Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#68501) Beba Snake válasza zetor2000 (#68489) üzenetére


Beba Snake
junior tag

"Értékes motyók, bizonyos mértékig, kidobni még kár lenne. "

Mint példul a muter által 1980 óta gyűjtögetett katolikus újságok. Van belőle kb. 1 tonna. Csoda bazmeg, hogy az átszakadó padlásfödém még nem baszta agyon a földszinti szomszédot. :D Bár azt nem lehet, agyilag annyira fekete lyuk.

Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!

(#68502) npera válasza Samott (#68500) üzenetére


npera
újonc

Egy világ omlott össze bennem. A Mozaik utcában? Ahol a tiszta lélek és az élre vasalt köpeny, valamint Hobizoli kedvéért az olasz márkák és típusok kiváló ismerete volt az alapfeltétel?

O tempora, o mores....

(#68503) npera válasza Beba Snake (#68501) üzenetére


npera
újonc

Az olyan magas koncentrációja lehet az áldásnak, hogy az ördögök a közelébe sem mernek menni, nem?

(#68504) npera válasza -NoVa- (#68470) üzenetére


npera
újonc

Ez megint csak egy sommás summázás, nagyon fején a szöget... :R

(#68505) Jahno válasza Samott (#68498) üzenetére


Jahno
őstag

Ezt mondom, "valamilyen" támogatás volt rajta, meglesem rendesen. Micsoda, mekkora, kinek, mennyi, mimerre. Te meg ennél kevesebb adat hiányában is rinyálsz, miközben mondom nézzük meg. Akkor ki a helikopter? Jó oersze, utánajáráshoz megint meg kell emelni a seggünket és foglalkozni vele. Az egyeseknek mindig bonyolult.

Minimum azt megleshetnénk, hogy mire vonatkozott és miért, vagy kinek ígértek. Aztán közeledhetne az álláspont, miben is hazudoztak. De persze lehet tök mindegy. Még infód sincs róla, mert én láttam futtában de már mondd a frankót :-D Vállalkozós simerősök közt volt aki rinyált, volt aki szüneteltette (és azért kicsit feketén persze dolgozgatott...), volt aki mittomén. Pld. ennek utánanézhetnénk, nem?

Kijárási korlátozások elején még munkalehetőség is volt, ha valaki nagyon akarta. Legfeljebb gyorsan fogytak a helyek. Aki időben lépett, az léphetett. Lehet most is van.

Gondolkoztak, körbenéztek? Nem vaze, inkább lógtak a világban összevissza. Pár haversrác pld. látványosan nem akart lépni, szóval ott akkora baj nem volt, de azért kommentáradatban sírt a szájuk, hogy jaaaaaaj mi lesz, senki nem segít pfúúúúhátháááá. Munkáltató meg várta volna, mert állításuk szerint ilyen szempontból jót tett a járvány, hogy képzettebb munkaerő jön és akarnak is valamit, nem csak a napi tablettás borért dolgoznak 2 napot, aztán többet nem is látják az embert.

Felém az is sírt, aki előtte nagy mellénnyel emlegette, hogy csak a karácsonyi szezonon 5 milliót keresett az egyszemélyes vállalkozása. Ezek alpaján mit döntsenek, kinek ígérjenek és mit? Ráadásul már hetek óta szinte folyamatosan dolgozik és nem kevés pénzért. Neki nem volt akkora kiesés. Másnak meg éves bukta, vagy ki tudja.

(#68506) ncc1701 válasza Samott (#68500) üzenetére


ncc1701
veterán

Döbbenet. Micsoda fertő. És most komolyan, van olyan, aki meglepődött, h ebben az országban pénzért mindent lehet?

(#68507) zetor2000 válasza -NoVa- (#68490) üzenetére


zetor2000
senior tag

Aha, pepitában :D
Csak nekem nem annyira retrók a cuccaim.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#68508) ncc1701 válasza Jahno (#68505) üzenetére


ncc1701
veterán

Nem csak egyszemélyes vállalkozás csinálta azt, h nem volt pénze. Jól menő vendéglátók zártak be a pénteki bejelentés után kedd-szerdán, és küldtek az utcára mindenkit.
És már bocs, de egy pincért én nem ugatok meg, ha nem akar elmenni kőműves mellé segédnek. Te is csak akkor mennél, ha már nem tudnál mit enni.

(#68509) Jahno válasza Beba Snake (#68501) üzenetére


Jahno
őstag

Ezen családdal most ment a megfejtés, egy félig szétrohadt varrógép kapcsán, ami ki tudja mennyi idős volt, de évek óta ázott a sarokban és új korában sem lehetett egy valami fasza darab. Vagy sógor rakta félre a tartalék armatúrákat, mert ha majd a műhelyben megkotlik. Mikor már filléres a LED, műhelybe azért meghagytam 4 jobb állapotút, többit ki akartam baszni, mert az is ázott, rozsdás a tápja, feketék a csövek vagy hiányosak és a burkolat is pont olyan, amilyen. De nem lehet kidobni, mert az kell :-D Nálam is akadnak ilyesmik, azt még szelektálgatom.

Aztán persze van alulétrám és sok egyéb dolog a "minek Neked ez a sok szar" című kupacban, de most tényleg dobjam ki, vagy adjam el fillérekért? Egy csomagtartónyi szerszám ment a szomszédhoz, most meg nem volt csavar kihajtóm se...

PC-s újságokon még gondolkozom, előbb-utóbb valaki lehet elviszi. Múltkor asszony úgyis elsápadt, mikor emlegettem, hogy amit kidobtam azért nem sokkal később 16-20millió forintot kaptam volna, de ez már csak aprópénz. Előfordul :C :W

De ha nem is katolikus újságokat őrizgetek, azért igyekszem valami értelmes módszert kitalálni a szelektálásra.

(#68510) Jahno válasza ncc1701 (#68508) üzenetére


Jahno
őstag

3 hónapja még az volt a bajod, hogy ennyit fejen állva is ki kell bírni és legyen 2 havi tartaléka. Akkor már írtam, hogy ez a két hónap nem két hónap. Én meg nem tudom mikor mennék, egy fokkal jobbakat néztem ki, mint kőműves melletti segéd, aztán kiderül. Mármint azon kívül, hogy ezek itt sírtak folyamatosan én meg körbenéztem a faluban, elmentem munkafelvételre, próbanapra ésatöbbi. Ezek körbe sem néztek, csak sírtak. Aztán ha pincér most 3 hónapig árufeltöltő lesz, az akkora tragédia? Lesz itt még ennél nagyobb szopolás is, de ezek szerint előnyöm van, mert nem csak akkor nézek ki bután a fejemből, mikor már nincs mit enni, hanem picit előtte.

(#68511) zetor2000 válasza Beba Snake (#68501) üzenetére


zetor2000
senior tag

Nem, nem ilyen jellegű. Mindenféle IT lomok, amiket kidobni nem szeretnék.
Tegnap körbenéztem idefenn, lett 4 alaplap, klf. érák. Legújabb valami 6. gen. i5el van szerelve, nincs bele DDR4em, különben használnám. A többi 5-10év+, de működnek. S775 / meg valami 1st gen. i3.
Találtam 3 VGA-t, meg ma lenn a pinyóban másik 3at. Ezekből 1en nincs hűtő, de ha kéne, az is akad.
De van lenn floppy, CD író, ráadásul a legjobb, amit csináltak, a Yamaha CRW-F1, kár, hogy szétírta magát. Persze, lehet, hogy még üzemképes, de minek? Talán van egy Plextor is, nem tudom, meg kéne nézni.Van egy pár MacPro ház, egy G3, egyG4, meg egy inteles. Ezeket elkezdtem moddolni, hogy rendes ATX lap belemenjen, 2 meg is van, az inteles Alu is félkész.
Van egy SGI akármi PC házam, az is remek. Viszont kihajítottam egy Revoltecet, mert törött volt az eleje, és nem akartam tenni ide-oda. Továbbá van fenn egy Thermaltake Core V1 kocka, vatta új, csak be kéne ruházni alaplapra, meg pár kiegészítőre, és kész. Van egy projektorom, aminek még keresem a helyét, mert ki akarták dobni, én meg megmentettem és megjavítottam. ~3 óra meló volt, de működik. Pana, HD ready.
Tucatnyi merevlemez, amit át kéne nézni, mielőtt kimegy a levesbe / szomszéd elviszi.

Többször elhatároztam, hogy nyitok egy CPU hűtő kiállítást, de nincs meg pár klasszik darab, pl. a GlobalWin Fop 32/64. De van Zalman valami, ami tök réz, és ~1 kiló. Meg van ilyen 1U szerverből kirángatott, 80dkg réz blokk, 5ös talppal. Gondoltam, színesfémesnek is jó lesz, el kéne vinni. Találtam mellé ~10 kg alu bordát, klf. érából. Van P1es, csak nincs meg a lefogatója. Ez pl. kuka lenne, ha nem mennék MÉH telep felé.
Van pár méter ~3-4mm átmérőjű hangfal kábel, ~25-40 méter, meg pár méter PA mikrofon kábel, Cordial, lépésálló. Megtaláltam a lakásban lebontott eredeti kapcsolókat, meg pár konektort, ezt sincs szívem kukázni, mert alapvetően XXI. századi termékek, csak kiváltásra kerültek.

Igazából össze kéne hordani 2-3 nagy ládába az értékes HW-t, egy nagyba meg a kábeleket. Abból is van mindenféle. 230V, 4ér, vastag átmérő, talán 4-6mm2, sütőt be lehet vele kötni, olyan. Van egy rackes elosztó, 6os. :) ilyenek. Csomó kész PA RCA-RCA kábel, vatta új, csak "nem kellett az oda", azt nálam maradt. A fenti Cordial kábelből is van másmerre, tudom.
Ha a fentiek rendeződnek, akkor le tudok vinni 1-2 szerszámot is még, talán. Van olyanom, ami általában egy jó háztartásban sincs. Pl. optikai kábelhez mikroszkóp, meg blankoló fogó. Ezek se mindennaposak nálam, sőt...

Szóval kábé értékek, csak pénzt nem lehet belőle csinálni, kidobni meg nem akarod.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#68512) ncc1701 válasza Jahno (#68510) üzenetére


ncc1701
veterán

Itt most a következő november-áprilisról van szó megint. Az bőven nem 2 hónap. És nem is csak rólam van szó, mert nekünk nem is kellett a félretetthez nyúlnunk. De itthon az sem tipikus, h van félretett.

(#68513) Sipi- válasza Samott (#68498) üzenetére


Sipi-
tag

Asszony kapott volna 75e/hó támogatást 3 hónapig az államtól, de épp másnap felmondott egy kolléganője, így megkapta az ő munkáját is és visszavették teljes munkaidőbe. Így jobban járunk anyagilag :)

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#68514) Sipi- válasza Jahno (#68505) üzenetére


Sipi-
tag

Aki időben lépett, az léphetett. Lehet most is van.

Asszony munkahelyén múlt héten ketten mondtak fel, mennek máshova dolgozni.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#68515) zetor2000 válasza Jahno (#68509) üzenetére


zetor2000
senior tag

Újságból én asszem egyet őrizgetek, a Kretén c. Magazin ~összes számát.
Lehet, pár elkavarodott már, mert nem egy dobozban voltak, de emlékeim szerint megvettem az összeset. Most járunk a 104. számnál, volt egy laza 10éves kimaradás, de tavaly év végén újraindultak. Meg talán CoV és Guru/PcGuru van ugyanott, esetleg 576Kbyte. Ezek majdnem teljes sorozatok. A CoV is asszem az összes, ha ki nem bszta valaki.
Ezek anyám pincéjében várják a Messiás eljövetelét.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#68516) Samott válasza Jahno (#68505) üzenetére


Samott
addikt

Arra cseszed el az idodet amire akarod. Nem az en dolgom, hogy bizonygassam, hogy most kivetelesen nem hazudik a kormanypropaganda. Ha te elhiszed amit egy hazug kormany a hazug plakatjan eled tol az a te dolgod. Kiszortak egy valag penzt a csokosokna,k de akinek kellett volna az nem kapott belole. A melos a sor vegen meg meg annyira se.

Szerk: ezek is mind magukon segitettek, mar akinek sikerult, nem az allamnak koszonhetik hogy van munkajuk: Mindennapos őrlődés volt, hogy tudod, hogy fogy a pénz, és baromira nem tudod, mikor lesz ennek vége

[ Szerkesztve ]

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#68517) eattila válasza FőDudu (#68444) üzenetére


eattila
csendes tag

A csepp is terjed levegőben... Nem mindegy, hogy a virnyák maga, vagy közvetítő közegen keresztül terjed levegőben.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#68518) eattila válasza npera (#68449) üzenetére


eattila
csendes tag

Természetesen.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#68519) Jahno válasza zetor2000 (#68515) üzenetére


Jahno
őstag

COV itt is akad, de azok Gömbibáé vagy nem is tudom, arra vigyázok.

Kretént azt vihetné bárki, nekem az nem érték, kivéve ha sörre lehet cserélni :DD

GameStar jött egy arctól meg hasonló, mert volt egy szatyornyi kábele, amiből sok nekem jól jött és egyben kirakta mindenesnek csak most vigyék el. Én meg szó szerint ott mentem el a ház előtt, majd idehaza lepődtem meg, mert pár darab ilyen izé is volt benne, gyerek szerint kuka, felszámol mindent és kész:

[link]

Persze el nem adom, pont jó a mindenféle mókákhoz és talált cucc, főleg aranyat ér mert még Kínából sem mertem volna megvenni az 5zer pénzes klónjait. Annyira azért nem kell.

(#68520) Jahno válasza Samott (#68516) üzenetére


Jahno
őstag

Lásd mit írt közben Sipi. Most vagy csókos, vagy hazudik...

(#68521) Samott válasza Jahno (#68520) üzenetére


Samott
addikt

Lehet hogy csokos helyen dolgozik az asszony... :)

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#68522) ncc1701 válasza Jahno (#68520) üzenetére


ncc1701
veterán

Azzal a 75 ezerrel qrvára ki lennék segítve. Wow.

(#68523) Samott válasza ncc1701 (#68522) üzenetére


Samott
addikt

Na az meg a masik. Meg az a masik 5 akik a cikkben szerepelnek. Meg itt barki mas.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#68524) eattila válasza Sipi- (#68477) üzenetére


eattila
csendes tag

Ha ennyire hülyék, ki is kéne őket rugni. Itt meg nem is volt HO soha.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#68525) eattila válasza qnadam (#68484) üzenetére


eattila
csendes tag

A taxisok segge vírus nélkül is nyalva volt....

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#68526) hobizoli válasza npera (#68502) üzenetére


hobizoli
nagyúr

ott? :DDD

amugy en azon rohogtem, amikor olvastam a cikket, hogy ennel hiresebb vizsgaallomas nem fog nagyobbat bukni kb soha

masik forumban emberkenek elvettek az Irmscher kuszobspoileres Zafira-janak a forgalmijat, mert az NKH-s joember szerint heggesztve van a kipuffcso

miert, azt ragasztjak ujabban, vhogy hogyan keszul...? szogelik?

[ Szerkesztve ]

több drón kell ;P

(#68527) Sipi- válasza zetor2000 (#68511) üzenetére


Sipi-
tag

Apukám és keresztapám ilyen "majd jó lesz még valamire" vasakból vitt ki a Méh telepre 3-4 utánfutónyit egy nagyobb selejtezés során. Gyűjtögették jópár évig, de már teli volt minden IS vele :)

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#68528) -NoVa- válasza ncc1701 (#68522) üzenetére


-NoVa-
őstag

Ha jól sejtem, a bejelentett béred kétharmada. Ha te azt hazudod a rendszernek, hogy ennyiből kijössz, ők is azt hazudják, hogy elhiszik.

(#68529) Samott válasza -NoVa- (#68528) üzenetére


Samott
addikt

Nem, ezt Sipi neje kapta volna.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#68530) Jahno válasza ncc1701 (#68522) üzenetére


Jahno
őstag

Akinél akkora a szopás ott szerintem ki. Persze lehetne két millió is rögtön nahh.

(#68531) Jahno válasza Sipi- (#68527) üzenetére


Jahno
őstag

Pedig ezek jók, mert mikor kellett volna pár jóféle kábeldob, akkor 1 nap alatt összepattintották belőle és nem kellett szögvasért rohangálnom drágán :C

(#68532) -NoVa- válasza Samott (#68529) üzenetére


-NoVa-
őstag

Minimálbér + boríték megoldáshoz arányosítottam.

(#68533) zetor2000 válasza Sipi- (#68527) üzenetére


zetor2000
senior tag

Após jelölttől vittek el egy utánfutónyi okosságot.
Az öreg motortekercselő volt, a nyugdíját rendesen kiegészítette mindenféle kerti szivattyúk / porszívók / fűnyírók / KVdarálók újratekerése. Persze sokan nem jöttek el a kész cuccért, mert el is felejtették, lassan készült, vagy akármi. Kábé 2 tonna lom volt a kertben, amit akarsz, az volt. "Hajdú házaspár" is akadt, de volt ott rokonság is :) Meg ilyen centis anyagból középen I gerenda, meg a jóég tudja. Trafólemezből se volt sok, csak 2 vödör. Megtekert forgórész is volt vagy 30-40 darab, meg állórész is, de ember nem volt, aki 2-t össze tudott volna párosítani belőle. Mindehhez csapágyak, golyók, meg ami kell.
Az öreg szerzett valahonnan egy lőszeres ládát, az tele van/volt hegesztőpálcával. De trafó vagy akármi már nem volt mellé. Csak a pálcák.
Mondjuk szerszámért se ment a szomszédba. Örököltem tőle 10mm feletti fúrószárakat, amik le vannak esztergálva 10es alá, szóval normális gépekbe is be lehet fogni.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#68534) Jahno


Jahno
őstag

Mol bubinál aki nekem rájön, hogy tudok jelszóemlékeztetőt kérni, telszámot módosítani vagy ilyesmi, akkor azt meghívmo egy sörre... Fel kellene élesztenem a tesztelési időszakra kapott elérésem :O

(#68535) ncc1701 válasza -NoVa- (#68528) üzenetére


ncc1701
veterán

Semmi gond. Csak az ilyen ember meg majd azt hazudja, h akkor ő jól otthon marad. Közbe meg nem.

(#68536) Gabibácsi válasza ncc1701 (#68473) üzenetére


Gabibácsi
tag

Engem érint, Kirúgtak, mégsem megyek tüntetni a maszk miatt

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#68537) Jahno válasza ncc1701 (#68535) üzenetére


Jahno
őstag

Max ellenőrzik és pofán csapják, mint olaszoknál. Aztán mehet a hiszti ide meg oda.

(#68538) Jahno válasza Gabibácsi (#68536) üzenetére


Jahno
őstag

Én is ezt mondom, lehet a héten többet volt már rajtam, mint másokon az elmúlt 2 hónapban. Gyengék ezek.

(#68539) Sipi-


Sipi-
tag

Állítható gyerek görkorit hol lehet venni? 37-es most a gyerek lába, de folyamatosan növekszik, ezért kellene állítható.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#68540) Gabibácsi válasza ncc1701 (#68506) üzenetére


Gabibácsi
tag

Mindegyik országban lehet mindent pénzért

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#68541) Gabibácsi válasza zetor2000 (#68515) üzenetére


Gabibácsi
tag

Én csak a commodore világokat tartottam meg

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#68542) Gabibácsi válasza Jahno (#68519) üzenetére


Gabibácsi
tag

Igen, enyémeim, gerinced eltöröm ha bajuk lesz :DDD

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#68543) zetor2000 válasza Jahno (#68534) üzenetére


zetor2000
senior tag

Szerintem írsz egy szerelmes levelet az itt található levélcímre, és előadod a sirámodat, hogy elfelejtetted, de... mostakkor.
És ha szerencsém van, kapok egy sört. :D

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#68544) Sipi- válasza -NoVa- (#68532) üzenetére


Sipi-
tag

A 75k a plafon, a minimálbérből van valahogy számolódva. És csak 3 hónapig, de csak akkor, ha 50%-ra vagy kevesebbre vágták meg a fizut. Felette is igénybe lehet venni, de akkor képzési tervet is kell összeállítani hozzá.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#68545) Jahno válasza zetor2000 (#68543) üzenetére


Jahno
őstag

XXI. század vaze. De legalább kiderült, hogy megújul a flotta.

(#68546) Samott


Samott
addikt

#animgif topic

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#68547) npera válasza Samott (#68546) üzenetére


npera
újonc

Lehet fontos hívás volt... :C

(#68548) -NoVa- válasza Samott (#68546) üzenetére


-NoVa-
őstag

(#68549) Phülöp válasza Samott (#68516) üzenetére


Phülöp
addikt

Ha eddig 50 alkalomból 50x hazudtak, mitől változna a helyzet?

*az 50-es szám nem egzakt, csak akartam valamit odaírni. Még csak nagyságrendileg sem stimmel.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#68550) Samott válasza Phülöp (#68549) üzenetére


Samott
addikt

Jaja, en is ezt mondom. Nem erdemes foglalkozni veluk.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.