Hirdetés

2020. január 27., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-11-27 17:56:13

LOGOUT.hu

Magyar Telekom (Mobil szolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#28801) D5 válasza kali (#28800) üzenetére


D5
(aktív tag)

Okés, köszönöm!
Egyébként van jelentősége annak, hogy így fogalmaztál: "adott esetben"?
A telónak semmi baja, csak kivettem, bekapcsoltam, neteztem egy picit, meg néhány képet készítettem. Még csillog villog, zsírfolt sincs rajta.. :DD

(#28802) polonic válasza D5 (#28801) üzenetére


polonic
(nagyúr)

Egyébként megkérdezhetem, hogy mi alapján gondoltad meg így magad?

(#28803) kali válasza D5 (#28801) üzenetére


kali
(legenda)

arra írtam, hogy webshop útján vásároltál, mert ugye személyes vétel esetén nem lenne adott a lehetőség.

(#28804) D5 válasza polonic (#28802) üzenetére


D5
(aktív tag)

Ajándék lett volna... De több ok miatt nem fogadták el :(

(#28805) D5 válasza kali (#28803) üzenetére


D5
(aktív tag)

Köszi, webshopban vásároltam.

(#28806) zoli62 válasza kali (#28800) üzenetére


zoli62
(addikt)

Gondolom viszont a részarányos számlát arra a pár felhasznált napra kiállítják. :)

(#28807) zoli62 válasza kali (#28788) üzenetére


zoli62
(addikt)

Az árak összasonlításánal arról se feledkezzünk meg, hogy a T-Mobile technikai supportjának színvonala magasabb, mint a Vodafoné. Érdemes ennek fényében is mérlegelni azt, hogy melyik szolgáltatónál vesz meg valaki egy adott készüléket.

(#28808) OgKush


OgKush
(senior tag)

Sziasztok!
Ha most MIX csomagban vagyok, (havi 3550ft, ez lebeszélhető) akkor ezt a csomagot lehet mondjuk úgy cserélni, hogy dominós legyek? Vagy mondjuk valami olyan csomagra, hogy 1000-1500ft-körül fizessek havonta?
Most a mix csomag+ az 500mb net, 5550ft , és kicsit soknak találom, főleg 36ft-os percdíjak mellett. :U Esetleg tudtok valamit ajánlani?

(#28809) Vangelis válasza OgKush (#28808) üzenetére


Vangelis
(nagyúr)

A mix az nem másodperc alapú?

(#28810) OgKush válasza Vangelis (#28809) üzenetére


OgKush
(senior tag)

nem

(#28811) Vangelis válasza OgKush (#28810) üzenetére


Vangelis
(nagyúr)

fun társkártya?

Van tmobil vagy t-home előfizetés még?

(#28812) OgKush válasza Vangelis (#28811) üzenetére


OgKush
(senior tag)

Van mind a 2, miért?
Az az igazság, hogy voip telózáson gondolkodom, csak nem tudom mennyire elég az 500mb net ahhoz. :U

(#28813) kali válasza zoli62 (#28806) üzenetére


kali
(legenda)

nyilván, a forgalom fizetős.
támogatás? abban elfogult is lehetnék, mert 16 év alatt alig tudok apró problémát is összeszedni, pedig több előfizetésem is van, azokon mobilinternet...stb.
más szolgáltatóimnál, 1 - 2 év alatt több hiba volt.
nem mondom, hogy a t-mobile hibátlan, minden szolgáltató esetén vannak/lehetnek problémák, de bár minden szolgáltatóm ilyen lenne!
a t-home már problémásabb, de mindig türelmesen lefocizom velük.
vodafone? hiányozna az lte, és még a jó 3g hálójuk is kilukadni látszik, ha lehet hinni a híreknek...

[ Szerkesztve ]

(#28814) zoli62 válasza kali (#28813) üzenetére


zoli62
(addikt)

Támogatáson azt értem, hogy le lehet velük "focizni" szolgáltatási hibákat (pl. ilyen volt híváséertesítő sms foglaltság esetén), vagy készülékszoftverből fakadó hiányosságokat (pl. N97). Mobilnettel meg kimondottan pozitív tapasztalataim vannak, arra meg én lehetnék "elfogult". Telenor support egyre rosszabb színvonalú, Viodafone se jobb.

(#28815) mrab


mrab
(aktív tag)

Sziasztok!Van egy Domino 12x10 perc sim kártyám.Ezért m,inden hónapban kapok 10 ingyen percet,de ezt leszoktam beszélni és utánna az egyenlegem zabálja le.Ma megnéztem mennyiért telefonálok és megdöbbentem.Szeretnék csomagot váltani,de nem tudom hogy megmarad e a 12x10 perc.Tudja ezt valaki?

(#28816) csabám


csabám
(addikt)

Estét Uraim!

Egy kis segítség/tanács/felvilágosítás reményében tértem be.
A helyzet a következő: adott egy telefon, ami részletre lett vásárolva és egy mozaik s díjcsomag (szerződéskötéskor előlegként befizettem 10 ropit a számlára - ha nem lépek túl a havi keretet, akkor ~ két hónapi jó vagyok), ami elméletileg távszámlán fog érkezni.
My T-Mobilba beléptem ma, ahol észrevettem, hogy van egy kifizetésre váró számlám. Alig volt infó róla, csak az összeg árulkodott arról, hogy ez nagy valószínűséggel a törlesztő részlet. Be is fizettem a webes felületen keresztül és eltünt. De úgy, hogy nem tudok semmit a számláról. Egyedül egy mail árulkodik róla, de azon is az van, hogy: T-Mobile egyenleg befizetés!
Kérdésem az lenne azokhoz akik hasonló cipőben járnak (havidíj + részlet + távszámla), hogy nem távszámlán kellett volna megkapnom a részletet is? Remélem a havidíjat attól függetlenül kiszámlázzák, hogy előleget leraktam?!
Kicsit elvesztettem a fonalat...
Előre is köszönöm! :R

„They fuckin' poke each other on Facebook.”

(#28817) kali válasza csabám (#28816) üzenetére


kali
(legenda)

szia,

várnod kellett volna néhány napot, mert a részleteket csak később lehet megnézni, illetve a távszámlán is csak napok elteltével jelenik meg.

(#28818) csabám válasza kali (#28817) üzenetére


csabám
(addikt)

Gondolhattam volna... :(
Ha már kifizettem a webes felületen, attól megjelenik majd távszámlán vagy már nem fog?

„They fuckin' poke each other on Facebook.”

(#28819) 1430 válasza csabám (#28818) üzenetére


1430
(senior tag)

Nyugalom, nem maradtál le semmiről! ;)

Ezt most egy kicsit bő lére engedem, elnézést. :B
No tehát a My T-Mobile közvetlenül a fő háttérrendszerből vesz adatokat és ott módosít. Vagyis nincs közbeiktatott rendszer, ami megszűrné vagy késleltetné az adatok megjelenítését. Azért van némi szűrés, de az közvetlenül a My T-Mobile-ban van, és ez éppen a részletfizetésekre vonatkozik. Ugyanis mikor valaki részletre vesz telefont, akkor gyakorlatilag azonnal elkészül az összes részletfizetési számla, de mindig csak az aktuális havi kerül kiküldésre. Ez régen úgy nézett ki, hogy az összes részletfizetési számla megjelent a My T-Mobile-ban, és tetszőleges számban (és sorrendben) be is lehetett azt fizetni. Mikor pár éve megújult a My T-Mobile, bejött egy olyan szűrő, hogy csak a lejárt vagy aktuális havi számlák összegei és főbb adatai jelennek meg. Tehát ha 1-én 0:01 perckor belépsz (illetve belépett állapot esetén ráfrissítesz), rögtön ott lesz az új, aktuális havi részletfizetési számla száma és összege. Nem azért, mert a számlázási rendszer olyan gyors (egyébként meg már rég kész), hanem mert már átmegy a My T-Mobile szűrőjén. Ugyanakkor ez még nem jelent számlaképet! A számlakép csak azoknak jelenik meg, akik erre regisztráltak (eszámla / távszámla). No de ez sem azonnal, ráadásul külön számlaképe csak a havi számlának van, a részletfizetési számlának nincs.

Tehát amint elkészül a számla (és ez hónap második napjára mindenkinél megtörténik), annak összege azonnal megjelenik a My T-Mobile-ban (hiszen automatikusan átemeli a számlázási rendszerből), míg az elektronikus aláírást csak ezután, a hónap 3-4. napján indul meg. Mivel ennyi számla aláírása időigényes, ez napokon át tart. Ha megtörténik, azt még a Távszámla is "feldolgozza", majd email értesítést küld a felületre való betöltésről. Attól mert valakinek esetleg nincs Távszámla regisztrációja, csak a My T-Mobile-ban regisztrált az eszámlára, attól még ugyanazt az utat ki kell járnia a számlájának, mert a My T-Mobile-ban gyakorlatilag ugyanaz a Távszámla felület dolgozik a Számlák menüpont / Befizetett számlák menüpontja mögött.

Most pedig eljutottunk a lényeghez, a számlaképhez. Ha betöltődött a számlakép (ment róla email is - bár ez sokszor órákat is késhet), és még nem fizetted be, akkor a My T-Mobile-ban a belépés utáni nyitóoldalon vagy a Számlák menüpontban megjelenik egy "Megtekintem a számlát" link. Ha eddigre befizetted a számlát, akkor eleve eltűnik ez a számla sora, így később már csak a Számlák menüpont / Befizetett számlák pontjában tekintheted meg a számlaképet.
Kérdésed azonban a részletfizetési számlára vonatkozott. Korábban írtam, hogy külön számlaképe ennek sosem lesz, erre nem kell várni, nyugodtan befizetheted. Ugyanakkor ha megnyitod az aktuális havi számlád számlaképét, és annak a legvégére görgetsz, akkor ott találod a részletfizetési számlád képét is. Sőt, ha van részletes számlád is, akkor a számlakép tartalmazza a kiszámlázott tételek részletezését is (hívások, SMS-ek, stb. felsorolása).

Továbbá ha jól értem, májusban vettétek az előfizetést. Mivel 10 ezer előleget fizettetek, és ezek szerint bele is fértetek a májusi hónapra, így nem kell számlát fizetni. Ilyen esetben nem jelenik meg külön a számla sorszáma és összege a nyitó oldalon és a Számlák menüpontban sem, mert ez olyan helyzet, mintha már be is fizettétek volna. Ettől természetesen még kapni fogsz elektronikus számlát, és ha erről megérkezik az email, a My T-Mobile / Számlák / Befizetett számlák menüpontjában meg fog jelenni a 2013-as év alatt a számlakép PDF formátumban (a "Számla másolat" linkre kell majd kattintani a megnyitáshoz vagy a lementéshez). Ha ezt megnyitod, benne lesz a számla képe mellett a részletfizetési számla is.

Itt jegyezném meg, hogy ha valaki a hónap utolsó napján vesz részletre telefont új előfizetéssel, előfordulhat, hogy a következő hónapban nem készül számla, ezért a részletfizetési számla sem megy ki. Ez azért lehet kellemetlen, mert nem is veszi észre, hogy hó végéig ki kellene fizetni a ki sem küldött részletfizetési számlát. Ilyenkor egyébként az azt követő hónapban 2 db részletfizetési számla megy a havi számlával, és ha valakinek eszámlája van, nála is ekkor fog megjelenni a havi számla képe után a két részletfizetéses számla képe.

''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!

(#28820) 1430 válasza polonic (#28775) üzenetére


1430
(senior tag)

30-án 11-12 óra között volt tervezett hálózati karbantartás Székesfehérváron, de ez persze nem feltétlen kellett, hogy hálózatfejlesztéssel járjon. :)
A térkép alapján azt látom, hogy volt egy nagyobb területet lefedő karbantartás (ez a város nyugati részét és vagy egy tucat kisebb települést érintett) és egy kisebb, pár utcát lefedő karbantartás is (a Palotai út környékén).

OgKush
Akkor Fun-ra akár telefonos ügyintéző is át tudja váltani a MIX díjcsomagod, így felére csökkenhet a havidíj költséged. Arra érdemes lehet figyelned, hogy a részarányos MIX keretet költsd el, mert az Fun-ra váltáskor elvész (Domino-ra váltáskor pedig a teljes MIX havidíj kiszámlázásra kerül, ezért ha ennél a megoldásnál maradsz, előtte használd fel a júniusi keretet).

mrab
Nyugodtan válthatsz, ez nem díjcsomaghoz rendelt kedvezmény.

''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!

(#28821) OgKush válasza 1430 (#28820) üzenetére


OgKush
(senior tag)

rendben! Köszi a helpet! :R

(#28822) polonic válasza 1430 (#28820) üzenetére


polonic
(nagyúr)

Pont június elsejétől tűnt fel, hogy hasít a hálózat. És pont a Palotai út környékén méregettem ezeket a sebességeket. :)

(#28823) OgKush válasza 1430 (#28820) üzenetére


OgKush
(senior tag)

Még 1 kérdés,
web-es felületen próbáltam csomagot válltani, és ezt írja: "Az Ön jelenlegi előfizetéséhez ez a díjcsomag nem rendelhető meg"
"Díjcsomagját csak meglévő hűségidejének lejártát követően válthatja le."
Hol tudom megnézni, hogy még mennyi van hára? Vagy ezt nem lehet net-en megnézni?
Illetve ha van mondjuk még 6 hónap, de én most szeretnék válltani akkor mi van? Mindenképpen megkell várnom a 6 hónapot? :F

(#28824) csabám válasza 1430 (#28819) üzenetére


csabám
(addikt)

Akkor várok türelmesen, hogy minden megjelenjen sorban a távszámlán.
Ezt a webes felületet pedig hanyagolni fogom, ugyanis számomra igencsak gyatra és lassú (like telenor online)!

Nagyon szépen köszönöm az érthető leírást :K :R
Igencsak megválaszolásra került minden kérdésem!

[ Szerkesztve ]

„They fuckin' poke each other on Facebook.”

(#28825) oriic


oriic
(HÁZIGAZDA)

Smsben aktivaltam az ezer forintos netroll csomagot. Most ez csak az adott honapra ervenyes, vagy egesz addig mig le nem mondom?

Live-Die-Respawn

(#28826) Mister_X válasza oriic (#28825) üzenetére


Mister_X
(nagyúr)

A fordulónapodon mindig hozzáadják majd az alap keretedhez azt az 1GB-ot.

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake." --- A warezt tiltja a bushido.

(#28827) polonic válasza oriic (#28825) üzenetére


polonic
(nagyúr)

Amíg le nem mondod

(#28828) mrab válasza mrab (#28815) üzenetére


mrab
(aktív tag)

Erre válasz? Pls

(#28829) dedike válasza mrab (#28828) üzenetére


dedike
(addikt)

Ez nem elég?? :F

Jó szerencsét!

(#28830) oriic válasza Mister_X (#28826) üzenetére


oriic
(HÁZIGAZDA)

Na siralysag, koszi mindkettotoknek.

Live-Die-Respawn

(#28831) viewsonic851


viewsonic851
(csendes tag)

Sziasztok!

Már megpróbálok mindenhová írni, mert iszonyatosan idegesít a dolog. Hátha tudna valaki segíteni. A következő a problémám:

Átváltottam Domino Nap-ról Domino Surf díjcsomagra.
A 890 ft-ot szépen le is vette a kártyámról, csak éppen az internet nem működik...
Pedig elvileg benne foglalt mobilinternet van, 150 MB.
Eddig Go!Net M volt, akciósan, 3 hónapon keresztül. Tegnap kikapcsoltam, jött is az sms, hogy nem fogják meghosszabbítani, kikapcsolták...
A Domino Surf-el pedig nem jön be egy oldal sem... "A szolgáltatás nem elérhető"

Mi lehet a baj?

(#28832) djculture válasza viewsonic851 (#28831) üzenetére


djculture
(félisten)

Ugyan erre a kérdésre a T-mobile-os emberke a facebookra ezt irta be: Az internetezéshez aktiválni kell vagy a Go!NapiNetet, vagy bármelyik másik mobilinternetet

(#28833) viewsonic851 válasza djculture (#28832) üzenetére


viewsonic851
(csendes tag)

Igen, ugyan erre gondoltam.
Csak akkor leveszi annak a díját is ? A 195 Ft-ot?!

(#28834) djculture válasza viewsonic851 (#28833) üzenetére


djculture
(félisten)

Szerintem nem fogja, csak ha nincs semmilyen internet szolgáltatásod akkor nincs mire megadni a +150 megát ami a tarifacsomaghoz jár.

[ Szerkesztve ]

(#28835) viewsonic851 válasza djculture (#28834) üzenetére


viewsonic851
(csendes tag)

Rendben, megpróbálom aktiválni. Remélem nem fogja lekapni még annak is a díját :DDD
Köszönöm a gyors válaszod! :R :)

(#28836) mrab válasza dedike (#28829) üzenetére


mrab
(aktív tag)

Bocsi nem láttam.telóról vagyok

(#28837) csabám


csabám
(addikt)

Ismét én :)
Nézegetem a honlapot, azon belül is a díjcsomagokat (Mozaik). Nekem jelenleg Mozaik S díjcsomagom van, ami a honlap szerint LTE nettel rendelkezik, de csak 21 Mbit/s a max. letöltési sebesség.
Mozaik L-nél viszont már 60 Mbit/s a max. letöltési sebesség.
Erre keresek választ...
Köszönöm előre is!

„They fuckin' poke each other on Facebook.”

(#28838) D@ve89 válasza csabám (#28837) üzenetére


D@ve89
(tag)

Mozaik S esetén felmehetsz LTE hálózatra, de 21Mbps-ban limitálják a letöltési sebességet. Mozaik L-nél már nincs korlát, a maximális 60Mbps-ot is elérheted.

(#28839) csabám válasza D@ve89 (#28838) üzenetére


csabám
(addikt)

Akkor kb. semmi értelme az LTE-nek?!
Egyelőre Szegeden még nincs is LTE kiépítve (2014. év elején lesz talán) :DDD

Még egy kérdés: ha külföldre telefonálok az másodperc vagy perc alapú számlázás?

[ Szerkesztve ]

„They fuckin' poke each other on Facebook.”

(#28840) erdoke válasza D@ve89 (#28838) üzenetére


erdoke
(titán)

:K

Not addicted to sugar and grain anymore...

(#28841) kali válasza csabám (#28839) üzenetére


kali
(legenda)

miért ne lenne értelme?
azt csak halkan írom le, hogy az lte korlátozás (még?) nem kifejezetten működik, mert rendre gyorsabb sebesség mérhető, de ellenkező esetben is, h+ hálón nem jellemző a 21 megabit/sec sebesség, sőt!

(#28842) csabám válasza kali (#28841) üzenetére


csabám
(addikt)

h+ hálón nem jellemző a 21 megabit/sec sebesség, sőt!
Jogos.

Mire ide is elér az LTE, addigra már működni fog a korlátozás :DDD

Esetleg a másik kérdésemre nem tudod a választ? :B

„They fuckin' poke each other on Facebook.”

(#28843) Roli27 válasza csabám (#28839) üzenetére


Roli27
(őstag)

Hódmezővásárhelyen már van LTE Április óta. Szóval kitartás. Bár egyesek szerint csak azért mert Lézer Janika így akarta :) Egyébként én max 40/30 tudtam eddig kimérni,feljebb nem megy. :DDD

(#28840) erdoke Ez milyen fajta speedtest? Nálam nem így néz ki.

(#28844) kali válasza csabám (#28842) üzenetére


kali
(legenda)

díjszabás; link (6., 37. oldal) percet látok mindenhol, nem írják, hogy másodperc lenne.

Roli27; iphone 5, letöltött és telepített ios verziós speedtest.

[ Szerkesztve ]

(#28845) Roli27 válasza kali (#28844) üzenetére


Roli27
(őstag)

Köszi. Nekem a droidos verza van. :)

(#28846) csabám válasza Roli27 (#28843) üzenetére


csabám
(addikt)

Kitartok. Bár messze még a jövő év eleje és elméletileg csak a belvárosban lesz (végül is nem lakok messze tőle, hátha elér majd a lakásig).
Majd kiderül :)

kali: Én is erre jutottam, bár nem itt néztem. Köszönöm szépen!

„They fuckin' poke each other on Facebook.”

(#28847) Gedeon31 válasza Roli27 (#28843) üzenetére


Gedeon31
(addikt)

Hódmezővásárhelyen már van LTE Április óta. Szóval kitartás. Bár egyesek szerint csak azért mert Lézer Janika így akarta

Ő csak kérhette tudod egy ember dönt mindenről :U

(#28848) begrimisu


begrimisu
(aktív tag)

Sziasztok! SOS!! A hozzá értőktől kérdezném ! Szeretnék vásárolni egy t mobilos készüléket ami előfizetéses és részletre lett vásárolva ha bemegyek az eladóval és öletem befizeti a fent maradó részleteket ami még hátravan akkor kapok egy olyan papírt hogy tehermentes a készülék?? Ha igy be van fizetve akkor nem tudják letiltani igaz!! Mielőbbi válaszokat várom! Köszönöm

begrimisu felhasználónak 50 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!

(#28849) kali válasza begrimisu (#28848) üzenetére


kali
(legenda)

szia,

azt miként tudja irányodba garantálni az eladó, hogy azon számlákkal nem lesz elmaradása, amely hűséges előfizetéshez vette adott mobiltelefont?
mert hiába van kifizetve a telefonra az összes részlet, a készüléket akkor is tilthatják, ha a fentiek alapján kapcsolódó előfizetésben, a hűséges intervallumban olyan tartozás keletkezik, amit a díjfizetési határidő letelte után nem rendez.

(#28850) begrimisu válasza kali (#28849) üzenetére


begrimisu
(aktív tag)

Akkor most mit kell megnéznem a szerződésen hogy az élőfizetésre van e hűsége vagy mit? Mit kell néznem mit kell megkérdeznem a T mobilban mielőtt befizetem az összeget???

[ Szerkesztve ]

begrimisu felhasználónak 50 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.