Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#50501) bandus válasza zolikaDB (#50498) üzenetére


bandus
veterán

Akkor m3 outlet polgar :) Ha majd kinyit.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#50502) zolikaDB


zolikaDB
veterán

Igen, erre a "ha majd kinyit" dologra várok részben.
Debreceni Spuriban is van diagnosztika? Nem írja...

[ Szerkesztve ]

(#50503) still2


still2
tag

Sziasztok,

Múlt héten kedden jöttem ki egy enyhébb lefolyású covidból. Szerintetek mikor lehet elkezdeni a futást? Olvastam két hét várakozást meg négy hetet is. Szóval egy kicsit tanácstalan vagyok. Egyéni tapasztalat?

(#50504) TheMarci válasza still2 (#50503) üzenetére


TheMarci
addikt

Én úgy látom, nagyon emberfüggő. Több ismerősöm is elkapta, van aki 2 hónapot hagyott ki, mert nem volt jól, van aki 2 hét után újra futott, és a kettő között sokan mások. (Mind versenysportolók)

Hivatalos(?) doksi a visszatérésről: [lihttp://www.osei.hu/index.php/component/content/article.html?id=519]

Do You Dream?

(#50505) reset


reset
senior tag

Üdv!
Ma kicsit megzörgettem csontjaimat. Ez az év nehezebben indult, mint általában. Jó pár hétig fájt a j.térdem. Elég sokára vette tudomásul, hogy nem lóghat meg a futások elől :) Most tartok a 25. regisztrált (naplózott) edzésemnél, március végére 35-40 szokott lenni, év végére pedig 140 körül...Az éves km-szám pedig 1000 km környékén.
A tavalyi Cooper-tesztem 1800 m-t hozott, az idén még nem mértem (71 év, 175 cm, 80 kg)
Jelenleg Asics GT-1000 7 GTX az 1-es számú cipőm. Van még két 2 pár cipő mellette. Egy full kilométeres Saucony / esős, trutyis időkre/ és egy Skechers /- a damilos fűnyíróval történő edzéseimre...Ja és állandó készenlétben van egy levágott szárú gumicsizma: azokra az alkalmakra, amikor sárban úsznak a dűlőúti fák, és én mégsem tudok ellenállni a szélhajtotta ördögszekereknek...Van még négy pár sílécem (futólécek). Hosszú éveken át nyüstöltem őket telente, jól kiegészítették a nyargalásaimat. Több éve nem csatoltam fel őket. Nincs hó, és új cipőre is szükségem lenne / amihez már más típusú kötés kell, mint amilyen az enyém volt; tehát a léceken a kötést is cserélni kellene...
No szóval, hogy "on" is legyek, ma 7 km-t teljesítettem, afféle tavaszi Gauss-görbét:
2-4-6-8-6-4-2 perc futás, mindegyik szakasz között 2 perc gyalogkakukk...
Ezt a görbét az első ötszáz méter után kezdtem rajzolni és kb. 5 km-en át tartott...tehát még maradt egy kis időm a végén hazaporoszkálni.
Szeretem ezt a fajta szinusz-intervallt. Max. 12 perces csúcsértékig szoktam felmenni. Ha az stabilan megvan, a következő edzések valamelyikén mérek Coopert...Utána szabad a pálya, persze csak úgy gerontológiásan :) 5-10 km folyamatos döcögés, 7-8 perces kilitempóban...
Ma vittem a Polar RS400-ast. HR max = 161 / AVG = 131

(#50506) inf3rno válasza still2 (#50503) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nem igazán lehet erre semmit mondani, valakinél enyhe lefolyással is szétcseszi a szívet. Tud okozni szívizomgyulladást, de anélkül is állítólag volt akinek a vérén látszott, hogy elhalt valamennyi szívizom, de pl EKG-n, ultrahangon minden klappolt. Valakitől azt hallottam, hogy 2 hónappal a gyógyulás után érdemes ránézetni, hogy minden rendben van e, mert csak addigra jönnek ki a szövődmények. Vannak ilyen poszt covid teszt csomagok, esetleg valamelyikre érdemes lehet befizetni, ha úgy gondolod. Itt annyi tapasztalat van, hogy a pulzuson esetleg meglátszik, ha gond van, mert egyeseknek elszáll a legkisebb terheléstől is, de erről se lehet tudni, hogy ez a jellemző, vagy normál pulzussal is lehet baj. Szóval kb. semmit nem tudunk. Kezdd el lazán, amikor úgy gondolod, és ne terheld legalább néhány hétig.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#50507) tomcica válasza still2 (#50503) üzenetére


tomcica
Topikgazda

En abstart kezdenek egy ujra-alapozast,amint lement a laz.Egyeb betegseg utan is nehany laza alapozos jellegu edzessel kezdek.
Ezt magad kell,hogy eldontsd.Mindennek van kockazata,az en szememben annak is,ha valaki 2honapot nem mozog,valami "lehetseges jovobeli szovodmeny",vagy hasonlo miatt :F Kint a termeszetben,ha elkaptunk volna valamit es masnap menni kellett tovabb,akkor is mentunk es csinaltuk. (aztan hullott a fergese volt :K ).

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#50508) tomcica


tomcica
Topikgazda

Essskudj,azt hiszi az ember,hogy az elektromos kutyaporaz az ultimate otlet,hogy a csapat kello osztonzest kapjon... :P :K .de eeez a next level erosites:
[link]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#50509) ígyvanferi válasza tomcica (#50508) üzenetére


ígyvanferi
addikt

:DDD Tudnád használni, mi?
Amúgy a többi is igen jó, az a csirkesöprőgép a kedvencem.

(#50510) tomcica válasza ígyvanferi (#50509) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Teljesen uj otleteim lettek :K :DDD ;]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#50511) still2 válasza tomcica (#50510) üzenetére


still2
tag

Köszönöm az infókat!

(#50512) norby_42 válasza tomcica (#50508) üzenetére


norby_42
aktív tag

Már várom, mikor mondod a felhő alapú távedzést. Villám a s*ggünkbe :)

Eat pasta, run fasta

(#50513) Zozo0525 válasza reset (#50505) üzenetére


Zozo0525
őstag

71 évesen?
az igen gratulálok! :Y

(#50514) parandroid válasza Zozo0525 (#50513) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Úgy tűnik, meglett a topik nagypapája. Példakép beállítva! Ezek a sztorik nekem mindig motiválóbbak, mint az 1:30 alatti félmaratonok. Na nem mintha az nem lenne szép teljesítmény, csak nekem az teljesen elérhetetlen, ez viszont kb az életcélom, hogy amíg az eszemet tudom, aktív tudjak maradni, ne a tv előtt vegetáljak, mint a 65+ korosztály 95+ %-a. Vagy csak nekem rossz a mintám, amiben mozgok. :(

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#50515) danielsz válasza tomcica (#50438) üzenetére


danielsz
tag

Nincs nagyon bajom, leszámítva, hogy tegnap óta nem érzek szagokat meg időnként krákogok. Szerintem az ízérzékelésem se teljesen 100%, pár dolog kicsit furi. Az remélem nem megy el. Ha nem lesz semmi probléma, akkor szerintem jövő héttől elkezdek szép lassan megpróbálni visszatérni a futáshoz.

(#50516) parandroid válasza danielsz (#50515) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Ne tedd, várd meg, amíg ki nem ürül a szervezetedből, utána lassú alapozás. Tudom, hogy bosszantó, de egy szívizomgyulladás nem. vicces.

Nekem ennél enyhébb lefolyású volt, kb mint egy influenza, de kivártam a karanténidő végét, addigra már egy hete kb nulla szimptómám volt, és akkor kezdtem alapozó pulzuson görgőzni. Kb egy hónap alatt toltam fel komolyabb terhelésre, igaz minden napos tekeréssel.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#50517) Zozo0525 válasza parandroid (#50514) üzenetére


Zozo0525
őstag

pontosan, tegnap olvastam egy hölgyről, 68 évesen 68 kilit lefutott.... valahogy ilyenekkel személyesen nem nagyon találkozni .

(#50518) norby_42 válasza parandroid (#50514) üzenetére


norby_42
aktív tag

Nem csak te vagy ezzel így

Eat pasta, run fasta

(#50519) reset


reset
senior tag

#50513 #50514
Igen... Megpróbálok méltó lenni a megtisztelő címhez. Darabig maradnék még köztetek...
de nem kívánok a 71 év súlyával rátelepedni a topikra..Ha "too much" irányba ferdülnék, feddjen meg a gazda, visszafogom magam vagy abszorbeálódom...
Az a nagy gondom, miről posztoljak. Kellenek az edzésinfók is, de az én eredményeim nyilván nem hozzák lázba a tőlem több generációnyira futókat, akik a fórum tagságának derekát képezik. De: voltam mik vagytok, lesztek mi vagyok... egy kis jövőkép nem árt, igazán nem ijesztgetési céllal :)
Számos apró csodát éltem meg futásaim során, amiből párat csokorba szednék majd (ezeket kurzív off - ba rakom, hogy nekifutás nélkül átugorhassák, akiket nem érdekel...)
Sziasztok!

(#50520) inf3rno válasza danielsz (#50515) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Úgy tűnik hozzánk is megérkezett. Egyelőre csak köhögés, torokfájás van 4 napja. Lehet az is, hogy influenza, legalábbis nincsenek komolyabb tünetek, íz, szag érzékelés is rendben.

Buliban hasznos! =]

(#50521) LanyUs válasza inf3rno (#50520) üzenetére


LanyUs
senior tag

Éjszaka háromszor keltem. Úgy kocogtam ma, mint egy zombi, 07:40-es átlagot toltam egy fenyves erdőben. Pulzus szokatlanul magasan. Szerintem kialvatlanság. Viszont cserébe nem volt -2, hanem +5 meleg fogadott.
Jobbulást! Azért írj majd mik a fejlemények! Még jó, hogy nem építettél ki már fullos alapot, mert így nincs akkora veszteség...

(#50522) tomcica válasza reset (#50519) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Elmenyek,mit csinalnal maskepp,vagy egyszerubben (praktikusabban). Ilyen tapasztalatbol szarmazo tanacsok barmikor johetnek :K
Vonatkozzon ez frissitesre,edzesre,erositesre,testsulyra,regeneraciora stb.

Az akutalis edzest/versenyt pedig majd erzed,hogy mikor sok.Be szoktunk szamolni egy-egy versenyrol,foleg ha fontosabb.Illetve at szoktuk beszelni ki mire keszul,mivel nyuglodik stb.

Szoval te csak irj :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#50523) zzola válasza reset (#50519) üzenetére


zzola
félisten

Engem érdekelnek ezek a történetek!

(#50524) inf3rno válasza LanyUs (#50521) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja ennél lejjebb már csak a halál van. ;] ;] ;]

Buliban hasznos! =]

(#50525) Vertigo18 válasza reset (#50519) üzenetére


Vertigo18
addikt

"Too much"? Ezt hogy érted? Ebben a topikban ez az elvárt! :D

Egyébként meg közülünk pont a Topikgazda, aki a leg-"Too-Much"-abb! ;]

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#50526) Hi!King válasza inf3rno (#50520) üzenetére


Hi!King
őstag

Jobbulást!

Feleségem már sokadszorra ússza meg sikeresen az óvatósságának és a szerencséjének köszönhetően. Az elmúlt egy hónapban három alkalommal múlt hajszálon, hogy nem volt ott és akkor ahol sokan megfertőződtek. A legutóbbi az volt, hogy a 8 fős csapatukból 6-an bent voltak múlt héten, és ebből 4 biztosan megfertőződött (tünetek, majd pozitív teszt), ő meg az elmúlt hetek fertőzései miatt nem volt bent (az más osztályokon volt, de egyiknél volt az ő osztályukról is kontakt).

Szerk.:
És ami még fura, hogy második olyan eset van a munkahelyén, hogy együtt élő párok egyik tagja nem kapta el a másiktól, majd egy újabb hullámban teljesen mástól elkapta. Pl. az egyik kolléganője pár hónapja 2 hétig volt karanténban a tünetes fertőzött barátja mellett, most mégis megbetegedett a munkatársaktól.

[ Szerkesztve ]

(#50527) reset válasza Vertigo18 (#50525) üzenetére


reset
senior tag

...No jó, fiatalon én sem aggályoskodnék...még jó 40-esen sem. Most már inkább nézem, hogy lobog a láng, mit mások szítanak...

(#50528) Vertigo18 válasza reset (#50527) üzenetére


Vertigo18
addikt

Ebben a topikban ennél nagyobb összetartás van a közösség tagjai között. Együtt örülünk egymás sikereinek és együtt hajszoljuk a másikat a céljai elérése érdekében. Együtt sírunk és együtt szívjuk a másik vérét. Szerintem itt nem csak topiktagok vannak, itt egy tényleges KÖZÖSSÉG alakult ki.

Kivéve a topikgazda, mert őt mindenki utálja, biciklivel tolja a PB-ket és futásként prezentálja elénk... ;]

Jah, és ha a futással kapcsolatosan csupán beszélgetni szeretnél, akkor sem kell offba rakni a hsz-edet. Korábbi megegyezés...

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#50529) LanyUs válasza Vertigo18 (#50528) üzenetére


LanyUs
senior tag

Most eszembe juttattad tomcica szeptemberi PB idejét 21,1-en 1:14:05. Az kemény lehetett neki is ( bringától függetlenül :DDD ). Kicsit meghúzhatta volna a végét már 14 alá - de nem érünk rá állandóan iramfutónak menni :) :D na mindegy... Közel vagyok már Hozzá! Vigyáznia kell! 25-30 min. és lehagyom! :))

(#50530) reset válasza Vertigo18 (#50528) üzenetére


reset
senior tag

Ájszen csak most kopogtam be...Még az út pora ott a cipőmön :)

(#50531) inf3rno válasza Hi!King (#50526) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Köszi! Én tudok olyanról, aki elkapta, és hónapokkal később is pozitív lett a PCR-je. Most vagy kétszer kapta el, vagy nem ürült ki teljesen a szervezetéből. Fura dolgok vannak. Én remélem, hogy ez most csak influenza vagy ilyesmi, és kihúzzuk az oltásig.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#50532) xy.zsolt


xy.zsolt
őstag

Nos, tegnap az történt, hogy elértem a célt amit csak júniusra terveztem. Gondolkodtam hogyan tovább és arra jutottam egyelőre nem törekszem erősebb tempóra. Melegszik az idő, bringázni sem lesz kellemetlen és kíváncsibb vagyok most, hogy ott hol állok a tél és a futás után. A heti 2x10km marad futva 4.50es tempóban továbbra is.

Kérdés: Ha nem 0fok lesz hanem 25 és nem 40km lesz a cipőben hanem 100 akkor lehet, hogy még jobb lesz pl a csillapítása? Mert újonnan fagypont közelében annyira nem volt puha mint ahogy írnak róla.....pega37

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#50533) tomcica válasza LanyUs (#50529) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Bement kesobb osszel 1:13:57-re :K

xy.zsolt - Bravo....a Pega37 az pihe-puha lagysag ;) meg fagyban is,100km-el epp csak a labadra allt.

Vertigo :P ideje lesz egy GoPro-t beszereznem es megfuttatnom teged

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#50534) LanyUs válasza tomcica (#50533) üzenetére


LanyUs
senior tag

Megleptél! Nem is emlékszem, hogy említetted! Betetted 14 alá? Nem semmi... Respect! :R

(#50535) tomcica válasza LanyUs (#50534) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Be,de az 1:13 legteteje es az 1:14 legalja az szinte ugyanaz az effort...ekkora tavnal ez ugyanaz,persze jobban hangzik. Viszont 1:13 ala menni,na az mar minden km-t 3:29-tol gyorsabbra ker.Megjegyzem ez az 1:14 kornyeke M45-ben az iden mar harmatosabb veteran EB dontore eleg lenne (tavalyi eredmenyek alapjan) persze mindig kerdeses,hogy az utazas miatt kik azok,akik nem tudnak eljutni egy-egy ilyen versenyre,valamint hogy ott le tudja-e az ember tenni az aszfaltra ugyanezeket az idoket,mert van am,hogy leesik a lanc,olyankor 1:15-1:17-re azonnal kicsuszik az ember. :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#50536) ígyvanferi válasza tomcica (#50535) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Jaja, tiszta rossz, amikor sz.rul megy és csak 1:15-re sikerül a félmaraton...

;]

(#50537) bajnokpityu válasza tomcica (#50535) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Ez nekem motoros v bringás tempó...

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#50538) tomcica válasza ígyvanferi (#50536) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Varjaaaa, beledobsz heti 150-200km-t,azert nem esik jol, h ekkora munkaval nyelgazon 1:15-ot gurit, amikor jol tudod, h ment ez mar jobban is. :U

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#50539) inf3rno válasza tomcica (#50535) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ha nem jön össze, akkor azt hogyan kezeled lelkiekben? Van pár ismerősöm, akiket egyáltalán nem értek. Mármint elmennek versenyre, és ha nem sikerül nyerniük, csak másodikak lesznek, akkor teljesen ki vannak akadva. Ez egy kicsit így sarkos, leírom inkább részletesebben. Van egy csaj, aki egy egyetemi versenyen szokott részt venni, ahol ilyen tornászások vannak, pl fekvő, felülés, húzódzkodás, stb. és az nyer, aki a leggyorsabban végigcsinálja az összeset vagy x idő alatt valamiből többet csinál. Na most vannak vendég sportolók más egyetemekről, és az egész testnevelés tanszékes dolog. A csaj is tesi tanszékre jár, és az a terve, hogy megnyeri a versenyt az utolsó évben, és készül rá. Aztán jön a verseny, és szerinte a bírák vele igazságtalanul szívóztak, mert hazai pályán van, szemben a vendéggel, aki megnyerte, és emiatt csak második lett. Az igazságot nehéz megmondani, de nem értem, hogy valaki ezen miért sírja el magát. Persze több alkalma nem lesz, hogy ezen a versenyen részt vegyen, mert végzős, de mégiscsak egy verseny. Valahol az olimpikonok egy részét sem értem, mármint én úgy vagyok beállítva, hogy baromi jó versenyezni, és nyerni is jó, de ha más nyer, akkor ő volt a jobb, aztán kész, nem foglalkozom vele kimondottan, jó nekem a második hely is, vagy a harmadik vagy a tizedik. Inkább a verseny miatt megyek, ha megyek, nem a győzelem miatt. Szóval nem értem, hogy miért vannak egyesek ennyire ráfeszülve, hogy győzzenek, és miért kudarc nekik egy második hely. He? :D

Buliban hasznos! =]

(#50540) xy.zsolt válasza inf3rno (#50539) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Ha a csaj mindent beleadott akkor nincs oka kiakadni....pont akkor ennyi volt benne és a jobbtól nem szégyen kikapni, tudni kell elfogadni. Ha tényleg csaltak akkor jogos a hiszti. Ez a világ sajnos arra nevel, hogy minden téren, bármi áron (!) győznöd kell mert manapság már csak a győztest jegyzik. Győzni azok fognak akiknek nem elég a második hely....ez a felfogás mentálisan pluszt ad a többiek ellen..és ez is számít, minden számít. Ennek okán már az amatőrsportban is előfordul a dopping...és ez nagyon rossz irány. Az eredményem tekintve top5ben lehetnék bringában OBn a korosztályomban, de pont az említett dopping miatt sincs kedvem indulni. Én már csak magamat akarom legyőzni, de még ezt sem mindenáron.

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#50541) tomcica válasza inf3rno (#50539) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Mert valoszinuleg meg nem nyert meg eleg versenyt :K es elvarasa van onmagaval szemben (ami jo is,sot kell,ha versenyezni megy,nem csak elmenyfutni). En edzesen igyekszem versenyzesre tanitani a csapatot,hogy tudjanak eleg mentalis energiat felhalmozni/mozgositani ott es akkor amikor kell.Ezt ugyanugy edzeni kell,mint a testet.Foleg,ha nem "A" tipusu "letepek a fejet es belehanyok a tudejebe" versenyzo.
Meg kell tanulni kiertekelni a teljesitmenyt,a helyere rakni egy-egy PB-t/PB kiserletet,egy-egy versenyt.Mit csinalt az ember jol,mit nem.Min erdemes dolgozni,mi az ami jol mukodott a felkeszulesben.Mint a gyemantot,ki kell csiszolni.Ami jo az marad,ami nem azt valtoztatni kell.
Amikor valoban a teljesitokepesseged hataran vagy,akkor meg kell tanulnod,hogy ne pazarolj energiat meg a mentalis felspannolodassal se :K egyfajta zen allapot kell,ahol nem pazarolsz,csak mesz,mint egy gep/robot.Ezt is meg kell tanulni,be kell iskolazni.Aki tulzottan ideges verseny elott,az azzal pazarol.Meg kell tanulni egyensulyba tartani a testet es elmet.Felkeszulni ugy,hogy minden magatol mukodjon ;)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#50542) inf3rno válasza xy.zsolt (#50540) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én egyedül a csalók miatt szoktam kiakadni. Ha tisztességes a verseny, akkor teljesen rendben van, sőt tudok örülni más sikerének is. Fel lehet fogni úgy is, hogy azért jó a verseny, mert egy valaki biztosan győzni fog aznap.

Buliban hasznos! =]

(#50543) inf3rno válasza tomcica (#50541) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Akkor javaslod te is a meditálást, mint Péter, vagy van valami egyéb módja is, hogy eljussunk ebbe a tudatállapotba? Egyébként nálam a futás alapból elvisz más tudatállapotba, mert teljesen kikapcsolok közben, hasonló, mint a meditáció, viszont egy versenyen ezt nem lehet megtenni, mert ha elbambulsz, akkor lenyomnak, oda kell egy kis feszültség.

Buliban hasznos! =]

(#50544) Vertigo18 válasza inf3rno (#50542) üzenetére


Vertigo18
addikt

Ha a csalókat kizárjuk ebből az eszmefuttatásból, akkor azért egészen más a két szitu. A "mi" sportunknál kizárólag az idő ellen versenyzel. Vagy a tied jobb, vagy a versenytársé, nincs kecmec.

Viszont vannak azon a fajta sportágak (versenytánc, jégtánc, stb... ideértve azt is, amit te leírtál), ahol bírók előtt kell, szubjektív és objektív szempontok alapján előadni, amit tudsz. Ilyenkor mindig benne van az, hogy pl. az egyik bíró éppen akkor pislog, vagy másként látja az egészet, az összképet. Szerintem ilyenkor tényleg nehezebb lehet neki feldolgozni és akár valósan, akár magát áltatva, el lehet kezdeni hibáztatni, elfogultsággal vádolni a bírókat is...

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#50545) tomcica válasza Vertigo18 (#50544) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Azert van egy szint,ahol nem eleg a legjobb ido,mert taktikai versenyzes zajlik.Foleg akkor van ilyen,ha mar ismered az ellenfelet,vagy emberedre akadsz.Olyankor hiaba mesz nyelgazon,nem lesz eleg.Ott torni kell a tempot,valtogatni,es ez gyakran a PB-tol valamennyivel rosszabb vegidot ad,viszont felemesztitek egymast,es az nyer aki ezt jobban birja/turi.
Sok ilyen 800/1500m-es versenyem volt nehany mp-vel lassabb a PB-nel,szinte eros felmeroedzes ido,megis tobb energiat kert,mint a PB :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#50546) tomcica válasza inf3rno (#50543) üzenetére


tomcica
Topikgazda

A laza totyogesnel talan tudsz meditalni is,nem erre gondoltam.
Amit FLOW elmenykent irnak le az jobban hasonlit erre,vagy az ez.Maximalis osszpontositas,nagy terheles,teljesitokepesseg hatara,megfelelo energiaszint.
A meditalasnal altalaban kitagul a tudatossag,ez teljesen ellazult testet ad,ide az nem jo.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#50547) tomcica válasza Vertigo18 (#50544) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Anno birkoztam 5eves koromtol 17-18evesig (utolso evek parhuzamosan mentek a futassal) ott ugye van biro a szonyegen is,es a szonyeg korul szinten.Sok mulik rajtuk :K az oreg edzonk mindig arra tanitott bennunket,hogy szo szerint vegezzuk ki az ellenfelet tussal,ne bizzuk a meccset a pontozasra,ha csak egy mod van ra.Igy nottunk fel,ezt sulykolta belenk,amikor csak lehetseges kizarod vele a biroi reszlehajlast.Cserebe olyan allokepesseget es magabiztossagot ker,amihez fel kell nolni,amit ki kell epiteni. :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#50548) tomcica válasza tomcica (#50545) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Ja,ertem mar,ugy irtad h azon a verenyen a legjobb idovel beert = nyer....na ez igaz :DDD

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#50549) Vertigo18 válasza tomcica (#50548) üzenetére


Vertigo18
addikt

Így van, egyszerűsítettem kicsit, akié a legjobb idő, az nyer. Lehet benne taktika, vagy csak szimpla "ereszd el a hajamat", akkor is a végére a legjobb idővel rendelkező fog nyerni. Nincs részrehajlás, "pislogtam épp", meg pontozás. Tied a legjobb idő? Nyertél! Ennyi.

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#50550) Hi!King válasza inf3rno (#50539) üzenetére


Hi!King
őstag

Mondjuk az olimpia az kicsit szerintem más. Az olimpikonok úgy lesznek, hogy egy rakás szülő olimpikont akar csinálni a gyerekéből, pénzt, illetve a gyerek idejét, enegiáját fektetve a projektbe, de végig tudja a szülő és a gyerek is, hogy csak nagyon keveseknek fog megtérülni. Már az olimpia előtt ott van egy csomó verseny, ahol győzniük kell, vagy anyagilag és presztízsben nem érte meg. Az olimpián pedig az állam az aranyakat díjazza úgy, hogy utána anyagilag viszonylag gondtalan életet élhessenek, illetve hírnév szempontjából a közönség csak a dobogósokat ünnepli és jegyzi meg.

A tényleg amatőr sport (elvileg az olimpiának is annak kellene lennie) az más, ott tényleg gond, ha valaki mindent megtett, mégsem sikerült az adott helyezés, és ezt nem tudja elengedni.

Amúgy élportból nekem még mindig szimpatikusabb az egyéni, mert ott a sportoló teljesítményén múlik minden, csapatban meg tapasztalataim alapján azokból lesz sikeres, aki elég gátlástalan ahhoz, hogy az egyéni érdekeit tudja érvényesíteni a csapatban.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.