Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8451) Jahno válasza blueboi69 (#8444) üzenetére


Jahno
őstag

Kint is megpöcsöli az SCCM, csak net legyen és sávszél.

De akarom, csak kettőről beszélünk. Te azt mondod, hogy mindegy milyen a júzer oldala, kap egy linket amin keresztül be tud lépni a csoda rendszerbe és kész. Erre írtam, hogy ott elméletileg egy darab gépet kell karbantartani és pöcsölni, mert mindenki ezt futtaja, csak felhasználónkénti memória kell hozzá, sávszél és sok Euró, prfil meg saját külön helyen.. Mint bezzegrégen a Neptunos rendszer, csak kicsit szofisztikáltabban. Ez okés, de júzernek akkor is lesz fizikai gépe, amiben elmegy az akku borért, nem talál wifit, nem tudja IPV6on a VPN-t, meg amit még ki lehet találni. És ha megy a csoda rendszer, akkor is foglalkozni kell az alkalmazásaival. Feltéve, ha dolgoznak (:- Mert kijelző kell és egy ablak, amibe beírja a jelszót és utána az SMSben kapott kódt.

Appon belüli adatvédelem az okés, azokon mindig van mit reszelni aztán meg ismét saját magunk korlátainkba ütközünk, mert mégis csak kell webkamera és a túloldali levelezőben van az a meghívó ami csak a belső hálózatból elérhető és ha menne is a külső környezetbe a ctrl+c ctrl+v, akkor sem éri el a Skype a belső rendszert :-D De jó volt, dokumentáció alapján "csak" firmware frissítés kell, hogy elérje a kamerát, így 2x2.5 a frissítés, újraindítás, tesztelés, majd új FW-vel újabb bug jött :-D

Ez is vissaztérő történelem, először mindenki vakarta a fejét, hogy menjen a kliens oldali pendrive, vágólap, adatok másolgatása, osztott net, csiribiri, most meg ezeket sorban korlátozzuk, szabályozzuk, letiltjuk, mert security :-D

Mi bármikor tökön tudjuk szúrni magunkat, hálózat egyik felében nem lehet jelszavas .zip-et használni, hogy ellenőrizhető legyen és bele tudjunk nézni. Aztán jön az a partner, akinél biztonsági okok miatt kötelező jelszavas .zip-et használni és küldözgetni.

Az egész érdekes, van egy csomó cég ahol teljesen flottul megy az SCCM, patch, szoftverek felrakása központi tárból, Evonál meg mindig dőlt- és borult valami, félrement, nem ment fel, csomó kézzel reszelgetős akármit kellett csinálni, ami máshol nem fordult elő.

(#8452) Jahno válasza -NoVa- (#8450) üzenetére


Jahno
őstag

Nálunk is a tesztvasak meg a cég legelhanyagoltabb része tudja megúszni a Petyát, mert az elhanyagolt az lazán van kezelve és azonnal patchelődik magától. Most meg 1 hete csak papírokat töltögetünk és vasakat indítunk újra/ellenőrzünk, annyi a módosítás. BIOSt, FW-ket, proci microcode meg egyéb frissítéseket azonnal felcsaptam amire csak lehetett. Kumar meg még táblázatozgat, írogatja a leveleket, Nagy Terv van, és persze a change management.

Néha 1-2 patch már okozott gondot, de amit a patchelés hiánya és ilyen távú elhalasztása máshol, az csöppet csúnya volt. Nem tudom melyik a jobb, de oktatóanyagban leírva jól néz ki, jön a patch, hümmögnek, "tesztelik", utána kevésbé fontos vasak, aztán a valamik, aztán a hú de kényesebb vasak. ezek közül pont nem a kényeset kell minden újraindítás után simogatnom, hanem a nyomtatószervert, ami minden hétvégi frissítés után fennakad, áááááá.

(#8453) Sipi- válasza Jahno (#8451) üzenetére


Sipi-
tag

Az a jó, amikor valami egzotikus hibába futsz bele és se a support sem a google nem tud segíteni :D

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#8454) FőDudu válasza Jahno (#8452) üzenetére


FőDudu
addikt

Fasza, hogy minden heten jon uj Chrome, kethetente Firefox, aztan ugye MS oatch kedden egy rakas szar.
Nem lenne patch management nem tudom mi a szart lehetne ennyi frissitessel kezdeni.

Az sem jo ha magatol telepul - az meg vegkepp ha meg ujra is inditja a vasat a telepules utan.
Foleg mikor user annyira egyertelmu, hogy egyik gepen szerkeszt egy alkalmazasban egy cellat - atul a masikhoz es lusta F5-ot nyomni a frissiteshez...

Miert nem lathato azonnal a modositas... :W

FőDudu

(#8455) Jahno válasza Sipi- (#8446) üzenetére


Jahno
őstag

Jó, de az a gép otthoni/szállodai/egyéb hálózaton lesz és cégen belül meg olyan VLANban, amiről aztán se ki se be. Legalábbis így szokták :-D User gépe meg vírustanya szokott lenni televerve torrenttel, megmindenszarral. Ilyen esetben még jobb is, ha azon nem sok adat van, az is rendesen tárolva és mentve.

Evonál pld. behozhattad a saját laptopodat, amit ezer óra papírmunka előzne meg és miután elmondtuk, hogy csak a cégnél engedélyezett konkrét típus lehet, leverjük az oprednszert, kap cégeset domainba léptetve ezután mindenki letett az ilyen irányú gondolatairól :-D Ha kicsit sírt, hogy dehátdehátdehát az OS-t még se, ne jajj, akkor külön VLAN, annak a kérvényét 90 naponta meg kellett újítani és nem tudom milyen hálózatos hozzáféréseket kapott, mert eddig szintén nem jutottunk el, de ha minden igaz akkor IP címet kaptt és pár hostra engedélyezve volt az ICMP. Összes többit 3 példányban iktatva, kinyomtatott, aláírt papíron lehetett kérvényezni :-D

(#8456) -NoVa- válasza Jahno (#8452) üzenetére


-NoVa-
őstag

És akkor a rackszekrény bedugva a lenti konnektorba, a magasan lévő UPS-esbe meg a porszívó, mert a senior cleaning manager unta a hajolgatást, megcserélte.

(#8457) FőDudu válasza Sipi- (#8453) üzenetére


FőDudu
addikt

Nalunk ilyen volt tegnap. Kozponti szerverek frissitese a datacenterben, majd azok letoltak par java security meg activex baszast a helyi gepekre. Onnantol a felhos nyomtatas az ugy meg is szunt letezni (nem latszott melyik gepek vannak belepve).

Orak debugolasa utan kiderult, hogy az activex ami a gepenkenti nyomtatast nevesitene, csak akkor kepes jol mukodni, ha az adott weboldal kiszolgaloja Trusted Site. Nem jo ha Local intranet, Trusted kell legyen...

Na ezert nem koltozok a kritikus alkalmazasokkal a cloudba - ami helyileg van azt nehez tavolrol elkurni :)

FőDudu

(#8458) Jahno válasza Sipi- (#8453) üzenetére


Jahno
őstag

MS környezetben eddog már kettő komolyabba belefutottunk, egyikre pld. az MS később adott olyan bétás patchet, amit kb. 1 év múlva került ki élőre. Többire nem emlékszem, elmúlt 15 év sem volt akkora dráma, mint amikor sok felé azt mondta, hogy Heló, Petya vagyok :-D Ilyen herélt és egzotikus környezetekkel ez van.

(#8459) FőDudu válasza -NoVa- (#8456) üzenetére


FőDudu
addikt

Margitszigeti Danubius hotelben rendszeres volt a szunetmentes halal, mert a takarito szemelyzet meg a porszivonal is combosabb takarito cuccokat is a masik szinu konnektorba dugdosta.
Le kellett cserelni a konnektorokat olyanra, amibe nem tudtak bedugni a szarjaikat...

FőDudu

(#8460) Jahno válasza FőDudu (#8449) üzenetére


Jahno
őstag

Evonál pld. a 2 hétnél régebbi vmware snapshotok és mentések is törlődtek, mondván az már olyan régi, hogy biztonsági rés és senki ne is akarja visszaállítani. Ez is egy nézőpont. Máshol meg minden lépést ezer évre el kell tenni, mert kell a mentés, követhetőség, bármelyik pontra visszaállás.

(#8461) blueboi69 válasza Jahno (#8451) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Neeeem, nem linket kap, hanem a gépén egy védett profilt, Mármint fájlszinten védett profilt. Nem használ szerver erőforrást.

Tehát kap egy szűz gépet amire előretelepített win10 van, pl megveszi boltban. Arra be tud lépni felhős AD userrel, ez létrehoz neki egy vállalati profilt, a local user mellett. Ha dolgozni akar, akkor abba lép be és ebből a profilból nincs kijárat, se appoknak se fileszinten.

Ha nem megy a kamerája, az a saját baja. Mennyi időt baszol el ilyenek debuggolásával? Aztán keresel driver-t a gugliban, letöltöd, feltelepíted, kipróbálod és ezernyi más dolog. Innentől kezdve ez a user gondja lesz, azzal, hogy a notit nem a cég üzemelteti, felteheti a kezét, hogy bocs, te akartál saját eszközt.

A felhős AD-s profilban mikrofos felhőből csatolódnak fel a meghajtók, o365, nyomtatók, share-k, stb stb.

Szóval ez nem egy terminal szerveres cucc, nem kell hozzá local infra.

(#8462) Jahno válasza blueboi69 (#8461) üzenetére


Jahno
őstag

Ja hogy a helyi konténerest. Ohóóóóó, még szebb lesz. Sok szerencsét!

"Mennyi időt baszol el ilyenek debuggolásával? Aztán keresel driver-t a gugliban, letöltöd, feltelepíted, kipróbálod és ezernyi más dolog."

Ezzel most nem sokat, mert kb. kettő darab engedélyezett konfig van a cégben aztán kész, központi szoftver/driver, jó vasak kész. A másik feléről meg nem beszélünk :-D Júzer nem hozhat semmit, ki van zárva. Aztán mutogathat, hogy cég adjon működőképes munkaeszközt, mert ez a sajátja de ez lesz a baja és úgy műxik meg az lesz a baja, "nem vagyok informatikus honnan tudnám" háááááát, majd beszámolsz róla milyen lett.

(#8463) -NoVa-


-NoVa-
őstag

Drágaszág, Logitech M590:

Tudja amit ígér, nem kattannak a gombjai, és amelyik mégis, az vált a BlueTooth - Unified vevő között. Ledöglött a VX Revolution egerem úgy tizenév után, most ez lesz, amikor nem épp az almásat tologatom. Egyelőre pontos, gyors, és természetesen mivel wireless, ezért még desktopon a start menüre is alkalmatlan, nemhogy gamingre, mit is képzeltem.

(#8464) FőDudu válasza Jahno (#8462) üzenetére


FőDudu
addikt

Ha jol ertem csinalnak egy titkositott mandatory profile-t (ami ugye egy sima roaming profile megfejelve azzal, hogy kepes a szerver nelkul is lokalban dolgozni) es megfejelik 'no local storage access-el' is.
Ezert gondoljak, hogy nincs masolgatas meg fajl szinten se (pedig de).

Jatszottam ilyesmivel laptopos felhasznaloknak. Az a tortenet amikor a halozati drive is ott marad es nem kell VPN mert amit hasznalt az elerheto lesz. Aztan ha jona szever szepen szinkronizalodik. Ugyanugy ClientSideCache csinalja...

FőDudu

(#8465) FőDudu válasza -NoVa- (#8463) üzenetére


FőDudu
addikt

Akkor a VX revo elemfedelere bejelentkeznek.
Van itthon 2db - nem sokat hasznaltak, csak az egyiknek elveszett az elem fedele.

FőDudu

(#8466) -NoVa- válasza FőDudu (#8465) üzenetére


-NoVa-
őstag

Erre jársz valamikor bármiért, szólsz, meglátjuk. Vagy a kezedbe nyomom, vagy szólok, hogy mégis hiányzott a forma, meg a minőség, és megjavítottam, de most épp úgy gondoltam, hogy kell egy bluetooth egér a Surface Pro mellé, ne lógjon ki a vevő belőle.

(#8467) FőDudu válasza -NoVa- (#8466) üzenetére


FőDudu
addikt

nekunk androidos tevebe lett dugva a vevoje.

Aztan kapott egy Lenovo vezetek nelkuli billentyuzettel egybeepitettet.
Meg mell egy Logitech kontrollert - igy gyerek tud jatszadozni - ha meg masik gyerek jon akkor van billentyuzet is jatekra....

Ha 2 kontroller lenne, akkor ejjel-nappal nyomnak, szovla jo ez igy...

FőDudu

(#8468) FőDudu válasza -NoVa- (#8466) üzenetére


FőDudu
addikt

Koszi!

Talan Oktober vegen lesz valami szunet a suliban - egyebkent kb Karacsony kornyeken megyek Ujpest fele.

FőDudu

(#8469) FőDudu


FőDudu
addikt

Az utobb linkelt ronda paprikarol kiderult, hogy Habanero es Moruga Scorpion hibridje.
Kollega ismerose termeli - szerintuk kb 2M SHU. Meg nem mertem megkostolni.

FőDudu

(#8470) BobaHWSW válasza FőDudu (#8424) üzenetére


BobaHWSW
újonc

Nem igazan tudom, hogy van ez. Itt van kiadva par ezer ceges telo es kulsos cipelos macbook.

(#8471) BobaHWSW válasza Jahno (#8441) üzenetére


BobaHWSW
újonc

Vagy 2nek. :D

Multkor megszoltak, hogy a 256gigas tier gepekbe nem fertem el. Kicsit project vegen vagyunk igy nincs nagy pattogas.

(#8472) Jahno válasza BobaHWSW (#8470) üzenetére


Jahno
őstag

Meg kell kérdezni, de az alkalmazást is lehet látni néha a telefonon.

Mi most az MS megoldására gyúrunk, amit "most" fogunk bevezetni. Szóval még akármi is lehet belőle, valami levelezés/profil meg lesz oldva, többi szerintem nem. Nem tudom melyik a jobb, ha lesz menedzsment de a konzolhoz nem férünk hozzá és nem tudunk segíteni a júzernek, vagy ha másra tudunk mutogatni és egy gonddal kevesebb :-D

Aztán meglátjuk, ezt még legalább nem láttam.

(#8473) BobaHWSW


BobaHWSW
újonc

Itt meg azon is paraznak, hogy egyes arcoknak van ketto macbookja. Egy pro amit hasznalnak cegben es egy air amit kiengednek cegbol.

Ja azt nem mondtam, hogy parom is kapott cipelos macbook airt meg tavoli asztal elerest a ceghez.

Emlegettelek is Jahno ezerrel! Mutatja itt nekem a cuccot oszt monsja milyen jo, ismerem e ezt a progit, hogy log me in. Mondom hajajj... De plane Jahno meg Miszter Chicken Dinner Nova... :D meg kitudja meg ki.:D kicsi a vilag.

(#8474) Jahno válasza BobaHWSW (#8473) üzenetére


Jahno
őstag

Meg Amea, Gabibácsi, satöbbi. Csak már k. drága a licensz :-/ Elvégre valamiből jól éltünk, most más visszakapja kamatostól. Meg szívnak az indiánokkal mióta összebútoroztak a Citrixesekkel. De jahh, jobban belegondolva ez is valami kocsmai ötlet volt, aztán meg is tudták csinálni. És a legrégebbi arcok közül még vannak ott páran.

(#8475) -NoVa- válasza BobaHWSW (#8473) üzenetére


-NoVa-
őstag

Hamár chicken dinner, ma sikerült puszta kézzel leverni egy UMP-s playert. Egész jól megtanultam mozogni, lassan kéne új videót gyártani.

(#8476) Jahno válasza -NoVa- (#8475) üzenetére


Jahno
őstag

Kölcsöngyerek meg kitalálta, hogy még van pár hete, megpróbál elég pontot szerezni, hogy induljon az EB-n, aztán most még sűrűbben jár versenyről versenyre. Mindenkit is levert, de előbb-utóbb be fogja szívni :-D

(#8477) -NoVa-


-NoVa-
őstag

Mai chicken dinner, random csapattal. Ritka együttállás, mindenki inkább ment és lőtt, nem húzták az időt mindenféle fedezékben heverészéssel. 19 perc alatt elfogyott mindenki más. Hatékony.

(#8478) -NoVa-


-NoVa-
őstag

Kvikfit - Octavia sztoriösszegzés.
A Kvikfites szerviz cserélt gyújtógyertyákat és kábelezést tizenezres nagyságrendért, megállapították hogy ettől nem lett jó az autó, majd hosszú fejvakarás után motorgenerált javasoltak 5-600k-s előzetes becsléssel.

Más szerviz lebontotta a motor környékét kicsit rendesebben, és megállapították, hogy a kvikfitnél nem szedték szét a dolgokat, beleerőltették az új gyertyákat a helyükre valahogy vakon, majd meghúzták érzésre, az egyiket ketté is törte a túlzott nyomaték. Raktak újat, rendesen összerakták, check engine meg olajnyomáslámpa nem villog már, béke nyugalom.

(#8479) Jahno válasza -NoVa- (#8478) üzenetére


Jahno
őstag

Na, akkor már ketten vagyunk onnan negatívval.

Jajj, negatív.

Én most egy kínai eladót nézegetek, van 300 tekercs lejárt filmje, de viszonylag friss reges kevés tranzakcióval és nem tudom mi lehet a trükk. Igaz ennyit sosem használnánk el, de ha valami csoport rácsap, akkor hiánycikk lesz, mellékesen 3 tekercs új árának megfelelő összeget akár el is lehetne hazardírozni.

(#8480) Phülöp válasza -NoVa- (#8478) üzenetére


Phülöp
addikt

hétvégén említettem Amea-nak, hogy kellene venni egy fűthető üléshuzatot, mert befagy a seggem hajnalonta
erre mutatta a műszerfalon a beépített ülésfűtés kapcsolóját
megint spóroltam egy zsák pénzt

szlovák cimbi meg panaszkodik, hogy az otthonról hozott autóját honosíttatni akarja - kis büntiadó, mert dízel, biztosítás, finn rendszám egyből 1000 euró
mondtam neki, hogy mi 1200-ért vettük az autót itt, és még ülésfűtés is van benne :DDD

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#8481) Jahno


Jahno
őstag

És ezekkel játszódunk idebent:

Meg Tumornak mutattam akciós játékautomatákat, rögtön vett is valamit Angliából, hogy kipöcsöli és bizniszt épít rá. Ez sem komplett, nincs elég baja, múlt héten szerzett 30 zenegépet :-D

(#8482) -NoVa- válasza Phülöp (#8480) üzenetére


-NoVa-
őstag

Ülésfűtés - nyitott tető kombóval járok mostanában, akkor nem kell kicsomagolni a gyerekeket az őszi ruházatból meg becsomagolni kiszálláskor. Igaz, télen is így szoktuk, szóval világ leghasznosabb dolga tud lenni.

(#8483) Gabibácsi válasza -NoVa- (#8482) üzenetére


Gabibácsi
tag

nekem fűtött gyerekülés kéne, mert a gyerek mindig bekapcsolná, hiába mondom hogy abból ő semmit nem fog érezni a gyerekülésen keresztül :D

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#8484) Gabibácsi válasza Jahno (#8481) üzenetére


Gabibácsi
tag

semmi commodore? gagyi
amúgy hétvégén szabad vagyok, ha kellenek a vackaid, meg ehetünk/ihatunk is

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#8485) Jahno válasza Gabibácsi (#8484) üzenetére


Jahno
őstag

Atari portfolio van még, az egy érdekes állat. Meg Epson PX-4. És Personal InternetCommunicator :wub: Igaz fostos AMD, de érdekes állat mind.

(#8486) qnadam válasza -NoVa- (#8478) üzenetére


qnadam
veterán

egy pluszpont, ügyesen állítottak futóművet, és meg is mutogatták, hogy mi meg hogy meg miért.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#8487) qnadam válasza Jahno (#8479) üzenetére


qnadam
veterán

ecn2-es mozgó film nem kell? :)

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#8488) Jahno válasza Gabibácsi (#23) üzenetére


Jahno
őstag

uRLt kell betenni, ez még nem a kép linkje. Flickeren alul kilistázod a méreteket, aztán képen jobb gomb, tulajdonságok és a teljes elérést kell beírni .jpg-vel a végén.

(#8489) Jahno válasza Jahno (#8488) üzenetére


Jahno
őstag

Na jól benéztem :-D

De akkor már csakazértis:

https://c1.staticflickr.com/1/912/40430270410_dd074d264f_b.jpg

Ez a kép :-P Ezt kell linkelni, amúgy beszúrással meg is csinálja magának.

(#8490) -NoVa-


-NoVa-
őstag

Nabakker, Ikeás supportvonal jó valamire. A "visít az új szobanövény ha víz éri" hibaleírásra fél órán belül házhozküldték a madárpókbegyűjtőket.

(#8491) Samott


Samott
addikt

Bakker, van töke rendesen :R

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#8492) qnadam válasza -NoVa- (#8490) üzenetére


qnadam
veterán

ingyen madárpók!

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#8493) Jahno válasza -NoVa- (#8490) üzenetére


Jahno
őstag

Na, most éppen merrefelé vagy?

(#8494) Jahno válasza Samott (#8491) üzenetére


Jahno
őstag

Attól függ mi volt a baja, suliban egyik tanárom simán csak elzárta. Mi meg pislogtunk.

(#8495) -NoVa- válasza Jahno (#8493) üzenetére


-NoVa-
őstag

Sima helyi, orchidea tövében előfordul néha. Vastagon lefóliázva elvitték, kereshetünk másik ajándékot. Éneklő virágként felárasan még eladható lenne.

(#8496) hobizoli válasza Samott (#8491) üzenetére


hobizoli
nagyúr

ha jon kifele a gaz, mert nyilvan az eg, akkor csokken a nyomas benne

több drón kell ;P

(#8497) Jahno válasza hobizoli (#8496) üzenetére


Jahno
őstag

Csak közben melegszik és attól nagyot bír pukkanni. Meg az sem jó egy palacknak ha hirtelen csökken a nyomás. Meg ilyesmik. Meg mittomén, ilyenkor ha nem ég akkor is illik vízzel hűteni.

(#8498) hobizoli


hobizoli
nagyúr

kicsit update-lem az eromuvet :DDD

500GB USB3.0 HDD leszerelodik, WD Blue 250GB SSD meg egy kulso 6Gbps-s Axagon USB3.0 haz hozza megrendelodik vala

multkor le kellett masolnom egy gepet...gyááááá
igazabol nem tarterulet a nyugos, hanem a sebessege, azert

anno a 80GB-s USB2.0-ssal 68-70GB-nyi adat 5.5 ora volt lemasolni, aztan Win ujrarakasa utan 5 ora vissza
ezzel is ~200GB volt vagy 3.5-4 ora, hiaba van benne SSD, ha a kulso HDD messze nem olyan gyors

igazabol nem is tudom mikor vegzett, mert otthagytam a gyaszba, hadd csinalja :DDD

több drón kell ;P

(#8499) Sipi- válasza hobizoli (#8498) üzenetére


Sipi-
tag

A másolási időkből is látszik, hogy a sok kicsi pornóképről átálltál a nagyobb méretű pornóvideókra.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#8500) hobizoli válasza Sipi- (#8499) üzenetére


hobizoli
nagyúr

LOL

nem az en gepem volt egyik sem :DDD

a mobiltelo max felbontasan keszitett kepek, de hegyekben, meg 2n+1 evre visszamenoleg

aszondja: irjuk ki DVD-re
aha, de.. 200GB-t
lenne vagy 40-45 lemez

OK, hogy utana az megvan orokitve, de hadd ne en keccsoljek el vele napokat

amugy nem ertem miert nem toltik fel ezeket vmi felhobe :U

[ Szerkesztve ]

több drón kell ;P

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.