Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#152151) tordaitibi válasza Fire/SOUL/CD (#152148) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Nem kell link, most fényképeztem le, itt az egyik saját gépem, igaz 6 éves,
sata0 az pont egy m2 ssd, 128-as, a másik, a port1az egy 1 terás normál sata ssd.
Ott van a disabled mindkettőnél és működik is.
Ennek a gépnek még biosa van, 5 fül és mindegyik alatt kilométernyi almenü.
Ma meg semmit nem lehet állítani, igaz minek, átlaguser ebbe nem turkál. De a flash-ba elférne egy normális bios ma is, biztosan drága megírni.

Igen csináltam, 2 lemez mellé egy harmadik, volt a gépbe 1 Linux meg egy W10 külön lemezeken és a vendég harmadikra telepítettem, nem bántotta semelyik lemezt. UEFI/GPT rendszer.
Lehet mázlim volt :)

(#152152) Werkly válasza Doky586 (#152137) üzenetére


Werkly
őstag

Akkor a képek szerint ez tuti aktivált így?

(#152153) Fire/SOUL/CD válasza tordaitibi (#152151) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Óóó, ezt nagyon félreértettem, bocsesz... :R Az itt említettekről valamiért M.2 NVMe SSD-re gondoltam (mert pl. a VGA-t is ki kellene bontani, mert az alatt van a NVME slot stb), nem M.2 SATA SSD-re... :B

Ha majd lesz kedvem, akkor az egyik hosszú téli éjszakán megsasolom ezt az előre particionálás dolgot, Thx!

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#152154) Werkly válasza Fire/SOUL/CD (#152153) üzenetére


Werkly
őstag

Én írtam rosszul. Tehát a VGA alatti M2 NVME SSD-n van már egy W11. De van a gépben egy SATA III csatin egy SATA SSD. Ha eere telepítenék W10-et az belerondítana a VGA alatti eszkösz rendszerébe. Vagy addig ki kéne vennem az NVME eszközt? Kösz!

(#152155) Csupingo válasza tordaitibi (#152151) üzenetére


Csupingo
veterán

Meg lehet kérdezni az alaplap pontos típusát? Felkeltette az érdeklődésemet.

Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)

(#152156) tordaitibi válasza Fire/SOUL/CD (#152153) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Közbe kolléga helyesbített, m2 de nvme nem sata, bár ez itt nem sokat változtat.

Hát igen a hosszú téli esték... lesz idő tesztelni.
:K

(#152159) tordaitibi válasza Csupingo (#152155) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Szia, nem érdemes iránta érdeklődnöd :)
Ez egy őskövület mini pc, 2017-be vettem, olyan mint a képen, az alaplapnak még neve sincs csak annyi hogy Motherboard Aptio, egy teljesen élhető, normális AMI biossal illetve uefivel.



(#152160) Doky586 válasza Werkly (#152152) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Az tuti.

(#152161) Beldar


Beldar
tag

Sziasztok! Adott egy Lenovo G51-35 gép WIN10 rendszerrel, amit szeretnék törölni róla.
Viszont nem tudok bejutni a BIOS-ba, tippem az, h a Secure Boot nem engedi, és USB-ről sem tudok boot-olni. Már kiszedtem a gépből a rendszer SSD-t is, a NOVO gombbal indítom a gépet, behozza a választási képernyőt, de itt sem enged a BIOS-ba, folyton a Boot menüt dobja ki, látja a csatlakoztatott pendrive-ot, de nem engedi azt sem betölteni...Ilyenkor mit tudok tenni? Minden leírás azt szajkózza, h menjek be a BIOS-ba és kapcsoljam ki a Secure Boot-ot, de hát be se jutok a BIOS-ba...

(#152162) King Unique válasza Beldar (#152161) üzenetére


King Unique
titán

How to Boot to Advanced Startup Options in Windows 10
Boot to UEFI BIOS Firmware Settings in Windows 11
Boot to Advanced Startup (WinRE) in Windows 11
How to Boot from a USB Flash Drive in Windows 10

Windows 10 alól a speciális rendszerindítással lehet bekapcsolt Fast Fastup mellett leállított rendszernél belépni a BIOS/UEFI és WinRE menübe, + ha a Fast Boot (Ultra Fast) opció is aktív.

"Minden leírás azt szajkózza, h menjek be a BIOS-ba és kapcsoljam ki a Secure Boot-ot"

Komoly leírások lehetnek azok, ha a szerzők még az előbbivel sincsenek tisztában... :D
+ A Windows 10/11 hivatalos, microsoftos telepítője (nem egy tákolt 3rd party változat) eleve Secure Boot kompatibilis, nem világos miért kellene azt okvetlenül kikapcsolni, hogy be lehessen bootolni a telepítőt pendrive-ról. :F

A hogyan kell pendrive-ra Windows 10-es telepítési adathordozót készíteni, majd pendrive-ról bootolva telepíteni a Windows 10-et témában lásd egy másik válaszban leírtakat. Már ha Windows 10 újratelepítése a cél, mert ha már van rajta egy Windows 10, akkor az sem derült ki, miért kell azt letörölni.

[ Szerkesztve ]

(#152163) Beldar válasza King Unique (#152162) üzenetére


Beldar
tag

Köszi, ezeket a kék hátteres, nagy feliratos spec. rendszer-indításokat mindet megpróbáltam, de egyik sem működik, folyton újraindítja a gépet és betölti a WIN10-et.
Eleve az a gond, h nem jutok be a BIOS-ba semmilyen módon...

(#152164) King Unique válasza Beldar (#152163) üzenetére


King Unique
titán

Mi nem működött, milyen "mindet", a "How to Boot to UEFI Firmware Settings from inside Windows 10" ki lett próbálva, a pendrive-ról a bootolás a "How to Boot from a USB Flash Drive in Windows 10" leírás szerint lett végrehajtva az eszköz használatával?

Nem is kell ahhoz okvetlenül belépni a BIOS/UEFI menübe, hogy bootolni lehessen pendrive-ról a Windows 10/11 telepítőjét, ahogyan normál esetben a Secure Boot kikapcsolása sem feltétlen szükséges.

[ Szerkesztve ]

(#152165) Krystal_s válasza King Unique (#152130) üzenetére


Krystal_s
addikt

Most jobban átolvasva az egyik általad linkelt leírást, amit eddig nem olvastam el, mert a cím alapján másra lehet következtetni, mint amit pontosan leírnak.
"Bajba kerülhetnek azok, akik anno régebbi kulccsal rakták fel a Windows 10-et vagy 11-et"
Ez egy nagyon lényeges infó, ami számomra magyarázat lehet:
"Ha ugyanis kicserélnek egy hardverelemet a gépükben, operációs rendszerük nem lesz hajlandó újraaktiválni magát"

Ez alapján én úgy értelmezem CSAK azoknál lehet probléma az újraaktiválás, akiknél történt HW változás.
Igaz nálam nem változott az adott gépen semmi, DE mivel korábban is és most is egy olyan rendszert használtam, telepítettem, ami egy másik (hasonló, de nem ugyanolyan) gépen lett telepítve (majd azt a lemezt csatlakoztattam a géphez). A képfájl is a másik gépen lett létrehozva, ezért írta, hogy hw változást érzékelt. Korábban még (pár hónapja) ez nem volt gond, mert hw változás miatt is elvégezte az aktiválást. Most pedig nem, mert azóta letiltotta ezt az MS.
Tehát hiába volt korábban használva és aktiválva, azon a gépen egy Win 10, mivel megint egy olyan rendszert tettem fel, ami nem az adott gépen lett létrehozva, ezért hw változásnak érzékeli .

Lehet egy teljesen új telepítésnél nem lenne gondja. :F Ezt majd az idő, vagy vki más megválaszolja, mert én kizárt, hogy arra egy szűz rendszert telepítsek és minden beállítást újra megcsináljak. 🤗

[ Szerkesztve ]

(#152167) Werkly válasza Doky586 (#152160) üzenetére


Werkly
őstag

Tehát akkor tuti eredeti nem schwarz az oprendszer?

(#152168) Fire/SOUL/CD válasza Beldar (#152163) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Tiltsd le a hibernálást, admin parancssorban kiadott powercfg -h off paranccsal.
Állítsd le a gépet (nem restart), most próbáld a Novo gombot.
Ha nem OK, akkor gép leáll (minden próbálkozás előtt le kell állítani) kapcsold be és veszettül nyomkodd a F2-t vagy F1-t vagy ESC billentyűt, ha meg a gyorsbillentyűk esetleg be vannak kapcsolva a BIOS-ban, akkor fn+F1 vagy fn+F2 vagy fn+ESC.

Nem biztos, hogy segít, de egy próbát megér.

A hibernálás tiltását követően újra megpróbálhatod Windows alól (kékhátteres, spec módszer)belépni az UEFI-be módszert is természetesen. (mondjuk ez durva, hogy is sem tud bemenni a BIOS-ba. Neten sok panasz van erre, hogy nem lehet elérni a BIOS-t)

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#152169) Fire/SOUL/CD válasza tordaitibi (#152156) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

De, a M.2 NVME port sokat változtat. Abban a kütyüben (Inctel Partaker B4) még csak M.2 port sincs, csak 1 db mSATA, meg egy "mezei" SATA, az persze, hogy tiltható... ;]
Engem olyan deszka érdekelne, amiben M.2 NVME port van és az tiltható a BIOS-ban, az NVME SSD eltűnne a BIOS és külső progik számára is (kvázi, mintha kiszerelném a NVME SSD-t.)

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#152170) fcc


fcc
aktív tag

Helló!
Telepítettem a win10pro 64bit változatát pc-re. Nem tudok programokat telepíteni mert hozzáférés megtagadva hibával leáll minden telepítő. Az alaplap gyártó(Asus) drivereit is elutasítja mert nem felel meg a kövevetelményeknek. Mit rontottam el?

(#152171) Beldar válasza Fire/SOUL/CD (#152168) üzenetére


Beldar
tag

Megtettem a hibernálás letiltását admin módban, majd utána speciális rendszerindításos (kék hátteres) módszereket is (UEFI Firmware beállítás, USB-ről indítás), egyik sem hatott rá, minden esetben újraindul a WIN10 és betölt. A Novo gomb sincs rá hatással, az is mindig átdob a rendszer betöltésbe. Egy dolog feltűnt: indításkor az Fn+F2 annyit elér, h megtorpan az indítási folyamat, eltűnik a Lenovo felirat és tiszta fekete lesz a képernyő egy-két pillanatra, mindaddig, amíg nyomkodom az F2-t, de amint abbahagyom, ugyanúgy hidegvérrel betölt ismét a rendszer. Képtelen vagyok elhinni, h ilyen van, 20 éve rakok össze és telepítek gépeket, ilyet még nem láttam! De mint írtad, sok ilyen panaszt olvastál te is, h nem lehet elérni a BIOS-t. Nem lehet vmi képpen reset-elni a BIOS-t? Alaphelyzetbe tudom, h lehet állítani, de ahhoz is be kell lépni a BIOS-ba, agyrém...

(#152172) Fire/SOUL/CD válasza Beldar (#152171) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Van egy "hardveres" CMOS reset módszer, ehhez az aksit ki kell venni/leválasztani ill. le kell kötni az elemet(értelem szerűen töltő nem lehet rádugva). Ebben, a teljesen áramtalanított állapotban (se töltő, se aksi, se elem) kb. 10 másodpercig nyomva kell tartani a power gombot, ezt követően elem, aksi vissza, töltő rá, és most is hosszan nyomvatartva a power gombot kell bekapcsolni... Vagy működik a mutatvány, vagy nem.

Viszont az a nagy gond ennél a laposnál (már, ha valaki nem igazán szedett még szét "miszlikbe" lapost), hogy nem az alaplap alján van az elem, hanem a felső oldalán, ezért az alaplapot ki kell szerelni kompletten (minden csatlakoztatott kábelt lehúzni róla, egyéb eszközöket kiszedni (pl wifi adapter stb), nem elég csak a lapos alsó burkolatát eltávolítani sajnos.
Szóval tapasztalatlan versenyzők bele se kezdjenek, szerviz, vagy olyan ismit megkérni rá, aki nem kezdő ezen a téren.

[ Módosította: Kendek ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#152173) movax válasza Fire/SOUL/CD (#152172) üzenetére


movax
őstag

Bocs, hogy beleszólok, de ezen a lapon hozzáférhető az elem. Vagyis a hátlap leszerelésével könnyen elérhető.

(#152174) Fire/SOUL/CD válasza movax (#152173) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Kösz a kiigazítást, ezek szerint rosszul emlékeztem. :R
(Valamelyik Lenovonál ki kellett szednem az alaplapot, mert bár alulról volt az elem, de mindenféle "műanyagtakarók" voltak útba, azért nem fértem hozzá, valszeg ez miatt kevertem, még1x: Thx!)

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#152175) hardlex


hardlex
kezdő

Üdv mindenkinek!

Többen írtátok, gond van az aktiválással bizonyos esetekben.

Nos, idézem, talán segít valakinek

"A Microsoft már vizsgálja, hogy miért nem lehet újraaktiválni egyes esetekben azokat a Windows-rendszereket, miután kisebb hardveres módosításokat végeztek a felhasználók a gépükben. A hiba azoknál bukkant fel, akik a rendszerüket régi kulccsal aktiválták korábban.

Az internetes fórumokon számos hasonló beszámoló is olvasható, pedig egy hardverelem megváltoztatása még nem sérti meg a Windows kapcsolódó, licencekre vonatkozó szabályzatát.
Az ügyben már a Microsoft is megszólalt. Mint a The Verge érdeklődésére kifejtették, tisztában vannak az ilyen bejelentésekkel, és már vizsgálódnak az ügyben.
Arra kérik az érintetteket, hogy amennyiben ilyen hibát tapasztalnak, lépjenek kapcsolatba az ügyfélszolgálattal" - ezt magyar nyelven itt lehet megtenni.

(#152176) Beldar válasza Fire/SOUL/CD (#152174) üzenetére


Beldar
tag

Mindketten igazatok van, mert valóban levettem az alsó takaró lemezt, de viszont csak részben hozzáférhető az alaplap:
[kép]
Sárgával bekarikáztam a vezetéket, amit kihúztam, ezzel megszakítottam vajon az elem áramkörét? Semmi hangulatom jobban szétszedni jelenleg ezt a gépet....

(#152177) King Unique válasza Beldar (#152171) üzenetére


King Unique
titán

Akkor ez innentől lehet akár Lenovo UEFI bug is, nekem van korábbról egy G580-as laptopon, aminél F2-vel és a linkelt módszerrel sem lehet belépni a BIOS/UEFI-be mióta 1x Linux lett rá telepítve UEFI módban, amit a CMOS reset sem oldott meg. :D
A telepítő pendrive-ról bootolásának viszont működnie kellene, ha máshogy nem, akkor az eszköz használata módszerrel. Ha esetedben még az sem működik, akkor az pláne érdekes és abnormális...

Egyébként a hibernálást letiltani felesleges volt, a speciális rendszerindításnak és az eszköz használatának pont az a lényege, hogy azzal még bekapcsolt Fast Startup esetén is elérhető a WinRE menü és a BIOS/UEFI, na meg teljes leállításhoz elég csak a Fast Startup funkciót kikapcsolni vagy a Shift + leállítás módszert használni.

[ Szerkesztve ]

(#152178) sz.j válasza hardlex (#152175) üzenetére


sz.j
nagyúr

Köszi az infót. :K
Esetleg a hír elérhetőségének linkjét is megadhatnád.

Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu

(#152179) Doky586 válasza Werkly (#152167) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

tuti eredeti nem schwarz

(#152180) Grave_444 válasza fcc (#152170) üzenetére


Grave_444
nagyúr

Boot eszközről friss telepítés volt vagy Windowson belül indítottad?

(#152181) tordaitibi válasza Fire/SOUL/CD (#152172) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Az a baj hogy a cmos elem kivétele már a múlté. Gyakorlatilag az óráért felelős hogy ne nullázódjon le.
Flash csipbe van tárolva az összes beállítás, ennek a tartalma több év cmos elem kivétel után is megmarad.

Tapasztalat, emiatt hajítottam ki egy mini pc-t mert olyan beállítást csináltam a biosába ami miatt nem volt usb, a mini pc-n meg más periféria nem volt.
És gyönyörűen bebootolt a W10 csak ugye semmi periféria, se bill se egér se semmi. Ezokból a bios is örökre elérhetetlenné vált mivel nem volt billentyűzet.
Hetekre kivettem belőle a elemet, eredmény nulla.
Itt a PH-n egy nagyon rendes segítőkész kolléga újraflesselte a flashmemóriát de mivel nem volt sehol a neten pont ugyanaz a firm verzió így a gép félig döglött maradt.

Próbát megér a cmos elem kivétele.

(#152182) hardlex válasza sz.j (#152178) üzenetére


hardlex
kezdő

Semmi akadálya, tessék:

https://hvg.hu/tudomany/20231118_microsoft_windows_operacios_rendszer_aktivalas_jogtiszta_kulcs_nem_hasznalhato_hardverelemek_csereje_utan_hiba

(#152183) Fire/SOUL/CD válasza Beldar (#152176) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

"Sárgával bekarikáztam a vezetéket, amit kihúztam, ezzel megszakítottam vajon az elem áramkörét?"
Meg.

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#152184) Beldar válasza Fire/SOUL/CD (#152183) üzenetére


Beldar
tag

Ez sem oldotta meg, ahogy tordaitibi példája is mutatja...
Viszont! Bevetettem a nehéztüzérséget egy WIN11 install pendrive személyében!
A Novo gomb menüjéből erről tudott boot-olni, így legalább a WIN10-et le tudtam törölni és felrakni WIN11-et. Ez volt a célom, de a BIOS-ba bejutás továbbra sem megy...

(#152185) Werkly


Werkly
őstag

Clean installt csinálok de MS Store hibás jegyzékfájlt ír vagy hasonlót. Ez friss hiba vagy mi lehet? Tudtok erről valamit? Kösz!

(#152186) ovoid válasza King Unique (#152177) üzenetére


ovoid
tag

Nekem is a Linux cseszte el..... :W

A fény, a sötétben, nem terjed.....

(#152188) szotadi


szotadi
tag

Van frissített Win10 telepítő!?! :F
"hu-hu_windows_10_consumer_editions_version_22h2_updated_oct_2023_x64_dvd_eb811ccc.iso"
Rufus letöltés:

[ Szerkesztve ]

(#152189) sz.j válasza hardlex (#152182) üzenetére


sz.j
nagyúr

Köszönöm! :K

Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu

(#152190) King Unique válasza szotadi (#152188) üzenetére


King Unique
titán

(#152191) sicc_innen


sicc_innen
tag

10teletem!
Eltűnt az (automatikus) rendszerbootolás a PC indításakor. Olyan üzenetet ad, hogy Nincs indítható média. Történt ez azután, hogy Linux disztrókat próbáltam USB-ről live módban.
Azóta csak úgy tudom elindítani a gépet, hogy bekapcsolás után F12-vel belépek az alaplap BIOS-ába, majd ott a listából kiválasztom az adott meghajtót, amin a Win van. (Utána már betölt és működik rendesen.)
Vissza lehet állítani a korábbi állapotot? A Win10 telepítő (pendrive) indító menüjében kellene keresgélni a spec. beállítások között?

Minden változik, csak a Boltzmann-állandó

(#152192) Csupingo válasza sicc_innen (#152191) üzenetére


Csupingo
veterán

Mit szeretnél pontosan? Rendszerválasztó menüt, mert több oprendszered van? (pl. win 10, 11, linux)?
Vagy csak windowsod van és azt szeretnéd, hogy magától induljon? A második esetben be kell menni a biosba és fixen beállítani elsődleges boot eszköznek azt a meghajtót, amin a windows van és elmenteni.

Valami ilyesmivel kéne próbálkoznod. Vagy alul au uefi hard disk drive bbs prioriti-nél beállítani a boot meghajtót.

[ Szerkesztve ]

Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)

(#152193) Doky586 válasza sicc_innen (#152191) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Na az se live linux volt... :U

(#152194) tvamos


tvamos
nagyúr

Sziasztok!
Van egy HP PB640G4 laptopom, egy ELEGIANT SR030 es egy Windows 10 Pro 22H2 19045.3693.
Az a hibajelenseg, hogy fel..2 percenkent elmegy a hang, 5..10 masodpercre. Meglehetosen idegesito jelenseg, es eddig nem csinalta ez a hangszoro ezt. Meg, ha Linuxot hasznalok, akkor azon sincs ez.
Hogy tudnam kivizsgalni, mi okozza ezt a hibat?

Bocs! Ugy tunik, az USB Hub csinalta.

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#152195) Cs1csó válasza tvamos (#152194) üzenetére


Cs1csó
félisten

A noti saját hangszórója? Mivel úgy tűnik rendszer függő ezért esetleg driver-t eltávolítani gépet újraindítani tesztelni (akkor lehet újra azt teszi fel de legalább frissen tesztelheted.)
Ha ez nem válik be akkor keress egy régebbi driver-t hozzá azt tedd fel.
vagy újabbat.

[ Szerkesztve ]

(#152196) Czimby


Czimby
addikt

Lenne egy Pc amit el szeretnék adni.
Ha nem muszáj nem telepíteném újra.

Megoldható, hogy a jelenlegi rendszergazda fiókot töröljem és egy másikat csináljak helyette?
Mivel ez a fiók amin a Microsoft profilom is van sok xbox játékkal stb.
Fontos lenne, hogy semmi se maradjon hátra ami alapján eltulajdonitható lenne a fiók.

Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.

(#152197) sicc_innen válasza Csupingo (#152192) üzenetére


sicc_innen
tag

Köszönöm a gyors választ - vasárnap ellenére is!
A PC-n van egy régebbi Win8.1 oprendszer, mellé (egy másik meghajtóra) pár hónapja raktam egy Win10-et is, mivel az év végével megszűnik pl. a Steam támogatása is Win8.x alá. Viszont van progi, amihez még nem találtam megoldás W10-re. Egy ideig szeretném még a két Win-t használni. A rendszerválasztó bootmenü nem jött elő a W10 telepítése után, tehát BIOS-ból váltogattam. Gépindításkor mindig a legutoljára beállított oprendszert töltötte be automatikusan. (Ez még belefért.)
A Linux live(?) próbái után mindez eltűnt. Így minden bekapcsolás után az F12-vel kell kiválasztani az aktuális meghajtót a kívánt oprendszer függvényében.
Olvastam, valahogy elő lehet hozni az elágazó Win (8.1 v. 10) bootmenüt. Ezt lenne jó elérni.
Linux nem lenne rajta, az csak próba volt.

Minden változik, csak a Boltzmann-állandó

(#152199) tylerddd


tylerddd
veterán

Üdv! Ez a Tartományhoz való csatlakozás mit jelent pontosan? Köszönöm!

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#152200) _stick_


_stick_
őstag

Sziasztok!
A következő hiba értelmezésében, megoldásában kérem a segítségeteket.
Egyetlenegy játéknál jelentkezett a hiba ez pedig a mechwarrior 5 mercenaries és kifejezetten bizonyos küldetések végén, mielőtt a harcmezőről a summary ablakhoz lépne. (talán így konkrétan ennek nincs jelentősége, de annak igen, hogy csak ebben az adott pillanatban történik). A fagyás úgy néz ki, hogy egyszerűen kikapcsol minden. Monitor, gép... majd 1-2 másodperc múlva magától újraindul.
Játék újratelepítésével többször próbálkoztam, akárcsak a grafikai beállítások változtatásával. Minden driver a legfrissebb. Játék alatt a gép nem forró, hő-adatok rendben vannak. Viszont az adott küldetés végén van egy pont, amikor csinál valamit a játék, amit a gép már nem tud elviselni és crash-el.
Eseménynaplóban az alábbi a hiba: kritikus hiba / kernel power 41
Nem akarom már próbálgatással tovább kínozni a gépet, csak ha van konkrét ötletetek. Szerintetek mi okozza a fagyást?

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.