Hirdetés

2020. április 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Rolie Polie


Rolie Polie
(junior tag)

Időutazásos dizájn. :U

Naná, hogy normális vagyok. A hangok is megmondták.

(#2) blueMerle


blueMerle
(veterán)

Szerintem pont nem probléma hogy nem egy kaptafa, és kicsit retró.
Lassan kb az összes gyártó alsó-középkategóriás készüléke ugyanolyan, ez pedig kicsit kilóg a sorból. Az ára pedig továbbra is csak (sajnos) a régiónkban probléma.

A fotók pedig tényleg brutálisan jók :)

[ Szerkesztve ]

Samsung A50

(#3) Doki42 válasza blueMerle (#2) üzenetére


Doki42
(senior tag)

+1 :C

Vétkezni emberi dolog, de isteni érzés.

(#4) mirtex


mirtex
(csendes tag)

Első oldal alja, majd javítsátok pls
"A hiányoldalt a microSD bővítés, az IP védelem és a vezetékes töltés kimaradása gyarapítja"
Nincs benne vezetékes töltés? :))

Siemens M35 -> Siemens ST60 -> Sony Ericsson W810 -> Sony Ericsson Aino -> Nokia 3110 -> Sony Ericsson Arc S -> Nexus 4 -> Nexus 5x -> HTC U11+ || Nokia 6220 Classic -> Nokia E52

(#5) Tewe013


Tewe013
(senior tag)

Kijelzős táblázatban a Mi9SE nem IPS LCD, hanem AMOLED.

(#6) batai15


batai15
(nagyúr)

Minden gyengesége ellenére a pixel sorozat mindig is különleges volt számomra.
Veszett gyors rendszer ,kiváló kamera stb .
Ez is nagyon jó . Ha most kellene mobilt vegyek ezt venném .

"A tűzoltó nem azért rohan be az égő házba, mert rettenthetetlen, hanem mert az elhivatottsága erősebb a félelménél". John C. Maxwell*******

(#7) atis78


atis78
(tag)

Sajnos a magyar arazas tenyleg nem valami fenyes de tolunk nyugatabbra Saturn/MM 370 euroert arulja azert pedig teljesen rendben van szerintem.

(#8) Bossyy


Bossyy
(tag)

Lehet bármilyen jó is a kamera, ennyiért ez a telefon ilyen hibákkal (Qi töltés, SD bővítés, több látószög hiánya, műanyag ház, ósdi design) teljesen piacképtelen. Asztalra kinézve kb. pontosan úgy néz ki, mint egy 20 ezer forintos Blaupunkt, Akai, Navon vagy Concorde készülék.
48 GB tárhely bővíthetőség nélkül...köszi!

(#9) Noukoum


Noukoum
(őstag)

Tényleg jó a kamera, viszont picit sok az ára. Ettől függetlenül sokkal inkább venném mint a nagyobb pixeleket!

„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

(#10) kbyte1024


kbyte1024
(addikt)

valóban vannak hibái bőven,de szoftver rendesen meg van írva ez tény.Az aksi is lehetne nagyobb mert a házba belefért volna.

Mi A3

(#11) Ijk


Ijk
(nagyúr)

120-ért vettem aprón újonnan, szerintem ennyit megért. Könnyű, még nem túl nagy, szeretem fogás miatt ha van káva, feloldás baromi gyors, kamera top kategória, rendszer gyors és tiszta. Gyári töltővel gyorsan feltölti, 1-1,5 napot kényelmesen kibírok vele.
Nálam az üveg burkolat nem előny, rögtön műanyag tokba kell rakni, nehezebb, tok nélkül csúszik mint a szappan. Ennyiért kínai telefonok versenyképesek, azokat meg inkább kihagyom, akármilyen jók is.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#12) enginev3.0


enginev3.0
(félisten)
LOGOUT blog (1)

Kár hogy kötelezően csúnya
És kicsi akksi van benne

És anyagilag úgy megvagyunk viselve, hogy még lábazatot se tuttunk csináni, mer nincs mibül ll Nem jó, de nem is tragikus ll Logitech <3 ll Oneplus 7 Pro Blue

(#13) ghiottone


ghiottone
(veterán)

Nekem tetszett a telefon anno, amikor nálam volt. Az aksi is nagyon jól bírta. Annyi, hogy azért érződik a 400 eurónyi különbség a 3a és a 3 között, de ha nem kell a vezeték nélküli töltés, az ip szabvány, sd845, elég a közepes amoled panel akkor 3a.
Ja, egy dolog hiányzik még - nincs korlátlan fotótárolás eredeti minőségben a a modelleknél.

"ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui) | OnePlus 7T

(#14) K82 válasza Bossyy (#8) üzenetére


K82
(senior tag)

Korlátlan fotó tárhely (apróbetűs rész ami felett elsiklottam, a 3a-nál nincs eredeti méretben, az marad a "nagyok" kivátsága)- mire kell akkor 48 GB? Nálam a P2XL és a P3 is "csak" 64 GB-os volt, de 30 GB szabad tárhely mindig volt rajtuk. 10-15 GB-ot elvitt a Spotify offline zenetárja, nem játszom, így bőven elég volt - nekem. Most egy 128 GB-os OP7-et nyúzok, itt is bőven 90+ GB felett van a szabad hely. Egyedül a kamera sokoldalúsága hiányzik, bár egy GCam azért kicsit javított a helyzeten. A Mi8-on volt tele lencse, egy kezemen meg tudom számolni hányszor használtam összesen. Addig nem látom értelmét az eltérő látószögeknek, amíg eltérő minőségben készülnek a képek.
A piacképtelenséget cáfolnám, az USA-ban pont h a 3a széria nyomta meg az eladási számokat. Más kérdés h nálunk ennyi az ára, odakint 350-400$ nem a világ vége, főleg nem úgy h általában szolgáltatóknál veszik a telefonjaikat.

[ Szerkesztve ]

Pixel / OnePlus / iPhone

(#15) <Adamsky>


<Adamsky>
(veterán)

Még csak az összefoglalót olvastam át, de nem értem a következőket:

"Ha nem lenne konkurencia, úgy vágnám az ajánlott plecsnit a Pixel 3a-hoz ... " - igen?
Mi lenne a konkurencia?? Mert aki tényleg - relatív (mert igazából már ez se az) - kicsi, de jó / jobb minőségű mobilt keres klasszikus értékekkel (no notch, jack), annak szerintem az említett Mi 9 nem alternatíva. Tudom ma már nagyon elfogadott, hogy "dehát csak pár milliméterrel vastagabb, hosszabb", de ez akkor is rettentő gyenge kifogás. Aztán ott van a súly ...

" ... úgyhogy 100 ezer forintért tudnám csak a plasztik házat ... " - ezt szerintem nem kellene erőltetni. Mármint, hogy ami "plasztik" az nem lehet jó, ill. minőségi.

" ... az előnytelen képernyőarányt ... " - igen? Mikor lett gáz a nyalóka alakú kijelző? :D

" ...vagy az átlagos hardvert mentegetni" - ja, lehet, hogy átlagos, de akadozás nélkül működik.
Amikor - akár itt a PH!-n is - azt olvasom, hogy ilyen-olyan készülék csúcs hw.-val micro lag-ol, akkor én spec. pont lesz@*om, hogy ebben gyengébb SoC van, mint az előzőekben.

[ Szerkesztve ]

(#16) 4trASS válasza <Adamsky> (#15) üzenetére


4trASS
(csendes tag)

Nagyjából egyetértek, de a Mi 9 SE viszont pont alternatíva. Azt én sem értem, miért a 9T jön szóba cikkben...

(#17) Hopkins95 válasza Bossyy (#8) üzenetére


Hopkins95
(őstag)

Pedig szerintem nagyon jó, s épp az egyszerűségében rejlik a lényeg. Lehet kevesebb funkcióval rendelkezik, de amit tud, azt nagyon jól csinálja. Plusz ott rajta a Jack csatlakozó is, ami lehet nem fancy, de én pl. rengeteget használom.

Hadd mondjak egy példát. Múlt héten Erdélyben voltunk kirándulni, egy Huawei P9 Lite játszotta a GPS szerepét. Meglepő módon a kanyargós utakon állandóan elvesztette a jelet. Na jó, akkor vettük anyum P10 Lite telefonját, az már jobban szerepelt, de egy idő után az is eldobta a jelet. Én vettem az öreg Nexusom, beállítottam rajta a célt és folyamatosan stabilan tartotta a jelet, szóval aztán legtöbbször azt használtuk. Tehát lehet hogy erősebb a 2 említett telefon vagy több funkciót tartalmaz, azért sokszor azt érzem, hogy a Nexusom megbízhatóbb, gyorsabb működést biztosít.

Mondjuk abban egyetértek veled, hogy a max 64 giga tárhely tényleg egy fájó pont, de azzal ki tudok egyezni.

[ Szerkesztve ]

Sony Ericsson Xperia mini pro > Nexus 5x \\ AMD Ryzen 1600 - MSI Vega 56 \\ XMG Core 15 \\ Playstation 4 Slim \\ Origin/Uplay/Steam: Hopkins955

(#18) atee_13


atee_13
(senior tag)

150 ezer majdnem ujjnyi káva alul felül 2019-ben és plecsni :F

(#19) rlaci71 válasza atee_13 (#18) üzenetére


rlaci71
(őstag)

Azért kerül ennyibe,káva nélkül 100-ban megállna. ;]

[ Szerkesztve ]

(#20) Inarus válasza atee_13 (#18) üzenetére


Inarus
(addikt)

150 ezer, messze kiemelkedően jó kamera, letisztult Android hosszú távon is biztos frissítésekkel és plecsni. Nyilván mindenkinek más a preferencia.

(#21) erahurka


erahurka
(nagyúr)
LOGOUT blog

Az XL-en agyalok, remélem kicsit esik még az ára.

"Hamburger! Elengedhetetlen az egészséges reggelihez!" >>>http://fastfoodcentral.blog.hu<<< | Kajapornó: http://instagram.com/erahurka

(#22) Bossyy válasza K82 (#14) üzenetére


Bossyy
(tag)

Jó neked, ha 90 GB ot szabadon tudsz hagyni. Én nem használok online zenehallgatást, hanem ósdi módon letöltöm/konvertálom a zenéim és ott figyelnek a file-ok a memóriában és a memóriakártyán. Egyszerűen engem idegesít és zavar ha állandóan online a telefonom, egész nap jönnek-mennek a rádiójelek, bitek a testemen keresztül, jönnek a hülye értesítések, reklámok stb. ráadásul a telefon aksijának sem jó az állandó online használat. Tudom ez az én becsípődésem, de szerintem ilyen árban már nem szabadna 128 GB os tároló alatt kihozni telefont ÉS még a memóriabővítés. Filmeket is tárolok, mindenféle mentéseket, OTG funkcióval tök jó háttértárként is a telefon, a 4K videók pedig felvételnél piszok gyorsan megeszik a tárhelyet. De persze mindenkinek más a preferenciája.

(#23) ollie válasza Bossyy (#22) üzenetére


ollie
(MODERÁTOR)

Nem fogja megnövelni a testedet érő sugárzást a folyamatos internet használat. Másrészt én 45 évesen is elég ósdinak tálalom a folyamatos offline használatot. Muszáj megkapnom a fontos emaileket, üzeneteket a munkámból adódóan.

[ Szerkesztve ]

***

(#24) Fred23


Fred23
(veterán)

A kamerája tényleg ütős, szuper a műanyag hátlap is, de az UFS tárhely hiánya, a Qi töltés nélküli nem túl acélos akkuja, meg más apróságok (IP védettség hol maradt?!) eléggé lerontják az összképet. 150-et szerintem nem ér, de kicsivel kevesebbért már elfogadható ajánlat.

Egy az egyben nem cserélném el rá a jelenlegi telóm, ami hajszállal volt 130 alatt 4 hónappal ezelőtt.

[ Szerkesztve ]

(#25) Zozo0525


Zozo0525
(aktív tag)

Nekem ez a készülék van. Csak feketébe, nagyon bejön. Előtte xiaomi mix2 majd mix3 volt ez jobban tetszik...... Kamerába bőven ver mindent szerintem.....

(#26) sphe


sphe
(senior tag)

Jó lett a teszt és nagyon jó a telefon is. A kamera über brutál, a formaterv tetszik, zökkenőmentes rendszer, és az ára is bőven fog lentebb menni

[ Szerkesztve ]

(#27) hemaka válasza sphe (#26) üzenetére


hemaka
(nagyúr)

csóri mobil úgy néz ki, mint egy 5-6 évvel ezelőtti prestigio mobil. :DDD

"Turn your face to the sun and the shadows fall behind you!"☀️

(#28) atike


atike
(nagyúr)

Nekem (is :) ) "csak" a külalakjával és az árával van bajom. Ebben a sorrendben.

(#29) erahurka


erahurka
(nagyúr)
LOGOUT blog

Hátha sikeres lesz és mások is berakják a csúcs kamerát olcsóbb dobozba.

"Hamburger! Elengedhetetlen az egészséges reggelihez!" >>>http://fastfoodcentral.blog.hu<<< | Kajapornó: http://instagram.com/erahurka

(#30) Baggins86 válasza Bossyy (#22) üzenetére


Baggins86
(aktív tag)

"Egyszerűen engem idegesít és zavar ha állandóan online a telefonom, egész nap jönnek-mennek a rádiójelek, bitek a testemen keresztül, jönnek a hülye értesítések, reklámok stb."

Te amúgy mivel foglalkozol? Nyugtass meg hogy nem műszaki területen vagy, mert megzuhanok egy életre :D

(#31) K82 válasza Bossyy (#22) üzenetére


K82
(senior tag)

Nem figyeltél. :)
A Spotify-ról letöltöm a zenéket, nem streamelek annyit, de ugye ez csak az egyik része a tárhelynek.
Ha videóznék már biztos kevés lenne, de ez még mindig csak egy telefon, hosszabb videókat nem ezzel készítek.
Az ár meg sajnos megint csak itthon probléma, ennyi pénzért hardveresen egy Xiaomi sokkal erősebb - viszont kétszer volt Xiaomi telefonom: először és utoljára. Itt jön be a stock android puritánsága: keveset kínál, de azt legalább atombiztosan; van akinek ennyi elég, van akinek nem. Személyes preferencia, de a kínai android-módosításoktól falnak megyek, legyen az MIUI, EMUI vagy FlyMe.

Pixel / OnePlus / iPhone

(#32) Wapmester


Wapmester
(senior tag)

nem a kamerája a jó hanem az algoritmus, nem olyan agresszív a zajszűrése, mint a mostani többi telefonnak, azok annyira zajmentesítenek, hogy már kép élessége és fontos részletek elvesznek vele, miközben a pixel tartja magát a több zaj ,de több értékes részlet és képélesség szintjén :)

(#33) Ganzer


Ganzer
(tag)

Srácok, melyiket érdemesebb venni, ezt vagy a Pixel 2 xl-t? Fotózás, netezés kicsi játékra kellene. Mert most Pixel 2 xl-t tudnék ennél olcsóbban venni.

(#34) Reverend válasza Bossyy (#8) üzenetére


Reverend
(tag)

"Asztalra kinézve kb. pontosan úgy néz ki, mint egy 20 ezer forintos Blaupunkt, Akai, Navon vagy Concorde készülék."

Eddig azt hittem, hogy a fórumokon konszenzus van abban a tekintetben, hogy csak az Apple fanok villognak a telefonjaikkal. Értsd: csak azért vesz valaki iPhone-t hogy felvágjon. Erre tessék, fontos lett, hogy a szegény Pixel úgy néz ki mint egy 20k-s gagyi telefon. Nadehát ezt most hogy? :DD

(#35) Rolie Polie válasza Bossyy (#22) üzenetére


Rolie Polie
(junior tag)

Akkor elképzelhetet, hogy az a sok mikrózhatós kaja naponta miket élhet át :)

Naná, hogy normális vagyok. A hangok is megmondták.

(#36) atike válasza Bossyy (#22) üzenetére


atike
(nagyúr)

"egész nap jönnek-mennek a rádiójelek, bitek a testemen keresztül"

De akkor a környezetedben is mindenki offline...? Wifi sincs, aktív adatforgalmas teló sem...? Csak mert az által, hogy te kikapcsolod még épp elég elektroszmog ér.... :U

De nyilván nem akarlak "megtéríteni"... :) Csak belegondoltam abba, amit írtál...

(#37) atee_13


atee_13
(senior tag)

(#34) Reverend

Ők az alma jellel villognak nem magával a telefonnal. Ismerek olyat aki azt mondta, neki az a fontos egy telefonban, hogy a hátulján ott legyen az alma jel. Ennyi nem volt más kritérium.

[ Szerkesztve ]

(#38) ghiottone válasza Ganzer (#33) üzenetére


ghiottone
(veterán)

2XL-t inkább. Ott picit jobb a kijelző, a fotók eredeti minőségben tárolhatóak.

"ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui) | OnePlus 7T

(#39) rlaci71 válasza ghiottone (#38) üzenetére


rlaci71
(őstag)

+1 sztem is.

(#40) BoC1ka


BoC1ka
(senior tag)

Magyarorszagon hasznalhato telekomnal az e sim?

YNWA

(#41) erahurka válasza ghiottone (#38) üzenetére


erahurka
(nagyúr)
LOGOUT blog

Ez a gyengébb minőségben mit jelent? Mennyire konvertálja le a képeket?

"Hamburger! Elengedhetetlen az egészséges reggelihez!" >>>http://fastfoodcentral.blog.hu<<< | Kajapornó: http://instagram.com/erahurka

(#42) ghiottone válasza BoC1ka (#40) üzenetére


ghiottone
(veterán)

Beszéltem kapcsolattartónkal, ügyfélszolgálattal és nem voltak biztatóak. Ők nem forgalmazzák, így nem vállalják az üzemszerű működést sajnos.

erahurka: [link]

"ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui) | OnePlus 7T

(#43) Ganzer válasza ghiottone (#38) üzenetére


Ganzer
(tag)

Rendben, köszönöm a válaszokat!

(#44) adabra válasza erahurka (#41) üzenetére


adabra
(aktív tag)

Itt talán megtalálod a választ. Röviden: fotókon nagyon nehéz megállapítani a különbséget.

szerk: látom, közben már más is belinkelte

Egyébként a google nyilván nem "gyengébb" minőségnek hívja, hanem "high quality" vs "original". :)

Én személy szerint a google ingyenes tárhely csomagját használom (ez nálam 19GB-ot jelent), és fotóknál nekem elég a "high quality".

Ha profi fényképész lennék, akkor nyilván nem így döntenék.
Sajnos Pixel telefonom sincs (bár Nexus-om volt, pl emiatt járt +2 GB térhely az eredeti 15-höz).

Ha kevés a G drive tárhely, akkor a Google One egy lehetőség.

[ Szerkesztve ]

(#45) xEon1337 válasza ghiottone (#42) üzenetére


xEon1337
(őstag)

Dögöljek meg, ha látom a különbséget. :)

Szerk.: Egyébként a német Saturnban az XL verzió olcsóbb, mint az MM-ben: 449 EUR (vs 479 EUR).

[ Szerkesztve ]

"Less but better" - Dieter Rams

(#46) sphe válasza Wapmester (#32) üzenetére


sphe
(senior tag)

Van rá példa a neten arra, hogy a kamera p3-at ráportolták más telefonokra is, és bár a szoftver javulást hozott, még mindig nem lett olyan jó mint a pixel. A képfeldolgozás nem minden, össze kell hangolni a szenzorral és nem elég egy felemás, hanem egy jó szenzor kell hozzá.

Másrészt halvány kevés a zaj és értékes részletet aránya. Itt a színhelyesség, az expozíció eltalálása minden környezetben, a dinamika mind ugyanolyan fontosak egy képnél, és akkor ehhez jön még hozzá a rajzolat, amit bizony az optika ad és számtalan ismerősöm és barátom dícsérte a pixel 2 képeit (az egyébként csak közepes pixel 2 kijelzőn), hogy a képek mennyire plasztikusak és mennyire van bennük térérzet.

[ Szerkesztve ]

(#47) Nimda


Nimda
(addikt)

Bejön a teló, nekem kifejezetten tetszik a retro design. Nem batár, szép, letisztult, nincs a kijelző kilyuggatva. Talán a QI töltés hiányozna, de nélküle is van élet. Nem egy tucatfon. A kamera is hozza a szokásos szinvonalat, stb.

[ Szerkesztve ]

Egy jósnőhöz illik bejelentkezni, vagy tudni fogja, hogy mikor megyek? Ha befizetek valamilyen edzésre, akkor veszem a fáradtságot?

(#48) Hallosz


Hallosz
(aktív tag)

Az árán kívül, minden tetszik.

Van pénz lóvéra!

(#49) ates


ates
(aktív tag)

Nagyon szimpatikus a telefon, a szokásaimnak bőven megfelelne, de két gyenge pontja van szerintem amit már előttem is megfogalmaztak: a bővíthetőség hiánya ("mi van ha" érzés) és az ára. Ennyit ez a telefon egyszerűen nem ér meglátásom szerint.

(#50) Laca007


Laca007
(csendes tag)

Jó kis telefon ez, a hazai áráért kár. Különben az egykori Nexus 5Xemre emlékeztet, abban is jó volt a kijelző, snapi 808al se akadt soha, és ott kezdődtek a Google féle hdr+ fotók. Az a baj, hogy most MI9em van 3 kamerával, amik nem is a leggyengébbek, de a főkamera egyszerűen nem hozza még az 5X szintjét se, ami szerintem botrányos. Meg a mindenféle dxomark pontszámok... a gcam mod este segít, de nincs úgy optimalizalva.
Ergo akinek a fotó a legfontosabb, de nem a látószögek és megapixelek bűvöletében él, annak ez még ennyiért is jó választás lehet.

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.