminoknál szokott lenni, nem tudom a többinél mi a helyzet, de azt hiszem mindegyiknek van ilyen jellegű órája. Suunto, Polar, Garmin a javasolt márkák.

Buliban hasznos! =]

(#50821) zzola válasza INTELligent (#50818) üzenetére


zzola
félisten

Szia.
FR 235 nem alkalmas erre a célra. Bizonyos modellekben van csak igazi térkép.
[itt] és [itt] találsz magyarul táblát, de ebben a régebbi modellek nincsenek benne.

(#50822) inf3rno válasza INTELligent (#50818) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Suunto 7-re tudok adni 30% kedvezményes kódot, még talán egy hétig él. [link]

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#50823) itouchfan válasza inf3rno (#50822) üzenetére


itouchfan
senior tag

Én is rácsatlakoznék erre az óra vonalra, szintén rokonomnak keresnék olyan órát, amelyikkel tudja mérni a gyaloglás távolságát (GPS-sel). Gyalogol (nordic) illetve túrázik, telefon nem megoldás. Pulzus nem érdekes. Mi az a legolcsóbb óra (használt) ami méri a megtett távolságot GPS-sel és utána könnyen szinkronizálható telefonra? (Hölgynek kéne). :B
Egy régi Polar M400 akár? Vagy mit ajánlotok a lehető legolcsóbban?

[ Szerkesztve ]

„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

(#50824) tomcica válasza INTELligent (#50818) üzenetére


tomcica
Topikgazda

FR 245-on van terkep...a 235 az meg nem tudja.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#50825) parandroid válasza itouchfan (#50823) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

FR235, ha pulzusmérős, FR230, ha anélkül. Amúgy ugyanaz a két óra. 30k körül megcsíphető, stabil, megbízható darab, normálisan is néz ki, és mindent (is) tud.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#50826) zzola válasza tomcica (#50824) üzenetére


zzola
félisten

Azt nem térképnek hívják... :D

(#50827) LanyUs válasza inf3rno (#50817) üzenetére


LanyUs
senior tag

Kár, hogy tomcica nem válaszolt! Engem érdekelne mi a túledzés határa és jelei a gyakorlatban. Lehet, hogy nem is kellene heti 50-60 km, mert csökken a hatékonyság... Még a végén kiderült, hogy heti 5km jobb! Lehet sokáig aludni! :) Ma reggel is jelzett a test aludj még! Úgyis jeges, hideg szél van kint :D

(#50828) xy.zsolt válasza INTELligent (#50818) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Ahogy többen is írták előttem, térkép nincs az FR235ben....viszont futásra totál megfelelő. :K Örülök, hogy ezt vettem....pláne, hogy 50€-ért csíptem meg.

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#50829) Hi!King válasza LanyUs (#50827) üzenetére


Hi!King
őstag

Anno egyik tájfutó csinált egy humoros oldalt, és volt egy írása, hogy a tökéletes edzésterv, amely biztosítja, hogy kipihent legyél a versenyre. Hosszú alvások meg interval szundítások votak benne :-) Sajnos nem találom szerintem már rég leszedte.

(#50830) tomcica válasza zzola (#50826) üzenetére


tomcica
Topikgazda

nekem az mar NASA pathfinder ;]

@LanyUs - attol fugg mi esik szet,de eloszor az izomzat nem tud regeneralodni,kesobb az idegrendszert is kikezdi,ennel is lehet a paraszimpatikus es a szimpatikus resz tulfaradva,egyiknel magas alappulzus es magas edzesi pulzus a jel,a masik pont kontraba lent lesz a pulzus = zombi.
Amikor mar aludni sem tudsz rendesen,na ott csaptak le a villanyt altalaban ;)
Heti 50-60km-tol meg egy fellabu nyugdijas se edzone tul,csak mondom :DDD

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#50831) tomcica válasza xy.zsolt (#50828) üzenetére


tomcica
Topikgazda

50-ert siman :K marad penz egy michelin benzinkutas terkepre osz' mindenki bo'dog :DDD

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#50832) reset


reset
senior tag

A Kihívás Napja 1982-ben indult Kanadából.
Tavaly a COVID-19 miatt ez nálunk elmaradt...
Talán van remény arra, hogy az idén májusban ismét rajthoz állhatunk...
A vackor környékén loptam a távot, amikor kőhajításnyira egy fácántyúkot
fedeztem fel az út közepén. Mintha csak rám várt volna. Amikor annyira
megközelítettem, mint amennyire egy lapos kavics kacsázni képes
a sima víztükrön, (próbáld ki!) elindult komótosan kocogva előttem.
- Nicsak, incselkedik! - gyorsítottam...
- Nicsak, követnek! - gyorsított ő is...
- Az nem lehet, hogy az apró lábaiddal lehagysz!
- Behemót hústorony! Úgysem érsz utol!
Bizony, hogy nem értem utol. Jó kétszáz méternyit futottunk együtt.
Eleinte gyorsuló tempóban, aztán pedig beálltunk az én szubmaximális
teljesítményemre - mindvégig tartva a közöttünk lévő távolságot.
Amikor őkelme látta, hogy nem telik több tőlem, rajtaütésszerű
balra átot csinált futtában, és eltűnt az aljnövényzet között.
Talányos, hogyan jött össze ez a challenge day…
Lehet, hogy őkelme csupán a kicsinyei közeléből csalt engem távolra,
ügyes csellel hitegetve: utolérhetem…

(#50833) HKorn válasza tomcica (#50831) üzenetére


HKorn
addikt

Én se értem hogy miért adnak ki egyesek sok százezer forintot egy Fenixért, csak mert van rajta térképes navigáció. Telefonon is megy bármilyen túra app, túra közben simán elő lehet venni 1-2x ránézni, hogy merre az arra.

Run&Ride

(#50834) tomcica válasza reset (#50832) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Haaat,itt Szerbiaban a mult heten mondtak le a majusi egyik nagy terepversenyt (olyan Kinizsi 100-as fazon,futas+tura) vagyis attettek oszre.Altalaban ilyenkor a kisebb versenyeket szervezok biztos-ami-biztos alapon kovetik :K HU-ban nem tudom,de gyanus nekem,h az UB se lesz megtartva rendesen :N

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#50835) zzola válasza HKorn (#50833) üzenetére


zzola
félisten

Azért nem érted, mert nincsen szükséged rá. Neked tényleg felesleges lenne egy ilyen eszköz... :)

[ Szerkesztve ]

(#50836) LanyUs válasza Hi!King (#50829) üzenetére


LanyUs
senior tag

Hi!King: "Hosszú alvások meg interval szundítások voltak benne :-)" Köszönöm!!! Reményt adtál! Ez a tuti edzésterv és már növekedésnek is indult a friss edzésterv hajtása! :C
Erre meg tomcica azonnal letöri :) Finoman közölte, hogy a ma reggel nem túledzés szüleménye, puszta lustaság :D . Tehát holnap kipattanok szokás szerint. Függetlenül a hideg széltől. Bár az nem a kedvencem reggel...

(#50837) Hi!King válasza HKorn (#50833) üzenetére


Hi!King
őstag

Azért tapasztalataim alapján terepfutásnál macerás folyton elővenni a telefont és nézegetni. Mondjuk nem tudom Fenixen milyen térkép van, megközelíti-e a Bergfex app térképének részletességét.

(#50838) reset válasza tomcica (#50834) üzenetére


reset
senior tag

A körülmények nem túl biztatóak...

Ugye nem rám gondoltál a #50830 utolsó sorában..? :D

(#50839) xy.zsolt válasza LanyUs (#50836) üzenetére


xy.zsolt
őstag

A pihenés is az edzés fontos része :K

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#50840) LanyUs válasza xy.zsolt (#50839) üzenetére


LanyUs
senior tag

xy.zsolt Én azt állítom, ha az idegrendszerem és immunrendszerem nem támogattam volna folyamatosan L-glutamin aminosavval, akkor az éjszakai etetések okozta alváshiány már rég kiütött volna. Szerintem kulcs fontosságú!
reset: ott burkoltan arra célzott Nekem ( és másnak is ), hogy havi 200 km mellett nem kell nyafogni a túledzésről... Tehát reggel fel kell emeljem a csoffadt kis testem és irány aerob futni, mint az elmúlt 1 évben szinte minden reggel...

Ismét egy szép novella! :R

(#50841) INTELligent válasza inf3rno (#50820) üzenetére


INTELligent
senior tag

inf3rno, zzola, tomcica, xy.zsolt: köszönöm mindenkinek, jó lesz az a FR235. :)

Flickr: https://bit.ly/2wtfNl5 || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok

(#50842) reset válasza LanyUs (#50840) üzenetére


reset
senior tag

Persze, tudom jól. Csak meg akartam mutatni az emojival, megvan még minden fogam :D

(#50843) xy.zsolt válasza INTELligent (#50841) üzenetére


xy.zsolt
őstag

persze, hogy jó lesz :K ....csak nem túrázni ;] ....max mobilos offline túratérképes app használata mellett

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#50844) tomcica válasza INTELligent (#50841) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Persze,hogy jo :K nekem is az volt,ha nem kaptam volna a csapattol szulinapra egy 245-ot,akkor meg mindig azt hasznalnam.Mindig nyafogtak,h az en orammal merjuk a tempot es 5mp-ve gyorsabb,mint kiderult az uj ora is igy mer ;] :P

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#50845) HKorn válasza Hi!King (#50837) üzenetére


HKorn
addikt

Oké a terepfutás már egy fokkal kritikusabb ilyen szempontból, ott tényleg macerásabb elővenni, meg ugye gyorsabban is haladsz. De túrához szerintem teljesen nélkülözhető.

Run&Ride

(#50846) norby_42 válasza xy.zsolt (#50843) üzenetére


norby_42
aktív tag

Én simán használom túrázásnál a Suunto GPX alapú navigációját (+ telefonon térkép vész esetére). Futáshoz simán elég ennyi.

Eat pasta, run fasta

(#50847) inf3rno válasza HKorn (#50833) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Attól függ mennyi pénze van rá. Ha nem fáj 150-et elkölteni erre jobban, mint 100-at vagy 50-et, akkor érdemesebb a térképeset venni. Azzal csak rá kell nézni az órára, nem kell megállni, előszedni a telefont, stb. Ha gond, akkor 50-ért valami GPS-es pulzusmérős jó, ha elég nagy az aksija vagy tölthető mérés közben a hátizsákban, de akkor az csak a logot fogja adni, arra meg egy telefon is képes túránál szintén power bank-el.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#50848) inf3rno válasza reset (#50832) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Lol, fácán challange. Én azért jobban futottam volna, hátha összejön egy leves. :D

Buliban hasznos! =]

(#50849) SpaceKombajn


SpaceKombajn
tag

Füvön (focipálya körül) milyen cipőben érdemes futni, ami az aszfaltoshoz vagy a terephez van közelebb vagy van valamilyen cipőtípus a 2 között? Focicipőim vannak nyilván nem stoplisban lenne a futás, van terem az se ide való viszont a hernyótalpas,műfüves az jónak tűnik erre. November-decemberben csak gyalogoltam, kezdésnek 4 km az elején, aztán 6km egy héten,ez bővül 2x6-ra hétvégéken, egy kis idő múlva már 2x8 volt az adag, ez már januárban, februárban már bele bele futottam pár száz méter ezekbe (1-1km az oda-vissza út és háromszor tettem meg 2 km-ert, az erdőben kb. 2 km 1 kör, 70 méteres szintemelkedéssel). Februárban még bővült a hétvégi mozgás mellé hét közben kettő nap, amikor 3 km "futottam"/gyalogoltam felváltva a pálya körül 1 kör futás(az elején kocogás) és egy kör gyaloglás, szóval heti 4 nap mozgás. Most már a gyaloglás kezd kevés lenni, inkább a futást növelném és a gyaloglást csökkenteném (meg majd a távot is, először 4 kilométerre) és erre keresek cipőt. Három helyszín van, a füvön futok a legszívesebben, van mellette egy keskeny (1 ember nyomvonalas) futópálya, ilyen "futópálya" anyagból elég puha (3 helyen már rossz is) de ott már kb. mindig vannak (és covid miatti távolságtartást ezért nehéz lenne betartani, pedig igyekszek nem csúcsidőben menni), meg erdőben kanyarog kb. 240 méter 1 kör, és van az erdő a 2 km-es kör a felső része elég keskeny ez is és nem igazán vízszintes, ezért a lenti részen szoktam belefutni a körbe, ahol néha már elég széles 4-5 embernyi bár mostanában itt is jöttek mentek, kutyával stb.
Szóval milyen cipőket keresgéljek.
Köszönöm.

spacetime

(#50850) tomcica válasza SpaceKombajn (#50849) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Sokat futok a focipalya koruli fuvon,altalaban abban a cipoben,amelyikben a rekontanon is vagyok.Sima futocipo.Hetente szoktam nehanyszor mezitlab is,mivel az az egyetlen fuves hely,ahol nincs semmi hulladek/szemet,amibe belelephet az ember :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.