Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:49:03

LOGOUT.hu

~ Kamaszkorunk legszebb focicsapatai ~

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#81439) KubanitoS válasza B0V9B (#81438) üzenetére


KubanitoS
veterán

Én alapból azt látom, hogy a válogatottat a nagy magyar "szakemberek" mindig féltik mindenkitől, kicsit talán túlzottan is. Nagyon leminősítjük magunkat örökké.

Én ugyan nem voltam a híve sosem a külföldi szövi kapitányoknak, abban a hitben voltam, hogy egy magyar ember sokkal jobban ismeri a körülményeket és a játékosokat, de amióta Dárdai átvette a válogatottat tolódós Pintértől ("Az észak-írek előrébb járnak tőlünk" - a hazai 0-2 után) komolyan megváltoztak a dolgok.

Nem játszottunk jól Dárdaival sem sokszor, de valahogy lelket öntött a csapatba. Volt tartása a csapatnak. A német mentalitást sikerült átvenni, elhitték a játékosok, hogy le tudjuk győzni az aktuális ellenfeleket.

Ez Storcknál teljesedett ki a pótselejtezőkre. Ott is sokan féltették, le is nézték a csapatunkat. Mi lett az eredmény? Sima kettős győzelem. Gondolom Storck nem igazán foglalkozott azzal, hogy ki mit gondol, meg nem kezdte el sajnáltatni magát, hanem elkezdett dolgozni.

Kádár Tamás nyilatkozatát érdemes elolvasni, a mai meccs után adta.

Első mondat: Az egész felkészülés során azt gyakoroltuk, hogy hátulról hogyan hozzuk ki a labdát, hogy ne felíveljük egyből a Gabitól, hanem széthúzzuk az ellenfelet, és ezáltal megnyissuk a területeket, és hozzuk ki szépen a labdát.

Érdekes. Pontosan ezt láthattuk a meccsen. Ezek szerint akkor Storck-nak sikerült megtanítania focizni a mieinket? Pontos passzok (többnyire), határozott, gyors előrejáték jellemezte a csapatot.

Régen tényleg csak az volt, hogy rugdostuk előre a labdát, amelyet az ellenfél lekezelt és támadtak belőle, hogy aztán mi elvegyük és előrerugdossuk azt. Vagy gólt kapjunk belőle.

Akkor ott miféle edzések mehettek? Vagy úgy voltak vele, hogy úgy is szarok vagyunk, szóval ha jön az ellenfél ne passzolgassunk, ne próbáljunk egy-egy cselt letolni, mert az ellenfél úgyis "előrébb jár nálunk" és egy-egy hibából gól lehet? Gondolom ezt a mentalitást sikerült a játékosokba is átültetni. Ennek "eredményét" isszuk a fene sem tudja hány éve már...

Szerintem itt lehet a nagy mentális különbség egy német és egy magyar szakember között. A játékosok most elhiszik, hogy legyőzhetnek bárkit és úgy is játszanak.

[ Szerkesztve ]

Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.