Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8451) Jahno válasza blueboi69 (#8444) üzenetére


Jahno
őstag

Kint is megpöcsöli az SCCM, csak net legyen és sávszél.

De akarom, csak kettőről beszélünk. Te azt mondod, hogy mindegy milyen a júzer oldala, kap egy linket amin keresztül be tud lépni a csoda rendszerbe és kész. Erre írtam, hogy ott elméletileg egy darab gépet kell karbantartani és pöcsölni, mert mindenki ezt futtaja, csak felhasználónkénti memória kell hozzá, sávszél és sok Euró, prfil meg saját külön helyen.. Mint bezzegrégen a Neptunos rendszer, csak kicsit szofisztikáltabban. Ez okés, de júzernek akkor is lesz fizikai gépe, amiben elmegy az akku borért, nem talál wifit, nem tudja IPV6on a VPN-t, meg amit még ki lehet találni. És ha megy a csoda rendszer, akkor is foglalkozni kell az alkalmazásaival. Feltéve, ha dolgoznak (:- Mert kijelző kell és egy ablak, amibe beírja a jelszót és utána az SMSben kapott kódt.

Appon belüli adatvédelem az okés, azokon mindig van mit reszelni aztán meg ismét saját magunk korlátainkba ütközünk, mert mégis csak kell webkamera és a túloldali levelezőben van az a meghívó ami csak a belső hálózatból elérhető és ha menne is a külső környezetbe a ctrl+c ctrl+v, akkor sem éri el a Skype a belső rendszert :-D De jó volt, dokumentáció alapján "csak" firmware frissítés kell, hogy elérje a kamerát, így 2x2.5 a frissítés, újraindítás, tesztelés, majd új FW-vel újabb bug jött :-D

Ez is vissaztérő történelem, először mindenki vakarta a fejét, hogy menjen a kliens oldali pendrive, vágólap, adatok másolgatása, osztott net, csiribiri, most meg ezeket sorban korlátozzuk, szabályozzuk, letiltjuk, mert security :-D

Mi bármikor tökön tudjuk szúrni magunkat, hálózat egyik felében nem lehet jelszavas .zip-et használni, hogy ellenőrizhető legyen és bele tudjunk nézni. Aztán jön az a partner, akinél biztonsági okok miatt kötelező jelszavas .zip-et használni és küldözgetni.

Az egész érdekes, van egy csomó cég ahol teljesen flottul megy az SCCM, patch, szoftverek felrakása központi tárból, Evonál meg mindig dőlt- és borult valami, félrement, nem ment fel, csomó kézzel reszelgetős akármit kellett csinálni, ami máshol nem fordult elő.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.