Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#35169) -NoVa- válasza Samott (#35167) üzenetére


-NoVa-
őstag

Eddig (ok, a hidegháború végéig) az űrkutatást a hadiipar hajtotta, nem volt piaci jelentősége. Tulajdonképpen gyorsabb és pontosabb és nagyobb töltetet szállító rakétákat kellett előállítani, amit békeidőben másra használhattak, egyben jó eszköz a technikai fölény mérésére/demonstrálására.

Most viszont már rég átment a hadiipar az informatikai/mikroelektronikai fölény felé, mióta atomfegyverekkel már lassan 75 éve tartják egymást tárgyaláskényszerben a nagyhatalmak.
A zűrkutatás meg most már piaci feladat (bányavállalati rózsaszín jövőkép), nem árt ha nem egyszerhasználatos eldobható drága dolgokkal tesszük. Emiatt közelítik meg teljesen másképp az egészet, és jól teszik.

Azért John Carmack próbálkozása sem volt rossz, 10 éve már volt holdraszállásképes cuccuk, csak jegelte a céget, mert nem sikerült gazdaságosan üzembiztosra kihozni, belátható időn belül, nagyot bukni nem akart. Ebből kimenekült mérnökök valami befektetővel Exos Aerospace néven átvették a tudást, meg megvették az eszközparkot, és azóta is ezen vergődnek visszafogott eredményekkel.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.