Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#50051) Maximum1 válasza lovace (#50043) üzenetére


Maximum1
őstag

Aliexpress-ről rendeltem egy ilyet, a héten jött meg, nem tudom milyen benne futni, majd csak melegebb időben fogom használni.
Itthon megnéztem a Salomont és a Compressportét is, ami különbséget látok ezektől:sokkal vékonyabb anyag de nagyon jó minőségű gyorsan száradó, magasságra a 2 közt van.
A Salamon nekem alacsony volt, alig fért be a telefonom a cipzáras részbe, ez 1 cm-rel magasabb és oldalt is vannak zsebei míg a salomonnak nincsenek.
A Compressben az nem tetszett hogy nincs rajta cipzár meg a méretezése sem volt jó számomra.
Ez egy jó futó márkának számít kínai viszonylatban, remélem beválik, zoknijait, alsónadrágját szeretem nagyon.
250ml kulaccsal rendeltem, vastagabb az anyaga mint a salomoné, de jóféle.

[ Szerkesztve ]

(#50052) myckey válasza bandus (#50050) üzenetére


myckey
veterán

Enyém is úgy van valahogy időben, 18 óta van, vagy 19 eleje ( de gyártás már korábbi ).
Mostanság ilyen egybe méretek mennek.
annyi baj legyen.

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#50053) Dottorei válasza Maximum1 (#50051) üzenetére


Dottorei
tag

nekem kb 5 éve van ilyen soft flask tőlük több méretben, teljesen jók.

(#50054) LanyUs válasza myckey (#50023) üzenetére


LanyUs
senior tag

myckey: igazad van! Az érrendszer és állóképesség fejlődésével minden területen javul a teljesítmény :DDD Porszívózás, teregetés, minden jobban megy :)

tomcica: azt mondtad a kigyorsítás másképpen esik jól! Hát hogy is mondjam... Más, mint egy laza, aerob, megszokott örömfutás! Itt dógózni kell :O Na nem sírás ez, csinálom és talán közelebb kerülök az itteni fiúkhoz is a fórumon és nem 6-7 perc "csak" 3-4 perc differencia lesz 10K-n :) Köszönöm! Indul a fogkocogtatás :D

(#50055) Vertigo18 válasza LanyUs (#50054) üzenetére


Vertigo18
addikt

Igen, mondta, hogy "másként esik jól", de azt nem mondta, hogy NEKED!

Ez nekünk esik jól, amint röhögünk azon, ahogy szenvedsz! ;]

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#50056) LanyUs válasza Vertigo18 (#50055) üzenetére


LanyUs
senior tag

Láttad volna, ahogy DNF-elek 33. km-nél :) Huhhhh, na ott pl. telefonáltam, hogy jöjjenek értem :D Te is sorstárs vagy! Szereted felkapni a végét vagy az egészet! Azért az megnyugtat, hogy Nektek sem laza az a 04:10-es tempó már itt a fórumon, ott már fröcsög a nyál a szájból :)) Most tomcicát és az élesített csapatát vegyük ki a képből :)

(#50057) Dare2Live


Dare2Live
nagyúr

Kezdő futó vagyok de már pár hónapja futogatok és egy olyan problémám van, hogy hiába bírnám ha 5km felett futok fixen feltöri a cipő a lábam. Ráadásul elég hülye helyen boltíven. Nem nagyon értem ott hogy lehet. Ezek miatt nem is futhatok többet mert különben ~3nap mire rendbejön.

[link]

A cípom egy hoka arahi 2 anno ez jött szembe ajánlották nem futóboltban megvettem. Ha nem húzom meg erősen a sarkam kijár ki is kopott ahol sarkam van. Alját is befotóztam hátha aki ért hozzá mond vmit.
[link]

Mit kéne tennem? Vennék én új cipőt de mégegyszer ezt nem akarom eljátszani... vagy vmi jó zokni kéne? vagy én vagyok béna...

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#50058) sutirablo válasza Dare2Live (#50057) üzenetére


sutirablo
csendes újonc

Nem túl nagy a cipő? Kicsit nagyobbat kell venni, mint az utcai cipőid, hogy legyen hely dagadni a lábadnak, de kijárnia nem kéne.
Én az utolsó, dupla lyukból, abba fűzöm a fűzőt, amelyik közelebb esik a sarkamhoz és így stabilabban tart, hátha ez Neked is segít.
Esetleg leragaszthatnád hólyag tapasszal:
tapasz

(#50059) parandroid válasza Dare2Live (#50057) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Hokák durván túlépítettek. Próbálkozz egy neutrálisabb cipővel.

Ja, nézem a képet, ez a cipő kuka. Soha ne hordj olyan cipőt, amin a lábad kidörzsöli a szövetet (én egy saucony-val jártam így, hasonlóan bumfordi cipő, mint a hokák). Egy jó futócipő, ha eltalálod a típust, 1000+ km után is max koszos, de nem elhasználódott.

Uncsi már, hogy folyton a Nike Pegasus-szal jövünk, de tényleg ritka, hogy ez valakinek nem jön be.

p

[ Szerkesztve ]

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#50060) Zozo0525 válasza Dare2Live (#50057) üzenetére


Zozo0525
őstag

így próbáld
[link]
(remélem jó a link)

(#50061) Vertigo18 válasza LanyUs (#50056) üzenetére


Vertigo18
addikt

Én most voltam 10km-n, abból 5 km-t nyomtam kigyorsításban. Egészen pontosan 5x200m R800 volt, a gyorsító az olyan 3:20-as 200 méterek voltak, a teljes km-ek a 800 méter pihenővel is 5:00 alatt jött ki. De borzalmas volt, tomcica biztos verte volna a ... ha látta volna, hogy szenvedek :D

Zozo0525: én ezt próbáltam korábban, nekem szétb@cta a bokámat elöl. Nekem nagyon nem jött be... Viszont a Pegasussal egyetértek.

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#50062) TheMarci válasza Dare2Live (#50057) üzenetére


TheMarci
addikt

Amit szoktam, amikor versenycipoben futok, ami feltori a labam, hogy futas elott leragasztom leukoplasttal a labam, ahol torni szokta a cipo. (Nem hansaplasattal, vagy barmi massal, mert kb semmi mas nem marad rajta a boron olyan jol.)

Amikor meg elfelejtem elotte leragasztani, akkor ahol lejott a bor, sebtapaszt rakok ra, es arra leukoplastot, ugy jo szokott lenni. Ha nagyobb feluleten nincs bor, akkor a sebtapasz helyett valami gezt/ hasonlot rakok.

Do You Dream?

(#50064) tomcica válasza LanyUs (#50056) üzenetére


tomcica
Topikgazda

10K kopkodos...45perc vege lett szoval van itt lassabb sebesseg is,nem mindig sub4:00 az iram...10K tempo felmero volt a tobbieknek is Viktor kollegam 3:51-es atlaggal ment,szerintem siman birta volna 15K-ig (21K kerdeses,ott az utolso 4-5km tud azert dolgokat csinalni) tobbiek is szepen helytalltak.Erzesbol kellett a mait menni,kb azon az iramon amelyiken a felmaratont futnak.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#50065) Studi válasza Dare2Live (#50057) üzenetére


Studi
addikt

Leukoplasztot. És a cipő belsején húzd végig, a talpbetét élét ragaszd hozzá a cipő oldalához vele. Jó lesz. Nekem is csinálta ezt egy ideig az Asics GT-2000 újonnan, az egyik lábamon.
Amúgy lehet egy fél számmal kisebb cipő jobb lenne, mert sokat mozog benne a lábad. Vagy épp egy keskenyebb cipő, ha a hossz így van rendben.

(#50066) myckey válasza tomcica (#50064) üzenetére


myckey
veterán

Szép idő volt arra is : )
Most én is 800-900-900-1300m eket mentem 4 és 5 perc körül, attól függ mikor mi zavart be a képbe ( domb és szintemelkedés mindig van benne, meg ide oda irányváltás is a talaj miatt, de egész élhető a minősége már) 2-3 perc közötti lazítással, eleje vége melegítéslevezetéssel.
Múlthéten kicsit megérezte a combközelítőm a sok sok 2-3 perces tempót,( meg melósabb is volt az egész) így a héten inkább variáltam az izmosabb edzéseket.

Vertigo
Lanyus
:R

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#50067) BenQhunria válasza Maximum1 (#50051) üzenetére


BenQhunria
tag

Zoknira kiváncsi leszek, mekkora a lábad és mekkorát vettél?

Titkok nélkül nincs biztonság,biztonság nélkül nincs győzelem.

(#50068) myckey válasza Dare2Live (#50057) üzenetére


myckey
veterán

Szerintem ne kukázd a cipőt a lyuk miatt.
Nekem van egy LaSportivaTempesta GTX em ( is), jó drága volt(nekem) még árleszállítással is, ráadásul nem is repül. Mindkét lábamon van némi sarok kinövés,(élhető a világ, de van) így a jobbos cipő kikopott, nem is tudom mennyi km után a sarokrésznél, hasonlóan mint neked. A baloson is engedett a szövet, de annál kicsit oldalra csúszott a lyuk a másikhoz képest. Engem ez nem befolyásolt semmiben sem negatívan, és a mai napig elvagyok vele, pedig már igencsak van nyoma a használódásnak az anyagot tekintve, de a talp és a csillapítás még bírja. 1300km+ és 60 000m szintemelkedés körül van benne kb. és nem is vagyok egy nádszál alkat. ( hegyenvölgyön ment/megy a cipő, tehát jobban kapja a terhelést, meg is van ennek a nyoma, de használom míg le nem szakad rólam vagy az egészségem nem látja kárát : ) Én mondjuk alig kötöttem be a kialakítása miatt, olyan mintha zoknit húznék a lábamra, persze akad hely a lábujjaknak mert szintes terepen ez pláne fontos nekem.( nagyobb is mint egy utcai ) Zokniból injinjit használok, lábtyű...minél messzebbre megyek, annál inkább jobb (pláne ha sok sok órán át taposom vele) . Tapaszból Omnisilket, de asszem a Leukosilk is ilyen alapú, vagy nem...az a lényeg, hogy a leukoplastot nem mindig tolerálja a bőröm, ez viszont selyem alapú és bevált. Hintőporozni is szoktam a lábam ,de Meru Guard -ot is használok, ide oda kenek belőle, ez lanolin, méhviasz, sheavaj, és növényi szilikon, wax állagú, nagyságrendekkel jobban csípem mint a vazelint. ( drágább is, de nem vészes és tart egy darabig ). Használtam vízhólyag tapaszokat is, sétálgatni jó az utcára, sporttevékenységnél nem sokáig húzta nekem.

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#50069) Maximum1 válasza BenQhunria (#50067) üzenetére


Maximum1
őstag

43-44 a méretem, de talphosszra vásárolok az 28cm, L-est vettem.

(#50070) zenwalk


zenwalk
senior tag

Sziasztok
Van valami best buy cipő (elsősorban asics, mert abban tudom milyen méret kell), 10-20-30k környékén? Elég csámpás vagyok, a térdeim is befelé dőlnek és bokasüllyedésem is van illetve terepen egyáltalán nem futok, csak futópályán.
Az asics gt 4000 2e-t néztem, de azt már sehol se lehet kapni a méretemben (44).
Köszi előre is a segítséget.

* egyébként teljesen kezdő futó vagyok, csak jelenleg az 1000 éves leharcolt edzőcipőmben futok, ami kb. 0 támaszt ad és elkezdett fájni a sípcsontom. Hátha egy normális cipő segítene.

[ Szerkesztve ]

(#50071) Zozo0525 válasza zenwalk (#50070) üzenetére


Zozo0525
őstag

nézd:
[link]

(#50072) zenwalk válasza Zozo0525 (#50071) üzenetére


zenwalk
senior tag

közbe találtam egy tavalyi gt 2000-et, akciózva még talán belefér a keretbe, de erre a szinre még aludnom kell egyet.

(#50073) LanyUs válasza tomcica (#50064) üzenetére


LanyUs
senior tag

A képről azonnal az ázsiai szekér taxi jutott eszembe. Utaznék Veled, mint utas :)) Ha nagyon elfáradsz cserélünk :) Az edzés tipp ezer hála, amúgy :R

(#50074) ígyvanferi válasza zenwalk (#50072) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Színnel nem kell foglalkozni, ha ez bevált, nem akarsz másik márkával kísérletezni (nem is feltétlen érdemes, ha nem fogyasztja gyorsan az ember a cipőket vagy nincs ráb.zulva a különböző modellekre), és mivel az ára is jó, vegyed meg! Futunk itt többen is női cipőkben vagy legalábbis női színűben. Egy-két alkalom után bekoszolódik, és meg is vagy.

(#50075) Dare2Live


Dare2Live
nagyúr

Köszönöm mindenkinek a választ. Kipróbálom a köv héten a leragasztós dolgot egy próbát mindenképp megér. Remélem beválik. Ha nem akkor meg csere.

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#50076) Perillustris válasza tomcica (#50064) üzenetére


Perillustris
senior tag

Drága uram, ma ismét lefutottam a maratoni távot, melyre az utóbbi hónapokban edzettem. A vágyott 3:30 alatti idő is sikerült, szóval elégedett vagyok. A budai oldali szél a Margit-szigeten sajnos elvett 2-3 percet biztosan, valamint a 27. kilométer körül jelentkező kb. fél körön át tartó erős térdfájás sem hiányzott. :U

Szakértői véleménye alapján mit jelent az, hogy ebben az időben benne volt egy 1:39:52-es FM, miközben pár hete egy edzés részeként a PB-m csak 5 perccel lett kevesebb? Ismét csak megerősítettük, hogy azt túl óvatosan futottam?

A következő célom a 20 perc alatti Sziget-kör lenne, ami 3:46-os ezreket feltételez, valamint az 1:30 alatti FM.

Melyik épüljön melyikre, tehát melyik céllal kezdjek, melyik fejlődjön ki a másikból? Hogyan észszerű? :R

[ Szerkesztve ]

Perillustris

(#50077) Peterhappy válasza Perillustris (#50076) üzenetére


Peterhappy
őstag

Gratulalok, nagyon szep ido! :R

(#50078) zenwalk válasza ígyvanferi (#50074) üzenetére


zenwalk
senior tag

Na végül megrendeltem még tegnap este. azért kivancsi vagyok élőben hogy fog kinézni.

(#50079) emvy válasza Perillustris (#50076) üzenetére


emvy
nagyúr

Nagyon szep.

while (!sleep) sheep++;

(#50080) Chuck Norris válasza Perillustris (#50076) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Gratulálok én is.
@Peterhappy, igen csak szeles :)

(#50081) Peterhappy válasza Chuck Norris (#50080) üzenetére


Peterhappy
őstag

:D

(#50082) Studi válasza ígyvanferi (#50074) üzenetére


Studi
addikt

Viszont épp a szín miatt szerintem lesz ez még olcsóbb is. Én erre várok. :D Szóval a 44,5-est hagyjátok! :DDD

(#50083) Chuck Norris válasza Dare2Live (#50057) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Szia, én ezt szoktam javasolni cipőválasztásilag: [link]
Szerintem vagy túl nagy cipőt vettél, vagy egyszerűen csak az a cipő nem illik a lábadra, vegyél egy másikat, mondjuk az ajánlott GT2000 nekem az egyik kedvencem. Az itt mindig javasolt pegasust is felpróbálom ha meglátom valahol olcsón és mindig az jön ki, hogy ez nekem nem jó mert túl lapos az eleje. Azt, hogy belül a sarkánál kirohad az nem jelent semmit, nekem is általában ott kopnak ki először, ha csak ennyi lenne a baja akkor még használható lenne

[ Szerkesztve ]

(#50084) HKorn válasza Chuck Norris (#50083) üzenetére


HKorn
addikt

A híresen ajánlott Pega 36 nekem sem jött be, egyszerűen túl szűk az eleje nekem, nincs tér a lábujjaimnak széltében. Valamint a botban lépkedve sem volt annyira hűha érzésem tőle. Persze ettől még másnak lehet jó, nekem Sauconyk eddig jobban bejöttek, mint a Nike-ok.

Run&Ride

(#50085) xy.zsolt


xy.zsolt
őstag

fura dolog történt....1 hónapja még az egyik talpam 3mm-el hosszabb volt mint a másik. Ezért is kellett visszaküldenem a pega 37-et múlt héten. Tegnap lemértem ismét és egyforma....vagy max 1 mm-van csak köztük és az a "nagyobb" ami legutóbb kisebb volt :Y Tehát 27cm most gyakorlatilag mindkettő. Ezen felbuzdulva ismét 44es (28cm) méretet rendeltem, de most totál fekete színben. Ez legalább nem fog csónaknak kinézni rajtam mint a hófehér. :D Emag-on sajna nincs csere, ott buktam a kupont, ők meg egy vásárlót..... ezért AY-n még éjfél előtt zsákoltam 28pénzért egyet. Jónak kell lennie.....nem akarok már ezzel foglalkozni....csak futni....max nyáron a körmöm színe is passzolni fog a cipőhöz :D

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#50086) xy.zsolt válasza xy.zsolt (#50085) üzenetére


xy.zsolt
őstag

és azért a pega 37 mert 35éve nem volt kimondott futócipőm, így nincs mihez viszonyítanom, viszont futottam benne 1x múlt héten és 40mp-et javult a tempóm egyik napról a másikra....engem ez győzött meg, nem a hype.

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#50087) myckey válasza Perillustris (#50076) üzenetére


myckey
veterán

Ügyes vagy, szép munka . Jó pihenést !

Jó célok, még valami ami miatt érdemes felkelni . : )

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#50088) emvy válasza tomcica (#49899) üzenetére


emvy
nagyúr

Nem tul transzparens az egesz. Egyelore igy 5 honappal a futas elott szep lassan probaljuk novelni a heti adagot (meg nem tartok sehol, kb. 5 orat futok egy heten). 4 reszre van bontva (nekem ez jobban bejon, mint az 5), kedden van par rovid, eles intervallum, a csutortok az majdnem mindig laza, a szombaton kozepes erossegu intervallumok, vasarnap meg sima hosszu.

while (!sleep) sheep++;

(#50089) lovace válasza lovace (#50043) üzenetére


lovace
aktív tag

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget, aki írt a kérdésemre!
Végül ma megrendeltem a Compressport-ot, mivel arra érkezett a legtöbb pozitív visszajelzés. Sajnos vidéki vagyok, így a pesti üzletekben való felpróbálás kilőve, a mostani korlátozások miatt meg végképp. Ha nem válik be maximum vissza küldöm néhány napon belül.
További jó sportolást mindannyiótoknak! :R

(#50090) tomcica válasza Perillustris (#50076) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Bravo,gratula :R
Szamos modon meg lehet a dolgot kozeliteni,a nagy kepet nezve a motto mindig = EGYENSULY.Ugye egy felmaratonos/maratonos felkeszules,ha jol csinalja az ember akkor a kitartas,stamina fele billenti az embert.A sebesseg karara.Igy az egyensuly azt diktalja,hogy szedd le a terheles es egyben gyorsits ki 5K munkaval.
Az epp jo lesz a 20perc csogaz Margit-szigetes tervedhez is ;)
4het elezes,heti minimalis km,annyi h a celedzesekre teljesen regeneralodj,ezeket csak ugy erdemes csinalni...ez mas,mint egy maratonos felkeszules.
Minden heten 2 kulcs edzes van:
- 8-10 x 400m interval kb 3:40-as temporol kezdve,negy het alatt 3:30ig gyorsulva (piheno 400m laza kocogas)
- 4-5 x 1000m interval 3:45-os celtempon (piheno 400m kocogas) itt nem kell az ezreket gyorsitani,novelni sem,viszont ha jol megy,akkor a nehezites az,hogy a piheno roviduljon le 200m-re,ha ugy is konnyu akkor picit gyorsitsd a pihenot (kb 5:15-re).
A negy het alatt a harmadik nehez edzes/het minden heten valtozik,egyik heten 8-10K 4:45-4:15 fokozo,masik heten ero=emelkedore kb ez a tempos erofeszites (amit egy 4:45-4:15 fokoz ker) emelkedo lehet rovidebb,lehet dimbes-dombos terep,lehet gumi huzas stb.
Minden mas edzes REGENERALODAS,tehat itt nincs km gyujtes.Ha full OFF nap kell akkor az :K
4het utan utolso heten heten csak 5 x 200m gyors (3:30 v gyorsabb iram) 200m kocogas,majd hetvegen 20perc felmero.
1het laza km gyujtes + 5 x 400m (konnyed 4:00-3:45) 200m 5:15-on es azon a hetvegen 20km laza 5:30-5:15.
Ezutan indulhat a 21K felkeszules,ker reszbol all 4het amelyiken gyorsabb sebesseg van resztavban es hosszu eros hetvege,valamint 4het amikor verseny iram beprogramozasa lenne.
Elso 4het,heti ossz km amit elbirsz,het kozben 2db eros edzes:
- 8-12km 4:15-4:00 resztavokba bonta 1-2-3K barmilyen kombinacioja jo,rovid pihenokkel ,ahogy halad elore a negy het egyre nagyobb falatokba adagolod pl 8 x 1K (piheno 200m kocogas) -> 4 x 2K -> 3 x 3K -> 3 x 4K
- Hetvegi hosszu eros futas 24-30K kulonbozo kombinaciokban mehet 5:15-5:00-4:45 iram,atlag legyen kb 5:00 (mehet 1+1+1km valtogato 8-10db,vagy mehet 7+3,6+4,5+5km,sima fokozos is mehet 5:15-4:45) minden heten noveld,az atlag ne gyorsuljon! 24-26-28-30K.
Het kozben nehany repulo sprint,rovid emelkedo erore,ezek nem teljes edzesek nehany perc a laza regeneralo edzesnapon.Het kozben max km amit elbirsz,ez a 4het papas szules edzesmennyisegben,utana csokken.

4het 21K versenyiramos periodus,a resztavok novekszenek,de lassulnak,a hetvegi hosszu csokken,de atlaga gyorsul,het kozben 2db speci edzes:
- 10-16K interval 4:15-os celiramon a gyors reszek,hosszu 1km pihenovel de 5:15-on! pl 5 x 2K, 4 x 3K,3 x 4K,5x5K egyre nagyobb falatok.
- Hetvegen eros hosszu futas 4:45-4:30-4:15 kombinaciok,kb 4:30-as atlag 28-20K hossz,negy het alatt csokken a hossz,picit noveled az atlagot,itt is mehet 1+1+1km valtogato,vagy akar 4x4K (4:20-4:25on) piheno koztuk 1K 4:45.Akar sima fokozos is mehet,4:45-4:15 utolso 4km menjen csak 4:15 a tobbi NE.
Het kozben rovid gyorsitok es emelkedok itt is erintve legyenek.Ennel a 4hetnel a heti ossz km csokkenjen le oda,hogy meg bird csinalni a ket fontos napot!

2het TAPER es mehet a 21K (csokkentos idoszakban intenzitas legyen 4:00-4:15 resztavok 400-1000m erintve legyenek,es hetvegi 20km 5:15-on kiveve a verseny elotti hetveget,ott eleg 16K)

Ez igy nez ki papiron,aztan amikor az ember elkezdi csinalni akkor finomhangolni kell ;)
Maratonos felkeszules mar kell,hogy legyen elozo edzesperiodusokban,es massziv heti km teherbiras,kulonben ez nem mukodik.Pihenes es egyeb kiegeszitok szinten kellenek,heti 1db masszazs (legalabb lab).Etkezes keves finomitott cukorral,sok zoldseg,szenhidratnak rizs,krumpli,tesztak.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#50091) tomcica válasza Perillustris (#50076) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Maratonos felkeszules soran ritka az,hogy egy full 21K kijon felmeronek,az h neked PB lett azt mutatja,h jocskan van meg benne nehany perc a 21K-ban (a maratonban akar 10perctol tobb is). A maratonos felkeszules lenyeges resze egy allando terheles,nyomas alatt lenni.Amikor 21K v 10K felmero van,akkor nem igazan szoktak lecsokkenteni a periodus atlagos terheleset,az is a cel h faradtan tudj futni 21K-t,ha ilyenkor meg PB is lesz,nos akkor egy 21K speci felkeszuleskor boven lehet jobbat menni :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#50092) Perillustris válasza tomcica (#50091) üzenetére


Perillustris
senior tag

Igazán köszönöm a részletes válaszokat, a többieknek pedig a gratulációkat. :R :R :R

Perillustris

(#50093) tomcica válasza Perillustris (#50092) üzenetére


tomcica
Topikgazda

O majd fogsz meg szidni,ha epp csinalod :K :P ;]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#50094) Perillustris válasza tomcica (#50093) üzenetére


Perillustris
senior tag

De utána lemegyek enni egy Pljeskavicát egy edzésedre... :C

Perillustris

(#50095) tomcica válasza Perillustris (#50094) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Vagy turos Burekot :P

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#50096) Perillustris válasza tomcica (#50095) üzenetére


Perillustris
senior tag

Bocs, csak a húsosat eszem meg, nem szeretem a túrót (abban a formában). :U

Perillustris

(#50097) tomcica válasza Perillustris (#50096) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Jol van akad az is,megjegyzem gyanusan keves a kobor kutya a pekseg korul ;] :P

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#50098) INTELligent válasza Maximum1 (#50051) üzenetére


INTELligent
senior tag

Nekem is ilyenem van, eddig kb 3x használtam. Szerintem nagyon megérte az árát :K .

Flickr: https://bit.ly/2wtfNl5 || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok

(#50099) ígyvanferi


ígyvanferi
addikt

Elég jó kis izomlázam lett tegnapra a combfeszítőimben a vasárnapi terepezéstől. Vajon azért, mert fostos vagyok a terepfutáshoz vagy mert az utolsó pár km-en már lefelé, részben aszfalton eléggé verettem, hogy elérjem a 16:11-es vonatot Nagymaroson, esetleg mert nem tudtam lenyújtani rögtön utána? Vagy akár mindezek együtt, az sem kizárt. Csak azért fura, mert az eleje egy korrekt mászással kezdődött, ott a vádlimat éreztem, hogy dolgozik veszettül, de abban nincs izomláz. Ha csak két-három hetente megyek terepre (relatíve) hosszabbat, azzal valamennyire hozzá tudnék szokni az ilyen jellegű terheléshez és nem lenne besz.ratós izomláz pár napig utána?

(#50100) sharp4


sharp4
őstag

Sziasztok!

Egy kicsit sikerült javítanom a szokásos köridőmön a múlt héten:
[Péntek]
És másnap szombaton az extra terhelés után is hoztam majdnem az előző napi eredményt:
[Szombat]

Magyarország legnagyobb Xiaomi közössége:https://www.facebook.com/groups/622368221279940/?ref=share Apple Iphone 13 Pro & Ipad Air 5

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.