Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#80801) Jahno válasza cyberde (#80783) üzenetére


Jahno
őstag

Ráadául milyen extrém infrastruktúra kellene?

Apropopó, cégnél szoptak vele, hogy feléhez nincs doksi. Éppen abba estem bele, hogy házon belül ezt-azt bevezetünk. Én meg már láttam ilyet, de használtam is :C Eddig minden ilyen angol volt, de előző helyemen már magyarosították, külsős cég is írt "vigyed szabadon" doksit. Téma adott.

Ezeket egyszer hirtelen felindulásból összeollóztam, közre adtam. Megszólták, hogy nem teljesen jó a nyelvezete és amúgy is hosszú meg izé. Igen, ezért emlegettem, hogy adott célra ki kell szedni azt a releváns 2 oldalt, és "alapok" "távoktatás" "konferencia" satöbbi fejezetekre szétszabdalni, mert 80 oldal, de kereshető, minden is benne van. Nyűglődtek 3 hónapig, többiek a júzerek felé nem hivatalosan enyémből idéztek segédletet, gyakorlatban meg írtunk magunknak egy féllábast, közben 3 divízió is írt magunnak, meg kaptunk egyet "fentről", de persze ami fentről jött az sem megfelelő. Itt tartunk 3 hónapja, hogy semmi nem jó.... És saját anyagból biza ki kell ollózni a személyes adatokat, az sok meló ha rendesen akarjuk csinálni és az összes funkciót folyamatában leírni olyanról, amit mi is csak bevezetünk, az úgy erős...

Holott erről tanároknak van egyszerű segédlet. minnyá mutatok linket, elsírod magad olyan jók, egyszerű, magyar, kb. minden is adott.

(#80802) Jahno válasza cyberde (#80799) üzenetére


Jahno
őstag

Nem tudom :-D Előző egyik melóhelyen is ezeken buktam volna el, de egyelőre lassan 2 éve húzódik a felvételi folyamat. Mondták, hogy lassú lesz no de ennyire? Érdekes helyek vannak, nem PSből kérdezgetnek, hanem a minisztériumokról meg ilyen arcokról :C

(#80803) cyberde válasza FőDudu (#80800) üzenetére


cyberde
csendes tag

GG nem szóvivő, hanem a Miniszterelnökséget vezető miniszter. A Miniszterelnök utáni második pozíció.

(#80804) cyberde válasza Jahno (#80801) üzenetére


cyberde
csendes tag

"Ráadául milyen extrém infrastruktúra kellene?..."

[link]

Ebből azért sokan ki tudnának gazdálkodni némi extrém infrastruktúrát. Persze csak, ha nem vmi ner közeli cég, kötelező alkotmányos díjjal. :U

(#80805) FőDudu válasza cyberde (#80803) üzenetére


FőDudu
addikt

Akkor meginkabb csak a sullyeszto elkepzelheto neki ;)
Latszik, hogy csak a nyilatkozataibol ismerem..

FőDudu

(#80806) Phülöp válasza FőDudu (#80800) üzenetére


Phülöp
addikt

Most miniszterelnökséget vezető miniszter talán.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#80807) Jahno válasza cyberde (#80804) üzenetére


Jahno
őstag

Ki, de én meg azt mondom, hogy kb. semmi extra nem kell. Jó, oktatás oldalán illene 1-1 rendes laptop a tanárnak, de mondjuk ennyi, ezeket most mindenki saját gépéről csinálta, gyerek fogadta. Na de majd ide is jön egy saját fejlesztésű bármi, ami évekig nyögvenyelős lesz és vacak. Ez utóbbival nem az államot ekézve, mert versenyszféra is így nyomja meg elmúlt években az MSen kívül mindenki szopolt vele, még azzal is aki félig kész technológiát vett rá :-D

Amúgy ennyi, tanerő összeírta 20 sorban és pár videót is rakok hozzá:

Csoportba teszed az osztályod, osztálynak egy filét csatolsz, mert feladat és kitöltendő, van határidő, a cucc magától számolja és pipálja ki adta be és mikor, tanerő pontozza, gép összesít, szopiknyalik. Tekerj bele bár annó nem ezt kedvenceltem el, de ezer+1 jó önjáró oktatóanyag van, ilyesmit kellene központosítani.

Feladat kiadása: [link]

Gyerek kitölti, csókolom: [link]

(#80808) Samott válasza Jahno (#80807) üzenetére


Samott
addikt

De ez egy tavaszi tortenet, azota mar van sok honapos tapasztalatuk is. Teljesen erthetetlen miert nem engedik most is.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#80809) Jahno válasza Samott (#80808) üzenetére


Jahno
őstag

Ezt mondom, hogy mindegyik feléről van tapasztalat, de ha nincs is, azért ahol pár nap alatt rendesen kitalálják, azt pár hónap alatt központilag szintén ki lehetne találni.

És még netán bevezetni is. Csak ment a pöcsölés, ahogy én szoktam. egyáltalán foglalkoztak vele? Néhány ismerősnek próbáltam tanácsadni, mert mikor Facebook csetet gyártott osztályonként, meg Google groups és mailban jöttek-mentek az anyagok, minden gyerekhez ismerni a szülőket, hogy miután valami beérkezett az kihez tartozik, pfúúúúú, azért az sem egyszerű. Majd kijavít, visszaszól, következő óra. Sokan persze azt sem értik mi a különbség a fal a cset és a nyílt csoport közt, oszt néha meg is lett az eredménye ugye...

(#80810) eattila válasza Jahno (#80809) üzenetére


eattila
csendes tag

Ugyan. Hany e learning cucc van. Most egeszitettem ki egyet csettel meg teszttel meg webinarral. Ha nekem megy masnak meginkabb. Es win.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#80811) Jahno válasza eattila (#80810) üzenetére


Jahno
őstag

Éppen ez a baj, hogy sok. Meg persze a céges is, mert LMI szintén kampányolt, hogy jaaaaaaj, járvány idejére ingyen van. Ok, de az sem célcucc. Persze prezentálni lehet, Prezi, Zoom, tesztek, feladatsorok kiosztása megint (rá is jöttek, hogy kell meghekkelni :-D), inkább ebben is elvesztek, hogy sok verzió van és eleve a legtöbb tanár meg sem tudta fogalmazni, hogy mire lenne szüksége. Valamit előadok Skypeon oszt jóvanaz, telefonon van Face, csinálunk csoportot, jóvanaz. Csak itt komplex egyben is gondolkozni kell. Teams mindegyikre jó, van magyar leírás, támogatás, videók hegyekben. Amit felsoroltak, hogy Forms és társai az néha csak hab a tortán.

(#80812) eattila válasza Jahno (#80811) üzenetére


eattila
csendes tag

Ezt mondom. Egy bevezet, megreszel, ucas kint, josag.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#80813) blueboi69 válasza Phülöp (#80754) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Tetszik a hangulata! Mondjuk én a beltér felét lecserélném, de a kert nagyon kellemes, sztem ebből nagyon jó kecót lehet kihozni. Gratulálok hozzá! :)

Amúgy amióta egyszer szóba került itt a szauna, azóta matekozom, hogy nálunk melyik sarokba lehetne berakni egy infrásat. Tudom az nem az igazi, de kezdésnek jó, másrészt nem lenne igényünk a gőzösre. Szóval sikerült megfertőzni :)
Szóval grat, kellemes további pénzlocsolást a kecóra :C

(#80814) Jahno válasza eattila (#80812) üzenetére


Jahno
őstag

Már fejlesztődik a saját megoldás, nézd meg és...

[link]

(#80815) blueboi69 válasza Sipi- (#80751) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Igen, feketeövesek, de azt már tavaly decemberben kellett volna átadniuk tudtommal.

Egyébként jövőhét után már mi is rendes projecteken fogunk dolgozni, lesz olyan ami hozzád kötődik. Vmi development tool vagy micsoda. Ha ez ismerős, akkor majd valamikor felkereslek, mert mi azért szeretnénk olyat alkotni, ami alapvetően hasznos.

(#80816) eattila válasza Jahno (#80814) üzenetére


eattila
csendes tag

Nem konf kell. E learning. Az mas kicsit

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#80817) Jahno válasza eattila (#80816) üzenetére


Jahno
őstag

Ezért mondtam, hogy éééés... Mire ebből mi lesz, vagy az. Elsőre mindenki azt hiszi, hogy elő kell adni, megnézik, kész. Bár file csatolás van, aztán kiderül.

(#80818) eattila válasza Jahno (#80817) üzenetére


eattila
csendes tag

Tudom, hogy allami szarok lassuak. Az enyemet is 8 honapig gyurtam. De mux. Haziorvosok vizsgaznak rajta pl.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#80819) Jahno válasza Gabibácsi (#80669) üzenetére


Jahno
őstag

Kezdik a minimál dizájnos kiskapukat. Nem fő tevékenység a zeneszolgáltatás, előre megváltható ülőhely. Hátja.

Lesz majd kis előadás, pár sör ha fogy akkor megmenti a személyzet havi költségvetését és a helyet.

(#80820) Phülöp válasza blueboi69 (#80813) üzenetére


Phülöp
addikt

Köszi.
Voltak ennél sokkal hangulatosabb házak is, de azoknál indulásnak 50-150k eurós felújítás is játszott. Egy hektár vad erdő meg 2 dupla garázs, vagy kis patak a 3ezer négyzetmeteres füvesített telek végében, rönkházzal, vagy a tanya, ami ketszimessze van, főleg, hogy melóhelyet váltottam.

Vagy akár ez

A mostani egy reális döntés eredménye, nagyon jó állapotban van a ház, inkább átalakítások lesznek, nem felújítás. A falu nagyon megy felfelé, befektetés szempontjából is jónak tűnik.

[ Szerkesztve ]

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#80821) blueboi69 válasza Phülöp (#80820) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Ez is elég állat amit linkeltél. Tipikus amcsi filmekben élnek ilyenben vidéken. Elég jó lehet, de mondjuk ez inkább nagy családnak jó, két embernek felesleges.

(#80822) Sipi- válasza Samott (#80808) üzenetére


Sipi-
tag

Mert semmit sem csináltak ezzel nyáron, csak örültek, hogy milyen szuperül megoldottuk. Rokonnál most vadásszák a tanárokat, hogy vegyenek videóra tananyagokat, mert "ha mégis be kellene zárni a sulikat", akkor legyen. Nyáron pedig biztos könnyebb lett volna tanárt találni, akkor kis plusz pénzért "leadja" az anyagot kamera előtt, lett volna idő rendesen megvágni, stb.

A srácaim sulijában az egyik fiatal (huszonéves) tanár tartott csak online órákat (heti kétszet), azon kívül még volt heti egy magyar a többi csak emailben/facebook-on: nesze, ettől eddig olvasd el a könyvet és csináld meg a munkafüzetet.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#80823) Jahno válasza Sipi- (#80822) üzenetére


Jahno
őstag

Nem kell ezt megvágni, némi első két alkalom utáni kameralázon kívül ugyanúgy leadja és elmeséli, amit órán és kész. Én felét nem bonyolítanám.

(#80824) Sipi- válasza blueboi69 (#80815) üzenetére


Sipi-
tag

Akkor csak 11 hónap csúszás volt? Teljesen átlagos :D Főleg, hogy egy ügyfél tesztrendszeréhez kell csak :C
A development tool szó így nem ismerős, lehet, hogy az én tool-omra gondolnak? (Arról volt szó, hogy ki lesz adva a Q-nak hasonló cuccot készíteni.) De ha van köze hozzánk, akkor nem ártana beszélnünk, ha kaptatok már valami megfogalmazást, hogy mit kellene csinálnotok.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#80825) blueboi69 válasza Jahno (#80823) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Ahhoz tudni kéne jól előadni is.

Nem olyan egyszerű ez a video oktatás, sokkal komplexebb, mivel nincs interakció, diák nem tud kérdezni. Nem megy feleléssel meg fegyelmezéssel az óra fele, hanem akkor netto 45percig kell darálni az anyagot úgy, hogy érdekes is legyen és meg is értse a gyerek.
Sztem a tanárok nagyrésze erre képtelen.

Arról nem beszélve, hogy ahhoz, hogy a gyerek otthon legyen, ahhoz kell szülőnek is otthon lennie. Az meg most szívás, mert az emberek nagyrészének nincs már erre szabija. :U

(#80826) Sipi- válasza Jahno (#80823) üzenetére


Sipi-
tag

Vágni lehet, hogy elég csak az utolsó 3 másodpercet levágni (a hol kapcsolom ki a kamerát? részt)

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#80827) blueboi69 válasza Sipi- (#80824) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Nem a te tool-od. Fogalmam sincs mi az, nem kaptunk még semmilyen infot :) De szólok, amint lesz vmi és tudok érdemben kérdezni!

(#80828) FőDudu válasza Jahno (#80823) üzenetére


FőDudu
addikt

Tavasszal meg online fitness foglalkozasokat is neztunk.
Ceges Spa team tartotta a magyar szallodabol.

Otthonrol nyomtak, en a kertben, masok ahol epp voltak.
Jo volt, sosem gondoltam, hogy idegenekkel fogok egyutt tornazni a neten.

[ Szerkesztve ]

FőDudu

(#80829) zetor2000 válasza Phülöp (#80820) üzenetére


zetor2000
senior tag

Ha jól gondolom, 1-2 hónapon belül kicsit nagyobb kerettel fogsz tudni átalakítani :D
De ez így szerintem teljesen rendben van.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#80830) Jahno válasza FőDudu (#80828) üzenetére


Jahno
őstag

Volt ilyen eddig is, csak most lett menő (:-

(#80831) hobizoli válasza Phülöp (#80820) üzenetére


hobizoli
nagyúr

ebben az igazan a rohej, hogy egy ilyen itthon is siman kerulne ennyibe... :U :DDD

több drón kell ;P

(#80832) Bujdy81


Bujdy81
csendes tag

Ezzel a digitális oktatással NEKÜNK sem lenne sok gondunk. Van elég laptop mindenkinek.

DE! Még nálunk, a velencei, elvileg válogatott iskolában is volt olyan osztálytárs, akihez vittem az éppen fölösleges mifi routert kölcsönbe, mert nekik nem volt korlátlan internet előfizetésük. A mobilhoz kapcsolódó lejár pár nap Zoom alatt, vezetékes meg nem volt, mert éppen nem volt havi 8-10 ezer Ft-juk (szorozva 24-gyel, hiszen alá kell írni hűséget, szóval az elkötelődés megvan, mégha kifizetni nem is azonnal kell).

És ez Fejér megye, nem Borsod, vagy Békés! Pár százezer gyerek AZONNAL kiesik az oktatásból, ha átállunk digitálisra... :(

(#80833) Jahno válasza Bujdy81 (#80832) üzenetére


Jahno
őstag

Nálunk tanároknál meg dolgozóknál közt is akadt olyan, akinél nincs internet. Nem azért, mert pénze ne lenne rá, de nincs szüksége, feleslegesnek tartja.

(#80834) Gabibácsi válasza Bujdy81 (#80832) üzenetére


Gabibácsi
tag

Pontosan. Illetve szerintem a tanárok felének gőze sincs kb, mit csináljon, max emailban kiküldene feladatokat. Vagy azt sem.

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#80835) -NoVa- válasza Bujdy81 (#80832) üzenetére


-NoVa-
őstag

Bőven 10% feletti volt a kiesett gyerekek aránya tavasszal, de annyira végletesen kezelik, hogy az isbaj. Opciós homeschool kéne, aki tud, tegye, aki nen, az menjen be, de ilyen fel se merül.

(#80836) Gabibácsi válasza -NoVa- (#80835) üzenetére


Gabibácsi
tag

Jaja, talán ez az egy valamennyire jó megoldás lehet.

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#80837) Jahno válasza -NoVa- (#80835) üzenetére


Jahno
őstag

És így tantermenként elég lenne a technika, tanerő leül, előad, max. csökkentett létszámnak. Az is valami.

(#80838) -NoVa- válasza Jahno (#80837) üzenetére


-NoVa-
őstag

Én már az időbeosztáson is háborgok, amikor le kell adni délután 4-ig a napi feladatot homeschool protokoll szerint. Mi meg úgy tanultunk, hogy kb hajnaltól kora délutánig munka, mert délelőtt állandóan meeting, call, izék, és délutánig a 2 gyerek nagyjából eljátszott. Aztán ebéd után a kisebbik kidőlt aludni, a nagyobbikkal meg leültem tanulni, 2-3 óra alatt ledaráltuk a napi teendőt, vacsora előtt. Ehelyett most ha mégis bedől az iskola, akkor jön a káromkodva folyamatos context switching, pedig az nem a nyugodt élet titka. Amikor az 5 éves fiammal folytatott vitatkozásban is megjelenik a rendszeres bazmegelés, akkor ott valamit nagyon át kell szervezni.

(#80839) Jahno válasza -NoVa- (#80838) üzenetére


Jahno
őstag

Teams offline is alkalmas lenne rá, hogy utólag megnézitek, kapsz feladatot, ha arra válaszolsz vagy csak beküldöd akkor már részt vettél az órán...

(#80840) Bujdy81 válasza -NoVa- (#80838) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Mondjuk ha szólnál a gyereknek, hogy ne bazmegeljen, az segíthet! ;) :D

(#80841) blueboi69 válasza Bujdy81 (#80840) üzenetére


blueboi69
csendes tag

:DDD
Remélem nem zárnak be semmit, mi most az őszi szünetben már kezdtünk kikészülni. Kicsi meg kb egész nap sír, nyöszörög, nyekereg, közben meg is fázott, foga is jön, éjjel sem alszik, ezáltal anya sem. Aztán van, hogy annyit üvölt éjjel, hogy a nagyot is felkelti, aki meg engem is.

Legutóbb asszony hajnali 4kor felkeltett, hogy mostmár ő nem bírja tovább, muszáj aludnia, átadná a bébiőrt és ő bezárkózik a dolgozómban (van ott is ágy). Mire átért a hálóból a dolgozóba (egymás melletti helyiségek) hallotta, hogy már visszaaludtam és horkolok. Visszajött, felhangosította a bébiőrt maxra.
Aztán kb 1órával később arra keltem, hogy nekiáll veszekedni, hogy a gyerek 10perce üvölt, amire ő fel is kelt bébiőr nélkül, és arra jött be a hálóba, hogy én horpasztok, miközben fejem mellett a bébiőrben a gyerek ordít. :C
Na és akkor 6kor felkel a nagyobbik, hogy "apa felkelt a napocska"! Ezt csak azért mondja, mert amikor már hajnali 4-5közt ugrált rajtam, akkor azt merészeltem mondani neki, hogy aludjon még, mert a nap sem kelt fel, sötét van, mindenki alszik, aludjon ő is.
Namost az óraátállítás nem segített ezen, a borús idő, viszont igen. Szóval párszor már a forró kakaót szürcsögve állunk ki a bejárati ajtóba és nézzük ahogy a nap előbújik a távoli horizonton. És olyankor odamorgok, hogy na látod, még csak most kel fel :U

(#80842) blueboi69 válasza Bujdy81 (#80832) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Ne is mondd.. ha nem lenne a korlátlan telenoros hellodata, akkor eléggé örjöngenék.
Pár hete jött tájékoztató a kiépítést végző cégtől (igazából már 2018-ban át kellett volna adniuk mindent), hogy akkor melyik utcákban építik ki az elkövetkezendő fél évben. Na hát itt a mi utcánk nincs felsorolva, ellenben felettünk a hegyre felmennek 3-4párhuzamos utcát is kiépíteni.. nemtudom ki lakik ott, aki ezt elintézte, de baszódjon meg, ez így nem logikus.

(#80843) blueboi69 válasza -NoVa- (#80838) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Nekem is délelőtt van sok meeting, aztán utána igyekszem túlélni a napot. Most a héten szinte minden nap fájt a fejem, amin a gyereksírás nem segít.
Szóval maradt az, hogy este amikor már mindenki más alszik, akkor dolgozok olyan 9-11 közt, néha fél1ig, aztán volt már, hogy azon vettem észre magam, hogy csukott szemmel ülök a székben az asztalnál, kezem a touchpaden, merugye a nagyobbik lefekszik 8-f9 közt és neki tök oké, hogy felpörögve kelt fel reggel 4-6közt.

(#80844) A. Crowley válasza blueboi69 (#80841) üzenetére


A. Crowley
csendes tag

Ez szép. Mi 12 évessel vagyunk, de a 6:30-as kelés kínszenvedés. Egyszerűen nem tudok időben elaludni. Pedig már sorozatot sem nézek.
Ja, tervezem, hogy veszek Xiaomi TV Sticket, mert van egy tévénk, ami nem okos, de jó lenne rajta Netflixezni. 4K nem kell, mert csak fullHD a készülék. Majd referálok.

(#80845) Sipi- válasza blueboi69 (#80841) üzenetére


Sipi-
tag

Szerintem épp ideje a 3. gyereknek, most még benne vagytok a nemalvásban :C
Már csak pár évet kell kibírni :DD Nálunk hétvégén, ha fel is kelnek korábban, mint mi (nagyobbik garantáltan), akkor is elfoglalják magukat :C
A kisebbik december végén lesz 10, a nagyobbik nyáron volt 12 éves.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#80846) Sipi- válasza blueboi69 (#80843) üzenetére


Sipi-
tag

Előző melóhelyen rendszeresen dolgoztam éjjel 1-2-fél3-ig, de 2 körül többször volt, hogy elaludtam :D
Aztán eljöttem ide dolgozni (pihenni) 5 éve és tök jó :DD

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#80847) Jahno válasza A. Crowley (#80844) üzenetére


Jahno
őstag

Én egész jól kezdek belejönni ezekbe a korai kelésekbe, aztán míg beérek melóba, addig kómázok fél órát. Nem gondoltam volna, hogy sikerül.

(#80848) blueboi69 válasza Sipi- (#80846) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Rendszeresen nem bírnám, de cseréba ha napközben dolgozok 1-2órát, meg este is 1-2-t akkor az úgy vállalható.

(#80849) Samott válasza Jahno (#80847) üzenetére


Samott
addikt

Korai keles? Beerek a meloba? Kezdem ugyerezni magam, mint Cartman a pandemic specialban... :) Teljesen elszoktam ezektol...

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#80850) blueboi69 válasza Sipi- (#80845) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Nem, biztos, nem lesz most 3. :D
Asszony néha akarna egy lányt is, de én hajthatatlan vagyok, nem akarok 3.-at. Eleve akkor már is férnénk el. (két fiút egy szobába kéne rakni)
Másrészt kéne egymásra is több idő, az meg nem jó, hogy full zombik vagyunk és nem tudunk röhögni az olyanon, hogy:
- Drágám mit próbálnál ki az ágyban? ;]
- 8 óra alvást egyben!
- :U
Ha elfoglalják magukat az már jó. Meg igazából én 7kor már felkelek, de pont előtte nagyon szar ha felébresztenek.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.