Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#27252) npera


npera
újonc

Volt egy kis idő a gyerekek megvacsoráztatása (uzsonna inkább) után, megforrasztottam az akksitálcát. Egész jó lett, a kábel szépen tudott tekeredni a tálca mögött éles kanyar nélkül. Beraktam az akksikat, ügyelve a polaritásra. Bekapcsoltam, vagyis bekapcsoltam volna. Se kép, se hang... :Y Picit megállt bennem az ütő.

Kivettem az akksitálcát, megnéztem. Elvileg stimmel minden. Gondoltam megpróbálom egy régi 2S 700 mAh akksival, amit még a beltéri 160 grammos repülőhöz használtam. Azonnal beindult vele. Akkor kicsit kifújtam a levegőt, nem döglött a rádió. :C

Az akksitálca nem tudom miért nem működik. De lehet újra kellene forrasztani egy másik kábellel, mert nagyon kis nyüzüge kábel megy bele és elképesztően vékony kis terminálba van befogva a kábel. Ott alighanem kontakthiba van.

Most agyalok. Ez az elemtartó elég silány minőségű. Megpróbálom a rettentő pilincka terminálba beleforrasztani a kábelt, de ha teljesen hozzáférhetetlen, akkor kell egy backup track.

Találtam ilyen 18650 cellákhoz való tálcát.

Itt van 2D rajz is hozzá.

Erre elvileg sokkal stabilabban rá tudnám forrasztani a kábelt, aztán akkor nem ilyen szopás a stabil galvanikus kontaktust összehozni.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.