Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Telekom mobilszolgáltatások (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-22 08:41:00

LOGOUT.hu

Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#27701) sssent válasza Varszegig (#27700) üzenetére


sssent
senior tag

Tőlem anno szerződéskötéskor csak annyit kérdeztek, hogy szeretném-e, hogy titkos legyen a számom. Azt mondtam, hogy ne, legyen elérhető a telefonkönyvben. Mint később kiderült, erre a partnerek hirdetéseit is engedélyezte az ügyintéző. Kaptam is nagyjából hetente egy-egy hívást, bemutatkozás alapján nem a T-től. Mindig nyilvános számról hívtak, de jellemzően ugyanattól a cégtől kérésem ellenére többször is, különböző számokról (a marketinges számokat számokat amúgy hajlamos vagyok szűrőlistára tenni). Többségük különösebben nem zavart, 10-20 mp alatt kultúráltan leráztam őket. 1-2 kimondottan pofátlan marketinges hatására végül számonkértem a T-nél, hogy miért használják marketingcélra az adataimat, szó nélkül le is tiltották. A tudakozóban továbbra is elérhető vagyok, mégis azóta jóval ritkábban, csak 1-2 havonta találnak be marketingesek, gondolom ezek már a T-től függetlenül. Szóval a beállítás működni látszik, teljesen titkosítani sem feltétlenül szükséges a számot.

(#27702) tomy86 válasza sssent (#27701) üzenetére


tomy86
addikt

Nálam is ugyanez volt, mint Varszegignél, csak más szöveggel. Ennek nincs köze a titkos számhoz. Az én számom 96 óta titkos, más cégek nem is kerestek meg soha ajánlatokkal, csak a T párszor az elmúlt 2-3 évben. Gondolom ennek ahhoz a hozzájáruló nyilatkozathoz van köze, amit 1430 is linkelt korábban. Engem kb. azóta keresnek meg mobilon marketing céllal, amióta díjcsomagot váltottam (neten rendeltem telefont + váltottam a korábbi díjcsomagot) bár nem emlékszem erre a hozzájáruló nyilatkozatra a webes megrendelésnél (a kiküldött szerződésben meg nincs ilyen rész), de lehet, hogy félrekattintottam anno a rendelésnél.

(#27703) sssent válasza tomy86 (#27702) üzenetére


sssent
senior tag

Szerintem kérdezz rá, hogy nem kattant-e be valahogy az a marketinges hozzájárulás. Ugyan egész más, de nálam a legutóbbi tarifacsomagváltáskor valahogy teljesen deaktiválódott a mobilnet szolgáltatás, pedig az új csomagomban még adatforgalmi keret is van. Már ott tartottam, hogy bevittem a telefont a szervizbe. Ott is csak hosszú fejvakarás után esett le tantusz.

Fent csak arra próbáltam rávilágítani, hogy nem feltétlenül kell titkosítani is a számot ahhoz, hogy békén hagyjanak. Én pl. szoktam ismeretlen számokat visszahívogatni az alapján, hogy a tudakozóból ráismerek az illetőre, amúgy nem. Sokakról tudom, hogy hasonlóan járnak el, ezért nem szeretek én sem rejtőzködni. Ráadásul volt titkosított számom is, arra is beestek marketingesek, szóval szerintem nem ezen múlik.

(#27704) tomy86 válasza sssent (#27703) üzenetére


tomy86
addikt

Én sem emiatt titkosíttattam a számom. Engem mobilon csak az hívjon, akinek én megadtam a számom és ne akárki, aki fel tudja hívni a tudakozót.
Ismeretlen szám után nem nyomozgatok. Ha valaki akar valamit és nem ismerős, akkor hívjon újra vagy hagyjon üzenetet. Azt sem szoktam visszahívni, akitől visszahívást kérő sms jön, ha nem ismerem a számot.
Ha az ember megválogatja kinek adja meg a számát, akkor titkos számra nem jön marketinges telefon. Mint írtam nekem az elmúlt 16 évben egy se jött, leszámítva az elmúlt időben érkező pár hívást. Van egy dominó kártyám is és annak a számát szoktam megadni pl. rendeléseknél, neten, stb. Azt meg hívogathatják nyugodtan, többnyire ki van kapcsolva. :)

(#27705) Mr. Teddy


Mr. Teddy
őstag

Hali!
Kéretlen hívásoknak hogy lehet elejét venni? Tuti a t-mobil adta ki az adataimat mindenféle biztosítós cégnek, mert volt olyan, hogy édesapámat és engem ugyanaz a cég keresett 5 perc különbséggel és ugye a vezetéknevünk azonos, így biztos lista szerint mentek végig. Viszont a mobil számom nincs tudakozóban, így nem hinném, hogy tudakozóból nézték volna a számom. Nagyon bosszantó ez.

Mod: most olvasom lentebb, hogy másnál is akadt ilyen, na majd átolvasom a topikot részletesen, csak meló helyen vagyok, így nem volt időm visszaolvasni.

[ Szerkesztve ]

(#27706) Ivitz


Ivitz
tag

Napokban aktiváltam a Net & Roll 200at.
Jövőhónapban is megkapom a +200 MB vagy újra el kell küldeni az aktiváló smst ?

Hová mész te kis nyulacska ingyombingyomtálibetutálibemáli...... :D :D

(#27707) kali válasza Mr. Teddy (#27705) üzenetére


kali
legenda

szia,

biztos alapon; nem elég, hogy nem szerepel a tudakozóban, legyen titkos is a telefonszám.
akinek nem titkos és/vagy korábban szerepelt a telefonkönyvben - bármelyik formátumúban -, annak nehéz dolga lesz, ha egyszer már bekerült különböző - céges, call center...stb - adatbázisokba a telefonszáma, akkor hiába az utólag titkosítás, telefonkönyvenkből kivetetés, céges, call center...stb adatbázisokban ettől még nem törlődnek - hiszen egyrészt harmadik fél, másrészt ők még megfelelő törvényi feltételek meleltt kapták meg -, így amit a "zaklató" híváskor tenni érdemes;
- megkérdezni, hogy milyen forrásból jutottak hozzá a telefonszámhoz (nem okoskodás miatt, hanem jobb tudni, hogy milyen szálalkak kell/lehet elvarrni)
- megkérni a hívót, hogy többet ne keresse ilyen és hasonló ajánlatokkal, illetve törölje a telefonszámot a nyilvántartásukból
attól, hogy egy nyilvántartásból így törlésre kerül, máshonnan - sajnos - még hívhatnak, mert nem tudni, hogy hány nyilvántartásban szerepel adott telefonszám, de a korábbi két pontban említetteket minden hívásnál lezongorázni, és idővel minden nyilvántartásban törtlésre kerül a telefonszám.
lehet szidni a szolgáltatót, nekem is van/lesz problémám emiatt a t-vel, csak vezetékes telefonszám kapcsán, mivel annak ellenére bekerült a telefonszámom az online telefonkönybe, hogy a vonatkozó hozzájárulást aláírva visszaküldtem volna részükre.
akkor lett bosszantó a dolog, amikor hívogatni kezdtek különböző call center operátorok, hogy ilyen gasztronómiai bemutatóra menjek, meg olyan egészségügyi napra - tudjuk, hogy ezek miről szólnak; előbbinél drága edénykészleteket, utóbbinál alternatív gyógyászati eszközöket próbálnak mindenkire rásózni.
felhívtam a szolgáltató illetékesét, kivetettem a telefonszámot az online telefonkönyből...stb, de még nincs lezárva az ügy, mert szerepel még néhány céges adatbázisban a telefonszám, meg a szolgáltató felé is lesz még néhány megkeresésem/panaszom emiatt.
azt is fontos megemlíteni, hogy néha nem a szolgáltató a hibás, más úton is kikerülhet harmadik félhez egy - amúgy akár titkos...stb telefonszám, konkrét példa;
van egy nagy cég, üdítőitalt gyárt, volt egy játéka, ahol az üdítőital kupakjában szereplő kódot lehetett sms formájában egy adott telefonszámra elküldeni, így lehetett sorsoláson részt venni, igen ám, az üvegen csak annyi szerepelt, hogy a www.akarmi.hu oldalon megtalálható a játék részvételi szabályzata...stb, és ebben bizony az is szerepelt, hogy adott telefonszámok - amikről az sms érkezik - felhasználásra kerülhetnek marketing célokra.
ezt persze én is csak utólag olvastam el, amikor a titkos és semmilyen nyilvántartásban nem szereplő telefonszámomon hívogatni kezdtek különböző kutatási és értékesítési célokból.
ez már nagyon régen történt, akkoriban csak két nyilvántartásból kellett kitöröltetni a telefonszámomat, miután megtudtam a forrást, de ilyenekre mai is érdemes odafigyelni, hogy milyen könnyen kiadhatjuk a telefonszámunkat.

(#27708) tomy86 válasza kali (#27707) üzenetére


tomy86
addikt

Az sem jelent semmit, ha titkos a szám, úgy látszik azt is ellenőrizni kell. Igaz nem T-mobile, hanem T-home, de egy cég. A vezetékes telefonunk 30 éve titkos és le van tiltva, hogy telefonkönyvben megjelenjen (nincs is benne). Viszont a T webes telefonkönyvében a nevet és várost beírva,megjelenik a pontos címem és telefonszámom. 1412-őn magyarázatot nem tudtak adni, de javították a hibát. Igaz, hogy marketingcélra nem adták tovább a telefonszámom, de a neten bárki kikereshette (sose ellenőriztem, ki tudja mióta hozzáférhető a szám) :W Engem meg lehetetlen időpontokban akarnak kivizsgálni, meggyógyítani vagy szuper ajánlatokkal boldogítani.

(#27709) Mr. Teddy válasza tomy86 (#27708) üzenetére


Mr. Teddy
őstag

Bakker, ezt most megnéztem én is, és az enyém is benne van. Holott szerződéskor igencsak az volt bepipálva, hogy nagyon nem szeretnék tudakozóban, meg semmi ilyenben jelen lenni. És azzal, hogy má pipa nem volt, nem jelenti, hogy a többiben igen. Gusztustalan.

(#27710) Mr. Teddy válasza Mr. Teddy (#27709) üzenetére


Mr. Teddy
őstag

Szerintem itt a T-Mobil valami nagyon sunyít. Most beléptem mytmobile-ba, és volt olyan opció, hogy "titkos szám". Bekapcsoltam, így most eltűntem a t-mobil tudakozójából. A probléma csak az, hogy az elmúlt 2-3 hónapban hívogattak biztosítással, korábban nem nagyon. Lefogadom most valamit mókoltak, mert mint mondottam, az előfizetői szerződésben is ami választási lehetőség volt tiltásra, azt tiltattam.

Javaslom mindenkinek, hogy a mytmobile oldalán "rendelje meg" ezt a szolgáltatást, természetesen ingyenes.

(#27711) norbi0604


norbi0604
aktív tag

(#27712) func93


func93
senior tag

Ha rendelek webshopból egy havidíjas sim kártyát aminek az ára 762 ft, akkor csak azt kell kifizetnem vagy a válaszott csomag fix havidíját is vagy csak azt a hó végén?

"Nem lehet összekötni a pontokat a jövőt fürkészve, az összefüggések csak utólag visszanézve látszanak." - Steve Jobs

(#27713) jilian


jilian
addikt

Helló!

Szeretnék venni egy multifunkciós nyomtatót amiben van FAX.

Azt szeretném megkérdezni, hogy:
- megveszem, bedugom, 'oszt kész? már küldhetnek is faxot?
- kell valamit regisztrálni a t-home felé?
- tripla csomagom van (net 30 / 2 box-os tv / vonalas telefon)
- változik-e az itthoni számom?
- stb...

(#27714) adam3 válasza jilian (#27713) üzenetére


adam3
aktív tag

Megveszed, bedugod, kész :)

De amúgy ez a másik topikba való: http://prohardver.hu/tema/t-online_internet_t-home_tv_hdtv_barmi_gondod_van_gyere_es_megoldjuk/friss.html

[ Szerkesztve ]

(#27715) jilian válasza adam3 (#27714) üzenetére


jilian
addikt

jéé b@szki tényleg! :B
Elnéztem!
Sorry!
:R

(#27716) Soulfly842 válasza norbi0604 (#27692) üzenetére


Soulfly842
addikt

W610 beállítás

(#27712) func93

A havidíjat mindig utólag fizeted és nem előre.

[ Szerkesztve ]

(#27717) norbi0604 válasza Soulfly842 (#27716) üzenetére


norbi0604
aktív tag

thx!

(#27718) bopeti98


bopeti98
őstag

Sziasztok!

Rendeltem a T-Mobile webshopból egy Nokia Lumia 620 készüléket házhoz szállítással Domino csomagba de amikor véglegesítettem a rendelést egy furcsa dolgot pillantottam meg. A lakcímembe a házszámba a per ( / ) jelet átírta magától kötőjelre és így most tök hülyén néz ki mert alapból 11/2 cím alatt lakunk de ez meg átírta 11-2-re. Tuti hogy nem én rontottam el mert 3x is alaposan átolvastam mindent és rögtön szemet szúrt volna az a kötőjel ott. Más is találkozott már ilyennel? Remélem nem emiatt fogják nem kiszállítani a telefont.

(#27719) raziel01 válasza bopeti98 (#27718) üzenetére


raziel01
veterán

Nem hinném, hogy ez gondot okoz a futárnak. :D

(#27720) blueye válasza bopeti98 (#27718) üzenetére


blueye
veterán

A neten sose használj / jelet, ezt nem szeretik a rendszerek.

(#27721) bopeti98 válasza blueye (#27720) üzenetére


bopeti98
őstag

De ha most ez a házszámunk más nem tudok beírni, de gondolom csak rájönnek majd hogy az ott / akar lenni.

(#27722) blueye válasza bopeti98 (#27721) üzenetére


blueye
veterán

Ha szünetet tettél volna, nem lett volna gond: 11 / 2

[ Szerkesztve ]

(#27723) bopeti98 válasza blueye (#27722) üzenetére


bopeti98
őstag

Hát mindegy, remélem azért megkapom a telefonomat.

(#27725) katt777


katt777
félisten

Azt szeretném megtudakolni, hogy a blue mobile-os simek működnek-e T-mobile-os telefonokban. Elméletileg ua. hálózat, de nem tudom. Egy ismerősöm állítja, hogy a t-mobile-os kártya OK blue-s telefonban, de nekem fordítva kéne. A T-Mobile szarságaival tele a tököm. Előre is kösz a segítséget.

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#27726) DS39 válasza katt777 (#27725) üzenetére


DS39
nagyúr

nem mennek. imei alapján tilt a T. (kivéve néhány őskövület telefont.)

üzletileg nem érné meg nekik.

[ Szerkesztve ]

(#27727) katt777 válasza DS39 (#27726) üzenetére


katt777
félisten

Sony E. K300i-m van. Az már őskövületnek számít? (2006-ban vettem, még az első aksival megy rendben.)

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#27728) DS39 válasza katt777 (#27727) üzenetére


DS39
nagyúr

be kell próbálni egy SIM-et, ha van ismerősnek.

(#27729) sarkanyolo2 válasza katt777 (#27727) üzenetére


sarkanyolo2
őstag

Ez a dedikált internet gomb nagyon komoly! :D

٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ /LG OLED55A13LA / Kanto YU6

(#27730) sarkanyolo2


sarkanyolo2
őstag

Jó ötlet ez az összehasonlítós cucc, de alig van benne infó.

٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ /LG OLED55A13LA / Kanto YU6

(#27731) sst17


sst17
csendes tag

Az normális, hogy tegnap az adategyeztetésnél a hölgy azt mondta, hogy a telefont 2-án 14:00 után vehetem át a pick pack ponton. Erre most nézem a webshop oldalát, ahol azt írja, május 6. után átvehető.... Most akkor mehetek érte csütörtökön, vagy sem szerintetek? Kinek higgyek, a webshopnak, vagy az ügyintézőnek? :)

[ Szerkesztve ]

(#27732) kali válasza sst17 (#27731) üzenetére


kali
legenda

szia,

az sms és/vagy e-mail értesítőnek, ami majd érkezik, ha átvehető.

(#27734) katt777 válasza DS39 (#27728) üzenetére


katt777
félisten

De nincsen, csak fordítva. Igazából azért kérdeztem, hátha itt valaki már próbálta.

sarkanyolo2: Az, és még működött is, amíg a T-Mobile elérhetetlenné nem tette a szolgáltatást. Szépen neteztem én ezzel a telefonnal a 128x128-as kijelzőn Opera minivel.

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#27735) DS39 válasza katt777 (#27734) üzenetére


DS39
nagyúr

próbáltuk, az elmúlt két-három évben kiadott T-Mobile telefonnal nem megy az tuti.
1700Ft-ért próbát tehetsz, azt legfeljebb eladod a számot.

(#27736) katt777 válasza DS39 (#27735) üzenetére


katt777
félisten

MIndig ez a bajom. Annyiért fel is tölthetem a T-t, csak drága a tfonálás, ettől szeretnék már megszabadulni.

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#27737) bopeti98 válasza #40993792 (#27724) üzenetére


bopeti98
őstag

Köszi, akkor megnyugodtam. :)

(#27738) bopeti98 válasza bopeti98 (#27737) üzenetére


bopeti98
őstag

Ja, és még valami a Domino 5 tarifacsomaggal kapcsolatban. Ugye ebben a tarifacsomagba ha feltöltök bizonyos összeget a kártyámra bónusz adatot adnak. Na és a kérdésem: Ezt a bónusz adatot és Pl.: a Go!Net M csomagot össze lehet vonni? Azaz ha mondjuk leforgalmazok 30 MB-ot a Go!Net M-ból és feltöltök a kártyámra 3000 Ft-ot valamint SMS-ben el is küldöm azt a bizonyos +BONUSZ szöveget a 1430-ra akkor újra 100 MB lesz elérhető ( Mert ugye 3000 Ft feltöltéssel 30 MB adatot adnak. ) vagy ez az elképzelés úgy hülyeség ahogy van ?

[ Szerkesztve ]

(#27739) St3ven


St3ven
addikt

Nokia Lumia 520 varhato vajon, hogy megjelenik hamarosan a T-Mobile kinalataban?

Van élet a Facebook és Twitter után? - https://logout.hu/bejegyzes/st3ven/mastodon.html

(#27740) Edi77 válasza St3ven (#27739) üzenetére


Edi77
őstag

Sziasztok!

Ebben a hónapban elmaradtam a telefonrészlettel, ez milyen szankciókat vonz maga után? Az előfizetés ki van fizetve.

Bocsánat, félrement :B

[ Szerkesztve ]

"Érdemes aszerint élni, amiben hiszel, mert különben előbb-utóbb abban fogsz hinni, ahogy élsz."

(#27741) Soulfly842 válasza Edi77 (#27740) üzenetére


Soulfly842
addikt

A hónap utolsó napjáig van határidő, ha nem kerül rendezésre pár nap türelmi idő majd megtörténik a fizetési felszólítás, ez annyi következménnyel jár még csak, hogy a köv. havi számlán lesz egy fizetési felszólítási eljárási díj (jelenleg: 635 Ft). A fizetési felszólítástól számítva 30 nap határidőd van, hogy rendezd a számládat, ha időközben lejár egy másik is akkor az is kifizetésre szorul, mert akkor már egy fizetési felszólítási folyamat alatt kezeli a kettőt. A híváskorlátozás 30 nap leteltével történik meg innen már a visszakapcsolási (híváskorlátozás feloldása) díj 3810 Ft.

(#27742) kenny123


kenny123
addikt

Ikon 200-am van, pár napja netrollal bovitettem, de ma lemondtam, és azóta nincs interneten, +netstart nem működik. Mi a teendő?

yo

(#27743) azigazimoris válasza kenny123 (#27742) üzenetére


azigazimoris
aktív tag

1430-at felhívod és újra aktiválják a csomagodhoz tartozó netet.
Ma mondtam én is le a netnrollt :-)

[ Szerkesztve ]

Nokia1611, Siemens C25, Nokia 3110, Nokia 5110, Nokia 3210, Sony Ericsson K501, Nokia E52, Motorola Defy, Lumia 920, LG Flex2, Samsung S7 Edge, Samsung S10+, S23 Ultra

(#27744) kenny123


kenny123
addikt

Az nonstop hívható? Milyen számokat kell nyomkodni? :DDD

yo

(#27745) dedike válasza kenny123 (#27744) üzenetére


dedike
addikt

Olyat, ahol hamar kapsz ügyintézőt... :D

Jó szerencsét!

(#27746) Edi77 válasza Soulfly842 (#27741) üzenetére


Edi77
őstag

A következő hónapban mindenképpen rendezni szeretném, ez az első csúszásom tizenakárhány év előfizu mellett.

Köszönöm!

"Érdemes aszerint élni, amiben hiszel, mert különben előbb-utóbb abban fogsz hinni, ahogy élsz."

(#27747) azigazimoris válasza kenny123 (#27744) üzenetére


azigazimoris
aktív tag

Ma kétszer hívtam őket és mindkétszer kapásból ügyintéző vette fel :Y
Kellemes meglepetés volt, pedig már nagyon rákészültem a csodás menüben való barangolásra :D
Ja, még azonosítani sem kellett magamat, csak a telószámmal...

[ Szerkesztve ]

Nokia1611, Siemens C25, Nokia 3110, Nokia 5110, Nokia 3210, Sony Ericsson K501, Nokia E52, Motorola Defy, Lumia 920, LG Flex2, Samsung S7 Edge, Samsung S10+, S23 Ultra

(#27748) dedike válasza azigazimoris (#27747) üzenetére


dedike
addikt

Mióta vagy platinakártyás? ;]

Jó szerencsét!

(#27749) kenny123


kenny123
addikt

Na király, meg is van, köszi all. Egy hete küldtek SMS-t, hogy az adatforgalmam fordulonapjat attettek 26-ra; viszont ha lekerdezem, a 26-a előtti időpontot mutatja, miért?

yo

(#27750) St3ven válasza dedike (#27748) üzenetére


St3ven
addikt

Aranykártyásként én is részesültem ilyen meglepiben párszor. Semmi menü, kapásból ügyintéző. Akkor már pár hete le volt járva a két éves hűségem. :DDD

Van élet a Facebook és Twitter után? - https://logout.hu/bejegyzes/st3ven/mastodon.html

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Telekom mobilszolgáltatások (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.