Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#49179) Phülöp válasza zetor2000 (#49178) üzenetére


Phülöp
addikt

#8:40 Amikor a síkot lövi be, a mérőóra tapintója előre áll, nem hátra, ráadásul nem a furatok mellett ellenőrzi a síkot, ahol egyenletes lenne a felület, hanem hagyja, hogy a furatokba 'beessen' a tapintó, majd a túloldalt a peremnek ütközve kiugrik. Az ilyen mérőórák érzékeny műszerek.
#9:40 A másik - ott mondjuk a levegő is bennakadt - hogy nagy sebességgel forgó szerszámot mér be. Ezt úgy szoktuk, hogy nagyon alacsony sebességgel, és visszafelé forgatva közelítjük meg a Renishaw szerszámbemérő gombáját. Óvatosabbak főorsóforgás nélkül tapintják, majd kézzel visszafelé forgatva keresik meg a legnagyobb hosszát. A lapkák ugyanis nem mindig vannak egy síkban, ott simán lehet 0.01-0.02 mm eltérés.
#10:40 Harmadik, hogy gépben lévő alkatrész felületét soha nem ellenőrizzük kézzel. Nem mindig látod még a sorját, és az igen csúnya, mély sebeket tud okozni, ahogy simogatod a vasat.

Végeredmény röviden: a kisfiú nem törődik sem a cég tulajdonával, sem a saját egészségi állapotával. Ilyenkor mindig a kollégák szívják meg, mert vagy nekik kell utána szopniuk (sérült mérőeszközök) vagy nekik kell helyette szopniuk (táppénzen lévő kolléga helyett is dolgoznak). Akkor inkább törjék el a kezét, annak kiszámíthatóbb az eredménye, meg még tanulságos is.

Megnéztem újra a felvételt, a szerszámbemérést visszafelé forgó főorsóval csinálja, ezt rosszul láttam este. De akkor is indokolatlan a nagy fordulat, bőven elég lenne 10-20/min.

[ Szerkesztve ]

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.