Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#9493) npera


npera
újonc

A hétvége elég máshogy alakult, mint gondoltam volna. Ha valaki nem bírja a félig-meddig egészségügyi témát, akkor az ugorjon.

Van egy kollégám, akivel a korábbi csoportomban dolgoztam együtt. A csóka imád főzni és grillezni, valamint nagyon ügyesen ácsol. Sajnos a házépítés közben tönkrement a házassága, aztán az asszony vitte a gyerekeket és egyedül él. Az előző hétvégén fantasztikusan szép idő volt és a csóka kiment bringázni, de nem igazán jól sikerült a túra. Kapott egy defektet az első keréken, a gumi lecsavarodott a felniről és beakadt a villa mögé. Gyakorlatilag beblokkolt az első kerék és ő meg átrepült a kormányon. Egy 50+ korú csóka, kicsit túlsúlyos figura. Hatalmasat esett, több bordája eltört, meg a kulcscsontja is törött. Meg elég durván beverte a fejét és lehorzsolódott mindenhol. Kapott valami morfiumos cuccot, meg felkötötték a karját aztán lehetet menni Isten hírével.

Mivel a csóka egyedül él, ezért oldhat meg magának mindent. És sem a családja, sem a cimborák nem törték magukat, hogy segítsenek neki. Megkérdeztem, hogy én tudnék-e valamit segíteni neki a hétvégén. Egy teljes hét alatt senki oda nem bagózott. A csóka mondta, hogy egy kis segítség nem ártana, így átmentem.

Először a kertben kellett rendet rakni. Leszedett egy csomó almát még korábban, de azok már megrohadtak, így lehetett több talicskányi almát komposztálni. Elrakni a fűnyírót, behozni egy asztalt a kertből, rendet rakni a ház körül. Tüzelőt bevinni neki a házba. A házban rendet rakni, mivel kimosta az összes takarót és a szófa huzatát mielőtt összetörte magát. Vagy egy órát kell rakodni ide-oda a lakásban is, mivel egyedül kábé semmit nem bírt megcsinálni a fájdalomtól.

Aztán kiderült, hogy fürödni sem tudott, így átvedlettem betegápolóba és letusoltam szerencsétlent. The good old way, amikor egyszerűen végig tusoltam, besamponoztam és lemostam. Mindenhol szó szerint, mivel szerencsétlen az alap higiéniai részét sem bírja most megcsinálni. Még olyan alap dolgok sem mennek, hogy zoknit felvenni, mivel vagy 3 borda lett elreccsentve.

Aztán főztünk előre 4 napra ebédet neki. Közben kiderült, hogy mivel vásárolni sem tud szerencsétlen, ezért ki fog fogyni a kaja a héten. Így alighanem szerdán meló után megyünk vásárolni vele, hogy legyen ennivalója. Szerintem akkor is le kell majd fürdetni, aztán átöltöztetni.

Hétvégére is betervezek egy túrát hozzá. Lehet, hogy jövő hétre már rendbe jön annyira, hogy az alap dolgokat meg tudja csinálni.
Engem teljesen elképesztett, hogy a családja így lesz@rja, meg a haverok akik nagyon boldogan mennek hozzá vendégségbe most oda sem bagóznak. Elég szomorú.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.