Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#50101) norby_42 válasza sharp4 (#50100) üzenetére


norby_42
aktív tag

Jól látom, nem sokat foglalkoztál a kanyarokkal? ;]

Eat pasta, run fasta

(#50102) Viktoár


Viktoár
addikt

Sziasztok

Szeretnék elkezdeni futni hogy kicsit elfogadhatóbbá formáljam az "apu" testemet. :D Tudjátok olyan 1 perc kocogás, 1 perc séta 5x-7x az első nap, aztán másnap pihi majd fokozatosan emelni az edzés időt... Valami ilyesmi elképzelésem van kivéve hogy bármilyen versenyen részt vegyek vagy félmaratont fussak. :DDD

Na most ehhez az induláshoz szerintetek megfelelő lehet az a "futócipő" ami majd csütörtöktől kapható a lidl-ben?

Egylőre nem szeretném 10-20 ezres cipőkre kidobni a pénzt, lehet hogy nem is fogom bírni. Persze ha később van fejlődés akkor szóba jöhet a minőségibb kategória. :K

[ Szerkesztve ]

Üdv:Viktor

(#50103) xy.zsolt válasza Viktoár (#50102) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Szerintem arra oké. Én januárban egy hasonlóban kezdtem a 0-ról. Most 5km-nél tartok és a csillapítás és tempónövelés miatt váltok drágábbra. Újonnan ezek csillapítása is jó emlékeim szerint....az enyém már 4 éves, szóval már nem oké.

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#50104) V.Stryker válasza Viktoár (#50102) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

El is döntötted, hogy nem szeretnél rá sokat költeni, így szerintem igen. Ennyi pénzért pont elég,hogy kipróbáld a futást. Én is így kezdtem.
Ha bejön, akkor majd ráérsz drágábbat venni. Amit érdemes is majd megfontolni. Olcsóval kezdtem én is, de amikor megvettem a drágább cipőt, azért ott éreztem egy erős előrelépést.

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#50105) zzola válasza Viktoár (#50102) üzenetére


zzola
félisten

6-7000 ezerért ettől jobbat kapni, én még kezdésnek sem vennék ilyet...

(#50106) HKorn válasza zzola (#50105) üzenetére


HKorn
addikt

Pl?

Run&Ride

(#50107) Viktoár


Viktoár
addikt

Köszönöm mindenkinek a válaszokat. :R

zzola Neked is köszönöm az ellenvéleményt, bár jó lett volna ha linkelsz valamit helyette ami ebben a ársávban jobb vételnek számít. :R Amíg nem ajánlasz mást addig marad a lidl-ös cipő kezdésnek.

Üdv:Viktor

(#50108) Hi!King válasza Viktoár (#50102) üzenetére


Hi!King
őstag

Ha nem akarsz rá több pénzt szánni, inkább ezt vegyed.

Én úgy 10 évig, igaz nagyrészt nem túl intenzíven használtam ilyet, illetve az őseit, sérülés nélkül, volt amelyiket 2000 km-nél is tovább használtam, illetve volt amelyiket terepen is, és egy ág tette tönkre végül (jelenleg terepre egy régebbi modell terepváltozatát használom). Vannak szintén spúr ismerőseim is, akik erre a filléres cipőre esküsznek. Nyilván nem olyan a csillapítása, mint egy drága futócipőnek, de az kialakításában jobban bíznék, mint egy random Lidl-s cipőében. Ami negatívumut fel tudok hozni, hogy jópár éve lespórolják a külső talpfelületet, így nem annyira jó a tapadása, vizes aszfalton és fényes térkövön csúszik.

Aztán kövesd a topikot, mert néha nagyon nagy akciókról is szokott szó lenni, van hogy 10-15 ezerért megvehetsz egy 30+ ezres cipőt.

[ Szerkesztve ]

(#50109) inf3rno válasza ígyvanferi (#50099) üzenetére


inf3rno
nagyúr

A combnak a hegymenet szokott odatenni.

Buliban hasznos! =]

(#50110) ígyvanferi válasza Viktoár (#50102) üzenetére


ígyvanferi
addikt

15-től van olyan márkás futócipő, amire majd adott esetben érdemes lesz rászánni a pénzt (pl. Reebok). De addig is jó lehet az a decathlonos elkezdeni, amit Hi!King mutatott. Valahogy jobban bíznék abban, mint a lidlösben itt a legolcsóbb kategóriában. Vagy ha már decathlon, akkor ezt a most akciós, kettővel magasabb kategóriájút próbálnám ki, egy hajszállal drágább csak a lidl cipőjénél. Nincs velük tapasztalatom, de hátha ezt a kis felárat még megéri a Run 100-hoz képest.

(#50108) Hi!King: az a Run 100 tényleg olyan könnyű, mint amilyennek írják a honlapon? :Y 180 g a 43-as méret elvileg. Az brutál, ilyen alacsony tömeget csak kb. 10-szer ennyiért tudsz venni nagy márkáktól, még a Reebok Run Fastom is 200 fölött van, igaz az 45-ös. Ha ez valós adat, egy ilyet kipróbálok én is.

[ Szerkesztve ]

(#50111) zzola válasza Viktoár (#50107) üzenetére


zzola
félisten

Van pl. a kolléga által linkelt Kalenji. Lidlistől tuti jobb. Hervisben vannak Jomák 7000-ért.
Vagy vannak FB csoportok, ahol olcsón vannak új cipők is...

Én most magamból indulok ki:
Nekem többet ér az egészségem pár ezer forintnál. Egy rosszul választott cipő akár egy életre el tudja venni az ember kedvét, főleg ha lesérül egy nem jól választott cipőtől...

:R

[ Szerkesztve ]

(#50112) Hi!King válasza ígyvanferi (#50110) üzenetére


Hi!King
őstag

Nem mértem, meg már nincs belőle, az utolsót úgy 1 éve dobtam ki, de érzésre könnyebbnek tűnt minden más azóta vett cipőmnél. Viszont ettől még nem jó versenycipőnek, mert amit nyersz a könnyűségen, azt biztosan elveszíted a rossz tapadáson, mert még ha adott talajon nem is érzed emiatt csúszósnak, a hatékonyságot rontja. Meg a felsője ennek tényleg olyan, és ebben is van összehasonlítási alapom, hogy a legkisebb harmattól csuromvizesre ázik a lábad. Meg hát a csillapítás is gagyibb, mint a drágább cipőknél.

Bár most hogy végiggondolom, van belőle egy régi változat, de az szüleimnél van, ha ott járok, abban futok vagy megyek velük sétálni az erdőbe. De azt hiszem, annak még normális külső talpa van, míg amit kidobtam tavaly, annak nem volt, viszont volt egy 1 vagy 2 ezerrel drágább (Kalenji One Plus-nak hívták), aminek a külső talpja is jó volt, azt is tavaly dobtam ki, de az nehezebb is volt valamivel

(Ja amúgy a régi neve Kalenji One, de a képen látható ránézésre tök ugyanaz, mint nekem az utolsó volt.)

(#50113) xy.zsolt válasza ígyvanferi (#50110) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Aztán ne csodálkozz majd ha nem tartja a lábat a kanyarban ;]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#50114) parandroid válasza xy.zsolt (#50113) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Akciókban 10-15k egy belépő szintű márkás futócipő. Nike Downshifter, vagy valami alap Asics, Adidas. Akármelyik jobb választás egy noname valaminél, amire semmi garancia nincs, hogy bármi köze van a futáshoz. Vagy akkor már inkább Kalenji, bár a normális modellek ott is bőven 10k fölött kezdődnek.

Ha meg valakinek mégsem jön be a futás, lett egy fasza, kényelmes szabadidős cipője egy fél havi bagózás árából.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#50115) LanyUs válasza xy.zsolt (#50113) üzenetére


LanyUs
senior tag

Clifton 7 is bejönne Neked! Pörgös edzéseket csinálsz és minden porcikádra vigyáz az a cipő! Minden lépés élmény benne! Próbáltam, csak a 46-os lábamra kicsi volt a 47 1/3 :( 40e akcióban

(#50116) Hi!King válasza parandroid (#50114) üzenetére


Hi!King
őstag

Ja, akartam írni a Nike Downshiftert is, szerintem az alap árán túlárazott (15-20k szokott lenni), mert inkább az 5-10 ezres Kalenjikhez hasonlít minőségben, csillapításban (a Kalenji belépő modellel szemben normális külső talpa van), viszont én 9 ezerért vettem tavaly év végefelé kiárusításban, annyiért teljesen jó. Igaz én rotálom a cipőket, általában heti egyszer kerül sorra, néha kétszer, de ha valaki meg még keveset fut, annak is jó lehet.

(#50117) ígyvanferi válasza Hi!King (#50112) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Mondjuk elég szkeptikus vagyok a 180 g-ot illetően, a 280 hihetőbb. Csak mert a legdrágább Kiprun Ultralightot írja 193 g-nak. Kizárt, hogy ezt is űberelje. Erre az Ultralightra is kíváncsi lennék, de 23 ezerért azért nem fogom kipróbálni.

(#50113) xy.zsolt: a 180 eurós Pegasus Turbo 2 sem tartja a lábat kanyarban, szóval mindegy. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#50118) Hi!King válasza ígyvanferi (#50117) üzenetére


Hi!King
őstag

Jó, de nem egy kategória a kettő cipő anyaghasználatban. Ha veszel egy egyszerű nyári vászoncipőt, az is könnyebb lesz a Kiprun Ultralight-nál, de nem fogsz benne gyorsabban futni.

(#50119) HKorn válasza ígyvanferi (#50117) üzenetére


HKorn
addikt

Egyszer majd nézd meg élőben a 4 ezres Decás cipőt, az azért ilyen könnyű mert papírvékony a felsőrész, magától összeesik szinte, semmit tartása sincs, talpa egy sima habszivacs, nulla gumiréteg, csúszik is. Az akciós 6 ezres viszont már tök korrekt lehet.

Run&Ride

(#50120) tomcica válasza ígyvanferi (#50117) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Nekem van Kalenji Ultralight,nem surun hasznalom,200m porgosekre es neha ha rovid atmozgatom van,de szeretnem erezni a talajt.Nem tudom mennyi km-t bir el,a felso resze korrekt. :K 19ert vettem learazva.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#50121) Viktoár


Viktoár
addikt

Szimpatikus ez a decathlon-os kalneji cipő, viszont nem tudom felpróbálni mert a közelben nincs üzlet. A ottani mérettáblázatot meg nem értem mert úgy kezdi hogy adjam meg a cipőméretem (Pl 45) , széles lábfej, stb ..... majd végig zongorázva a kérdéseket közli velem hogy 45-ös cipő kell nekem. :) (Nahát, ez volt az első kérdés amire választ adtam, de ugyanez történik ha pl 44-es méretet adok meg.)

Ettől még nem fogom tudni hogy a 28,2 cm-es talphosszhoz mekkora méretűt rendeljek az adott tipusú cipőből.

Üdv:Viktor

(#50122) Studi válasza Viktoár (#50121) üzenetére


Studi
addikt

Most nyitva sincsenek a boltok...

(#50123) zzola válasza Studi (#50122) üzenetére


zzola
félisten

webshop?

(#50124) Hi!King válasza zzola (#50123) üzenetére


Hi!King
őstag

Gondolom a helyszíni próba lehetősége hiánya lehet a gond, mert egyébként webshopból rendelve vissza is küldhető, ha rossz a méret. Lidl meg nyitva van...
Most hirtelen nem jut eszembe olyan élelmiszerbolt, ahol márkás futócipőket is árulnak.

(#50125) sharp4 válasza norby_42 (#50101) üzenetére


sharp4
őstag

Ekkora körön nem sokat kell kanyarodni :)

Magyarország legnagyobb Xiaomi közössége:https://www.facebook.com/groups/622368221279940/?ref=share Apple Iphone 13 Pro & Ipad Air 5

(#50126) xy.zsolt válasza HKorn (#50119) üzenetére


xy.zsolt
őstag

ha ez igaz akkor a lidl-s főnyeremény hozzá képest :K ....legalábbis az enyém ami nem idei modell

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#50127) HKorn válasza xy.zsolt (#50126) üzenetére


HKorn
addikt

Lehet ettől függetlenül nem olyan rossz, nem tudom, nem próbáltam. HiKing szerint teljesen ok ennyiért. De a 6K-s Decás az viszont elég tuti, az biztos jobb, mint a Lidl-ös.

Run&Ride

(#50128) xy.zsolt válasza HKorn (#50127) üzenetére


xy.zsolt
őstag

jah, hogy nem elírás volt a 4k a 6k helyett :)

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#50129) norby_42 válasza sharp4 (#50125) üzenetére


norby_42
aktív tag

Varázslat... Amikor megnéztem egy tök egyenes vonal volt, most már sokkal jobban néz ki

Eat pasta, run fasta

(#50130) LanyUs válasza norby_42 (#50129) üzenetére


LanyUs
senior tag

Én értettem a viccet :)) Full egyenes vonal volt házak között :D Korrigálta a Strava... A táv maradt!!! :F

(#50131) xy.zsolt válasza LanyUs (#50115) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Ha a pega37 nem jön be akkor az lesz a következő amit tesztelek

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#50132) ígyvanferi válasza inf3rno (#50109) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Tehát fostos vagyok, értem. 😀 Még ma reggel is éreztem a combjaim lefelé a lépcsőn. Valószínű, hogy tényleg annyi volt a probléma, hogy valamikor az ősszel futottam utoljára hosszabb szintest terepen. Be fogok ilyet iktatni mondjuk 2 hetente, mer' jó.

(#50133) danielsz válasza ígyvanferi (#50132) üzenetére


danielsz
tag

Tavalyelőtt egy kört futottam föl-le Pécsen a Misina sípályán, aznap nem éreztem semmit, másnapra beállt teljesen a combhajlítóm/feszítőm (nem tom melyik :D) térd fölött, 3-4 napig egyáltalán nem tudtam futni. Nem gondoltam hogy ennyitől bármi probléma lesz, 3 nappal később lett volna egy félmaraton, arra el se mentem.

(#50134) sharp4 válasza danielsz (#50133) üzenetére


sharp4
őstag

Heti 5-6 alkalommal [ide] futok fel. Amikor elkezdtem nekem sem volt őszinte a mosolyom :D

Magyarország legnagyobb Xiaomi közössége:https://www.facebook.com/groups/622368221279940/?ref=share Apple Iphone 13 Pro & Ipad Air 5

(#50135) norby_42 válasza sharp4 (#50134) üzenetére


norby_42
aktív tag

5-6? Az derekas!

Eat pasta, run fasta

(#50136) inf3rno válasza danielsz (#50133) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ez van, nekem alap, hogyha kimegyek, akkor csak domb van minden irányba, úgyhogy annyira nem visel meg. Egyedül Veszprém félmaraton, ami után annak idején előjött ez a comb izomláz, de azt maxon futottam akkor és nagyon szintes volt. A pestieken látom, hogy nem tudnak mit kezdeni már a legkisebb emelkedővel sem. Be szoktak lassulni rajta, és gondolom a másnap sem kellemes nekik.

Buliban hasznos! =]

(#50137) Chuck Norris válasza sharp4 (#50134) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Az komoly, főleg ha bele teszed a p3-et is.

(#50138) tomcica válasza danielsz (#50133) üzenetére


tomcica
Topikgazda

feszito

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#50139) inf3rno válasza danielsz (#50133) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ugye amikor lépcsőn lépsz fel, akkor felteszed a lábad, hajlítva van térdben, aztán a combfeszítő húzza ki egyenesre. Bringával vagy görgőn érdemes nagyon lazán áttekerni ilyenkor. Ha jobb a keringés, akkor gyorsabban gyógyul. Valszeg síkon is ellehet kocogni vele, az emelkedőket meg jobb kerülni amíg elmúlik.

Buliban hasznos! =]

(#50140) danielsz válasza inf3rno (#50136) üzenetére


danielsz
tag

Nálam az az érdekes, hogy a hegyi futásokon se jött elő ez a combfeszítő-probléma, van egy szakasz a közeli hegyre, ahol alig több mint 3 km-en majdnem 400 m az emelkedés, lefelé is elég köves. Ez a sípályás probléma gondolom a lefelé fékezéstől lett, eléggé más volt, mint egy klasszikus combizomláz, mintha külön csak a térd fölötti rész durrant volna be :D

(#50141) Hi!King válasza inf3rno (#50136) üzenetére


Hi!King
őstag

Na nálam épp az ellenkezője játszik, itt Pest déli részént minden sík, emelkedők csak töltéseken vannak, mikor Veszprémben és később Pécsen laktam, akkor én is szinte csak emelkedőkön-lejtőkön futottam, most meg szinte csak síkban. Viszont elkezdtem azt, hogy hétvégén egyik nap kimegyek autóval valahová, vasárnap 22 km-t futottam 850 méter szintemelkedéssel a budai hegyekben. Nem vagyok jó a szintekben, de nem is visel meg, mert egyrészt régebben megszoktam, másrészt túrázáskor van hogy elég komoly szinteket teszek meg.

(#50142) sharp4 válasza norby_42 (#50135) üzenetére


sharp4
őstag

Tavaly volt, hogy 7 alkalom is volt, hozzá lehet szokni. Ami nagyon nehéz, ha esik és sár van, azt nagyon nem szerettem, pedig ez a tél erről szólt. Az utóbbi pár hét már nagyon könnyű volt, amióta felszáradt.

#50137Chuck Norris: p3-at?

Magyarország legnagyobb Xiaomi közössége:https://www.facebook.com/groups/622368221279940/?ref=share Apple Iphone 13 Pro & Ipad Air 5

(#50143) norby_42 válasza sharp4 (#50142) üzenetére


norby_42
aktív tag

Szokni kell, az biztos.
Az első Eged-futástól nagyon féltem (13km, 500+) most ha nem jut jobb eszembe, akkor felszaladok...

Eat pasta, run fasta

(#50144) sharp4 válasza norby_42 (#50143) üzenetére


sharp4
őstag

Én is a Margitszigetről kerültem ide, az elején szenvedtem, fájtak a bokáim a tereptől, de megérte :)

Magyarország legnagyobb Xiaomi közössége:https://www.facebook.com/groups/622368221279940/?ref=share Apple Iphone 13 Pro & Ipad Air 5

(#50145) Chuck Norris válasza sharp4 (#50142) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Innét indul le Csobánkáig, marha meredek, szerintem csak felfelé futható.

(#50146) sharp4 válasza Chuck Norris (#50145) üzenetére


sharp4
őstag

Pomázon a Spar-tól indulok, és ide is érkezem vissza.
[link]

Magyarország legnagyobb Xiaomi közössége:https://www.facebook.com/groups/622368221279940/?ref=share Apple Iphone 13 Pro & Ipad Air 5

(#50147) Dottorei válasza sharp4 (#50134) üzenetére


Dottorei
tag

hmmm...másztam rengeteg extrém nehézségű falat életemben de sosem féltem annyira mint kezdő koromban az Oszoly Delago-falán.

(#50148) Chuck Norris válasza sharp4 (#50146) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Visszanéztem kicsit a trekkjeidet, lehet már meg is nyerted az ember aki legtöbbször volt az Oszolyon díjat :)

(#50149) parandroid válasza Chuck Norris (#50148) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Néhány országban (pl németeknél) a strava már figyeli, hogy gördülő 90 napos alapon ki hányszor teljesítette az adott szegmenst, és ő ott a ‘local legend’, korona helyett babérkoszorú jár érte. Mo-n még nem aktív a funkció.

p

[ Szerkesztve ]

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#50150) ígyvanferi válasza danielsz (#50140) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Elég hasonló paraméterei voltak az én útvonalamnak is, szűk 3 km-en 355 m-t kellett mászni, gyakorlatilag rögtön a starttól. Izomláz ide vagy oda, megérte azért.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.