Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:49:03

LOGOUT.hu

~ Kamaszkorunk legszebb focicsapatai ~

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#117477) DeathAdder


DeathAdder
veterán

Közben épp olvasom, minden további Peet tollából:

Az elmúlt hónapokban számos alkalommal próbáltam szubjektív eszközökkel, elemzésekkel, tényszerű számadatokkal világossá tenni, hogy Aaron Ramsey mennyire jó, sokoldalú és egyedi játékos, és mennyire fontos játékosa volt ő az elmúlt évek Arsenaljának. Ha te is így gondolod, örülök. Ha sikerült meggyőzzelek, annak még jobban. Ha továbbra is úgy gondolod, Ramsey nem üti meg azt a szintet, hogy sajnálni kelljen a távozását, akkor nem tudok mit tenni érted.

Az viszont számomra megkérdőjelezhetetlen, hogy Aaron Ramsey-nek helye van az Arsenal legendáinak sorában.

➡️ Egy olyan játékosról beszélünk, aki 17 évesen az akkor csúcson lévő Manchester United ajánlatára mondott nemet az utolsó percben az Arsenal és Arséne Wenger kedvéért.

➡️ Ő egy olyan játékos, aki már nagyon fiatalon képes volt meghatározó teljesítményt nyújtani és beverekedni magát a kezdőcsapatba.

➡️ Egy olyan játékos, aki egy súlyos lábtörés után is talpraállt és a klasszis teljesítményre volt képes.

➡️ Egy olyan játékos, akit a szurkolók a felépülését követően kikezdtek a hullámzó teljesítménye miatt -miközben sokan abban a korban még komoly csapat közelében sem jutnak - de ő kemény munkával csattanós választ adott kritikákra.

➡️ Egy olyan játékos, aki sosem bújt el a labda elől, mindig vállalta a kockázatot, mindig bizonyítani akart.

➡️ Egy olyan játékos, aki eddig több mint 350 meccsen képviselte a klubot, ezeken középpályásként több mint 100 gólban közvetlen szerepet vállalva.

➡️ Egy olyan játékos, aki a góljával véget vetett a 9 éves trófeamentes időszaknak -sokunk életének egyik legemlékezetesebb napján biztosítva - majd három évvel később a Chelsea elleni fináléban ismét ő volt az, aki a legjobbkor érkezett a legjobb helyre.

➡️ Egy olyan játékos, aki azt követően is maximumot nyújtotta, hogy a klub 11 évnyi szolgálat után visszavonta a korábban számára felkínált új szerződést.

Ha Aaron Ramsey ezek után nem az Arsenal történetének egyik legendás alakja, akkor ezt a jelzőt nyugodtan vissza lehet vonultatni. Én most csak annak örülök, hogy még néhány alkalommal láthatom őt a piros-fehér mezben, majd pedig sok sikert kívánok neki ahhoz, hogy Olaszországban elérje azokat a sikereket, amik Londonban nem adattak meg neki.

és mégegy:

Hogy milyen játékost enged el ingyen az Arsenal és szerez meg a Juventus Aaron Ramsey személyében?

Egy olyat, aki elit szinten képes odaérni a kapu elé, hogy befejezzen és előkészítsen, miközben a támadások felépítéséből is kiveszi a részét, na meg nem utolsó sorban a védekezéshez is hozzáteszi a magáét.

Az első grafikán 2009-től kezdve látható a felsorolt középpályások 90 percenkénti pontos passz átlaga, valamint az, hogy akcióból szintén 90 percenként milyen arányban osztanak ki gólpasszt, vagy találnak be saját maguk.

A második ábrán ugyanez látható Ramsey-re szűrve, illetve itt a pontok színe és nagysága jelzi a 90 percenkénti sikeres szerelések és labdaszerzések számát. Jól látszik, hogy Ramsey-nek alsó hangon 5, de inkább 6 kiváló szezonja volt az Arsenalnál, mivel a 2012/13-as szezonban sokkal védekezőbb szerepköre volt, ami miatt keveset érhetett fel a kapu elé, illetve a 2010/11-es szezonban a lábtöréséből felépülve csak néhány mérkőzésen játszott.

Van egy olyan érzésem, hogy Massimiliano Allegri tudja, hogyan lehet kihozni egy ilyen játékosból a maximumot.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.