Hirdetés

2024. június 15., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#146383) King Unique válasza tordaitibi (#146372) üzenetére


King Unique
titán

Haladóbb felhasználóknak, meg akik tudják mit csinálnak, speciális esetekben igen, lehet akár előre particionált célmeghajtóra is telepíteni.
Alapesetben viszont semmi szükség az előzetes, fix particionálásra és kb. zéró értelme van, amikor a Windows 10 telepítője eleve létrehozza a telepítésnél a szükséges partíciókat. Na meg ugye pont az olyan eseteknél szokott rendszerint gond lenni, amikor előre, fixen particionálják a céllemezt, amiatt a telepítő hibaüzenetet dob vagy nem tudja létrehozni a szükséges egyéb partíciókat, vagy a rendszer számára fenntartott kicsi partíciók másik fizikai lemezre kerülnek, netán az MBR / GPT nem stimmel, stb., nem véletlenül szokták ilyenkor a törlést javasolni, majd utána a szabad terület megadását telepítési célként és tovább.
A jelen esetnél pedig megint semmi szükség arra, hogy a Windows 10 telepítésénél előre és fixen particionálva legyen a célmeghajtó, meg pláne nem másik OS (Linux) alól. Ahogyan dual-boot esetén a Linux partícióit sem Windows alól hozzuk létre a telepítéshez, max. a nem lefoglalt (unallocated) területet választjuk le arra a célra a lemezkezelőben.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.