Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#67751) npera válasza -NoVa- (#67750) üzenetére


npera
újonc

Fél óránál a hentelés nagyon kemény.... :C

(#67752) npera


npera
újonc

Dashcam kompiláció. Igazából érdektelen az egész (bár erős anyag) a legutolsó klipphez viszonyítva.

Mi-8 helikopter landol valami kihívásokkal teli országban és a rotorszél felkap valami gigantikus ponyvát. A helikopter sem pici, de a ponyva igen nagy. És basszus elkapja a rotor. És utána már eléggé egyenetlenül fut a cucc, ott szerintem legalább a lapátokat át kellett nézni és vélhetően újraegyensúlyozni az egészet a sérült lapát (lapátok) cseréje után. Hacsak más nem ment haza még utána....

8:06-tól skubizzátok.

(#67753) ncc1701 válasza -NoVa- (#67750) üzenetére


ncc1701
veterán

Az oszt igen. Egy remekmű. :)

Az a pontiac trans am a végén viszont kéne kategória. :)

[ Szerkesztve ]

(#67754) npera


npera
újonc

Phülöp, ez vicces. A Schiit csinált egy lemezjátszót...

A gyerekek tutira felborítanák, nem jó....

(#67755) Jahno válasza npera (#67754) üzenetére


Jahno
őstag

Én meg belefutottam idehaza egy bicajkölcsönzőbe, napi díjért mindenféle KTM és egyéb van listázva :wub:

(#67756) npera


npera
újonc

Ez jó.

Tesla Björn berakott egy képet egy norvég hotel elektromos autós töltési árairól. Szerintem nem akarnak EV kuncsaftokat :K

Hardanger Hostel B&B - Dronningstien
has some insane pricing on charging. I have translated for you in blue.
This is a Schuko where you can safely get 2.3 kW from. Some cowboys might pull 13-16 A from it. If we assume 10 A/2.3 kW, price per kWh is 56 NOK or 5.3 EUR. Electricity in Norway costs about 1 NOK/kWh or 0.1 EUR/kWh.
And why no charging at night? That's when the electricity is cheapest and you're not using the car anyway. I just called them to confirm that the sign is correct. The receptionist was going to ask her boss about this.
What do you guys think? Is the hostel clueless about electricity and EVs or are they hostile against EVs?

(#67757) npera válasza Jahno (#67755) üzenetére


npera
újonc

Országúti gépek is vagy inkább trekking és MTB?

(#67758) Beba Snake válasza Jahno (#67730) üzenetére


Beba Snake
junior tag

Régi banki kollégám úgy hívja, hogy GYES. Hivatalos megnevezése: "regisztrált álláskereső". Na a Levi most tehenész szakember itten vidéken és néha találkozunk, de gyorsan bebaszunk fél littyó bort az alatt az öt perc alatt.

Nekem meg nincs állás, mert a múltkor is lebaszott itt egy nálam 25 évvel fiatalabb manáger alkat a tipikus "50 danos Mikrofostos cégtulajdonos"... hogy mit képzelek. De olyan "dead lock"-okat látok online felületeken, amikért már a 90-es évesben is .icsán rúgtak volna egy Clipper programozót. Ááááhhh... már nem kellenek a magamfajta vénfaszok, mert vannak manágerdipumások (yoruba tájszólás a diplomára).
De közmunkás az kell bazmeg 2 sör miatt, 39 éves balest és karcolásmentes vezetés miatt. Na, sokra mennek majd velem, mert az orvos megállapítja, hogy auschvicci menekült vagyok, még füvet sem gereblyézhetek. Adja a Jehova, Shalom. Apicsába, ezér meg megköveznek majd dulván. :D

---
Gabibácsi: sajnos sem sörétes puskám, sem lángszóróm nem lehet -ez utóbbi a járványveszély elhárítására lenne alkalmazva - de jól sikerült a rendőri intézkedés. A 6db nőstény és 5db hím bringást feljelentette a rendőr, jön majd végzés, hogy "Natura2000 területen ürülékelhelyezés az környezetvédelmi bűncselekmény", a talajcsere köbmétere az 50 eFT és itt 50 négyzetméterről van szó az 30 cm-es talajmélységgel számolva is 15 köbméter aza ÁFA stb. 1,5-2 millával számolhatnak.
4 éve az egik bringásra f4ssz0pó volt kieresztettem 2 kost. A kosoknak nem lett bajuk, csak most nem voltak a helyszínen. :DDD :W

Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!

(#67759) Jahno válasza npera (#67757) üzenetére


Jahno
őstag

Meglesem rendesen, elsőre MTBt nem láttam és az volt a fura, hogy turistáknak ilyet ajánl. Vagy lehet pont ez benne a ráció, hogy nem valami city cucc?

(#67760) ncc1701


ncc1701
veterán

Nem nagyon szoktak rendes outi gépeket kikölcsönözni.

(#67761) Beba Snake válasza Gabibácsi (#67744) üzenetére


Beba Snake
junior tag

"Kiáltanod kellett volna hogy szukábljátty, aztán büntisatuzol előtte, és lerúgni ..."

és közben jobbtvájúmáttydurák és szhujá és igyínáhuj és pizgyéc. Ja kérem, 1986-ban még moszkvai akcentussal káromkodtam oroszul SCUD rakétalövészet közben a Kara-kum sivatagban. :DDD

Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!

(#67762) npera


npera
újonc

Boba, nem tudom van-e türelmed végignézni. Az Adventure Spec csóka beszél a T700-ról. Lement vele UK-ből Marokkóba, szóval nem egy 20-perces veretés után mond véleményt.

A tömeg a kulcs, de ettől függetlenül nagyon potens a masina.

(#67763) npera válasza Beba Snake (#67758) üzenetére


npera
újonc

Ez a bringások tényleg atom hülyék voltak. De ahogy nézem a törvény szigora lesúlyt reájuk, ami pozátív! Május elseje van, sok a köcsög!

(#67764) Jahno válasza ncc1701 (#67760) üzenetére


Jahno
őstag

Vagy meggondolják. Egyik bicajosnál ha kauciónak lerakod az árát, akkor viheted occsóért. Lehet már tapasztaltak :-)

(#67765) FőDudu válasza Jahno (#67764) üzenetére


FőDudu
addikt

svajcban siman 5e euros bringakat kaptunk teambuildingen csalinkazni. Mondjuk lellett is, mert a faszom se tekerne fel ott rasegites nelkuli bringaval....

[ Szerkesztve ]

FőDudu

(#67766) npera válasza Jahno (#67759) üzenetére


npera
újonc

Hmmm, ez egy furcsa gép. Teleszkóp van rajta, ami nem tudom jó ötlet-e, mert nem tűnik MTB-nek.

A 24 sebességből arra következtetek, hogy 3x8, ami végső soron jó, mert a lánc nem túl vékony. A 3-as hajtómű inkább MTB-s dolog számomra, hacsak nem akarsz utánfutót vontatni teherrel a 2-es elég bőven.

Az Acera elég belépő cucc, nekem gyárilag olyan első váltó volt. Azt nem kedveltem. Le is lett cserélve XT-re.

A váz geometriája inkább hátradőlős kényelmes, a kormány stucni is túlságosan felfelé megy.

Alighanem én vagyok elborulva túlságosan, de városi rohangálásra tipikusan 30 km alatti távokra ilyesmi geometria elég jó utazó tempót ad és a hátam még nem áll be tőle.

(#67767) npera válasza Jahno (#67764) üzenetére


npera
újonc

Végül is akkor "megvetted", aztán legfeljebb visszahozod :C

(#67768) FőDudu


FőDudu
addikt

Szomszednal osszehazsitottam a 2" intex punepajat a 32mm-es medence csovel. Elsore lehetetlen kuldetesnek tunt, masodikra meg lefolyo szerelesi mindensegekkel sikerult a szukites. Letezik gyari konverter, de nem beszerezheto 1 oran belul.
Mondjuk ez a 4m3/h Intex Kristal Clear punepa egy kalap fos. Minek 2" cso egy 4m3/h-s punepahoz? A vicc az, hogy a hozza adott szivo es nyomo ag csatikban belul kisebb az atmero mint a 32mm-es cso.

Masik szomszednal10x8m van leegyengetve. Jott a traktor, lekapta a felso 20 centi gyepet. Aztan jott egy talajgyalu, elsimitotta. Aztan jott egy foszer es korbe deszkazta. Majd jott egy traktornyi homok. Azt dongolo geppel beledongoltek. Most ilyen kerti locsoloval megy a locsolasa. A tovabbiakrol nincs infom, azt hiszem nagyobb medencejuk lesz mint nekunk. Es alaposabban megcsinaljak.

Nem banjuk, kicsit uncsi mar a napi 3-4-5 gyerek es a nonstop ugralas amit csinalnak.

Grillezes megy nonstop, nejem is rajott, hogu ezzel gyerekjatek.

FőDudu

(#67769) BobaHWSW válasza npera (#67745) üzenetére


BobaHWSW
újonc

Gyonyoruek ezek a tajak. Deli szigetre emlekeztet. Francert nincs hid... akkor minden hetvegen lent lennek.

(#67770) FőDudu


FőDudu
addikt

Nalunk megerositettek, hogy nincs jarkalas a lakosokon kivul. Kikerult egy UV sarga 200 Euros birsagot sulykolo tabla.... A fouton az osszes leagazashoz.

Innentol a falusi turizmus akkor el, ha van visszaigazolasod. Vagy a rendor elott felhivod ahova mennel es igazolja a szandekodat. Nix ugribugri....

Hataron holnaptol Horvat/cseh/Francia beutazas szigorodik. 14 nap karanten lesz kotelezo minden nem itt rezidensnek. Mert ugye eddig azt hazudtak, hogy mennek az olaszokhoz. Na innentol belepes is csak akkor, ha fel tudja mutatni az uticelon a foglalasat, ingatlanjat, hajojat, lakcimet. Atutazas is cssk akkor.

Erdekes szitu ez. Aki ma ejfelig foglal az nem kerul karantenba, holnaptol viszont kotelezo. Legalabbis ez a hatosagok allaspontja.

FőDudu

(#67771) Sipi- válasza FőDudu (#67768) üzenetére


Sipi-
tag

Nekünk ezt sikerült ma összehozni:

Napnyugta után meg ilyen volt az ég:

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#67772) BobaHWSW válasza npera (#67762) üzenetére


BobaHWSW
újonc

Ezzel elkestel, mar vegigneztem pont par hete :DD igencsak kene ez a jargany. Ktm890 es ez kozott agyalnek. De egyiket se vezethetem jelenlegi jogsimmsl es fullos jogsim itt jodarabig nem is lesz az itteni elore lepegetos rendszer miatt.

(#67773) Beba Snake válasza npera (#67763) üzenetére


Beba Snake
junior tag

"Jók a műsörök, csak sok a köcsög". Nem keresem elő jutyúbról.

Az előbb a zsidó szomszédasszony falusi mulatós panziójánál - illegálisan tartott pirotechnikai eszközök meg nem engedett használata és robbanóanyaggal illetve robbanószerrel való bűncselekmény alapos gyanúja merült fel - visszalőttem nekik 4-et riasztó pisztollyal, az elkoszolódás miatt az 5.-ok lövés elmaradt.
A hölgy érinthetetlen mert többgenerációs Au........ túlélő. B4ssz4 meg a Köves Slomó. :W :Y :N :K

Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!

(#67774) Gabibácsi válasza Beba Snake (#67761) üzenetére


Gabibácsi
tag

Menő vagy, respect. Ezeket elmondom minnyá a csajnak is, miket tudok még.

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#67775) Gabibácsi


Gabibácsi
tag

Balatonfüreden a sétány végén strand melletti Borcsa éttermet nagyon ajánlom, rendes fine dining, de mégis elég jó adagokkal, kedves kiszolgálással.

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#67776) Jahno válasza FőDudu (#67765) üzenetére


Jahno
őstag

Csak az megint más koncepció lesz, mint ha utcáról csak úgy beesel. Ilyen mókán kaptunk mi már Landrovert is, meg sok mást.

(#67777) Jahno válasza npera (#67767) üzenetére


Jahno
őstag

Hangos/DJ bolt is csinálja, akármit kérhetsz, leteszed az árát, 90%-ot visszakapsz ha sértetlenül hozod és kész is. Nagyobb értéknél 95%-ot.

(#67778) ncc1701 válasza FőDudu (#67765) üzenetére


ncc1701
veterán

Osztrákoknál is elég komoly elektromos bicókat adnak. Idén lehet nem is viszünk bicajt, hanem kölcsönzünk.

(#67779) Gabibácsi válasza ncc1701 (#67778) üzenetére


Gabibácsi
tag

Ha ki tudsz majd menni. Én nem terveznék nagyon előre.

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#67780) FőDudu válasza Sipi- (#67771) üzenetére


FőDudu
addikt

Jol nez ki. Gyerek nalunk is kb. mindenbe savanyu uborkat ker ;)

Nalunk mara tervezunk rendes grillezest - vettem grill tisztitot is, kiprobaljuk a maghomerot, van hatszin steak is a hutoben. Egyebkent csevapcsicsa, 2 fele burger (sima es sajtos), pacolodik a csirkemell, cukkini, padlizsan es nagyobb gombafejek...
(Lidl-ben kaphato vegeta markaju csirkehus es sertes fuszert felejtsetek el - szarok)

Tegnap mar vagy este 9 lett mire szomszedtol hazakerultem - megfejtettuk a medencejet, elkezdett mukodni a pumpaja, megoldotuk a porszivo csatlakoztatasat a belso szivo aghoz, neki is alltak kiporszivozni a medencet.

Aztan mar csak gyorsan sutott nekem a nejem 2 szelet karajt meg egy kis grill sajtot zoldsegekkel - a karaj nem igazan jo grillezni, tul szaraz hus. Nem kiszaradt, hanem alapbol egy szaraz fajta... Dobtam ra egy barna sort, 1-2 froccsot, alvas.

Ma reggel kicsit turtam a netet - meg is talaltam a kello Intex adaptert, megrendeltem kettot, filleres cucc.

Ilyen a grill, kb 54x37cm grillezo felulet boven eleg. Siman raraktam 3 talcanyi hust egyszerre es meg nem volt tele. A biztonsag kedveert veszek egy hozza valo utazo palackot - tegnap persze talaltam. Az 4 orara eleg.

Hot is tud leadni ha az kell:

Ilyen cso kellett hozza - ha valaki meg belefutna hasonlo tortenetbe:

Es itt a korlatozas is, lehet rajta gondolkodni, hogy akkor most ki is mehet itt be.
(elsosorban aki ott lakik vagy igazolhatoan (rendor elkeri, ellenorzi, nem bemondasra megy) ott van dolga)
(es ez egy komplett kerulout tobb faluval, mindegyik be es kihajtasnal ott a tabla, plusz mindenutt harmincas tabla is van).

(az intezkedes celja a hatar fele feltorlodo atutazok fouton tartasa - nincs a falvakon keresztul rovidites/rohanas.) Varjanak a sorban, nem hianyzik a kornyek abuzalasa.

Tenyleg tulzas amikor Hansjurgen a Vw transzporterre akasztott lakokocsival a szuk mellek utakon csalinkazik es probal roviditeni. Szuk utcak, ilyenkor a szembe jovo csak ugy fer el, ha egyikuk felreall. Kozben feltart boldog-boldogtalant, mert lovese sincs merre van es merre menjen. Es ilyenek szazaval mentek le a mellekutakra, bedugitva a falvakat. Nyerni nem nyertek sokat, mert a hatarra meno lampanal nem tudnak besorolni, ugyanis ott mar durvan be van dugulva. Gyerek nem tudott aludni, elment biciklizni reggel hatkor, azt mondta, mar akkor nem latta a sor veget. Pedig kb a hatartol 1 kilometerre jart...

[ Szerkesztve ]

FőDudu

(#67781) FőDudu válasza Gabibácsi (#67779) üzenetére


FőDudu
addikt

Jon a masodik hullam akar tudomasul vesszuk akar nem.
Turistak esz nelkul vonulnak, mintha mi sem tortent volna.

FőDudu

(#67782) npera válasza Sipi- (#67771) üzenetére


npera
újonc

Koviubis börger? Jónak tűnik!

Itt tegnap délután elkezdett esni, aztán elvileg 14-ig esik. Utána 4 óra szünet (?) majd folytatja. Még van kolbászom a múltkori grillezésből, de főzni kell köretet.

Most, hogy egyedül vagyok itthon elképesztően lassan fogy a kaja. A családi fogyasztáshoz képest alig eszem valamit. Mondjuk most már annyira lecsökkent a testem energiaigénye, hogy ha zabálok akkor elképesztő sokat kellene edzeni.

Most jön majd az az időszak, amikor a gyerekek zabálják ki a hűtőt konstans módon és nekem meg elég lesz egy fél tányér kaja igazából....

(#67783) FőDudu válasza npera (#67782) üzenetére


FőDudu
addikt

Nalam 2 het mulva tervezi a csalad a nagyi latogatast.
Szerintem nem lesz belole semmi.

Magyarok beengedik a szerbeket, szerintem pont 2 het mulva lesz egy durva ugras a fertozesekben...

FőDudu

(#67784) npera válasza BobaHWSW (#67772) üzenetére


npera
újonc

A csávónak eléggé lassú beszélős tempója van de egy csomó olyan szempontot érint, amit a legtöbb gyorsan mondjunk valamit rivjúk nem tartalmaznak.

Még korábban találtam egy csatornát, ahol egy csóka és a felesége motoroztak együtt. A csóka asszem végül egy Huskvarna 701 Enduróval nyomta, a felesége meg egy erősen átépített Honda CRF250L-el. Lejjebb eresztették a gépet, mert asszony alacsony és raktak rá mindenféle double take tükröt, töltőket, markolatfűtést, mert birkabőrt ülésre. És valami olyan akksit, amiben van egy extra töltés tartaléknak, hogy ha végleg kifogyasztod, akkor még be tudod indítani még egyszer. Ami praktikus is volt, amikor asszony egyszerre töltött mindent IS a motoron, meg markolatfűtés és a generátor deficitbe ment. Akkor még be tudták indítani utána, aztán ki kellett kapcsolni a fogyasztókat amíg fel nem töltötte magát újra.

Azt a kis gépet is sokan lenézik, közben vannak emberek akik elég komoly túrákat megtesznek vele. Ők sem két angol falu között mentek vele, hanem ott volt túra asszem talán Dél-Afrikában. És nem csak picit murvás út 200 méteren át.

Egy Volvo Bus kollégát megtaláltam jutúbon, ő egy haverjával túrázott. A csóka szintén CRF-250L, míg a cimborjára KTM EXC500-on. Ő sem finomkodtak, erdei csapásokon át tényleges offroad. És ment a CRF-250L mint a parancsolat.

Totalbike is nagyon leszólta, hogy gyenge és "lakossági offroad" vagy mit írtak rá. Mert hogy nem lehetett vele jól ugratni. A gondolom 120 kg-os tesztelő szokás szerint.

(#67785) npera válasza FőDudu (#67781) üzenetére


npera
újonc

Svédek és a TUI utazási iroda indított pár napja egy charter járatot Görögországba. Ha jól értem a görögök nem akartak beengedni svéd járatot direkt úton Görögországba július 15 előtt. De erre a járatra csak részben túristákat pakoltak, egy része az utasoknak mindenféle utazási irodás személyzet volt. És ebből lett valami rohadt nagy adminisztratív kavar.

Először a gépet visszatartották a svéd reptéren, aztán pár órával később elindulhatott, amikor kaptak valami külön engedélyt.

Viszont leszállás után a görögök elkezdték megkérdőjelezni az engedély jogosságát, meg a fertőzőnek tekintett svéd túristákat vegzálják most az újságírók és kellemetlenkednek velük a helyiek.

Igazából nem értem miért kell ennyire feszíteni a nyaralást. Le kéne nyugodni a 3,14-csába és elfogadni, hogy idén csak nagyon indokolt esetben mész akárhova. És igen, érzem a fonákságát, hogy feleségem ott van az anyjánál éppen. Nem is értettem ezzel az utazással egyet, de le lettem szavazva erősen. Ahogy mondani szokták kompromisszumot kötöttünk.... :U

(#67786) npera válasza FőDudu (#67783) üzenetére


npera
újonc

Ha nagymama oké ezzel, akkor végső soron működhet. Csak rizikós. Mindenki felnőtt, át kell gondolni és mérlegelni. Aztán ha baj lesz, akkor jön a felelősség.

(#67787) Phülöp válasza npera (#67782) üzenetére


Phülöp
addikt

Fél palacsinta és két nyálas virslivég.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#67788) npera


npera
újonc

Nova, good news!

Töltöm az akksikat. A terv az volt, hogy 14:00-18:00 közötti ablakban kimegyek a mezőre és letesztelem a felszállós videót.

Most frissült az előrejelzés, nem igazán lesz szünet az esőben....

Már kimostam egy tejesdobozt, most szárad. És eszembe jutott, hogy van egy majdnem üres bag-in-box fehérborom, amiből ki tudom húzni a zacsit, aztán akkor van egy erős karton dobozom gyakorlatilag.

Levágom őket ferdén mondjuk 30-fokosra, aztán akkor bele lehet rakni a quadot. Mindegyiken alul van az akksi, az tartja, hogy ne csússzon le. Aztán fényképező állványra, majd 50 mm-es obin át filmezni.

Ha megakadna a quad a dobozban, akkor maximum felborítja, de nem hiszem, hogy úgy akadnak meg, hogy belerántja a földbe. Majd oldalt állok mögötte, hogy ne a saját pofámba nyomjam bele nagy gázzal. Meg nem AIR-módban indulok, hanem csak sima ACRO. Akkor ha megakad sem őrül meg teljesen a flight controller.

A 3"-os és 2,5"-os gépen az armolás szögbeli korlátozása inaktív, fejjel lefelé is armol. Az 5"-os gépen nincsen arm angle limit, azon valami ősrégi 3.2.x Betaflight van és képtelen vagyok frissíteni. Matek f405 flight controller, egyszerűen nem akar frissülni. Akár boot módban, akár anélkül mindig megakad. Szóval az nem tudom fog-e armolni a kábé 30-fokos döntéssel.

Nem tudom lesz-e ebből valami máma, mert ha nem áll el az eső, akkor minden vizes lesz a mezőn. Szóval lehet holnap talán.....

Vagy jövő héten :C

(#67789) npera válasza Phülöp (#67787) üzenetére


npera
újonc

:C

Most nincsenek nyálas virslivégek, mert a fiam nincs itt. De értem a célzást :B

(#67790) FőDudu válasza npera (#67785) üzenetére


FőDudu
addikt

Gorogoknel egyebkent is van valami olyan szabaly, hogy repteren random mintavetel, aztan addig tartozkodj a hotelben (a szobat sem hagyhatod el) amig az eredmeny nem igazolja, hogy egeszseges vagy. Elsore nonszensznek hangzik, de amint latod okuk van igy tenni, mert a turistak (es az utaztatok) nem gondolkodnak felelosseg teljesen.

Nekunk is van az erkezo listan cseh, francia, meg szerb is - az onliine adatszolgaltatas miatt a hatosagok a becsekkolas pillanataban tudjak. Szerb hivatalosan nem erkezhet az orszagba (meg talan negativ tesztet lobogtatva sem), francia es cseh meg sarga listas, de azok is erosen figyeltek.

Viszont a horvatok is szigoritottak, Albania, Szerbia, Macedonia, Bosznia Hercegovina allampolgarai csak akkor lephetnek be ha 36 oranal frisebb negativ Covid-19 tesztet tudnak felmutatni es/vagy az atutazast is tudjak bizonyitani (hogy pl. olaszoknal van szobafoglalasuk).

Itt a helyi szabalyozas - nem olvastam el.

A nyugat balkanon (fenti 4 orszag) nagy a baj.

[ Szerkesztve ]

FőDudu

(#67791) qnadam


qnadam
veterán

urak volt valakinek dolga mi note 10 telefonnal? és mi 9-cel? esetleg mindkettővel? :)

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#67792) npera


npera
újonc

Ezt néztétek? Tesla Björn ott volt egy Cirkle K kút megnyitóján. Van új Supercharger v3 is. Ez a második Norvégiában.

2:29-nél mutatja az alállomásokat amik táplálják a töltőket. Vannak teljesítmények...

1 olyan fehér szekrény 1 MW-ot nyom ki. És most már nincs osztozkodás a töltőfejek között, mindenki megkapja a 250 kW-ot, tehát ha beáll melléd valaki tölteni az nem húzza le a te teljesítményedet.

Vicces számok ezek. Az özvegycsináló Porsche Carrera 911 2.7 RS 1972-ben tudott maximálisan 154 kW-ot leadni.

(#67793) JonesC válasza qnadam (#67791) üzenetére


JonesC
csendes tag

A3 volt, az jó volt.

(#67794) FőDudu válasza npera (#67792) üzenetére


FőDudu
addikt

Ilyen toltofejbol Ljubljana mellett egy hotel parkolojaban van 16db 150KW-os.

Azaz innen siman eljut Milanoig egy rendes Teslaval.

[ Szerkesztve ]

FőDudu

(#67795) npera válasza FőDudu (#67794) üzenetére


npera
újonc

Ez nem v3-as. Még a régi.

(#67796) zetor2000 válasza qnadam (#67791) üzenetére


zetor2000
senior tag

Redmi Note 8 pro játszik? Miui 11 / chinese - eléggé, minden karakter a kínai ABC vel jelenik meg kezdetben, nyelv meg csak angol van, és 4-5 másik távol keleti, köztük ujgur.
Kollegámnak Redmi 9es van, ha esetleg...

[ Szerkesztve ]

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#67797) qnadam válasza zetor2000 (#67796) üzenetére


qnadam
veterán

olyat nem akarok venni, de vélemény szintjén érdekel :)

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#67798) zetor2000 válasza qnadam (#67797) üzenetére


zetor2000
senior tag

A Redmi Note 8 Pro egy remek telefon. Sajnos ez az enyém kínai belpiacos, ilyet sikerült küldetni. 8GB/128as az enyém. A csomagban van egy szilikon tok is, nem csak a készülék. A töltője gyorsan feltölti a készüléket, ami eleve alkalmas gyorstöltésre, de a funkció kikapcsolható.
A kamerája remek, de azt mondják, a makro cucc jobban megoldható, ha a 64mpixelessel játszik a telefon, és abból vágna ki makro képet. Nem tudom.
Ez asszem 1 kártya+SD VAGY 2 kártya konfiggal jön. MTK CPU, szóval custom rom nem nagyon akad. Értesítésjelző led van, de csak fehéren pislákol. Más készülékekben színes is tud lenni, és apphoz is lehet színt rendelni, ami hasznos lehet.
Kihangosítva zsebrádió szerű a monó hangja, de a beszédhangszórója se rossz. Ezen van 3,5ös jack, nem kell baszakodni USB-C átalakítókkal. Füles nincs a csomagban. USB-C a töltőnyílása, képet nem ad ezen az interfészen ki, vagy a monitorom nem értelmezte.
A hátlap kagylófehér, vagy gyöngyház (?) nekem nagyon tetszik, nem bzuis, és nem jön mindennap szembe egy ilyen.
Az infra led tökéletesen teszi a dolgát, majdnem mindent lehet távvezérelni vele.

A szoftvere a Miui, amit vagy megszoksz, és nagyon megszeretsz, vagy nagyon utálni fogod. De szerintem remek... Más felületekhez képest itt minden telepített app kikerül a kezdőképernyők valamelyikére. Lehetnek kettős appok, amik mondjuk 2 facse, vagy ilyesmi profilt is megengednek. Lehet "második asztal", vagy minek fordították, ami mégegy felület, a "saját" ikonok helyett eltérőekkel, mondjuk magán / céges környezethez. Gyerek mód is van, ha nem szeretnéd, hogy a kölök rendeljen az eBayről random termékeket, akkor megoldható, és akkor csak a neki szánt appok vannak kinn.
Ilyen apróságok is bekerültek, hogy este - reggel más a kijelző színhőmérséklete, és akkor nem bssza a szemed a kék fény.
Más Xiaomi termékekkel természetesen hamar összebarátkozik. Van ilyen "Mi Drop", ami valamilyen vezetéknélküli összeköttetésen átdob fájlokat, de relatíve gyorsan.
A kiegészítő funkciók elérhetőek a kijelző feloldása nélkül, pl. zseblámpa, ha világít a telefonod, akkor a 3 gomb közül a beállítottat hosszan nyomva bekapcsol, a kijelző lezárásra meg ki. Hangerő gombot zárt kijelzőnél ha nyomkodod, akkor fotózni is képes... Ha nem annyira publikusan akarsz fotózni, vagy ha gyorsba kell, akkor praktikus.
Mivel ez kínai, ezért Mi fiók van, nem Google account. Lehet Google cucc, de csak telepíés után... :D
Képes a tárcsázója beszélgetések rögzítésére, ez néhány telefonban van meg csak, állítólag valami EU rendelkezés miatt nincs benne az itt árult telefonokban ez a funkció. Samsung Galaxy A70em van emellett, abban pl. nincs, de az indiai A70ben meg igen.
A fájlkezelője meg tud FTP szerver lenni, szóval nem kell kábellel összekötni a géppel. Elég jól kihasználják azt, hogy ~valami linux szerű az Android.

Ami negatív az enyémben, hogy ez rettenetesen kínai, és szerintem minden adat már megvan kínában, ami átment ezen a telefonon. :) Az appok egy része olyan szolgáltatásokat szeretnének használni, amit nem értek.Konkrétumot nem tudok így hirtelen, de.És egy csomó olyan app van, amit nem tudok leszedni. Kínai, nem tudom, mit csinál, de nekem nem kellenek, vagy angolul karattyoljon.

Van rá üvegfólia, meg még ilyen betekintés elleni is. Ilyen 30-40 fokos szögből már nem látsz semmit...

Nekem kvára bejött anno a Redmi Note 2, mert az filéres volt, és olyanokat tudott, amiket csak a nagyok. Aztán lett Redmi Note 4, az is olcsó volt. Ez a Note 8 Pro már annyira nem olcsó, 8x volt aliról. Kaptam egy céges Samsung A70et, az majdnem ez, csak a Samsung remek szoftverével... Azt teszt jelleggel 2 kártyával használom, nincs vele baj. A Note2 és a Note4 is mókolható volt MiuiHU ra, ez valami honosított Miui, a kínai / global romokból összelapátolt valami. Lánchidas órawidgettel. Mivel ilyen nincs ere a Pro ra, hát... tetszik, mert azért a Samsung féle megoldástól jobb a felülete. Abban persze van olyan, ami miatt az kell. Knox konténer. Szóval a MiuiHU az képes volt a "developer" romokat magára húzni, és ~2-3 hetente frissült, persze volt, ami nem jól. :D
Ha most kéne venni, és lenne ennyi zsetonom, akkor nem biztos, hogy telefonra költeném el. Pláne nem a Mi 10 Pro-ra :D Azt meg lehet kapni Xiaomitól olcsóbban is, BlackShark 3 néven, meg még van valami, ami olcsóbb, mint a 10Pro.

[ Szerkesztve ]

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#67799) ncc1701 válasza Gabibácsi (#67779) üzenetére


ncc1701
veterán

13-án megyünk. Egyelőre nincs probléma, bár még utána kell nézni, ott milyen szabályok vannak. De mivel túrázni megyünk, ezért kevesebb emberrel fogunk találkozni, a lidl pedig ott is lidl, csak billa felirattal.

(#67800) Sipi- válasza ncc1701 (#67799) üzenetére


Sipi-
tag

Mi ezen a héten lettünk volna Ausztriában, de még áprilisban lemondtuk.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.