Hirdetés

2024. május 17., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#50849) SpaceKombajn


SpaceKombajn
tag

Füvön (focipálya körül) milyen cipőben érdemes futni, ami az aszfaltoshoz vagy a terephez van közelebb vagy van valamilyen cipőtípus a 2 között? Focicipőim vannak nyilván nem stoplisban lenne a futás, van terem az se ide való viszont a hernyótalpas,műfüves az jónak tűnik erre. November-decemberben csak gyalogoltam, kezdésnek 4 km az elején, aztán 6km egy héten,ez bővül 2x6-ra hétvégéken, egy kis idő múlva már 2x8 volt az adag, ez már januárban, februárban már bele bele futottam pár száz méter ezekbe (1-1km az oda-vissza út és háromszor tettem meg 2 km-ert, az erdőben kb. 2 km 1 kör, 70 méteres szintemelkedéssel). Februárban még bővült a hétvégi mozgás mellé hét közben kettő nap, amikor 3 km "futottam"/gyalogoltam felváltva a pálya körül 1 kör futás(az elején kocogás) és egy kör gyaloglás, szóval heti 4 nap mozgás. Most már a gyaloglás kezd kevés lenni, inkább a futást növelném és a gyaloglást csökkenteném (meg majd a távot is, először 4 kilométerre) és erre keresek cipőt. Három helyszín van, a füvön futok a legszívesebben, van mellette egy keskeny (1 ember nyomvonalas) futópálya, ilyen "futópálya" anyagból elég puha (3 helyen már rossz is) de ott már kb. mindig vannak (és covid miatti távolságtartást ezért nehéz lenne betartani, pedig igyekszek nem csúcsidőben menni), meg erdőben kanyarog kb. 240 méter 1 kör, és van az erdő a 2 km-es kör a felső része elég keskeny ez is és nem igazán vízszintes, ezért a lenti részen szoktam belefutni a körbe, ahol néha már elég széles 4-5 embernyi bár mostanában itt is jöttek mentek, kutyával stb.
Szóval milyen cipőket keresgéljek.
Köszönöm.

spacetime

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.