Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#68345) npera


npera
újonc

Svájcban maximum 95 dB a motoroknak....

alt="" title=""

A svájci Szociáldemokrata Párt képviselője, Gabriela Suter (mondjuk pont ezzel a névvel a motorozás ellen? :D:D:D) minden 95 dB-nél hangosabb motort kitiltana az országból. Szerinte követni kell Tirol példáját, mert a zajos motorok a nyári hétvégéken zavarják az Alpok nyugalmát.

"A Parlament számos zajcsökkentő javaslatot visszadobott eddig, mondván, a zajszintet korlátozó törvényeknek meg kell feleniük az EU irányelveinek, hogy ne veszélyeztessék az EU-val kötött szárazföldi közlekedési megállapodásokat. Mivel a tiroli vezetés meglépte ezt, nyilvánvaló, hogy lehetséges az EU-val összhangban 95 dB felső limitet bevezetni." - mondta Suter.

: Flame ON :

Én szeretem a belsőégésű motorok hangját, de az öncélúan hangos kipufogókat én sem kedvelem. Amikor jön hátulról a motor és az agyam már úgy becsüli, hogy mindjárt elmegy mellettem, mert képtelenség, hogy ennél is hangosabb legyen. Aztán csak hangosabb és végül kábé hangrobbanás amikor lehagy az nem annyira vicces. Mondjuk kerékpárról. De amikor kocsi ablakán keresztül is olyan hangja van, hogy asszony és a gyerek megriad, akkor az már tényleg l'art pour l'art szerintem.

A loud pipes save lifes se teljesen áll meg, mert ha az üvöltő hangon múlik csak, hogy elcsapnak-e akkor alighanem a relatív gyorshajtás is erősen megvalósul. Főleg a mai világban, amikor a sofőrök ANC-s fülessel vagy bedugós izével vezetnek hiába üvölt a kipufogó. Csak a közelben lakók életét teszi pokollá.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.